![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mereu spui asta, in fel si chip. Ti-am mai atras atentia deja...
Te rog frumos, pentru binele tau, frate: a) constientizeaza ca asta nu e bine; b) cauta o alternativa mai buna. Cu dragoste, al tau frate intru Hristos |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu scriai si ca te deranjeaza ca scriu despre ecumenism eram receptiv, dar eu cred ca tocmai din cauza asta ai scris. De fapt nu cred ca ai urmarit discutia si topicul, probabil ai citit doar ultimele mesaje si ai venit cu problema ce te interesa pe tine (si probabil nu e de acum), ca scriu prea mult despre ecumenism. Iar eu asta am aratat, motivatia ta. Daca nu ma insel pana acum nu am purtat nicio discutie pe forum, doar tu mi-ai trimis un mesaj acum ceva timp. In acel mesaj privat imi spuneai de Parintele Arsenie ceva, nu era vorba despre ce crezi tu si ce conceptii ai. Asta am vorbit pe langa, ca ti-am scris si parerea mea in legatura cu ce mi-ai scris. Asadar nu inteleg care este problema si de ce te ataci, nu stiam ca tu tii secret ce crezi. Iar daca esti nelamurit in privinta asta tocmai de asta scriu despre ecumenism, ca sa nu fie nelamuriri. Tot timpul au fost useri eterodocsi care au spus ca eu scriu mai mult despre cultul lor, in functie de ce il durea pe fiecare. Multi catolici mi-au spus ca scriu despre catolicism, unii penticostali ca scriu despre penticostalism, un stilist ca de ce scriu despre stilism, multi cu conceptii ecumensite ca de ce scriu despre ecumenism asa mult. Eu am scris despre toate, dar fiecare vedea ca scriu mai mult despre ce nu-i placea lui. De exemplu un penticostal imi scria exact genul de mesaj trimis de tine, la fel si un catolic. Imi faceau mai intai o morala si apoi imi scriau cum ar trebui sa cred, sa am si eu conceptii ecumeniste (ambii cred ca toate cultele sunt la fel). De aceea am regasit asta in mesajul tau. Nimeni nu te critica daca ai pareri liberale sau daca nu scrii nimic despre niciun cult sau problema. Fiecare scrie ce crede ca e gresit, eu cand sunt conceptii ecumeniste, pe tine te deranjeaza cand se scrie impotriva ecumensimului. Probabil pentru tine nu e ceva important, nici nu stii prea multe si de aceea nu intelegi de ce pentru unii e important. Dar cei de pe forum nu intra si ep alte site-uri sa citeasca, peste tot se scrie depsre asta, in foarte putine locuri despre ecumenism. Tu mi-ai spus ca ma plang, dar am mai scris intr-un mesaj trecut, cu doctorul care trebuie mai intai sa se vindece pe el. De obicei cei ce spun asta sunt tocmai cei ce se supara si pentru zece ori mai putin, si tu ai fost deranjat doar pentru o mica observatie. Eu nu am intervenit sa-ti spun ce e bine si daca exagerezi, desi puteam face asta. In concluzie, eu cred ca daca nu erai deranjat ca scriu de ecumenism nu te deranjai nici tu sa imi scrii primul mesaj de pe forum. De aceea sunt si eu nereceptiv, daca era vorba de altceva nu er ao problema, mai ales daca aveam aceleasi conceptii. |
|
|||
|
|||
![]()
Cezar, daca scrii ceva critic despre catolicism o sa se simta cativa catolici, daca scrii despre penticostalism o sa fie unii penticostali deranjati, daca scrii despr eecumensim o sa fie deranjati cei ce au conceptii liberale. Asta am facut si asta sa intamplat pana acum. Alternativa ar fi fost sa nu mai scriu nimic, doar despre flori, vreme, etc. Si de obicei cei ce au pareri asemanatoare se simt solidari. Unii sunt mai agresivi. Alternativa ti se pare viabila?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ma bucur ca, in sfarsit, e putina liniste pe aici. Probabil lumea se pregateste sa mearga maine la Sfanta Liturghie.
Pentru dogmaticii nostri interesati, http://www.crestinortodox.ro/dogmati...ura-68999.html
|
|||
|
|||
![]()
editat........
Last edited by ovidiu b.; 10.09.2012 at 19:52:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Ovidiu, eu sunt calm, poti sta si tu calm, ca discutia a fost acum cateva zile, dar vad ca tu te mai simti nedreptatit.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu mă deranjează că tu combați ecumenismul, nici eu nu sunt de acord cu el. Vei fi surprins că sunt preoți călugări care au evlavie la un sfânt catolic, dar că acești călugări nu sunt de acord cu ecumenismul și neorânduileile din BO și chiar le combat. Cel mai probabil că nu vei vei înțelege, ești prea orbit de dogmenele tale antiecumenism. Apropo, a avea evlavie la un sfânt catolic nu este egal cu ecumenist. De aici reiese că nici măcar nu stăpânești aceste dogme cu care vrei să combați ecumenismul sau că nivelul tău de înțelegere este unul slab. Îți mai cer încă o dată iertare că am îndrăznit să-ți dau un sfat, poate că nu am fost destul de explicit din neștiință sau neputință. Last edited by ovidiu b.; 10.09.2012 at 20:06:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi place stilul transant si logic al sfantului despre nemantuirea paganilor .Pe el il cred, pe tine nu. Si vreau sa vad de ce fac in mintea mea aceste diferente .Caci teoretic si tu esti la fel de corect in ce spui,caci reproduci corect aceste idei .Si aceste dogme ale mantuirii in BO si numai in ea ,le cred de fapt. Dar de ce atunci mi se pare falsa reproducerea insistenta si preponderenta a acestor idei de catre unii dintre voi? Sunt deschis si sa recunosc ca este vina mea,poate . Dar sa nu excludem nici varianta ca poate unii dau mai multa importanta acestor idei de excludere si cerc restrins al Bisericii ,decat poate altor idei ,mult mai pozitive ale ortodoxiei. Un singur argument : unde este vorba despre polemica si analiza daca cineva este pierdut sau nu,imediat topicul infloreste ,si cele mai adinci patimi se aprind Unde este insa vorba despre vreun topic de constructie ,de dezbatere ortodoxa, de invatare , imediat acel topic lincezeste ,si duipa cateva copy and pasturi ,mergem adormiti la culcare Oare este ceva in neregula cu noi ? Nu cu ortodoxia,ci cu noi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dogmatica Patristica Ortodoxa | myself00 | Generalitati | 7 | 10.09.2012 19:23:37 |
Despre lectura, in general | Lilith23 | Generalitati | 26 | 15.06.2011 12:11:07 |
sentimentalism si un dumnezeu general | lareine | Generalitati | 0 | 31.12.2009 01:15:25 |
Sf. Andrei este sarbatoare cu rosu/mare in general? | sophia | Diverse Sarbatori | 3 | 13.11.2009 11:07:58 |
Scrisoarea unui general roman catre Nero,despre Hristos | ortodox4life | Generalitati | 18 | 14.10.2008 22:09:52 |
|