Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2011, 11:47:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Da, o întrebare bună. Aș însoți-o cu următoarea: dacă Pămîntul este cvasielipsoidal și s-a învîrtit destul de repede timp de 4,5 miliarde (nu milioane) de ani, de ce continentele nu au căpătat o formă care să arate măcar o idee despre această presupusă rotație? Mai concret, straturile scoarței care au cam 42 de km grosime, care plutesc deasupra magmei lichide, ar fi trebuit să se adune încet-încet ca un brîu în jurul Ecuatorului datorită forței centrifuge. Dar nu au făcut-o și gata, nu?
E o intrebare buna, dar doar pentru evolutionisti. Iar raspunsul e simplu, cei 4.5 miliarde sunt SF. Conform cronologiei existente si pe timpul voievozilor, acum suntem prin anul 7500 si ceva de la facerea lumii.
Pamantul e rotund, l-am vazut chiar eu la eclipsa. Iar luna o vedem in fiecare seara.
Vechi 13.12.2011, 12:02:50
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
E o intrebare buna, dar doar pentru evolutionisti. Iar raspunsul e simplu, cei 4.5 miliarde sunt SF. Conform cronologiei existente si pe timpul voievozilor, acum suntem prin anul 7500 si ceva de la facerea lumii.
Pamantul e rotund, l-am vazut chiar eu la eclipsa. Iar luna o vedem in fiecare seara.
Să presupunem că vîrsta e 7500 de ani, ceea ce nu este puțin deloc. De ce plăcile tectonice nu ne dau nici un indiciu despre mișcarea de rotație în jurul axei proprii?

Ceea ce ai văzut la eclipsă nu este neapărat umbra Pămîntului peste Lună. Poate fi interpunerea unui alt corp ceresc, negru, demumit "Antimoon" sau Antilună pe rămânește. Așa cum la eclipsele de Soare, un alt "Soare" negru îi blochează pentru un timp strălucirea.

Discutăm despre posibilitatea de a fi așa, nu am dovezi că este cum spun.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 13.12.2011, 12:17:24
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Discutăm despre posibilitatea de a fi așa, nu am dovezi că este cum spun.
Adică vorbim discuții, pentru că eclipsele (de lună, soare, whatever) sunt perfect determinabile ca timp, fără a exista nici un antimoron.
Vechi 13.12.2011, 12:50:14
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Să presupunem că vîrsta e 7500 de ani, ceea ce nu este puțin deloc. De ce plăcile tectonice nu ne dau nici un indiciu despre mișcarea de rotație în jurul axei proprii?
Nu raspund inlegatura cu efectele pe care le are o miscare de rotatie pentru ca nu m-am informat. In schimb pot spune ca placile tectonice sunt tot o creatie teoretica, nimeni n-a vazut o placa tectonica :). Din anumite fenimene intamplate s-a tras concluzia ca ar exisat niste placi tectonice, de accea sunt acele fenomene. De exemplu cutremure sunt si unde nu exista placi tectonice.
Vechi 13.12.2011, 14:16:41
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Adică vorbim discuții, pentru că eclipsele (de lună, soare, whatever) sunt perfect determinabile ca timp, fără a exista nici un antimoron.
Asta deoarece Antiluna și Soarele Negru se mișcă periodic deasupra Pămîntului. Simplu.

Vechi 13.12.2011, 14:21:17
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu raspund inlegatura cu efectele pe care le are o miscare de rotatie pentru ca nu m-am informat. In schimb pot spune ca placile tectonice sunt tot o creatie teoretica, nimeni n-a vazut o placa tectonica :). Din anumite fenimene intamplate s-a tras concluzia ca ar exisat niste placi tectonice, de accea sunt acele fenomene. De exemplu cutremure sunt si unde nu exista placi tectonice.
Se pot folosi unde electromagnetice de frecvențe potrivite pentru a calcula grosimea anumitor straturi solide, se poate arăta și care este compoziția lor cu oarecare precizie.

Unde spui că nu sînt plăci tectonice?

Vechi 13.12.2011, 14:52:24
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Asta deoarece Antiluna și Soarele Negru se mișcă periodic deasupra Pămîntului. Simplu.
Florin, fără supărare, dar se pare că ai prea mult timp liber.
Vechi 13.12.2011, 16:20:41
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Florin, fără supărare, dar se pare că ai prea mult timp liber.
Mai sînt și zile din acelea.

Ceea ce încerc eu să fac aici este în primul rînd să arăt că în anul Domnului 2011 există suficient de mulți oameni cu carte care consideră frauduloasă ideea de Pămînt sferic (PS). Ei au preluat ideea susținută de milenii încoace că Pămîntul este plat (PP) și au dezvoltat o teorie destul de coerentă care încearcă să explice natura Cosmosului fără a fi nevoie ca Pămîntul să se învîrtă în jurul Soarelui. Nu știu dacă ei au dreptate sau savanții gLumii acesteia (ca să citez un adept al PP).

În al doilea rînd, vreau să demonstrez că nu este imposibil din start modelul PP. Prima reacție a cititorilor cînd aud de astfel de oameni este cel puțin un zîmbet ironic, urmat de un comentariu de genul: ce înapoiați sînt unii! Ei bine, mai gîndiți-vă. Eu încă procesez informațiile fără să trag concluzii pripite. După cum se vede, s-a scris mult aici și se va mai scrie încă pînă la concluzia așteptată de majoritatea, anume: modelul PP este imposibil. Am răbdare pînă va apărea argumentul care să nu poată avea răspuns din partea scepticilor "zetetici".

Vechi 13.12.2011, 21:21:36
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
Se pot folosi unde electromagnetice de frecvențe potrivite pentru a calcula grosimea anumitor straturi solide, se poate arăta și care este compoziția lor cu oarecare precizie.

Unde spui că nu sînt plăci tectonice?
Da,aici te bazezi pe aparate,dar cand e vorba de GPS,instrumente de masura a vitezei,distantei etc. imediat zici ca sunt eronate. Te contrazici singur!

Citat:
Am răbdare pînă va apărea argumentul care să nu poată avea răspuns din partea scepticilor "zetetici".
Ti-am aratat! Doua poze facute de MINE cu telefonul mobil,unde se vede clar ca pamantul e ROTUND! Hai sa venim cu dovezi concrete,nu ce posteaza niste debili mintal pe internet. Esti deacord?

PS de Polul Nord magnetic si de cel geografic,ai auzit? Stii care e diferenta intre ele? Sau iar te faci ca ploua?

Last edited by Raoul; 13.12.2011 at 21:24:09.
Vechi 14.12.2011, 22:01:46
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Da,aici te bazezi pe aparate,dar cand e vorba de GPS,instrumente de masura a vitezei,distantei etc. imediat zici ca sunt eronate. Te contrazici singur!

Ti-am aratat! Doua poze facute de MINE cu telefonul mobil,unde se vede clar ca pamantul e ROTUND! Hai sa venim cu dovezi concrete,nu ce posteaza niste debili mintal pe internet. Esti deacord?

PS de Polul Nord magnetic si de cel geografic,ai auzit? Stii care e diferenta intre ele? Sau iar te faci ca ploua?
Cu tine voi discuta cînd vei învăța să te exprimi cuviincios.

Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43