Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.12.2011, 15:18:07
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citeam pe internet un interviu al par.Ioanichie Balan .El zicea ca in Franta sunt cateva zeci de mii de biserici catolice inchise.
Adevarul iese la iveala ,nu se lasa invins.
Catolicismul nu are consistenta
http://www.razbointrucuvant.ro/2011/...e-pe-crestini/
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 17:44:24
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
nu ar fi mai corect sa se faca distintie in mesajele care se posteaza aici intre Biserica Romano Catolica si Biserica Catolica? Vad ca cei de confesiune romano catolica nu faca acesta diferenta. Am vazut aici ca domnul Dragomir Mihnea a afirmat ca inainte de 1054 romanii au fost crestini catolici. Ai dreptate domnule. Romanii au fost si sunt crestini catolici, dar NU crestini romano catolici.
P.S CATOLIC=UNIVERSAL. Doamne ajuta!
Dansul nici macar n-a spus ca am fost crestini, a afirmat "romanii inainte de schisma au fost catolici". Omul universal e un concept renascentist :) Amatorilor de contre verbale si jocuri de cuvinte, le spun ca romanii inainte de schisma au fost si sunt crestini ortodocsi, adica crestini drept calauziti.

Citat:
El zicea ca in Franta sunt cateva zeci de mii de biserici catolice inchise.Adevarul iese la iveala ,nu se lasa invins.
N-am citit stirea,cifra mi se pare totusi mare. Occidentul e desacralizat si secularizat, deci bisericile (indiferent de cult) sunt in general pustii, multe fiind transformate in magazine sau sali de sport, iar in Franta chiar transformate in moschei, datorita valului de emigranti nord africani.

Last edited by ioanna; 08.12.2011 at 18:51:40.
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 19:12:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Ii contestati pe iezuiti dar nu le-ati citit scrierile, spuneti ca nu se impart moastele catolice prin diferite biserici dar nu ati verificat daca e adevarat (pentru ca nu e adevarat), vorbiti despre caracteristicile moastelor (fara sa fi verificat criteriile dupa care moastele sint considerate ca apartinind unui sfint si fara sa fi verificat daca moastele catolice corespund sau nu criteriilor dumneavoastra).
Asta si doream sa spuneti, cunoasteti un caz in care particele din moaste catolice s-au impartit bisericilor? Pentru ca eu am cautat si nu am gasit nimic scris, doar procesiuni cu unele moaste, de exemplu limba lui Anton de Padova.
Iar legat de moaste si observarea lor, fata de evul mediu au aparut mijloacele de informare, asa ca oricine poate vedea moaste catolice pe internet sau in documentare. Uitati de exemplu sfintele moaste ale Sf. Ambrozie al Mediolanului (MIlanului): http://www.manastirea-sireti.md/inde...l-Mediolanului
Acum comparati cu moastele de dupa Schisma: nu avem culoare caracteristica, nu sunt uscate, nu par usoare, iar mirosul de mir nu am citit ca ar exista in vreun caz.
In legatura cu minunile, trebuie sa intelegem exact, in religiile pagane exista multe minuni de la vrajmasul. Iar cele mai frecvente sunt vindecarile. Un vraci, saman, prin asta e cunoscut, ca vindeca. La fel vindecatorii moderni paranormali. Prin aceasta vreau sa spun ca vindecarile nu sunt doar in crestinism, adica o minune exclusiv crestina, cum putem citi si in articolul catolic dat de mine de mine de mai multe ori. In schimb sfintele moaste sunt doar in crestinism, nu exista in alte parti.
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 20:03:59
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
1.Asta si doream sa spuneti, cunoasteti un caz in care particele din moaste catolice s-au impartit bisericilor? Pentru ca eu am cautat si nu am gasit nimic scris, doar procesiuni cu unele moaste, de exemplu limba lui Anton de Padova.
2. Iar legat de moaste si observarea lor, fata de evul mediu au aparut mijloacele de informare, asa ca oricine poate vedea moaste catolice pe internet sau in documentare. Uitati de exemplu sfintele moaste ale Sf. Ambrozie al Mediolanului (MIlanului): http://www.manastirea-sireti.md/inde...l-Mediolanului
Acum comparati cu moastele de dupa Schisma: nu avem culoare caracteristica, nu sunt uscate, nu par usoare, iar mirosul de mir nu am citit ca ar exista in vreun caz.
3. In legatura cu minunile, trebuie sa intelegem exact, in religiile pagane exista multe minuni de la vrajmasul. Iar cele mai frecvente sunt vindecarile. Un vraci, saman, prin asta e cunoscut, ca vindeca. La fel vindecatorii moderni paranormali. Prin aceasta vreau sa spun ca vindecarile nu sunt doar in crestinism, adica o minune exclusiv crestina, cum putem citi si in articolul catolic dat de mine de mine de mai multe ori. In schimb sfintele moaste sunt doar in crestinism, nu exista in alte parti.
1. Da. Particele din moastele sfintei Faustina, care a murit in Polonia, se afla la o minastire din Bucuresti. Stiu asta pentru ca parintele nostru paroh aduce aceste moaste la noi in oras pentru a celebra Indurarea Divina.
2.Am mari indoieli ca dumneavoastra ati verificat toate moastele catolice ca sa va dati cu parerea.
3. La moastele catolice nu exista nici paranormali si nici persoane care sa faca incantatii. Sint oameni care se roaga cu credinta si atit. Eu nu am auzit de nici un saman si de nici un vindecator care sa vindece un orb din nastere, sau un paralitic. Prin faptul ca sustineti ca vindecarile de la Lourdes sint de la cel rau afirmati de fapt ca Domnul nu-i iubeste pe oameni si ii lasa in ratacire. Ceea ce e fals, bineinteles. Daca ortodoxia ar fi fost dreapta credinta Domnul nostru i-ar fi trimis pe ortodocsi pina la marginile pamintului, pentru ca EL ii iubeste pe toti oamenii si nu vrea ca nici un suflet sa se piarda. Insa, de pe vremea apostolilor si pina la sfirsitul lumii Domnul i-a trimis si ii va trimite pe ambasadorii Sai sa vesteasca Vestea ce Buna. Acestia au fost si sint misionarii catolici. Acum ii avem si pe misionarii greco-catolici, iar in viitor sper ca acestora sa li se alature si misionarii ortodocsi.
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 20:16:37
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
1. Da. Particele din moastele sfintei Faustina, care a murit in Polonia, se afla la o minastire din Bucuresti. Stiu asta pentru ca parintele nostru paroh aduce aceste moaste la noi in oras pentru a celebra Indurarea Divina.
2.Am mari indoieli ca dumneavoastra ati verificat toate moastele catolice ca sa va dati cu parerea.
3. La moastele catolice nu exista nici paranormali si nici persoane care sa faca incantatii. Sint oameni care se roaga cu credinta si atit. Eu nu am auzit de nici un saman si de nici un vindecator care sa vindece un orb din nastere, sau un paralitic. Prin faptul ca sustineti ca vindecarile de la Lourdes sint de la cel rau afirmati de fapt ca Domnul nu-i iubeste pe oameni si ii lasa in ratacire. Ceea ce e fals, bineinteles. Daca ortodoxia ar fi fost dreapta credinta Domnul nostru i-ar fi trimis pe ortodocsi pina la marginile pamintului, pentru ca EL ii iubeste pe toti oamenii si nu vrea ca nici un suflet sa se piarda. Insa, de pe vremea apostolilor si pina la sfirsitul lumii Domnul i-a trimis si ii va trimite pe ambasadorii Sai sa vesteasca Vestea ce Buna. Acestia au fost si sint misionarii catolici. Acum ii avem si pe misionarii greco-catolici, iar in viitor sper ca acestora sa li se alature si misionarii ortodocsi.
mda...pana la marginile lumii au ajuns si Martorii lui Iehova care predica tot vestea cea buna...a regatului lui Iehova. Au ajuns si si-au deschis filiale in foarte multe tari de pe toate continentele. Si astia sunt ambasadorii lui Dumnezeu? Daca asta e criteriul dupa care sunt recunoscuti adevaratii crestini...no comment! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 20:49:10
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
mda...pana la marginile lumii au ajuns si Martorii lui Iehova care predica tot vestea cea buna...a regatului lui Iehova. Au ajuns si si-au deschis filiale in foarte multe tari de pe toate continentele. Si astia sunt ambasadorii lui Dumnezeu? Daca asta e criteriul dupa care sunt recunoscuti adevaratii crestini...no comment! Doamne ajuta!
Este o condiție necesară, nu și suficientă. Atâta timp cât Biserica Ortodoxă nu îndeplinește porunca Mântuitorului : "Mergeți și, botezând, faceți ucenici din toate neamurile", nu poate pretinde că este singura biserică adevărată.
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 22:03:22
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu stiu daca au ajuns chiar pina la marginile pamintului. De obicei ei merg unde e mai caldut si unde exista macar putina bogatie (in Mongolia, Irak... nu prea sint prezenti). Oricum singurii care au facut acest lucru fara intrerupere, de pe vremea apostolilor pina in prezent, sint misionarii catolici.
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 22:26:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Este o condiție necesară, nu și suficientă. Atâta timp cât Biserica Ortodoxă nu îndeplinește porunca Mântuitorului : "Mergeți și, botezând, faceți ucenici din toate neamurile", nu poate pretinde că este singura biserică adevărată.
Merge, merge ..ca n-a ajuns in nu stiu ce coltz al lumii unde se lauda vreun catolic sau adventist ca a ajuns..e alta problema.

Si se pare ca ai urechi foarte selective..si adventistii invata, boteaza si isi fac ucenici, dar ca le dau o invatura gresita, nu-i bai, de fapt pentru dumneata catolicul inchipuit este doar "incompleta".

Sau sa fi pierdut atat de tare romano-catolicismul busola dreptei credinte, chiar in raport cu strambatatea proprie incat nu mai e in stare sa condamne invatatura adventista ca fiind pur eretica si pierzatoare de suflete, nicidecum "doar" incompleta?

Last edited by AlinB; 08.12.2011 at 22:29:33.
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 23:34:56
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

[quote=nutucutu;413949]Nu stiu daca au ajuns chiar pina la marginile pamintului. De obicei ei merg unde e mai caldut si unde exista macar putina bogatie (in Mongolia, Irak... nu prea sint prezenti). Oricum singurii care au facut acest lucru fara intrerupere, de pe vremea apostolilor pina in prezent, sint misionarii catolici.[/QUOT

prietene mai informeaza-te. Martorii lui Iehova chiar au comunitati pana in cele mai indepartate tari ale planetei, inclusiv Iran, Irak si Mongolia. Asta e, sunt mai bine organizati decat voi romano catolicii si au soldati mult mai disciplinati.
In legatura cu misionarismul romano catolic...de multe ori a fost facut cu sabia in mana dreapta si cu crucea in cea stanga. Vezi cum au fost increstinati aztecii si incasii-dupa perceptele apostolilor nu? Concluzia o tragi tu. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 08:24:56
Senior Member

Implicit

Citat:
prietene mai informeaza-te. Martorii lui Iehova chiar au comunitati pana in cele mai indepartate tari ale planetei, inclusiv Iran, Irak si Mongolia. Asta e, sunt mai bine organizati decat voi romano catolicii si au soldati mult mai disciplinati.
In legatura cu misionarismul romano catolic...de multe ori a fost facut cu sabia in mana dreapta si cu crucea in cea stanga. Vezi cum au fost increstinati aztecii si incasii-dupa perceptele apostolilor nu? Concluzia o tragi tu. Doamne ajuta!
Domnule, indifetrent de greselile pe care le-au facut unii dintre misonarii catolici, adevarul e unul singur si simplu: doar Biserica Catolica si-a trimis misonari pina la marginile pamintului, neintrerupt, de pe vremea apostolilor si pina azi.

Referitor la Martorii lui Iehova: nu m-a interesat niciodata pe unde isi desfasoara ei activitatea. Eu stiu ca primii misionari in Irak au fost niste femei din congregatia Maicii Tereza de Calcutta, insotite de preoti, evident. Dar daca e chiar asa cum spuneti, lucrul acesta nu va pune pe ginduri? Noi, care ne consideram apartinatori unei credinte mintuitoare, nu facem nimic pentru mintuirea aproapelui in timp ce altii fac! Exista un psalm in care se spune :"Vreau sa-I prezint Regelui opera mea." Oare noi ce Ii vom prezenta Regelui, atunci cind ne vom intilni cu El?

Referitor la disciplina unora. Credeti ca cirteala, circoteala, nesupunerea, sint atribute ale unui bun crestin? Dumneavoastra, ortodocsii, incercati sa va disciplinati trupul prin posturi, catolicii o fac prin ascultare si urmarea riguroasa a unui program (cum fac calugarii in minastiri) etc. Din punctul meu de vedere orice forma de disciplina e o calitate. Daca ne punem aceasta disciplina in slujba Domnului facem lucruri marete, fie ca mergem pina la marginile pamintului sa ducem Veste cea Buna, fie ca stam in chiliile noastre unde ne rugam pentru cei care au nevoie, fie ne facem munca noastra de fiecare zi.

Last edited by nutucutu; 09.12.2011 at 09:42:17.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56