Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2011, 12:28:37
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
"Mai bine betiv dar in rai." Asta vreti sa sugerati? Ar fi total gresit. Betivii nu merg in rai nici cu sute de slujbe. O spune clar Scriptura. Vedeti 1 Corinteni 6:9.
Se pare ca Sfanta Scriptura i-a pus niste oprelisti lui Dumnezeu?

Bineinteles ca betivii nu vor mosteni Imparatia Cerurilor, dar pe de alta parte aceste lucruri nu sunt automatisme, iconomia lui Dumnezeu depasind orice gandire omeneasca. Aceasta o stim din practica, in istoria Bisericii noastre fiind nenumarate exemple de patimi care au fost ridicate abia la sfarsitul vietii omului, tocmai ca sa nu se mandreasca. Avem o istorie bogata, e drept.

Last edited by Lavrentiu; 25.08.2011 at 12:32:06.
Vechi 25.08.2011, 12:35:18
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
"Mai bine betiv dar in rai." Asta vreti sa sugerati? Ar fi total gresit. Betivii nu merg in rai nici cu sute de slujbe. O spune clar Scriptura. Vedeti 1 Corinteni 6:9.
Hai pe la mine pe la biserica (nu ca eu as fi altfel decat ceilalti preoti, ci chiar spun ca-s cel mai mic dintre acestia) si sa vezi care este parerea mea despre intrarea in rai a betivilor, ori a desfranatilor, ori a hotilor, ori...! De ce esti rau si traduci cu... "inventivitate rautacioasa"?

Domnia ta esti greu de "reparat" (de cei de pe forum), dar Domnul te iubeste si la vremea randuita vei afla ca dincolo de frumusetea unui camp cu flori exista frumusetea din sufletul gradinarului! Domnul cu tine si cu cei din casa ta!
Vechi 25.08.2011, 12:52:14
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
Idolii sunt muti, dar prin preotie Domnul lucreaza minuni! Vino si vezi!
Din pacate depinde si cum se interpreteaza minunile.
Si fariseii ziceau ca Iisus scoate pe cel rau cu ajutorul celui rau.
Vechi 25.08.2011, 13:43:23
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Din pacate depinde si cum se interpreteaza minunile.
Si fariseii ziceau ca Iisus scoate pe cel rau cu ajutorul celui rau.
Sa facem un mic exercitiu "matematic", de logica: plecam de la premisa (acceptata de noi toti, ca de-aia ne "certam" de ceva timp) ca Biserica este doar una!
  1. ortodoxia este Biserica, (rezulta) => orice altceva este fals!
  2. ortodoxia nu este Biserica, => o infinitate de alte posibilitati!
  3. "orice alta posibilitate" este Biserica => ortodoxia nu este Biserica! + Care din "orice alta posibilitate" este Biserica?
Eu imbratisez varianta numarul 1. si deci pe aceasta ma sprijin in lucrarea mea pentru Rai. In aceasta varianta pomenesc si de minuni.

Domniile voastre (diversi "orice alta posibilitate") sustineti cand varianta 2., cand varianta 3., cand pe amandoua; oricum ar fi, sa nu fie varianta 1.! In aceasta stare, spuneti ca minunile ortodoxe sunt de la Belzebul! Si mai spuneti ca scopul pentru care va atragem atentia (tuturor "orice alta posibilitate") este fiindca ne asemanam fariseilor din Vechiul Testament.

Eu "imi apar saracia, si nevoile, si neamul", adica ortodoxia si ma uit in istoria lumii acesteia si vad ca dupa inaltarea Sa la Cer, Mantuitorul Nostru a intemeiat o Biserica a... "fariseilor", si mai vad ca "orice alta posibilitate" apare mult mai tarziu. Si-mi zic: ori Domnul a fost nehotarat de la Inaltare si pana pe la 1054 cand, in sfarsit, a aflat ce trebuie sa faca aici pe pamant, ori unii care nu au mai suportat invatatura sanatoasa si-au ingramadit invatatori dupa pofta inimii lor (de voie sau de nevoie) si asa au plecat de-acasa, aparand ca ciupercile dupa ploaie "orice alta posibilitate"!

Vrei sa ne "batem" in minuni? Vrei sa facem precum pe vremea lui Ilie? Va veni si vremea aceea, dar zilele acelea vor fi scurte, caci urgia va fi mare si balaurul va umbla pe fata pamantului! Ce crezi, ca grija mea este ca unul sau un milion s-au ratacit? Asta stie Domnul, frate! Grija mea este ca eu sa nu ma ratacesc si sa nu ratacesc cu ispitirea mea pe cel mai slab decat mine! Fa si tu la fel si vei simti ca ceva "iti mai trebuieste"! Acest ceva nu-l vei gasi decat la izvorul initial! Acum nu simti, dar vei simti; dea Domnul sa nu fie prea tarziu pentru tine! Amin!
Vechi 25.08.2011, 13:54:27
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Jertfa lui Iisus pe cruce este din cate stiu eu repetata in euharistie! De ce primii crestini o faceau mereu asa cum o fac si azi ortodocsii si catolicii si erau denumiti de pagani Canibali? Asa faceti si voi deoarece nu intelegeti scriptura deoarece nu ati primit Duhul Sfant sau daca l-ati primit ati parasit biserica si nu tineti cont de gandirea bisericii! Apostolii si nu numai aveau puterea de a ierta pacatele deoarece vindecau pe cei bolnavi exact ce facea si Iisus. Vindecau prin puterea primita de la Dumnezeu! Nu stiti ca sfintii vor judeca lumea ne spune Iisus? Deci tu vei fi judecat ca si mine si altii de Petru, Pavel etc etc. Deci vezi ca puterea Dumnezeului crestin este data si celor care il iubesc si sunt sfinti?
P.S dintr-o minciuna s-a nascut biserica adventa sau mai bine zis din amagire! Oricum istoria arata ca ei au mai prezis si alti ani.
Vechi 25.08.2011, 13:58:34
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Nu stiu daca Neinotentiu este protestant ci dimpotriva! Din cate am vazut cred ca este ortodox dar el pune intrebari capcana :)
Vechi 25.08.2011, 15:39:03
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Implicit

M-ar interesa o interpretare ortodoxa asupra capitolului 12 din Apocalipsa, adica daca se prooroceste despre ascunderea Bisericii apostolce (adevarate) timp de 1260 de ani ca sa nu fie exterminata.
Vechi 25.08.2011, 15:53:12
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Probabil ca adevarul este undeva la mijloc.
"Luati duh sfint!" pentru mine este echivalentul unei hirotoniri partiale insa partiala doar in cazul in care ei au primit botezul abia la cincizecime si nu atunci pe loc.
Sint posibile ambele variante , este posibil ca atunci sa fi fost doar o binecuvintare care urma ulterior sa fie suplimentata/intregita.
Daca se ia in considerare cuvintul apostolului in legatura cu botezul lor datorat lucrarii pe cruce a lui Iisus atunci se intelege ca unele beneficii/binecuvintari au venit abia dupa rastignire. Oricum ar fi fost per total este vorba de o hirotonire.
Insa care este diferenta dintre hirotonire si botez? (caci hirotonirea include botezul in caz ca el nu exista- iar el se produce doar daca exista credinta sau macar nazuinta)

Iertarea adusa de Iisus nu se refera la pacatele viitorului -caci ele trebuie iertate pe masura ce se produc -ci in legatura cu pacatele trecutului precum si cu capacitatea omului de a ierta si de a fi iertat.
Odata pentru totdeauna mai inseamna ca rasa umana a fost ridicata in privinta capacitatii ei de a ierta si de a fi iertata precum si in privinta capacitatii de a fi botezata fara sa mai fie nevoie de hirotonire. Insa aici la botez lucrurile sint mai nuantate fiindca lucrarea asta nu a fost decit partiala.
Deschiederea harului prin botezul mirenilor -doar pe baza nazuintei- a fost doar o prevestire, o prefata a deschiderii harului pentru totdeauna care este realizat abia in vremea Judecatii. Atunci harul a fost dechis doar pentru putina vreme. Cumva exemplificativ ca sa intelegem mai bine adincimea reala a lucrarii de pe cruce intelegind prin aceasta o contributie adusa unei lucrari mult mai vaste care are loc in timp.

Asta nu inseamna ca inainte nimeni dintre mirenii nu era botezat, erau dar exact la fel ca si dupa reinchiderea harului -adica cu totul si cu totul exceptional.

A ierta sau a tine le vad ca pe manifestari ale iertarii si a judecatii -fiecare dupa msura capacitatii sale de a ierta si dupa masura harului primit.
Judecata despre care spun nu este cea opusa intrutotul iertarii ci face parte asa cum face parte iertarea din iertarea divina la fel si ea din Judecata divina. Omul invata lectile vietii fie prin ietare fie prin pedeapsa insa o pedeapsa blinda /temporara care ofera apoi sansa reablitarii. Deci urmata de iertare. Diferenta dintre aceasta iertare si pedeapsa judecatii (ca sa isi "primeasca lectia" pe care altfel inca nu e capabil sa o invete dar care acum este obligatorie) consta doar in volumul ispasirii findca si in cazul iertarii exista o parte de ispasire. Ispasirea cuprinde in ea partea reparatorie- ca o datorie pe care trebuie sa o platesti. Fie ca este vb de greseli fata de sine fie ca este vb de greseli fata de altii.

Indiferent daca a ierta si a blestema este o manifestare fireasca a harului primit la botez sau o harisma care poate fi primita ulterior de catre cei merituosi ea nu este o propritetate obtinuta si mostenita doar prin hirotonire. Nu exista harisme care sa fie obtinute doar prin hirotonire , fie ca esti hirotonit fie ca nu pe masura ce te apropii de plinatatea desavirsirii arhante toti oamenii primesc in egala masura toate calitatile, darurile si harismele destinate omului.
Din acest punct de vedere nu exista diferentieri nici macar daca esti barbat sau femeie. Oricine sfint poate face fapte mai mari chiar decit Iisus daca are asimilat arhetipul divin (Legea) in caracterul sau.

A spune deci ca exista o unica Biserica (pri excluderea celorlalte) este o premisa falsa care poate conduce la multe rele -mai ales ca in Apocalipsa exista expresia "fruntea bisericii celei mari" (unde se cocoata una dintre cele 7 fiare) iar fruntea bisericii nu inseamna ca fiara se suie in zbor sus pe biserica ci se refera la conducerea unei Biserici, Biserica care deci este mai mare decit celelalte la fel de Biserici. Deci sint mai multe. Faptul ca Dumnezeu lucreaza in toate bisericile si religiile fara sa tina cont de dogme (care oricum sint o cunoastere in parte care va fi lasata in urma la maturitatea spirituala a cunoaterii) faptul ca exista sfinti peste tot atestati chiar si numai de traire dar si de trupuri izvoritoare de mir semnalate inca din cele mai vechi timpuri chiar si in orientul altor religii inseamna ca undeva este o greseala teologica.
Afirmatia ca exista o singura Biserica asadar denota neintelegerea corecta - o partinitoare interpretare a Primului Legamint -similar cum au interpretat eronat si vechii evrei - o singura credinta, un singur Dumnezeu si un singur botez nu se refera deci la o religie, dogma sau Biserica. Ci la toate impreuna peste care este suveran acelasi Dumnezeu in care cred in felul lor cu totii si care au aceeasi credinta-nazuinta a mintuirii. Carora Dumnezeu le daruieste acelasi botez indiferent de numele sau forma exterioara a ceremonialului. Si care sint judecati cu aceeasi Judecata nepartinitoare si anume dupa Lege.
A spune ca Dumnezeu poate lucra asupra omului doar prin sfintele taine detinute de o Biserica anume ar fi echivalent cu a pretinde exclsivitatea contactuala cu Dumnezeu, ar inseamna deasemenea ca ceilalti care s-au nscut pe alt continent sau in alta religie sint deja pierduti indiferent de nazuinta lor sincera fie ca au trait inainte fie dupa Iisus si atunci Judecata ("generala") pentru ei nu ar mai avea sens.
Ar inseamna ca Dumnezeu daca ar vrea sa binecuvinteze pe altii fie ei si atei ar fi complet legat de miini si de picioare daca nu are la indemina un preot care sa invoce binecuvintarile tainelor sfinte.

Daca la maturitatea spirituala a cunoasterii vom lasa in urma dogma actuala (pastrind desigur lucrurile adevarate) cum lasa lucrurile copilariei cel care devine om matur inseamna ca multe lucruri la care vom renunta nu stau chiar asa cum ni se prezinta.
Desigur am putea spune ca pe vremea acea inca nu exista dogma -dogma care de fapt ar reprezenta "calauzirea in tot adevarul" care este misiunea Duhului Sfint. Insa vedem ca dogma este departe de a raspunde la toate intrebarile -Apocalipsa se pare ca este inca inchisa intelegerii sfintilor si in afara ei inca mai exista si alte taine/intrebari fara raspuns.

Ceea ce inseamna ca daca trebuie sa renuntam la unele lucruri logic este ca Dumnezeu nu impartaseste si nu a inpartasit niciodata pina la capat dogma crestina -oricare ar fi ea. Si ca ea este doar una pe masura puterii de a purta a norodului la care trebuie sa se alinieze in tacere chiar si cei care pot purta mai mult.
Dar daca li se descopera mai mult atunci trebuie sa fie atenti sa nu cumva sa divulge ceea ce altii nu ar accepta -ca sa nu fie catalogati drept nebuni, eretici sau inselati.
Vechi 25.08.2011, 16:21:58
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Hai pe la mine pe la biserica (nu ca eu as fi altfel decat ceilalti preoti, ci chiar spun ca-s cel mai mic dintre acestia) si sa vezi care este parerea mea despre intrarea in rai a betivilor, ori a desfranatilor, ori a hotilor, ori...!
Dvs. sunteti cam departe (eu locuiesc in centrul tarii). Altfel, as veni cu placere sa stam de vorba, crestineste.

Dar, nu este nici o problema. Cunosc parerea Sfintilor Apostoli referitor la beti, hoti, desfranati, etc. Cunosc si modul cum se poate scapa de astfel de patimi, din experienta si din cele vazute in jurul meu.

Citat:
Domnia ta esti greu de "reparat" (de cei de pe forum),
Si, cam ce "defectiuni" credeti ca am?

Citat:
dar Domnul te iubeste si la vremea randuita vei afla ca dincolo de frumusetea unui camp cu flori exista frumusetea din sufletul gradinarului! Domnul cu tine si cu cei din casa ta!
Stiu ca Domnul ma iubeste. Mi-a demonstrat-o facand schimbari minunate in viata mea. Mi-o demonstreaza zi de zi, uneori chiar intr-un mod extraordinar (ex: ieri, in timp ce ma intorceam spre casa, cu masina, am ramas fara orice fel de frana - frana de mana nu aveam de mult si nu am reparat-o iar acum m-a lasat, de tot,pe nepregatite si cealalta frana. Avand in vedere faptul ca eram in mers (ruland uneori si cu 100/ora ), ghiciti ce am patit in momentul cand am ramas fara frane. Va spun doar atat: nu am patiti absolut nimic, nici eu si nici masina (desi eram in ora de trafic) si nici nu am lovit pe nimeni (puteam foarte lesne sa accidentez pe cineva). Nu va povestesc mai multe detalii. Nu are rost. Un singur lucru vrea sa-l mai spun: slavit sa fie Dumnezeu.

P.S. Cine este gradinarul, pentru dvs. ?
Vechi 25.08.2011, 16:28:45
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
In sfarsit isi arata naravul adriana. Asa am zis mai de mult ca nu m-ar mira sa fie adventista . Deci sabatul trebuie respectat adriana? Apoi nu uita ca erau episcopi ,preoti si diaconi inainte de venirea lui Constantin, sunt pomeniti in n scrieri! Din ortodoxa ai devenit crestin din turma lui Iisus apoi anglicana si acum adventista :))
Ce nu inteleg eu (adica inteleg foarte bine) este de ce lauda osutafaraunu pe adriana in lucrurile care ii convin dar nu condamna si celelalte lucruri ale adrianei gresite din punct de vedere advent ? Dar probabil ca biserica adventa va avea femei in biserica.
In afara ca Moise a fost povatuit de demoni!!!
Sa revenim la adriana. Dupa parerea ei Pavel a scris uneori neinspirat deci Nt nu este in totalitate inspirat de Dumnezeu (ce parere ai osutafaraunu?), el scriind sub impulsul legii evreiesti in scrisoarea numarul 1 catre corinteni si considerand femeia sub barbat sau supusa lui! Astfel ca in Galateni el se corecteaza?!? Desigur in interpretarea Adrianei! Dar scrisorile scrise sunt scrise se pare cam in aceasi perioada. Apoi Pavel in alta scrisoare mai spune : 1 Timotei cap 2 11. Femeia sa invete in tacere, cu toata supunerea.
12. Femeii nu-i dau voie sa invete pe altii, nici sa se ridice mai presus de barbat, ci sa stea in tacere.
Probabil ca aceasta scrisoare a fost scrisa de altcineva (sau cine stie ce idee ii mai vine acestei doctorite in special de suflete) deoarece oricum a fost scrisa dupa primele 2 scrisori mai sus!
Revin la osutafaraunu : mai omule voi doi va asemanati.Tu si adriana. Scrieti mult si gresit si nu intelegeti niciodata. Dar de ce ii dai dreptate adrianei atunci cand dupa tine are dreptate dar nu ii spui si unde greseste?
Faptul ca noi suntem preoti nu inseamna nimic. Ortodoxia recunoaste acest lucru fiecare este un preot. Dar nu toti au functii de conducere! Pai atunci in Vt a uitat Dumnezeu sa se tina de cuvant? Deoarece iata si Israel a fost un popor de preoti:
Imi veti fi o imparatie de preotisi un neam sfant. Acestea sunt cuvintele pe care le vei spune copiilor lui Israel." Din cate stiu eu numai din leviti erau alesi preoti cu functii de conducere! Asa ca iara gresesti! Poporul Israel in Vt era un neam de preoti pentru neamuri asa cum crestinii sunt preoti pentru cei nebotezati!
Si cum iti explici ca Sfanta Ecaterina a convertit atata lume (barbati) cu "tacerea"? Se pare ca dvs. nu intelegeti multe lucruri, mai ales deosebirea intre datini omenesti si Legea Domnului. Si cum de Ap. Pavel a spus ca femeia sa prooroceasca cu capul acoperit daca ea trebuia de fapt sa taca? Multe nu intelegeti dvs. dar un lucru este sigur: nici o iota din Lege nu va trece pana la venirea Domnului iar Ap. Pavel a spus clar ca credinta nu desfiinteaza Legea ci o intareste. Acum dvs. respectati ce vreti. In ceea ce ma priveste este clar ca in Hristos nu mai exista nici barbat si nici femeie ci toti una sunt :)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38