Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2014, 17:37:24
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Asa ar vrea ateii sa facă crestinii, dar ei isi urmeaza propriul sfat?
Uitati-vă un copil născut intr-o familiei de atei.
E indoctrinat din fasa in asa hal incat el nu va putea decat să respinga si sa sfideze Adevărul.

In Cehia sau Suedia de exemplu, exista vreo familie de atei care sa nu fi impuiat capul copiilor lor?
Cam cati copii din tarile atee devin ortodocs™i? Cam 0.001% e un procent corect?
De ce oare? Pentru ca sunt indoctrinati de parintii lor atei.

Copiilor nascuti in familii atee doar printr-o minune li se vor deschide ochii.

Absolut corect.
Dar ateii ar vrea ca ei sa-si indoctrineze copii cu toate neroziile iar crestinii să nu le zica nimic copiilor despre credinta ci sa-i dea pe mana lu Remus Cernea s™i a homalailor de la €žSEXUL vs BARZA
Iti multumesc Doamne ca ai facut o minune cu mine si mi-ai deschis ochii! Laudat fie numele Domnului Iisus! Amin!
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 17:39:29
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Dar ateii au voie sa isi indoctrineze copiii din copilarie? Pentru ca, daca nu le explici clar regulile sanatoase ale religiei, modul sanatos si adevarat, frumos crestinesc, vei ajunge inevitabil sa fii indoctrinat, dupa aceasta teorie, a d-voastra, intr-un mod ateist. Dupa teoria d-voastra aceasta indoctrinare este mai de dorit?

TOATE principiile morale provin din religie la acest lucru nu puteti sa ma contraziceti.
Nu exista moralitate moderna. Nu are cum minciuna sa corecteze adevarul. Hristos este Calea, Adevarul si Viata.

Nu am de unde sa stiu unde vor ajunge ceilati oameni catolici, mormoni,sectanti, Dumnezeu stie si nu este treaba mea, dar putin probabil sa ajunga intr-un loc prea bun.

Si pana la 14 ani sa fie indoctrinat de atei, nu?

Ateii sunt persoane bolnave. Cei care iau droguri nu sunt crestini, numai cu numele. Sunt si ei bolnavi, spiritual, ca si ateii. Aveti ceva in mod evident impotriva crestinilor.

Nu in asta sta fericirea, in prosperitate. Cand esti mana in mana cu cel rau, e normal ca vei prospera, cand iti vinzi sufletul diavolului el te va ajuta.
Sunteti foarte naiv daca credeti tot ce vedeti pe strada, oamenii au in general o fata pe care o arata in public care e cu mult diferita fata de fata adevarata.
Repet, un crestin ortodox practicant nu poate sa faca o casatorie cu un musulman, numai daca acea persoana nu este practicanta. Ori ortodoxul nu este practicant si atunci va prelua ideile si religia musulmanului, sau va deveni musulman, eu cunosc un caz, ea ortodoxa neparcaticanta s-a casatorit cu un musulman si a devenit musulmana. Ori ortodoxul este practicant si atunci musulmanul va trebuie sa nu fie practicant ca sa preia ideile ortodoxului, sau religia acestuia.
Eu nu am ceva impotriva nimanui. Ma deranjeaza multe din lucrurile din cadrul religiei crestine in sine, da. Dar nu am absolut nimic cu oamenii.

N-am zis ca ar trebui sa-i bagi in cap copilului ca "nu exista Dumnezeu" sau lucruri de genul.

As fi in totalitate de acord ca mesajul noului testament - "Iubeste-ti aproapele"- sa fie baza educatiei unui copil. Da, daca vorbim de iubire, atunci intreaga moralitate moderna poate fi bazata pe iubire.

Ce nu sunt de acord este ca un copil sa fie invatat de mic ca "Daca nu esti cuminte, nu tii post, si nu asculti de preot, te duci in iad" sau "Pamantul a fost creat acum 7522 de ani, si toate mizeriile din zilele de azi se datoreaza primei femei, care a pacalit primul barbat".

Dumneavoastra considerati materia scoala si o enciclopedie pentru copii indoctrinare ateista? Pentru ca eu la asta m-am gandit cand am scris mesajul de mai sus: sa-i dai copilului o educatie neutra, bazata pe ce stim sigur si poate fi explicat cu poze (copiilor le plac pozele, nu?), si dupa aceea, dupa o anumita varsta, sa i se explice si de partea mistica a acestei lumi, si sa-si cladeasca credinta singur.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 17:42:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Ai inteles bine... eram sarcastic.

Da, sunt de acord ca este normal ca o familie 100% ortodoxa sa-si creasca copiii ortodocsi, la fel cum o familie 100% musulmana isi creste copiii musulmani. Eu ziceam de familiile 50-50, ca sa se evite discutiile majore, trebuie sa gaseasca o solutie neutra. Eu am sugerat o solutie de genul "sa-i lasam pe copii sa aleaga cand va intelege". E doar sugestia mea pe care am observat-o la cunoscuti. Si a mers foarte bine.

La care copil te referi?
Cu ce sunt indoctrinati copii "atei"? Cu materia scolara? Sau ce altceva?

Si eu n-am zis sa-i bagi copilului in cap ca nu exista Dumnezeu sau lucruri de genul. Doar am zis ca nu il instruiesti in adancurile religiei. Pe la varsta de 14 ani, ii dai o Biblie si un Coran, si il lasi sa aleaga (Pentru o familie musulman+ordotox).

Si daca Adevarul mentionat de tine este adevarat, acesta intotdeauna va iesi la suprafata.

Si cum ai rezolva problema? Ai renunta la fata aceea de care te-ai indragostit (sa zicem ca e dragostea vietii tale)?

Doua pana acum. Ambele prieteni de familie buni. In ambele, sotii sunt musulmani (sirian si iranian), iar sotiile ortodoxe. In nici una nu si-a schimbat nimeni religia, si ambele s-au casatorit in conformitate cu ambele religii (2 nunti pentru fiecare religie). Ambele au cate 3 copii, si sunt impreuna de mai bine de 20 de ani.
Sunt practicante sotiile?
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 17:45:47
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
Exista consecinte daca un heterodox devine ortodox formal (prin botez, etc), dar isi pastreaza credinta de dinainte? (Asta doar ca sa fie langa persoana iubita, presupusa ortodoxa practicanta)
După vechea morala, nenea cam comite o minciuna devenind „ortodox formal (prin botez, etc)”. Ca asa zice vechea morala: „sa nu minti!”. Iar el trage minciuni cat roata carului. În sfanta biserica.

Morala moderna, ateista, care o corecteaza pe cea veche zice pe direct: „minte frate daca ți-e de folos!”.
Etica situationala i-ar mai zice unii.

Dar, dupa altii, minciuna tot minciuna e, chiar dac-o zici in biserica. Si e un pacat. Și are urmari. Serioase. Ca asa scrie la evanghelie: „ veti suferi pedeapsa care va va ajunge pentru pacatul vostru.”
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 17:51:54
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Sunt practicante sotiile?
Una din ele chiar nu stiu. Cealalta este practicanta, o vad des la biserica.

Citat:
Morala moderna, ateista, care o corecteaza pe cea veche zice pe direct: „minte frate daca ți-e de folos!”.
Etica situationala i-ar mai zice unii.
Nu vad unde incurajeaza societatea minciuna in mod oficial. Din cate stiu eu, o condamna.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 18:02:26
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
Nu vad unde incurajeaza societatea minciuna in mod oficial. Din cate stiu eu, o condamna.
Inseamna ca ti-ai raspuns singur: trecerea unui protestant la ortodoxie "in mod formal", de dragul vreunui avantaj lumesc, e o minciuna condamnabila si in veacul acesta si in cel viitor.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 18:03:14
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Inseamna ca ti-ai raspuns singur: trecerea unui protestant la ortodoxie "in mod formal", de dragul vreunui avantaj lumesc, e o minciuna condamnabila si in veacul acesta si in cel viitor.
Multumesc frumos. Chiar mi-am raspuns singur. :D
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 18:10:26
Banned

Implicit

Citat:
Eu nu am ceva impotriva nimanui. Ma deranjeaza multe din lucrurile din cadrul religiei crestine in sine, da. Dar nu am absolut nimic cu oamenii.

N-am zis ca ar trebui sa-i bagi in cap copilului ca "nu exista Dumnezeu" sau lucruri de genul.

As fi in totalitate de acord ca mesajul noului testament - "Iubeste-ti aproapele"- sa fie baza educatiei unui copil. Da, daca vorbim de iubire, atunci intreaga moralitate moderna poate fi bazata pe iubire.

Ce nu sunt de acord este ca un copil sa fie invatat de mic ca "Daca nu esti cuminte, nu tii post, si nu asculti de preot, te duci in iad" sau "Pamantul a fost creat acum 7522 de ani, si toate mizeriile din zilele de azi se datoreaza primei femei, care a pacalit primul barbat".

Dumneavoastra considerati materia scoala si o enciclopedie pentru copii indoctrinare ateista? Pentru ca eu la asta m-am gandit cand am scris mesajul de mai sus: sa-i dai copilului o educatie neutra, bazata pe ce stim sigur si poate fi explicat cu poze (copiilor le plac pozele, nu?), si dupa aceea, dupa o anumita varsta, sa i se explice si de partea mistica a acestei lumi, si sa-si cladeasca credinta singur.
Inevitabil, daca nu esti crestin ii vei spune ca nu exista Dumnezeu sau cel mult ii vei zice ca exista o energie universala, ceva absolut vag, ceva bla bla=uri de acest gen.

Nu aveti cum sa nu aveti ceva impotriva oamenilor, va ascundeti dupa deget daca credeti asta, daca va deranjeaza anumite lucruri din religie si anumiti oameni vor practica acele lucruri, normal ca vor deranja si oamenii care practica acele lucruri. Spre exemplu un om care merge in pelerinaj la moaste. Daca d-voastra nu suportati ideea moastelor, si vedeti un crestin ce merge la moaste, veti spune : uite si la prostii aia care merg la moaste si ii veti dispretui.
Daca tot il invatati sa isi iubeasca aproapele de ce sa nu il invatati sa il iubeasca si pe Dumnezeu? Ca doar astea sunt si legile Scripturii, iubirea de Dumnezeu si de aproapele.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 18:13:21
Banned

Implicit

Citat:
Eu la 14 ani am citit Biblia pentru prima oara, si pot sa spun ca am inteles marea majoritate. Nu stiu de altii... ma raportam la propria persoana. Scuzati.

Cand s-au casatorit, nici unul nu avea nimic in Romania. Abia venisera dupa revolutie ca sa scape de regimele dictatoriale din orient.

Acum se poate spune ca au un trai decent, dar si femeile contribuie la fel de mult ca barbatii. Au si ele loc de munca, etc.
Va flatati daca credeti ca ati inteles.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 18:29:47
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
"Adica da este nu si nu este da?"

era sarcastic... deci...cam da... :)

"Ce am zis sau am facut ca sa merit acest mesaj lung? e cumva adresat altcuiva? sa inteleg ca vrei sa afli parerea mea despre casatoriile mixte?"

Era un mesaj general, nu il adresasem in mod special nimnui. Si nu intentionam a fie asa lung, dar se ae ca a iesit kilometric, dar recunosc ca m-a inspirat citatele despre iubire. Incerc sa fac cumva pace pe-aici...

"Intrebare pentru majoritatea: cate familii cu copiii, musulman - ortodox ati cunoscut sau cunoasteti? ma refer cunoscut bine nu doar prin mass media."

Eu cunosc, dar doar de 1 an si ceva ii cunosc mai bine. Sunt vecini din scara alaturata. M-am imprietenit cu ei prin copiii lor pe care ii ajutam sa caute pisica - pisica blocului cum o numim toti- . Lor personal le merge bine. Nimeni nu s-a convertit la nimic (faptic), desi el s-a botezat ortodox ca sa poate sa se casatoreasca in biserica. Copiii sunt botezati ortodox (la insistentele parintilor femeii), dar cel mare citeste Biblia si Coranul. Chiar am intrebat cum se descurca cu religiile (intrebare inspirata tot de pe forum) si sti ce mi-au raspuns? Ca le-a explicat copiilor ca exista un creator, unii Il numesc Allah, altii Dumnezeu, ca a avut oameni trimisi pe Pamant pentru a ne invata despre iubire, despre bine si rau si pentru a ne ajuta pe noi, oamenii sa devenim tot mai buni (copiii au 15, 12, 8, respectiv 5 ani), iar cel mare e copilul care citeste Biblia si Coranul. Practic se pare ca ii lasa pe ei sa isi descopere credinta (si eu care aveam stereotipul de musulman = om radical ).

1. Am zis 80% pentru ca niciodata nu poi fi 100% sigur, desi eu am convingerea ca ar fi 100%; nu nu am masurat, ca nu a cum... asta tine de convingerea mea personala.
2. Da, cum ar fi ca cineva ne-a creeat (Dumnezeu, in opinia mea), ca cele 10 porunci au fost date cu scopul de a incerca macar imbunatatirea oamului (ganduri si mod de a trai), ca Iisus a fost trimis pe Pamant cu scopul de a ne lumina mintile si de a ne scoate din iadul care singuri ni l-am facut (prin bunatate, iubire, fapre bune - prin BINE in general; binele atrage bine - cred eu).
3.Uite ca unii poate vor sa faca cununia la biserica si din cauza traditiei lumesti; oameni care cred in existenta si protectia lui Dumnezeu, dar care poate nu cred in religii in general -cazul meu si al sotului e identic: credem in Dumnezeu, dar diferentele de confesiune sunt apa de ploaie PENTRU NOI.

Ah, inca ceva: ateii, care nu sunt anti-tei (si care nu-s asa multi cum se crede), de fapt nu le zic copiilor ca nu exista Dumnezeu, ci ii lasa sa descopere singuri daca cred sau nu... cunosc parinti atei cu copil catolic (copilul are 17 ani si e catolic de la 14)

Daca nu s-au convertit faptic, inseamna ca nu sunt practicanti, daca s-au botezat numai pentru casatorie,nu sunt practicanti. Le-au spus bla blauri copiilor, nu le fac nici o educatie religioasa adevarata, ii lasa ca frunza in vant Q. E. D.

Exista si musulmani indiferenti la religie.

Ii lasa sa descopere credinta. Ce stupizenie toatala. Pai ce poate intelege un copil din Biblie? Abia inteleg unii cu scaun la cap, d-apoi un copil?!
Copilul era ca frunza in vant, Doamne ce mila imi este.
Sunteti exemplul tipic de oameni din religii diferite care se inteleg pentru ca nu sunt practicanti. Quod erat demonstrandum.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nunta mixta - care sunt problemele? Ciprian Mustiata Secte si culte 100 04.05.2013 13:31:46
Nunta honney Nunta 27 27.04.2011 19:25:22
nunta cojanete Nunta 3 24.03.2010 11:31:35
nunta killerandrew Nunta 5 07.07.2009 12:55:29
casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate lumar Nunta 5 13.10.2008 20:29:10