![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Antiecumenism, te rog arata-mi pe unul dintre politicieni, care nu e mason! E lumea lor, deocamdata.
Acum, ca sunt masoni, se stie. Atitudinea pe care vor sa o aibe fata de oameni, asta ma intereseaza pe mine. Ca de politicieni plini de ei s-a saturat toata lumea. Stii cum se spune: Prostul, daca nu e si fudul, parca nu e prost destul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La restul nu raspund, caci nu te iau in serios. |
|
|||
|
|||
![]()
Aha, mergem pe varianta cu martiri inchipuiti, ca si cand alta vina in chestiunea Oltchim, decat cea imaginata de tine, nu ar avea..
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Degeaba a mai pus Ponta 8% la salariile bgetarilor (deci doar LOR), daca a marit taxele si impozitele cu 16% (si asta la TOTI, nu doar pt. bugetari). Deci pana la urma TU esti cea care se bucura de raul altuia, cu alte cuvinte vrei sa moara si capra vecinului! Am fost destul de clar in explicatii sau mai repet o data?? Asadar, stimata doamna sau domnisoara, sunteti de acord sa imi faceti o scurta lista cu tot ce a facut rau PDL, iar eu sa contraargumentez cu tot ce a facut rau PSD?? Aveti curaj sa acceptati provocarea? Pana la urma PDL doar a taiat din pensii si salarii, PSD insa a lasat MII de oameni fara loc de munca, deci le-au taiat TOATE veniturile, nu numai 25%! Last edited by Raoul; 14.12.2012 at 03:00:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-ce atitudine poate sa aiba fata de oameni un om care slujeste puterilor intunericului? ne mint cu tot felul de promisiuni,cu viclenie vor sa ne convinga ca ar face ceva pt oameni; dar cum ar putea sufleteste sa ne ajute niste satanisti? Biserica Ortodoxă Română condamnă Francmasoneria "BISERICA osândește francmasoneria ca doctrină, ca organizație și ca metodă de lucru ocultă. În fața propagandei anticreștine a acestei organizații, Biserica trebuie să răspundă cu contrapropagandă. Francmasoneria vrea să se substituie creștinismului. Frăția Ortodoxă Română extinsă pe toată țara va îndemna să izoleze pe cei ce preferă să rămână în loji. Biserica le va refuza la moarte slujba înmormântării, în caz că până atunci nu se căiesc. Preoțimea va învăța poporul ce scopuri urmărește acela care e francmason și-l va sfătui să se ferească și să nu dea votul candidaților ce aparțin lojilor. Sfântul Sinod și toate corporațiile bisericești și asociațiile religioase stăruie pe lângă poporul român și corpurile legiuitoare să aducă o lege pentru desființarea acestei organizații oculte." Hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 11 martie 1937 Last edited by antiecumenism; 14.12.2012 at 09:53:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Domnul Gheorghe Becali este un „politician” de Dambovita ca toti ceilalti politicieni romani(de toate culorile si calatori de la un partid la altul, in functie de interesele personale) care de 23 de ani se lupta „pe ciolan”, adica sa cumpere pe nimic si sa vanda pe bani grei tot ce – cu ajutorul lui Dumnezeu – s-a creat in tara asta timp de 45 de ani; ani grei traiti in comunism, poate cel mai perfid si fățarnic sistem din cate au existat. Mai grav este ca, tot de 23 de ani se vand si bogatiile tarii, care sunt fara discutie, ale lui Dumnezeu. Noi doar „ le imprumutam” . Tocmai de aceea, domnul G.B. nu merita o atentie speciala; dar sloganul dumi-sale, sloganul de campanie” Gheorghe Becali in slujba Crucii” este de neacceptat (pentru mine si poate ca ar trebui sa fie pentru orice om care vrea sa devina crestin si prin fapte nu numai prin botez). Pai, daca dl.G.B. este „in slujba Crucii”, atunci sfintii, Sf. Siluan Athonitul, Sf. Necarie Taumaturgul, Sf. Nicolae, Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, Sf. Cuv. Nicodim cel Sfintit de la Tismana, Sf. Cuvioasa Paraschieva si ceilalti ce ar trebui sa spuna despre munca si viata lor? Sfintii Parinti: Arsenie Boca, Arsenie Papacioc, Sofian Boghiu, Teofil Pârâian, Ilarion Argatu, Gheorghe Calciu, Dumitru Stăniloae, Nicolae Steinhardt si ceilalti s-au batut cu pumnii in piept si si-au atarnat de gat pancarte cu binele pe care l-au facut?? UN OM CU FRICA LUI DUMNEZEU NU-SI FACE DIN CRUCEA LUI HRISTOS, CAMPANIE ELECTORALA. 2. "Doamna, sa fim seriosi daca o luam asa, cine este crestin cu adevarat? Cine este bun, smerit, drept, bland, intelept, rabdator, iertator? D-voastra sunteti? Eu recunosc ca nu sunt." Nu, nu sunt crestina cu adevarat. Ma straduiesc sa fiu. Un crestin spune la Sfanta Liturghie si la Impartasirea cu Sfintele Taine: Cred, Doamne, și mărturisesc că Tu ești cu adevărat Hristos, Fiul lui Dumnezeu cel viu, Care ai venit în lume să mântuiești pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu. Sau <<Vrednic de crezare și de toată primirea este cuvântul că Iisus Hristos a venit în lume să-i mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu; >> I Timotei 1,15). Ar fi un non-sens sa cred despre mine altceva. 3. Milostenia nu trebuie facuta la vedere. N-am spus-o eu, a spus-o Mantuitorul Iisus Hristos. <<Luați aminte ca milostenia voastră să nu o faceți în fața oamenilor, ca să vadă ei; altminteri nu veți avea răsplată de la Tatăl vostru Cel din ceruri. Deci, când faci milostenie, nu trâmbița înaintea ta, cum fac fățarnicii prin sinagogi și pe ulițe, ca să fie slăviți de oameni; adevăr vă grăiesc, își iau plata lor. Tu însă, când faci milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta, pentru ca milostenia ta să fie într'ascuns; și Tatăl tău, Care vede întru ascuns, îți va răsplăti la arătare. >> (Matei 6, 1-4) DECI: binele pecare-l faci sa nu fie un mijloc de promovare a unei imagini bune despre tine. 4. Un om care se vrea crestin nu afiseaza opulenta, este cumpatat, are masura si decenta in tot ce face, bun simt, respect si iubire de oameni. Nu aduna averi, bogatii. <<Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură; ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia și nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă și nu le fură; că unde-ți este comoara, acolo-ți va fi și inima!>>(Matei 6,19-21) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
<<Luați jugul Meu asupra voastră; și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima, și veți afla odihnă sufletelor voastre! Că jugul Meu este bun și povara Mea este ușoară.>> (Matei 11,29-30) <<Sfântul Siluan ne lămureste, uimitor de frumos: ''Sunt multe feluri de smerenie. Unul este ascultător si se învinuieste pe sine însusi întru toate; si aceasta este smerenie. Un altul se căieste pentru păcatele sale si se socoteste un nemernic înaintea lui Dumnezeu; si aceasta este smerenie. Dar alta este smerenia celui care a cunoscut pe Domnul prin Duhul Sfânt; cunoasterea si gustul celui ce a cunoscut pe Domnul prin Duhul Sfânt sunt altele. Când, în Duhul Sfânt, sufletul vede cât de blând si smerit este Domnul, atunci se smereste pe sine până la capăt. Si această smerenie e cu totul deosebită si nimeni nu o poate descrie. Dacă oamenii ar cunoaste prin Duhul Sfânt ce fel de Domn avem, s-ar schimba cu totii: bogatii ar dispretui bogătiile lor, savantii stiinta lor, ocârmuitorii slava si puterea lor, si toti ar trăi în mare pace si iubire si mare bucurie ar fi pe pământ''.>> (Sofian Boghiu, Smerenia si dragostea, insusirile trairii ortodoxe, www.crestinortodox.ro Carti ortodoxe in format PDF) <<Deci a fost necesar ca Mântuitorul să se smerească. Pentru că smerenia este singura fortă care poate elibera orice suflet si orice popor, în toată creatia lui Dumnezeu. Bunăoară, noi, ca să putem fi alături de Hristos, trebuie să purtăm aceiasi identitate. Dacă El s-a smerit, El, Care a făcut cerul si pământul si Care a făcut tot ce există, sigur că creatia Lui va trebui să stea la dispozitia Lui, smerită.>> (DESPRE SMERENIE - dialog cu Parintele Arsenie Papacioc pe www.sfaturiortodoxe.ro) << De fapt, trebuie să stim toti că niciodată un om smerit nu se vede smerit. Nu se vede, pentru că n-ar mai fi smerit. Precum spune un sfânt părinte în Pateric: Ce este smerenia, părinte?" A te vedea pe tine sub toată făptura, fiule". Făptură e si viermele, faptură e si câinele. Cum ar putea fi fiinta asta ratională sub toată făptura? Pentru că si viermele si oricare fiintă stiu precis ce vor: vor să trăiască. >> (DESPRE SMERENIE - dialog cu Parintele Arsenie Papacioc pe www.sfaturiortodoxe.ro) << Nu poti, decât dacă te smeresti. Adică ti-a dat o palmă, iar tu, din smerenie, dai si obrazul celălalt. Acum nu-i usor să dai si obrazul celălalt, dar este posibil. Pentru că nu e o utopie, nimic nu este neîmplinibil din ce a spus Hristos. A spus un lucru care se poate face. Dar nu a biruit cel care a lovit, ci cel care a primit cu plăcere, cu bucurie. Pentru că ar fi suferit, dacă se putea, chiar pentru Hristos. Bucuria suferintelor noastre din închisori si din lanturi era tocmai asta, că ni s-a dat prilejul să suferim pentru Hristos! Nu eram noi cei înfrânti, care primeam lovituri. Au fost înfrânti cei care ne-au lovit.>> (DESPRE SMERENIE - dialog cu Parintele Arsenie Papacioc pe www.sfaturiortodoxe.ro) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
<<Misiunea Mântuitorului a fost tocmai asta, să mântuie lumea prin suferintă. S-a răstignit pentru noi si atunci unghiul a devenit de 360 de grade, desăvârsit. Adică, atunci a fost biruit satana. Mântuitorul era pe Cruce si se văita satana. De aceea Crucea este atât de puternică împotriva duhurilor rele, pentru că se zice: în numele Tatălui (Care înseamnă toată înăltimea) si al Fiului (toată adâncimea) si al Sfântului Duh (toată lătimea)". Adică se evocă Sfânta Treime. Si s-a constatat că fuge dracul de Cruce!>> (DESPRE SMERENIE - dialog cu Parintele Arsenie Papacioc pe www.sfaturiortodoxe.ro) <<Mă bucur, iubiti tineri, că pretuiti atât de mult Sfânta Cruce si vreti să ridicati aceste cruci ca un simbol al orientării voastre în viată si ca o cinstire a memoriei celor care si-au însusit crucea, primind moartea pentru neamul acesta. Crucea reprezintă pentru noi - pentru crestini, pentru poporul care îsi face semnul înainte de orice faptă si la toate rugăciunile - suprema iubire a unuia pentru altul si suprema iubire a fiilor pentru neamul lor. Crucea însemnează că mergi până la moarte, de bunăvoie, pentru ceilalti. Hristos, prin cruce, a mers de bunăvoie până la moarte pentru noi, ca să învingă moartea. Numai primind crucea de bunăvoie, nu silit, ci din iubirea supremă pentru celălalt, numai asa capeti si tu viată vesnică si te înalti spre desăvârsire, prin unirea cu Hristos, ajutându-i si pe ceilalti să facă aceasta. Crucea este semnul iubirii dintre noi si semnul iubirii lui Dumnezeu pentru noi. Ridicând aceste cruci, manifestati hotărârea de a vă iubi neamul, de a vă iubi unul pe altul, de a lupta pentru unitatea poporului nostru până la moarte.>> Cuvânt adresat de părintele Dumitru Stăniloae tinerilor din ASCOR care au ridicat în 1993 crucile din Piata Universitătii (Sofian Boghiu, Smerenia si dragostea, insusirile trairii ortodoxe, www.crestinortodox.ro, Carti ortodoxe in format PDF) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca el ar fi fost singurul as fi zis.... in mod normal trebuia sa isi dea demisia, dar din moment ce Base nu si-a dat-o dupa ce a fost demis prin votul a milioane de oameni , Antonescu nu si-a dat demisia dupa ce a promis ca demisioneaza, de ce si-ar da-o neaparat el, pentru ca aveti voi ciuda pe el? Sau pentru ca vezi Doamne e Europa cu ochii pe noi? Daca Europa nu zicea nimic, nici pe voi nu va interesa! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
<<Biserica lui Hristos traieste si este libera. In ea ne miscam si vietuim, intru Hristos Cel care este Capul ei. In El avem libertate deplina. In Biserica cunoastem adevarul si adevarul ne va face liberi (Ioan 8:32). Esti in Biserica lui Hristos de fiecare data cand il ridici pe cel cazut in intristare, ori cand faci milostenie celui sarac, si il vizitezi pe cel bolnav. Esti in Biserica lui Hristos cand esti bun si intelegator, cand refuzi sa te manii pe fratele tau, chiar si atunci cand ti-a ranit sentimentele. Esti in Biserica lui Hristos cand te rogi: „Doamne, iarta-l!” Cand muncesti cinstit la slujba ta, intorcandu-te obosit seara acasa, dar cu zambetul pe buze; cand rasplatesti raul cu dragostea - esti in Biserica lui Hristos. Nu vezi, asadar, tinere prieten, cat de aproape este Biserica lui Hristos? Tu esti Petru si Dumnezeu si-a cladit Biserica Sa pe tine. Tu esti piatra Bisericii Sale impotriva careia nimic nu poate izbandi... Sa cladim biserici cu credinta noastra, biserici pe care nici o putere omeneasca nu le poate dobori, o biserica a carei temelie este Hristos... Simte-l pe fratele tau langa tine. Nu intreba niciodata: „Cine e el?” Mai degraba zi: „Nu e un strain; este fratele meu. Este Biserica lui Hristos la fel ca si mine>>. (Parintele Gheorghe Calciu citat de Parintele Serafim Rose in articolul „Perspectiva ortodoxa asupra lumii” de Parintele Serafim Rose Aparut in „The Orthodox Word”Vol. 18, Nr. 4 (105) iulie-august, 1982) (Traducerea: Radu Hagiu) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dilema | luciamanta | Pocainta | 7 | 09.04.2012 20:57:46 |
Dilema | Azzuurra | Generalitati | 32 | 06.10.2011 14:10:28 |
dilema | Mirela0110 | Generalitati | 26 | 07.06.2011 14:42:08 |
Dilema | Adriana-Simona | Biserica Romano-Catolica | 11 | 24.01.2011 15:01:19 |
Rezultatele alegerilor din Republica Moldova | mihailt | Generalitati | 2 | 29.11.2010 17:44:29 |
|