![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Citeam pe internet un interviu al par.Ioanichie Balan .El zicea ca in Franta sunt cateva zeci de mii de biserici catolice inchise.
Adevarul iese la iveala ,nu se lasa invins. Catolicismul nu are consistenta http://www.razbointrucuvant.ro/2011/...e-pe-crestini/ |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Last edited by ioanna; 08.12.2011 at 18:51:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar legat de moaste si observarea lor, fata de evul mediu au aparut mijloacele de informare, asa ca oricine poate vedea moaste catolice pe internet sau in documentare. Uitati de exemplu sfintele moaste ale Sf. Ambrozie al Mediolanului (MIlanului): http://www.manastirea-sireti.md/inde...l-Mediolanului Acum comparati cu moastele de dupa Schisma: nu avem culoare caracteristica, nu sunt uscate, nu par usoare, iar mirosul de mir nu am citit ca ar exista in vreun caz. In legatura cu minunile, trebuie sa intelegem exact, in religiile pagane exista multe minuni de la vrajmasul. Iar cele mai frecvente sunt vindecarile. Un vraci, saman, prin asta e cunoscut, ca vindeca. La fel vindecatorii moderni paranormali. Prin aceasta vreau sa spun ca vindecarile nu sunt doar in crestinism, adica o minune exclusiv crestina, cum putem citi si in articolul catolic dat de mine de mine de mai multe ori. In schimb sfintele moaste sunt doar in crestinism, nu exista in alte parti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2.Am mari indoieli ca dumneavoastra ati verificat toate moastele catolice ca sa va dati cu parerea. 3. La moastele catolice nu exista nici paranormali si nici persoane care sa faca incantatii. Sint oameni care se roaga cu credinta si atit. Eu nu am auzit de nici un saman si de nici un vindecator care sa vindece un orb din nastere, sau un paralitic. Prin faptul ca sustineti ca vindecarile de la Lourdes sint de la cel rau afirmati de fapt ca Domnul nu-i iubeste pe oameni si ii lasa in ratacire. Ceea ce e fals, bineinteles. Daca ortodoxia ar fi fost dreapta credinta Domnul nostru i-ar fi trimis pe ortodocsi pina la marginile pamintului, pentru ca EL ii iubeste pe toti oamenii si nu vrea ca nici un suflet sa se piarda. Insa, de pe vremea apostolilor si pina la sfirsitul lumii Domnul i-a trimis si ii va trimite pe ambasadorii Sai sa vesteasca Vestea ce Buna. Acestia au fost si sint misionarii catolici. Acum ii avem si pe misionarii greco-catolici, iar in viitor sper ca acestora sa li se alature si misionarii ortodocsi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si se pare ca ai urechi foarte selective..si adventistii invata, boteaza si isi fac ucenici, dar ca le dau o invatura gresita, nu-i bai, de fapt pentru dumneata catolicul inchipuit este doar "incompleta". Sau sa fi pierdut atat de tare romano-catolicismul busola dreptei credinte, chiar in raport cu strambatatea proprie incat nu mai e in stare sa condamne invatatura adventista ca fiind pur eretica si pierzatoare de suflete, nicidecum "doar" incompleta? Last edited by AlinB; 08.12.2011 at 22:29:33. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=nutucutu;413949]Nu stiu daca au ajuns chiar pina la marginile pamintului. De obicei ei merg unde e mai caldut si unde exista macar putina bogatie (in Mongolia, Irak... nu prea sint prezenti). Oricum singurii care au facut acest lucru fara intrerupere, de pe vremea apostolilor pina in prezent, sint misionarii catolici.[/QUOT
prietene mai informeaza-te. Martorii lui Iehova chiar au comunitati pana in cele mai indepartate tari ale planetei, inclusiv Iran, Irak si Mongolia. Asta e, sunt mai bine organizati decat voi romano catolicii si au soldati mult mai disciplinati. In legatura cu misionarismul romano catolic...de multe ori a fost facut cu sabia in mana dreapta si cu crucea in cea stanga. Vezi cum au fost increstinati aztecii si incasii-dupa perceptele apostolilor nu? Concluzia o tragi tu. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la Martorii lui Iehova: nu m-a interesat niciodata pe unde isi desfasoara ei activitatea. Eu stiu ca primii misionari in Irak au fost niste femei din congregatia Maicii Tereza de Calcutta, insotite de preoti, evident. Dar daca e chiar asa cum spuneti, lucrul acesta nu va pune pe ginduri? Noi, care ne consideram apartinatori unei credinte mintuitoare, nu facem nimic pentru mintuirea aproapelui in timp ce altii fac! Exista un psalm in care se spune :"Vreau sa-I prezint Regelui opera mea." Oare noi ce Ii vom prezenta Regelui, atunci cind ne vom intilni cu El? Referitor la disciplina unora. Credeti ca cirteala, circoteala, nesupunerea, sint atribute ale unui bun crestin? Dumneavoastra, ortodocsii, incercati sa va disciplinati trupul prin posturi, catolicii o fac prin ascultare si urmarea riguroasa a unui program (cum fac calugarii in minastiri) etc. Din punctul meu de vedere orice forma de disciplina e o calitate. Daca ne punem aceasta disciplina in slujba Domnului facem lucruri marete, fie ca mergem pina la marginile pamintului sa ducem Veste cea Buna, fie ca stam in chiliile noastre unde ne rugam pentru cei care au nevoie, fie ne facem munca noastra de fiecare zi. Last edited by nutucutu; 09.12.2011 at 09:42:17. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catolicii si Sf Maria | Hartford | Generalitati | 22 | 19.08.2011 08:36:38 |
Catolicii de traditie bizantina in SUA | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 87 | 29.12.2010 12:34:45 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Cimitirul | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 11.06.2009 13:25:56 |
|