Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.11.2009, 16:29:22
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
In fiecare seara soarele apune la vest si rasare la est. Ce crezi tu ca face el noaptea? Trece pe sub Pamant, pe unde merge ca sa apara in cealalata parte dimineata? Gandeste-te ca e la o distanta de 150 milioane kilometri, nu are cum sa se duca altundeva deasupra unui Pamant plat ca sa nu se mai vada din alte parti.

Mai gandeste-te si la restul stelelor si planetelor. La distanta la care se afla, daca s-ar invarti ele in jurul nostru ar trebui sa aiba o viteza superioara vitezei luminii...
poi tu crezi ca trece pe sub pamant nu eu,

poi cine a zis ca pamantul e sfera shi ca stelele se invart in jurul nostru pe dedesubt? ele au mishcarile lor numai pe deasupra...

soarele merge tottimpul pe deasupra dar din pricina ca nu este infinita creatzia ci doar Dumnezeu da nesfarshit creatziei caci sf Treime este nasfarshit iar creatzia are un sfarshit, un capat, un heppyend, asha apare fenomenul la limite caci traim intre tot felul de limite shi asha soarele ai impresia ca vine din sens invers, chiar vine din sens invers, il vezi ca apare iar shi iar din rasarit, dar asta se intampla pentru ca noi suntem situatzi intr-o zona a posibilitatzilor de perceptzie... apare distantzele critice limitative... apar granitzele amintirii... iar ca apare de jos soarele shi luna ca din pamant e din pricina unghiului de refractzie critic ce apare din pricina paturilor atmosferice...

Last edited by vsovi; 05.11.2009 at 16:48:00.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 16:45:49
ciprian85 ciprian85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
rectific din mesajul de mai sus:

BogdanF2

Pendul: Nu, nu ar trebui sa fie de 24 de ore decat la Polul Nord si Sud. Iar la Ecuator nu este deloc, sta fix. In rest, variaza in functie de latitudine, iar la unele latitudini perioada e de 48 de ore. Se vede cat intelegi tu din toata fizica asta :).

poi asta ne arata nu ca se invarte pamantul shi e sfera ci ca pendularea obiectelor creaza o ortogonalizare. Astfel, cat timp merge pendulul intr-o directzie, intr-un sens, avem perpendicular pe planul de pendulare un ax concentratzionar pentu masa mecanismului, ce-shi schimba sensul cand pendulul ishi schimba sensul de mishcare... aceasta axa nu este ortogonala cu fortzele de adunare, de curgere, cu greutatea, decat la ecuator shi de aceea lipsa influentzei la pendulul de la ecuator, iar spre nord sau sud de ecuator, spre poli, nemaifiind ortogonale fortzele apare o pendulare conica, un turbion din motivul compunerii fortzelor... caci pendulul e un fel de titirez ce se invarte in doua sensuri contrare pe rand fatza de punctul de sprijin... shi axa de rotatzie.

Deci e clar ca spre ecuator este tendintza de adunare a apelor in mari sau intr-un punct din adanc in zona ecuatorului, impropriu spus ecuator caci ala din falsa teorie ce modeleaza e cerc pe sfera iar asta de care vorbim in realitate este o linie dreapta unde capetele sunt amintirea, iar ce se poate vedea e segmentul distantzei critice variabile functzie de puterea ochiului, de puterea de iluminare, iar sectziunea e ca un D si punctul de adunare sau locul geometric de adunare e pe partea ronda, o bolta in jos ca un D ce se mishca in fiecare zi 6 luni spre nord shi 6 luni spre sud... caci soarele shi luna shi stelele slujesc asha ca sa lumineze tot pamantul pana la poli...
Citat:
poi tu crezi ca trece pe sub pamant nu eu,

poi cine a zis ca pamantul e sfera shi ca stelele se invart in jurul nostru pe dedesubt? ele au mishcarile lor numai pe deasupra...

soarele merge tottimpul pe deasupra dar din pricina ca nu este infinita creatzia ci doar Dumnezeu da nesfarshit creatziei, apare fenomenul la limite shi soarele ai impresia ca vine din sens invers, il vezi ca apare iar shi iar din rasarit, dar asta se intampla pentru ca noi suntem situatzi intr-o zona... apare distantza critica limitativa... apar granitzele amintirii... iar ca apare de jos soarele shi luna ca din pamant e din pricina unghiului de refractzie critic ce apare din pricina paturilor atmosferice...
Mai vsovi mai ai putin si iti dau astia Nobelu' pentru fizica. :)
Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 16:59:46
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian85 Vezi mesajul
Mai vsovi mai ai putin si iti dau astia Nobelu' pentru fizica. :)
sa shi-l pastreze, ca nobilul nostru tainic este in suflet shi creshtinul nu are nevoie de slava de la oameni... ca ce sa fac cu aplauzele sau banii? crezi ca n-am ce face altceva decat sa caut sa ma surp mai rau? e pismuire shi duhul rau al intietatzii, de care-s plin dinpacate... vezi pentru premii din astea desharte shi-au stricat unii mintzile... scapand din vedere esentzialul... linishtirea inimii de la ispite shi pofte de pacate pentru sine shi patimi pentru sine... precum au scapat din vedere shi mantuirea... de sus.

sau altfel spus, au uitat pentru astfel de premii desharte, pentru mandria "eroului" deshertic, "eroul" ce se jertfeshte in deshert, graind shi socotind in deshert ca sa nu asculte, au uitat cu totul ca mereu e nevoie nu de shtiintze fals exacte ci de nimic altceva decat de desavarshirea dragostei de la sfintzi... de la cei mari shi de la cei mici... deci de un pic de respect, ca doar fiecare are ceva bun in el daca nu se pune sa judece sau sa avocatzeasca acuzand mereu pe nedrept, natang shi stramb, dintr-o falsa shi aparenta logica shi deductzie, indusa ori extrapolata... shi fireshte traind viceversa... ca shi cele cinci fecioare sulimenizabile... sa para ca au capacitatea shi competentza osebirii intre marfurile de calitate ale goliciunilor... deci muncid intamplator fara sa-shi dea sema... pentru pofta murdara a celui rau.

Last edited by vsovi; 05.11.2009 at 17:26:27.
Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 19:14:58
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
poi nu ai priceput ca pamantul e fix? luna nu se roteshte in jurul pamantului ci alearga shi ea pe deasupra pamantului, shi se vede foarte clar la eclipsa de soare ca lumina ei este provenita din reflexia soarelui din paturile de peste pamant...

n-ai citit argumentele? tot mai crezi in modelul sferic? iar Dumnezeu nu l-a facut asha cum au nascocit unii oameni de shtiintza...

nici vorba, se vede mereu aceiashi parte, aceiashi fatza, shi asta e din cauza ca luna este luminata de suprafatza plana a apelor stratificate ale pamantului, luminata ca de o oglinda...
Bine, daca spui tu. Te rog sa te rogi si pentru mine.

Bogdan.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2009, 10:12:34
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Implicit Subiect de gandire

Vsovi, hai sa iti mai dau 2 subiecte de gandire:

1. Daca Pamantul e plat asa cum spui tu, ar trebui sa aiba o margine, nu? Indiferent in ce directie ai merge, ar trebui sa ajungi la un capat, la o prapastie ceva, nu crezi? A ajuns vreodata cineva la o asemenea margine?

2. Daca Pamantul e plat si Soarele este doar deasupra lui, cum iti explici ca existenta noptilor, cand Soarele nu se vede deloc? Soarele ar trebui sa fie vizibil tot timpul, nu? Cum se poate sa fii in avion la 10 km altitudine, mai sus decat cei mai inalti munti, si sa fie noapte bezna, sa nu vezi nici urma de Soare?

Bogdan.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 10:01:12
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Vsovi, hai sa iti mai dau 2 subiecte de gandire:

1. Daca Pamantul e plat asa cum spui tu, ar trebui sa aiba o margine, nu? Indiferent in ce directie ai merge, ar trebui sa ajungi la un capat, la o prapastie ceva, nu crezi? A ajuns vreodata cineva la o asemenea margine?

2. Daca Pamantul e plat si Soarele este doar deasupra lui, cum iti explici ca existenta noptilor, cand Soarele nu se vede deloc? Soarele ar trebui sa fie vizibil tot timpul, nu? Cum se poate sa fii in avion la 10 km altitudine, mai sus decat cei mai inalti munti, si sa fie noapte bezna, sa nu vezi nici urma de Soare?

Bogdan.

o, dragul meu BogdanF2 itzi multzumesc ca macar ai avut decentza de a da posibilitate credintzei, a da posibilitate sa poata exista shi ipoteza aceasta in discutzie, indoindu-te de indoiala shi intreband:

daca sustzi asta, cum itzi explici asha ceva? ce raspunsuri putem avea ca sa auzim shi sa credem... ca sa ne explice cineva shi sa credem... deci multzumesc ca ai deschis ushile scripturii spre a graii Domnul prin ea la toata faptura.

shi atunci in sperantza ca Domnul ma va calauzi spre a raspunde eu la ceva ce numai Domnul shtie intrucat nici macar sarmanul shi intzeleptul IOV nu a shtiut raspunde iar intzeleptul Solomon a zis:

taiatzi aceasta inima in jumatate!

atunci dumneata imi ceri mie un raspuns? multzumesc dar sa shtii ca nu eu am sa tzi-l dau ci insushi Domnul ne va calauzi discutzia shi ne-a calauzit totzi pashii caci el este calaul care taie mereu zaua mortzii noastre duhovniceshti...

astfel ca raspunsul la aceste probleme e foarte simplu de dat:

marginile Pamantului de jos sunt binecuvantata amintire, asha observ eu capatul, dar noi din pricina modelului infinit plasmuit shi nascocit, un model de unde l-am exttirpat pe Dumnezeu, ashteptam un capat finit, la ceva plat, dar n-am zis ca e plat ci plat denivelat doar deasupra pamantului de jos, deci noi ne ashteptam la ceva, la capete, la margini false dupa felul nostru de inchipuire, de explicare deoarece in modelul nostru plat avem inglobat infinitul fara Dumnezeu, shi din pricina asta ne ashteptam la o margine, la un capat tot fara Dumnezeu... deci chiar daca margini exista caci e clar ca ne invartim mereu in cercuri paralele cu suprafatza pamantului oricat am merge pe pamantul de jos shi orice am face, totushi capetele nu sunt decat binecuvantatele amintiri... alea sunt marginile pamantului de jos... asha constat... precis ai sa spui ca nu se poate ca doar oricelucru plat denivelat are nishte margini... poi e clar ca are shi pamantul nishte margini din moment ce shtim ca oricedrum pana la margine e defapt un cerc, caci odata ce revenim de unde am plecat e clar ca ne-am invartit intr-un cerc, deci iata ca exista margini, exista capete chiar daca cercurile nu sunt pe o sfera, nu sunt pe un glob... dar noi am dori sa vedem capetele alea cu care suntem obijnuitzi, marginea mesei, margine spre prapastie, shi alte margini ale lucrurilor plate, ale unei suprafetze, dar daca te gandeshti la o panglica de tip moebius ai ceva similar dar doar pe o singura directzie, iar ce se intampla cu noi pe Pamant e in toate directziile, deci o creatzie tainica, o creatzie ce e caracterizata in fiecare mica particica shi reprezinta pe Creator, deci are in mod sigur ceva ce il reprezinta pe Dumnezeu, este dupa Chipul shi Asemanarea Sa... astfel ca doar Duhul ne poate raspunde la intrebari ca omul sa poata sa fie multzumit de raspuns, dar nu doar asha pentru a satisface necredintza ci crezand shi traind credintza nu ca sa ceri s-o traiasca altzii ci din credintza sa traieshti credintza, abea atunci potzi sa te ashteptzi sa incepi sa pricepi Creatzia... ca s-o iubeshti... curat.

eu shtii cum imi inchipui soarele shi luna? ca o sfera taiata in doua iar din interiorul partzii numita soare vine lumina ce lumineaza pamantul de jos iar din lumina ce iese din luna se lumineaza cerul shi stelele sau planetele shi pamantul netocmit de sus deci noi vedem lumina soarelui direct shi lumina lunii reflectata de stele, reflexiile continuand parca nesfarshindu-se... iar partile din spate ale lunii shi soarelui sunt luminate doar prin reflexie, luna de pamantul de jos, spatele soarelui de stele shi de pamantul netocmit de sus atat cat reflecta el lumina...

acuma, la intrebarea ta e simplu de raspuns daca ne gandim la faptul ca in sus spre cer sunt tot felul de paturi ca apele, aerul, gazele, ce invelesc pamantul de jos intr-o tocmire buna shi frumoasa, shi ne putem da seama ca la fel cum ai duce o lanterna peste apa, din pricina unghiului de refractzie razele nu vor mai patrunde in apa acolo unde se afla nishte peshtishori ce vad cerul deasupra lor, caci departand lanterna de locul respectiv razele vor face un unghi de incidentza care depashind unghiul critic, toate razele se vor reflecta in sus luminand doar luna... shi tot acelashi unghi de refractzie face ca soarele sa avem impresia ca rasare din mare sau din pamant... shi apune la fel in directzia opusa...

deci creatzia tainic e simpla shi frumoasa shi buna, iar noi ridicandu-ne spre cer nu vom vedea niciodata soarele direct daca la noi e noapte ci doar reflectat din apele de deasupra pamantului asha cum il vede shi luna cu fatza ce este mereu spre noi, caci fatza cealalta, cu fatza aia ea vede soarele abea la eclipsa de soare ca la eclipsa de luna, soarele shi luna nu se mai vad deloc, fiind momentul cand ele nu se mai lumineaza unele pe altele... din reflexia razelor... reflectate...

deci din pricina inchipuirii defectoase a modelelor creatziei in ansamblu, probleme de nesfarshit, de infinit, din pricina aia modelul nostru inchipuit al creatziei in care uitam ca Dumnezeu da nesfarshit creatziei, mintea shi sufletul nostru nu suporta decat margini asha cum se ashteapta modelul nostru, socoteliel shi deductziile noastre neluate in seama, chiar neshtiute ca totushi exista in noi, shi astfel nu poate omul necredincios shi rau sa conceapa ca suprafatza pamantului de jos este o suprafatza plata denivelata, frumos tocmita shi buna, in care apele de jos se strang in adunarile lor, caci intreaga creatzie este o inima ca un ochi drept din care curge din cand in cand cate o lacrima ce uda pe la mijloc Edenul... pierdut... de omul rau shi necredincios shi trufash... care fireshte ca este o boala grea, boala lui Dumnezeu... pentru ca a ridicat ochii shi intins mana shi a furat un taciune incins shi fumegator de la Dumnezeu shi apoi mandru de sine l-a ascuns in san laudocoshindu-se cu el... sau a pus boticul la un sofism sofisticat satanicesc cazand intr-un pacat atat de mic... cat antena de la furnic sau ghiulurile de la o rama sau perishorul de la o omida sau ca mintea de la un tzantzar sau sufletul de la un purice sau de la turbionul de la fructul de mesteacan sau artzar (ala cu o singura aripa ce coboara ca un elicopter) sau ca shi caciulitza unei ghinde ce acopera un gandacel, gandacelul cel mai cel.

Last edited by vsovi; 12.11.2009 at 10:39:19.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 14:51:23
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

„...
13. Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a treia.
14. Și a zis Dumnezeu: "Să fie 'ntru tăria cerului luminatori care să lumineze pământul, să despartă ziua de noapte și să fie ei spre semne și spre anotimpuri și spre zile și spre ani,
15. și să fie ei întru tăria cerului luminatori să lumineze pământul!" Și a fost așa:
16. Dumnezeu i-a facut pe cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare spre stăpânirea zilei și luminatorul cel mai mic spre stăpânirea nopții, și stelele.
17. Și le-a pus Dumnezeu întru tăria cerului, ca să lumineze pământul,
18. să stăpânească ziua și noaptea și să despartă lumina de întuneric. Și a văzut Dumnezeu că este bine.
19. Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a patra.
...”

spre semne este spre litere, spre simboluri pe firmament...

Last edited by vsovivi; 03.03.2010 at 15:01:07.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 14:55:57
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Fani, nu exista alte sensuri decât cele spirituale în creatie.

Da, eu nu cred ca pamântul se învârte în jurul soarelui, nici un sfânt nu a spus asta iar Biblia spune altceva. Nu se face undeva referire la corpurile ceresti. Sunt doua entitati materiale, cerul si pamântul. Pamântul e plat. Citeste cartea Facerii.
Scuza-ma, dar nu am inteles. Chiar crezi ce ai scris?
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 15:29:17
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Am incercat sa citesc aproape tot ce s-a scris aici.
Sincer, am impresia ca am nimerit in alta lume. Sau in alt timp.
Parca m-as fi trezit in intunecatul ev mediu.
Inca se mai crede ca pamantul este plat? Si ca tot universul se invarte in jurul pamantului (in sens fizic)?
Daca auzeam asta despre niste triburi din Africa, intelegeam. Dar de la niste oameni, care iata stiu sa foloseasca tehnicile moderne de comunicare, ma asteptam la mult mai multe.
Pur si simplu cu pot sa concep ca e adevarat. Mi se pare de un absurd fara margini.

Biblia NU spune ca pamantul este plat si nici ca se afla fizic in centru pamantului.
Cum ati reusit sa faceti o astfel de interpretare?
Ce sfinti parinti au vorbit de aceste lucruri?
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 15:41:45
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Nu cred ca e vorba de faptul ca pamantul e plat sau ca soarele se invarte in jurul sau in sens fizic.
Dar in Facere soarele si luna de exemplu sunt facuti dupa lumina, dupa despartirea apelor de uscat si dupa facerea plantelor, ceea ce se bate cap in cap la modul grosolan cu ceea ce invatam in scoala.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un articol interesant despre Sfantul Ioan Damaschinul mihailt Generalitati 0 04.12.2010 13:11:11
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Sfantul Ioan Damaschinul era antisemit! Nu avea dragoste! mihailt Generalitati 17 28.04.2009 13:53:20
Pagina dedicata Sfantului Ioan Damaschinul mihailt Resurse ortodoxe on-line 0 24.03.2009 11:02:21
Sfantul Ioan Damaschinul despre ingeri mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 07.03.2009 15:09:42