![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
N-am zis ca ar trebui sa-i bagi in cap copilului ca "nu exista Dumnezeu" sau lucruri de genul. As fi in totalitate de acord ca mesajul noului testament - "Iubeste-ti aproapele"- sa fie baza educatiei unui copil. Da, daca vorbim de iubire, atunci intreaga moralitate moderna poate fi bazata pe iubire. Ce nu sunt de acord este ca un copil sa fie invatat de mic ca "Daca nu esti cuminte, nu tii post, si nu asculti de preot, te duci in iad" sau "Pamantul a fost creat acum 7522 de ani, si toate mizeriile din zilele de azi se datoreaza primei femei, care a pacalit primul barbat". Dumneavoastra considerati materia scoala si o enciclopedie pentru copii indoctrinare ateista? Pentru ca eu la asta m-am gandit cand am scris mesajul de mai sus: sa-i dai copilului o educatie neutra, bazata pe ce stim sigur si poate fi explicat cu poze (copiilor le plac pozele, nu?), si dupa aceea, dupa o anumita varsta, sa i se explice si de partea mistica a acestei lumi, si sa-si cladeasca credinta singur. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Morala moderna, ateista, care o corecteaza pe cea veche zice pe direct: „minte frate daca ți-e de folos!”. Etica situationala i-ar mai zice unii. Dar, dupa altii, minciuna tot minciuna e, chiar dac-o zici in biserica. Si e un pacat. Și are urmari. Serioase. Ca asa scrie la evanghelie: „ veti suferi pedeapsa care va va ajunge pentru pacatul vostru.” |
|
|||
|
|||
![]()
Una din ele chiar nu stiu. Cealalta este practicanta, o vad des la biserica.
Nu vad unde incurajeaza societatea minciuna in mod oficial. Din cate stiu eu, o condamna. |
|
||||
|
||||
![]()
Inseamna ca ti-ai raspuns singur: trecerea unui protestant la ortodoxie "in mod formal", de dragul vreunui avantaj lumesc, e o minciuna condamnabila si in veacul acesta si in cel viitor.
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc frumos. Chiar mi-am raspuns singur. :D
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu aveti cum sa nu aveti ceva impotriva oamenilor, va ascundeti dupa deget daca credeti asta, daca va deranjeaza anumite lucruri din religie si anumiti oameni vor practica acele lucruri, normal ca vor deranja si oamenii care practica acele lucruri. Spre exemplu un om care merge in pelerinaj la moaste. Daca d-voastra nu suportati ideea moastelor, si vedeti un crestin ce merge la moaste, veti spune : uite si la prostii aia care merg la moaste si ii veti dispretui. Daca tot il invatati sa isi iubeasca aproapele de ce sa nu il invatati sa il iubeasca si pe Dumnezeu? Ca doar astea sunt si legile Scripturii, iubirea de Dumnezeu si de aproapele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu s-au convertit faptic, inseamna ca nu sunt practicanti, daca s-au botezat numai pentru casatorie,nu sunt practicanti. Le-au spus bla blauri copiilor, nu le fac nici o educatie religioasa adevarata, ii lasa ca frunza in vant Q. E. D. Exista si musulmani indiferenti la religie. Ii lasa sa descopere credinta. Ce stupizenie toatala. Pai ce poate intelege un copil din Biblie? Abia inteleg unii cu scaun la cap, d-apoi un copil?! Copilul era ca frunza in vant, Doamne ce mila imi este. Sunteti exemplul tipic de oameni din religii diferite care se inteleg pentru ca nu sunt practicanti. Quod erat demonstrandum. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nunta mixta - care sunt problemele? | Ciprian Mustiata | Secte si culte | 100 | 04.05.2013 13:31:46 |
Nunta | honney | Nunta | 27 | 27.04.2011 19:25:22 |
nunta | cojanete | Nunta | 3 | 24.03.2010 11:31:35 |
nunta | killerandrew | Nunta | 5 | 07.07.2009 12:55:29 |
casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate | lumar | Nunta | 5 | 13.10.2008 20:29:10 |
|