![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Presbiter este sinonim cu batran. De aici vin si cuvintele derivate ca de exemplu "presbitie" care desemneaza un defect de vedere datorat unei scaderi a acomodarii cristalinului din cauza avansarii in varsta, apare la batranete. Si cum am zis mai inainte, fiind un cuvant de origine greceasca, i-am intrebat pe greci ce inseamna exact la ei si mi-au zis ca acest cuvant desemneaza o persoana inteleapta, de obicei in varsta, la care lumea vine sa ceara sfat. Nici o legatura cu cuvantul preot.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
si dupa tine prezbiter insemna batran? |
|
||||
|
||||
![]()
9. După aceea să iei MIR DE UNGERE și să ungi cortul și toate cele din el și să-l sfințești pe el și toate lucrurile lui și va fi sfânt;
13. Să îmbraci pe Aaron în sfintele veșminte și SA-L UNGI SI SA-L SFINTESTI, ca să-mi fie preot. 14. Să aduci și pe fiii lui, să-i îmbraci cu hitoane, 15. Și SA-I UNGI, cum ai uns pe tatăl lor, ca să-Mi fie preoți, și această ungere îi va sfinți preoți pentru totdeauna în neamul lor!" 16. și a făcut Moise tot; cum i-a poruncit Domnul așa a făcut: ( Iesirea cap 40 ver 9;13-16) Asa erau unsi preotii in VT. Dupa cum vezi NU vorbeste de femei.Acum astept raspunsul tau. Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Stiti ce am observat? Cei care ataca ortodoxia sunt cei care s-au "lepadat" de ea, prin aderarea la un alt cult, nu crestinii neortodocsi nativi (daca pot sa spun asa). Si eu cred ca in sinea lor nu sunt impacati, vor sa-si intareasca convingerea ca nu au gresit, de aceea vin aici sa se "adape", sa semene furtuna, caci daca ei n-au liniste, de ce ar avea altii?!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|