![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pana ce incepe sa se sape groapa..mai este speranta, dar noi suntem doar din aia care vorbim, nu actionam. ![]() Sa stie posteritatea ca a fost o opozitie..intelectuala macar si nu doar laica/anti-crestina. Last edited by AlinB; 10.03.2010 at 15:07:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un referendum e o idee buna, macar o strangere de semnaturi online daca ar fi si tot ar fi ceva.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Putem avea bisierici cat o camera de bloc, daca nu avem credinta si ravna, nu ne va folosi la nimic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Preferam sa vedem realitatile de pe hartie (~90% din cetateni au declarat ca au botezul ortodox) decat cele din realitate (max. 5% frecventeaza biserica). Ce facem pentru restul de 85%? Mai nimic, chiar daca s-ar hotara sa vina la biserica n-am avea unde sa-i primim, nu cred ca avem biserici nici pentru 10% din romani. Last edited by AlinB; 10.03.2010 at 15:38:49. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar daca le-am arata ca nici cei "aproape 90%" din ortodocsi nu sunt de acord si ca e nevoie de o consultare mai larga? Si inca pluteste un mister in privinta sursei exacte a banilor ce urmeaza a fi investiti.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Finantarea se va rezolva. Or sa dea drumul la constructie, vor ramane fara bani, si Statul va pompa suficient cat sa se termine, mai ales in preajma alegerilor, cand vor avea nevoie de voturile in plus aduse de imagine de "bun crestin" si de preoti transformati in agenti electorali. Miza cea mare e in acest moment, dupa parerea mea, demararea lucrarilor. Odata incepute, presiunea pe politicieni pentru ca aceasta biserica sa fie terminata va fi imensa, si sunt sigur ca vor gasi bani, chiar daca vor da afara profesori pentru asta, si vom ramane fara pansamente in spitale. Nu cred ca in acest moment proiectul mai poate fi oprit. Nu inteleg de ce vor sa o construiasca, sincer, dar ma rog, asta e. Cred ca asta va dezamagi pe multi ortodocsi moderati, cu capul pe umeri, deja satui de comportamentul preotilor si de lacomia lor, care se vor indeparta de BOR. Da, catedrala va fi folosita, probabil va fi aproape plina duminica, la slujba, in parte datorita faptului ca va fi, multa vreme, o noutate. Dar realitatea ramane aceeasi: 400 milioane de euro pentru o biserica. In conditiile astea, BOR chiar nu poate sa se planga ca pierde credinciosi in favoarea "sectantilor".
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catedrala Mantuirii Neamului pentru ce? | Robertworld | Generalitati | 320 | 02.11.2011 22:22:26 |
Catedrala Mantuirii Neamului | adrian_ortodox | Intrebari utilizatori | 3 | 22.08.2011 22:35:00 |
Catedrala Mantuirii Neamului | anavictoria | Biserica Ortodoxa Romana | 19 | 25.02.2010 23:42:41 |
|