Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2012, 11:41:17
MariaElena
Guest

Implicit Dumnezeu sa ne ajute sa fim crestini

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Aveti dreptate ca nu trebuie sa ne laudam cu milostenia pe care o facem dar.....

Doamna, sa fim seriosi daca o luam asa, cine este crestin cu adevarat? Cine este bun, smerit, drept, bland, intelept, rabdator, iertator? D-voastra sunteti? Eu recunosc ca nu sunt.

Daca si faptelor bune ajungem sa le dam conotatii rele, daca privim cu rautate si printr-o oglinda stramba, strambam si ce este facut cu intentii bune.

E si el un om ca noi cu calitati si defecte. Nu trebuie sa il judecam ca nu stiu daca noi suntem mai buni. Eu cred totusi ca e bine ca vorbeste despre Dumnezeu, chiar si la TV, merge la biserica, da bani preotilor, ajuta, si la Athos, a construit case oamenilor la inundatii, a dat bani oamenilor saraci, a inmormantat pe banii lui boschetarii pe care primaria nu vroia sa ii ingroape etc. Care politicieni au mai procedat ca el eu n-am vazut nici unul sa ajute oamenii, sa dea bani la biserici, sa fie credinciosi, ei nu au facut altceva decat sa urmeze propriul interes si sa taie pe salarii etc.

Vi se pare ca toata discutia de pe topicul pe care ne aflam (despre alegeri) a fost o discutie crestina, in lumina cuvantului Lui Dumnezeu? A fost strabatuta de la un capat la altul de un fior de dragoste crestina, intelegere si bunatate, acceptare si toleranta? NU. A fost un fel de „schimb de idei” presarat cu rautati, cu puneri la punct intr-un limbaj putin prietenos, pentru apararea/judecarea unor politicieni, nu in sustinerea unor principii. Am clevetit cu totii; ne-am judecat unii pe altii si i-am judecat pe altii, in loc sa ne rugam mai mult, sa ne smerim (atat cat putem) sa ne pregatim sa-L primim pe Mantuitorul Iisus Hristos in sufletul nostru, de sarbatoarea Nasterii Sale.

Credeti ca ne iubim aproapele atunci cand, chiar daca il ajutam, il numim "boschetar"?

Crestinismul este religia Iubirii. Daca-L iubesti pe Domnul Dumnezeu, il iubesti si pe aproapele tau ca pe tine insuti. Iubirea de Dumnezeu cuprinde si iubirea aproapelui. Cine-L iubeste pe Dumnezeu nu poate sa urasca, sa discrimnineze, sa fure, sa insele, sa leneveasca, sa distruga Natura (toata creatia lui Dumnezeu), nu poate sa jigneasca etc. Unde e iubire, nu poate exista: ura, rautate, josnicie, mandrie, fatarnicie, abuz etc.

In numele acestei iubiri va rog frumos sa ma iertati.
Dumnezeu sa ne ajute sa fim crestini.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2012, 11:44:46
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaElena Vezi mesajul
Trebuie sa fie smerit crestinul????
<<Luați jugul Meu asupra voastră; și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima, și veți afla odihnă sufletelor voastre! Că jugul Meu este bun și povara Mea este ușoară.>> (Matei 11,29-30)

<<Sfântul Siluan ne lămureste, uimitor de frumos: ''Sunt multe feluri de smerenie. Unul este
ascultător si se învinuieste pe sine însusi întru toate; si aceasta este smerenie. Un altul se
căieste pentru păcatele sale si se socoteste un nemernic înaintea lui Dumnezeu; si aceasta este
smerenie. Dar alta este smerenia celui care a cunoscut pe Domnul prin Duhul Sfânt;
cunoasterea si gustul celui ce a cunoscut pe Domnul prin Duhul Sfânt sunt altele.
Când, în Duhul Sfânt, sufletul vede cât de blând si smerit este Domnul, atunci se smereste pe
sine până la capăt. Si această smerenie e cu totul deosebită si nimeni nu o poate descrie. Dacă
oamenii ar cunoaste prin Duhul Sfânt ce fel de Domn avem, s-ar schimba cu totii: bogatii ar
dispretui bogătiile lor, savantii stiinta lor, ocârmuitorii slava si puterea lor, si toti ar trăi în
mare pace si iubire si mare bucurie ar fi pe pământ''.>>
(Sofian Boghiu, Smerenia si dragostea, insusirile trairii ortodoxe, www.crestinortodox.ro Carti ortodoxe in format PDF)

<<Deci a fost necesar ca Mântuitorul să se smerească. Pentru că smerenia este singura fortă care poate elibera orice suflet si orice popor, în toată creatia lui Dumnezeu. Bunăoară, noi, ca să putem fi alături de Hristos, trebuie să purtăm aceiasi identitate. Dacă El s-a smerit, El, Care a făcut cerul si pământul si Care a făcut tot ce există, sigur că creatia Lui va trebui să stea la dispozitia Lui, smerită.>> (DESPRE SMERENIE - dialog cu Parintele Arsenie Papacioc pe www.sfaturiortodoxe.ro)

<< De fapt, trebuie să stim toti că niciodată un om smerit nu se vede smerit. Nu se vede, pentru că n-ar mai fi smerit. Precum spune un sfânt părinte în Pateric: „Ce este smerenia, părinte?" „A te vedea pe tine sub toată făptura, fiule". Făptură e si viermele, faptură e si câinele. Cum ar putea fi fiinta asta ratională sub toată făptura? Pentru că si viermele si oricare fiintă stiu precis ce vor: vor să trăiască. >> (DESPRE SMERENIE - dialog cu Parintele Arsenie Papacioc pe www.sfaturiortodoxe.ro)
<< Nu poti, decât dacă te smeresti. Adică ti-a dat o palmă, iar tu, din smerenie, dai si obrazul celălalt. Acum nu-i usor să dai si obrazul celălalt, dar este posibil. Pentru că nu e o utopie, nimic nu este neîmplinibil din ce a spus Hristos. A spus un lucru care se poate face. Dar nu a biruit cel care a lovit, ci cel care a primit cu plăcere, cu bucurie. Pentru că ar fi suferit, dacă se putea, chiar pentru Hristos. Bucuria suferintelor noastre din închisori si din lanturi era tocmai asta, că ni s-a dat prilejul să suferim pentru Hristos! Nu eram noi cei înfrânti, care primeam lovituri. Au fost înfrânti cei care ne-au lovit.>>
(DESPRE SMERENIE - dialog cu Parintele Arsenie Papacioc pe www.sfaturiortodoxe.ro)
Ma bucur ca cineva mai scrie si ce trebuie pe acest thread, ca in rest sunt numai discutii fara rost.
Sa ne amintim sa fim smeriti.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2012, 12:09:48
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaElena Vezi mesajul
Parintele Gheorghe Calciu: Cum ar trebui sa fim, ca sa ne numim crestini?

<<Biserica lui Hristos traieste si este libera. In ea ne miscam si vietuim, intru Hristos Cel care este Capul ei. In El avem libertate deplina. In Biserica cunoastem adevarul si adevarul ne va face liberi (Ioan 8:32). Esti in Biserica lui Hristos de fiecare data cand il ridici pe cel cazut in intristare, ori cand faci milostenie celui sarac, si il vizitezi pe cel bolnav. Esti in Biserica lui Hristos cand esti bun si intelegator, cand refuzi sa te manii pe fratele tau, chiar si atunci cand ti-a ranit sentimentele. Esti in Biserica lui Hristos cand te rogi: „Doamne, iarta-l!” Cand muncesti cinstit la slujba ta, intorcandu-te obosit seara acasa, dar cu zambetul pe buze; cand rasplatesti raul cu dragostea - esti in Biserica lui Hristos. Nu vezi, asadar, tinere prieten, cat de aproape este Biserica lui Hristos? Tu esti Petru si Dumnezeu si-a cladit Biserica Sa pe tine. Tu esti piatra Bisericii Sale impotriva careia nimic nu poate izbandi... Sa cladim biserici cu credinta noastra, biserici pe care nici o putere omeneasca nu le poate dobori, o biserica a carei temelie este Hristos... Simte-l pe fratele tau langa tine. Nu intreba niciodata: „Cine e el?” Mai degraba zi: „Nu e un strain; este fratele meu. Este Biserica lui Hristos la fel ca si mine>>.
(Parintele Gheorghe Calciu citat de Parintele Serafim Rose in articolul „Perspectiva ortodoxa asupra lumii” de Parintele Serafim Rose Aparut in „The Orthodox Word”Vol. 18, Nr. 4 (105) iulie-august, 1982) (Traducerea: Radu Hagiu)
Multumim pentru informatii, Doamne ajuta si sa ma iertati daca v-am suparat la randul meu!
Reply With Quote
Vechi 14.12.2012, 12:11:01
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Si pe mine ma scot din sarite aia care prefera PSD-ul in locul lui Basescu + PDL. Da, PDL a facut rau, dar este incomparabil mai mic cu ce a facut PSD.
Si care-i problema ta daca majoritatea oamenilor n-au ales PDL-ul ci au ales „raul”? De ce iti e atat de greu sa accepti decizia lor? Crezi ca trebuie sa pastram acelasi partid la guvernare doar pentru ca ne-a fost bine? Unii au simtit nevoia unei schimbari, iar atunci binele acela n-a fost atat de bun din moment ce au simtit nevoia schimbarii, fie s-au gandit la binele politicienilor si la riscul de imbatare cu aburii puterii, deci le-au prescris o pauza de opozitie pentru revigorare, fie au dorit sa transmita un avertisment, care are pana la urma o componenta educativa. Alegerile au trecut, viata merge inainte.

Te invit sa ne scrii 20 de pagini cu binele facut de PDL si cu raul imens facut de USL, daca asa o sa te simtiti mai bine si iti va trece supararea ca partidul pe care-l sustii a iesit sifonat din alegeri. Si dupa lista aceea lunga de masuri bune, unii iti vor spune ca au dorit sa dea si altora sansa de a face bine, de a-i responsabiliza, pentru ca pur si simplu s-au saturat de modul in care au fost priviti de acei politicieni.

Last edited by ioanna; 14.12.2012 at 12:31:18.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2012, 12:39:00
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Si care-i problema ta daca majoritatea oamenilor n-au ales PDL-ul ci au ales „raul”? De ce iti e atat de greu sa accepti decizia lor? Crezi ca trebuie sa pastram acelasi partid la guvernare doar pentru ca ne-a fost bine? Unii au simtit nevoia unei schimbari, iar atunci binele acela n-a fost atat de bun din moment ce au simtit nevoia schimbarii, fie s-au gandit la binele politicienilor si la riscul de imbatare cu aburii puterii, deci le-au prescris o pauza de opozitie pentru revigorare, fie au dorit sa transmita un avertisment, care are pana la urma o componenta educativa. Alegerile au trecut, viata merge inainte.

Te invit sa ne scrii 20 de pagini cu binele facut de PDL si cu raul imens facut de USL, daca asa o sa te simtiti mai bine si iti va trece supararea ca partidul pe care-l sustii a iesit sifonat din alegeri. Si dupa lista aceea lunga de masuri bune, unii iti vor spune ca au dorit sa dea si altora sansa de a face bine, de a-i responsabiliza, pentru ca pur si simplu s-au saturat de modul in care au fost priviti de acei politicieni.
Hahahahahahah, pai asta e, moare de ciuda....
Reply With Quote
Vechi 14.12.2012, 13:11:10
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul

Mda, tu ai o fixatie cu Basescu si PDL, bine ca recunosti. Ca argumente zero din cate vad, si grade de comparatie iarasi nu stii sa faci. Acum m-am lamurit complet in privinta ta!
Ce suferinta? Ei macar au ajuns la batranete, si-au trait viata, si de bine de rau au o pensie, fie ea cat de mica. De ce insa sa sufere TOTI, inclusiv tinerii, care nici nu au apucat sa isi savureze primii ani din viata? ORICE alta masura ne afecteaza pe TOTI.
V-am zis: nu va convine, mutati-va la privat! Si-asa 80% din voi aveti salarii mult prea mari comparativ cu munca depusa!
Si cand ne arde Ponta pe toti cu scumpiri de 16% a taxelor si impozitelor, sa nu mai imi fie mila?? Ai o problema grava de perceptie a realitatii. Preferi sa se scumpeasca TOT si pentru TOTI, sau sa fie afectata doar o parte din populatie??
Ai cunostinte ZERO si logica din parti! Ori ca tai din venituri, ori ca maresti preturile, e ACELASI lucru! Tu cu 100 ron cumperi 100 de paini (la 1 leu). Degeaba ti se mareste venitul la 125 ron, daca pretul painii va ajunge 1,5 lei. In concluzie vei cumpara mai PUTINE paini! Asa ca mai bine iesi daca din cei 100 ron ramai cu 85, iar painea ramane la 1 leu. E matematica pura! Chiar asa, trebuie sa iti arat mura in gura, ca la copiii mici??
. Deci pana la urma TU esti cea care se bucura de raul altuia, cu alte cuvinte vrei sa moara si capra vecinului!
Am fost destul de clar in explicatii sau mai repet o data??
provocarea? Pana la urma PDL doar a taiat din pensii si salarii, PSD insa a lasat MII de oameni fara loc de munca, deci le-au taiat TOATE veniturile, nu numai 25%!

Nu prefer PSD-ul. Va multumesc pentru toate jignirile aduse.
Nu o sa mai continui discutia asta pentru ca nu are nici un rost, sunteti inversunat si nu vreti sa vedeti adevarul de parca PDL-ul v-a spalat pe creier.
Un post binecuvantat sa aveti si plin de bucurii, Mantuitorul sa va ajute la fapte bune.
Numai bine va doresc
Reply With Quote
Vechi 14.12.2012, 20:18:50
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Aha, mergem pe varianta cu martiri inchipuiti, ca si cand alta vina in chestiunea Oltchim, decat cea imaginata de tine, nu ar avea..
Se pare ca nu stii ce inseamna "martir". Sa te ajut:
MARTÍR2, -Ă, martiri, -e s. m., s. f. Persoană care a avut de îndurat suferințe, chinuri îngrozitoare sau moartea pentru ideile, convingerile sale. ♦ Spec. Mucenic (al bisericii). ♦ P. gener. Persoană care îndură persecuții, un tratament inuman, bătaie etc. – Din fr. martyr.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2012, 20:21:52
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit întrebare

știe cineva de ce TunsDiana a părăsit forumul?
Reply With Quote
Vechi 14.12.2012, 20:23:07
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
știe cineva de ce TunsDiana a părăsit forumul?
Cum poate fi parasit?
Reply With Quote
Vechi 14.12.2012, 20:25:33
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Nu prefer PSD-ul. Va multumesc pentru toate jignirile aduse.
Nu o sa mai continui discutia asta pentru ca nu are nici un rost, sunteti inversunat si nu vreti sa vedeti adevarul de parca PDL-ul v-a spalat pe creier.
Un post binecuvantat sa aveti si plin de bucurii, Mantuitorul sa va ajute la fapte bune.
Numai bine va doresc
Asta numesti tu jignire?!? Crestinul trebuie sa fie mai rezistent, nu sa se planga de la un cuvant care nu ii convine. Noi trebuie sa devenim Ostasi ai lui Hristos, nu "sensibilii" lui Hristos. Acest gen de sensibilite e o slabiciune, de care e mai bine ne debarasam.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dilema luciamanta Pocainta 7 09.04.2012 20:57:46
Dilema Azzuurra Generalitati 32 06.10.2011 14:10:28
dilema Mirela0110 Generalitati 26 07.06.2011 14:42:08
Dilema Adriana-Simona Biserica Romano-Catolica 11 24.01.2011 15:01:19
Rezultatele alegerilor din Republica Moldova mihailt Generalitati 2 29.11.2010 17:44:29