![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() Last edited by Melissa; 31.01.2011 at 16:07:07. |
|
||||
|
||||
![]()
Vezi ca ratiune fara iubire nu se poate? :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Păi atunci la ce ne mai folosește Duhul Sfânt și darul Duhului Sfânt dacă omul poate și singur să creadă și să demonstreze și să se suie... Este scris: ''Fără Mine nu puteți face nimic!'' și asta ca răspuns dat apostolilor și celor speriați de faptul că li se părea că e imposibilă mântuirea la om, credința... vezi discuția cu tânărul bogat și cu Zaheu. Vai de casa aceea care odată ajunsă curată i-a venit iar gândul rău și ea l-a primit, căci cele de pe urmă erau mai rele decât cele dintâi. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
V-am întrebat simplu: Cum este dreapta infinită într-un univers finit, limitat? Unde dincolo de limite nu mai e nimic și nemaifiind nimic dincolo nici n-ai cum să-l vezi. Căci Creație e finită. Și cum se pot așeza 3 puncte unul lângă altul în plan dacă au totuși o dimensiune finită, sau 6 în spațiu, și care este unghiul minim făcut de două drepte formate din puncte dispuse continuu pe ele, căci două puncte nu pot ocupa același spațiu. Și iată geometria voastră euclidiană e clar absurdă căci e o făcătură deoarece dreapta infinită într-un univers finit nu poate fi decât o născoceală, o închipuire ce nu se mai termină. Iar unghiul minim dintre două drepte este de 60 de grade. Despre inerție și relativitate ce să mai vorbim, niște idoli absurzi și niște postulate amețitoare care au afirmat că nu există sus și jos și că materia fără Dumnezeu nu se ruginește, nu se sfârșește... ci își păstrează masa și forma la infinit... impulsul, căci ei au născocit vidul perfect, adică lipsa oricărei interacțiuni, păi chiar fără interacțiune, materia cu impuls își pierde calitățile, îmbătrânește și moare, putrezește... și atunci ce anume se conservă? Viteza unei mase ce dispare treptat și se transformă în praf și funingine? Deci nu se conservă nici la nivel abstracțional, nici idealizând la infinit. Și nu am zis că e plat pământul ci că nu e glob și am zis de unde am primit și eu, de sus, că pământul ieșit din apele ce s-au retras e ca un lighean și marginile în jos și lateral nu le vei găsi căci dacă le-ai găsi atunci creația ar fi în altceva mai mare, și tot așa la infinit, deci de aia nu vezi marginile ligheanului și fundul lui căci dincolo nu mai este creat nimic, și marginile cu nimicul nu ai cum să le vezi. Ceea ce poți să vezi este ceea ce este deasupra, spre Cer și locurile prin care ai mai trecut, și ele îți vor fi certitudinea că ai trecut de limita dreptei finite, căci mergând tot drept pe pământ vei ajunge de unde ai plecat. Și se va demonstra clar în momentul când un laser suficient de puternic va merge razant cu oceanul și va lovi continentul la aceiași înălțime. Deci unde este curbura pământului? A păpat-o Galileo Galilei sau Geordano Bruno? Și totuși pământul NU se învârte ci soarele și luna merg pe deasupra lui și stelele pe firmament. Iar pământuri în Cer nu există! oricâte telescoape vor instala unii ce cred ei că prin ele pot demonstra și impune minciuna. Toată creația mărturisește pe Dumnezeu Creatorul, dar trebuie să ai smerenia ca să ajungi să vezi concluzia, cu rațiunea și cu ochiul minții și cu cel duhovnicesc. E simplă, și mică și frumoasă Creația, e ca o inimă de forma unui ochi drept al Lui Dumnezeu. Dar omul se încurcă în teorii și închipuiri și în modele născocite de el. Nu ai să poți ajunge la Adevăr decât pe Cale... altfel te va încurca satana în tot felul de nimicuri ca să te cerți și să-ți închipui că poți tu singur doar prin puterile tale de om... ''Fără Mine nu veți putea face nimic!'' (Era vorba de Dumnezeu, adică nu vă veți putea mântui cum nici tânărul bogat nu a reușit ca să moștenească Credința pe care o moștenise iată casa lui Zaheu, dar vai de casa care după ce a fost curățată deschide iarăși duhului rău, căci acela văzând că e măturată mai cheamă încă 7 duhuri rele, și starea de pe urmă a omului va fi mai rea ca cea dinainte.) Last edited by vsovivi; 31.01.2011 at 18:01:05. |
|
||||
|
||||
![]()
vsovivi cred ca nu a fost vreodata la mare, sa vada cum "dispar" vapoarele, atunci cand trec de linia orizontului, tocmai datorita curburii pamantului, pe care nu a papat-o nimeni ...
|
|
|||
|
|||
![]()
Fenomenul nu este curbura pământului ci e vorba că razele de lumină prin păturile de aer de diferite temperaturi suferă fenomenul de refracție, și pentru aia nu vezi partea de jos ci doar undele luminoase cu imaginea de deasupra a navei căci cele de mai jos s-au frânt și nu au mai ajuns la tine; E vorba de același fenomen ca la apusul și răsăritul soarelui și lunii, refracția razelor prin păturile de aer așezate ca păturile pe un pat cu fundul ca un lighean. Este vorba de unghiul critic de reflexie și refracție prin păturile de aer de diferite comoziții și temepraturi.
Last edited by vsovivi; 31.01.2011 at 18:10:13. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A filosofa sau a crede? | Seraphim7 | Generalitati | 38 | 18.07.2024 00:01:30 |
"Crede si nu cerceta!" ??? | moro.d | Despre Biserica Ortodoxa in general | 20 | 03.09.2013 12:29:18 |
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii | Man Teo | Generalitati | 15 | 15.08.2011 19:17:52 |
Cine nu crede in Dumnezeu | ladyanda | Generalitati | 235 | 14.08.2011 14:08:26 |
Nevoia de a crede | dorinastoica14 | Pocainta | 15 | 21.07.2009 12:41:01 |
|