Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.11.2010, 23:18:19
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
După cum poate vedea oricine cam asta este rădăcina concepției adventiste asupra Sfintei Euharistii a Bisericii lui Hristos:

- jertfa idolatră a liturghiei;
- bufoneriile fără sens ale preoților;
- tăgăduirea sfintei prefaceri a darurilor de pâine și vin în trupul și sângele Domnului Iisus;
- Cu o încumetare hulitoare, ei pretindeau pe față că au puterea de a crea pe Dumnezeu, Creatorul tuturor lucrurilor;
- oribilă rătăcire hulitoare a Cerului.

Printre toate aceste huliri grave a celor sfinte, cea mai mare mi se pare aceea în care Ellen White pretinde că preoții Bisericii lui Hristos ar pretinde ei înșiși că ar avea puterea de a crea pe Dumnezeu. Într-adevăr nu mi-a fost dat să aud ceva mai aberant și mai străin de adevărata credință a Bisericii decât această inepție fără margini. Se poate vedea astfel ce false concepții sunt băgate în mințile adepților adventiști, concepții referitoare la Euharistia Bisericii celei adevărate a lui Iisus Hristos, concepții care nu au nici cea mai mică legătură cu realitatea și care sunt depărtate grav de la Revelația Dumnezeiască a Sfintei Scripturi și a Sfintei Tradiții. Dealtfel Biserica nu a pretins niciodată o asemenea inepție, cum că l-ar crea pe Dumnezeu, inepție care nu putea ieși decât dintr-o minte ignorantă profund cu privire la Sfânta Euharistie a Bisericii lui Hristos.

Adevărata învățătură de credință a Bisericii este însă că darurile de pâine și vin se prefac sau se transformă în trupul și sângele euharistic al lui Iisus Hristos prin Duhul Sfânt. Însăși epicleza sau rugăciunea de pogorâre a Duhului Sfânt peste daruri spre sfințirea acestora mărturisește aceasta.

Doamne, Cel ce ai trimis pe Preasfântul Tău Duh, în ceasul al treilea, Apostolilor Tăi, pe Acela, Bunule, nu-L lua de la noi, ci ni-L înnoiește nouă, celor ce ne rugăm Ție.
Doamne, Cel ce ai trimis pe Preasfântul Tău Duh, în ceasul al treilea, Apostolilor Tăi, pe Acela, Bunule, nu-L lua de la noi, ci ni-L înnoiește nouă, celor ce ne rugăm Ție.
Încă aducem Ție această slujbă duhovnicească și fără de sânge, și Te chemăm, Te rugăm și cu umilință la Tine cădem: Trimite Duhul Tău cel Sfânt peste noi și peste aceste Daruri, ce sunt puse înainte.
Preotul binecuvântează peste Sfântul Agneț, zicând: Și fă, adică, pâinea aceasta, Cinstit Trupul Hristosului Tău.
Preotul binecuvântează sfântul potir, zicând: Iar ceea ce este în potirul acesta, Cinstit Sângele Hristosului Tău.
Preotul face odată semnul crucii asupra sfântului disc și asupra sfântului potir, zicând: Prefăcându-le cu Duhul Tău cel Sfânt.
Pentru ca să fie celor ce se vor împărtăși, spre trezirea sufletului, spre iertarea păcatelor, spre împărtășirea cu Sfântul Tău Duh, spre plinirea împărăției cerurilor, spre îndrăznirea cea către Tine, iar nu spre judecată sau spre osândă.

Bineînțeles că și celelalte inepții omenești ale "profetesei", roade ale unei ignoranțe care mai degrabă ar îndemna la smerenie decât la hule la adresa celor sfinte, sunt la fel de groaznice, dar parcă nici una nu depășește această pretenție absolut falsă cum că preoții ar pretinde că ar avea puterea de a "crea pe Dumnezeu". Incredibil dar adevărat !!! Însă când stau și mă gândesc cu ce inepții sunt "hrăniți" adepții adventiști îmi dau seama în ce hal de înșelare și ignoranță sunt aceștia ținuți de "pastorii interpreți infailibili ai Scripturii" !!! Dumnezeu să îi ierte pentru astfel de hule și să îi întoarcă la credința cea adevărată și la Biserica cea adevărată a lui Hristos, întemeiată la anul 33 nu la 1863 !!
Eu tin la religia mea ortodoxa dar chiar nu inteleg de ce trebuie sa improscam pe altii cu atitea injurii si noroi cind Hristos si Dumnezeu Tatal nu ne-o cere.

De ce trebuie noi musai sa fim acolo MOTZ si sa jucam rolul avocatilor lui Hristos si Dumnezeu?
Oare sunt ei asa de neajutorati dpdv "legal" ca nu se pot REPREZENTA SINGURI?
Si au nevoie de cei ca doctor faustus sa-I reprezinte?

Poti tu prafule de pe toba (ca si mine) sa reprezinti pe creatorul universului?

Oare de ce nu stai in banca ta si lasa-i pe cei mari sa se apere singuri: pe Tatal, pe Fiul si pe Duhul Sfint?

Cine te-a angajat pe tine( pe voi) drept consilieri juridici?

Lasa-l pe Dumnezeu sa apara pe cer, cind o voi El in maretia Lui si sa ne explice clar care-s caprele si care-s oile.

Parerea mea este ca pina atunci sa taci mucles! si sa-ti vezi de viata ta ca nu AI ABSOLUT NICI O DOVADA CA DETII MAI MULT ADEVAR DECIT ALTE RELIGII!

repet:
Faptele!
Roadele!

"Dupa ROADE ii veti cunoaste"

Tu detii asa ceva?
Nu!..........................deeeeeci? gurita mai mica!
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 23:26:08
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Din ce mi-ai scris înțeleg că nu scrie nicăieri [în Scriptură] "a devenit". Mulțumesc pentru confirmare.
Mai înțeleg de asemenea că această devenire, transformare are loc doar în mintea ortodoxului prin actul credinței. Mulțumit și cu acest răspuns și e momentul să declar că vă respect convingerile. Eu în calitate de neoprotestant încerc să-mi definesc convingerile doar pe baza Scripturii. Așa să-mi ajute Dumnezeu!
Dar limba romana nu e familiara tuturor romanilor? sau adventistii stiu doar americana, ca de acolo vine cultul?
Iisus a luat painea si a binecuvantat-o. Apoi a spus "luati si mancati Trupul Meu". ce nu e clar? Aia era o paine la inceput, apoi a zis ca e Trupul Lui. Nu inseamana pe limba romana ca painea aia s-a transformat, a devenit Trup? Sau vrei sa spui ca a spus Iisus un neadevar?
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 23:27:30
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
repet:
Faptele!
Roadele!

"Dupa ROADE ii veti cunoaste"

Tu detii asa ceva?
Nu!..........................deeeeeci? gurita mai mica!
Problema este că nu ai dumneata de unde să știi ce fapte și ce roade am eu așa că mucles. Iar mucles să îi spui la cine vrei dumneata din secta din care faci parte, nu mie că nu mă cunoști și nu îmi cunoști nici faptele nici roadele. Așa că mucles și gura mică !!

Iar pe de altă parte, dacă ții să intervii fă bine și respectă regulile Forumului că aici nu ești la tine în bătătură, iara dacă regulile spun ca să faci comentarii pe marginea subiectului de discuție atunci fă bine, mucles, și respectă regulile, mucles, și nu mai da tu lecții la alții, mucles, care în materie de Ortodoxie ești un ignorant cum nu există pe acest forum, așa că mucles, mucles.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 23:33:33
Banned

Implicit adevărata față a sectarismului adventist eretic antieuharistic

După cum poate vedea oricine cam asta este rădăcina concepției adventiste asupra Sfintei Euharistii a Bisericii lui Hristos:

- tăgăduirea sfintei prefaceri a darurilor de pâine și vin în trupul și sângele Domnului Iisus;
- Cu o încumetare hulitoare, ei pretindeau pe față că au puterea de a crea pe Dumnezeu, Creatorul tuturor lucrurilor;

Printre toate aceste huliri grave a celor sfinte, cea mai mare mi se pare aceea în care Ellen White pretinde că preoții Bisericii lui Hristos ar pretinde ei înșiși că ar avea puterea de a crea pe Dumnezeu. Într-adevăr nu mi-a fost dat să aud ceva mai aberant și mai străin de adevărata credință a Bisericii decât această inepție fără margini. Se poate vedea astfel ce false concepții sunt băgate în mințile adepților adventiști, concepții referitoare la Euharistia Bisericii celei adevărate a lui Iisus Hristos, concepții care nu au nici cea mai mică legătură cu realitatea și care sunt depărtate grav de la Revelația Dumnezeiască a Sfintei Scripturi și a Sfintei Tradiții. Dealtfel Biserica nu a pretins niciodată o asemenea inepție, cum că l-ar crea pe Dumnezeu, inepție care nu putea ieși decât dintr-o minte ignorantă profund cu privire la Sfânta Euharistie a Bisericii lui Hristos.

Adevărata învățătură de credință a Bisericii este însă că darurile de pâine și vin se prefac sau se transformă în trupul și sângele euharistic al lui Iisus Hristos prin Duhul Sfânt. Însăși epicleza sau rugăciunea de pogorâre a Duhului Sfânt peste daruri spre sfințirea acestora mărturisește aceasta.

Încă aducem Ție această slujbă duhovnicească și fără de sânge, și Te chemăm, Te rugăm și cu umilință la Tine cădem: Trimite Duhul Tău cel Sfânt peste noi și peste aceste Daruri, ce sunt puse înainte.
Preotul binecuvântează peste Sfântul Agneț, zicând: Și fă, adică, pâinea aceasta, Cinstit Trupul Hristosului Tău.
Preotul binecuvântează sfântul potir, zicând: Iar ceea ce este în potirul acesta, Cinstit Sângele Hristosului Tău.
Preotul face odată semnul crucii asupra sfântului disc și asupra sfântului potir, zicând: Prefăcându-le cu Duhul Tău cel Sfânt.
Pentru ca să fie celor ce se vor împărtăși, spre trezirea sufletului, spre iertarea păcatelor, spre împărtășirea cu Sfântul Tău Duh, spre plinirea împărăției cerurilor, spre îndrăznirea cea către Tine, iar nu spre judecată sau spre osândă.

Bineînțeles că și celelalte inepții omenești ale "profetesei", roade ale unei ignoranțe care mai degrabă ar îndemna la smerenie decât la hule la adresa celor sfinte, sunt la fel de groaznice, dar parcă nici una nu depășește această pretenție absolut falsă cum că preoții ar pretinde că ar avea puterea de a "crea pe Dumnezeu". Incredibil dar adevărat !!! Însă când stau și mă gândesc cu ce inepții sunt "hrăniți" adepții adventiști îmi dau seama în ce hal de înșelare și ignoranță sunt aceștia ținuți de "pastorii interpreți infailibili ai Scripturii" !!! Dumnezeu să îi ierte pentru astfel de hule și să îi întoarcă la credința cea adevărată și la Biserica cea adevărată a lui Hristos, întemeiată la anul 33 nu la 1863 !!
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 23:35:19
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul

1. din secta din care faci parte,

2. nu mie că nu mă cunoști și nu îmi cunoști nici faptele nici roadele. Așa că mucles și gura mică !!

.
1. :)) Eu nu am timpul si odihna mintala pentru a face parte din nu stiu ce organizatii asa cum faci tu, unii oameni mai SI MUNCESC!

2. Imi pare rau dar trebuie sa le faci publice pentru ca face parte din porunca lui Hristos de a dezvalui faptele si roadele tale PENTRU A TE PUTEA CUNOASTE.

Daca refuzi inseamna ca este numai vorba de tine si fapte IOC!...deci cu alte cuvinte o nulitate...deci nu eu o spun ci Hristos ne-a invatat asa.

Deci "asteptam provincia", altfel tot ce scoti pe gura impotriva altora este egal cu zero barat!

Intelegi tu?
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 23:35:43
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Dar limba romana nu e familiara tuturor romanilor? sau adventistii stiu doar americana, ca de acolo vine cultul?
Nu e rău să ști câte o limbă străină: "americana" (sic!) ori slavona.

Citat:
Iisus a luat painea si a binecuvantat-o. Apoi a spus "luati si mancati Trupul Meu". ce nu e clar? Aia era o paine la inceput, apoi a zis ca e Trupul Lui. Nu inseamana pe limba romana ca painea aia s-a transformat, a devenit Trup?
Dacă e atât de clar pentru tine, poți să-mi explici ce s-a întâmplat? S-a duplicat Hristos, ori S-a dispensat de o parte din corp echivalentă cu gramajul pâinii (Doamne iartă-mă, la ce discuțiii am ajuns!)? Ori e mai convenabil să înțelegem că vorbirea lui era simbolică, la fel cum simbolice erau și elementele de pe masa de Paște (pâine, vin, miel, ierburi amare, etc.)...

Last edited by tricesimusquintus; 18.11.2010 at 23:39:02.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 23:42:53
Banned

Implicit

Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 23:44:19
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Parerea mea este ca pina atunci sa taci mucles! si sa-ti vezi de viata ta ca nu AI ABSOLUT NICI O DOVADA CA DETII MAI MULT ADEVAR DECIT ALTE RELIGII!
Inseamna ca tu crezi orbeste, nu crezi pentru ca stii. Una este crestinismul si alta este miscarea flower-power (make love not war).
Oare de ce zicea Cuv. Paisie Aghioratul: Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii (ecumenistii)pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit. ?
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 23:46:29
Banned

Implicit

Citat:
Inseamna ca tu crezi orbeste, nu crezi pentru ca stii. Una este crestinismul si alta este miscarea flower-power (make love not war).
Oare de ce zicea Cuv. Paisie Aghioratul: Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii (ecumenistii)pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit. ?
Nu îl mai băga în seamă că ăsta este aici numai ca să facă panaramă de alții, nu de alta dar nu este în stare de altceva.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2010, 00:25:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nu e rău să ști câte o limbă străină: "americana" (sic!) ori slavona.

Dacă e atât de clar pentru tine, poți să-mi explici ce s-a întâmplat? S-a duplicat Hristos, ori S-a dispensat de o parte din corp echivalentă cu gramajul pâinii (Doamne iartă-mă, la ce discuțiii am ajuns!)? Ori e mai convenabil să înțelegem că vorbirea lui era simbolică, la fel cum simbolice erau și elementele de pe masa de Paște (pâine, vin, miel, ierburi amare, etc.)...
Iti dai seama ca am spus special americana si nu engleza.
Ai uitat celeltalte pasaje din Sfanta Scriptura, pentru ca Sfanta Scriptura e un intreg, nu doar fragmente:
“Cel ce mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu are viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua cea de apoi” (Ioan VI, 54). Caci “adevarat, adevaiat zic voua, daca nu veti manca Trupul Fiului Omului si nu veti bea Sangele Lui, nu veti avea viata in voi” (Ioan VI, 53).
per ca nu o sa presupui ca Iisus nu a vorbit bine, pentru ca spune doar adevarul. Nu are cum sa fie ceva simbolic, pentru ca daca nu mananci miel sau nu bei vin nu inseamna ca nu te poti mantui (pentru ca spuneai de elementele simbolice de la masa de Paste). Ar insemna ca cine bea bere (si nu vin) sau nu bea deloc alcool nu se poate mantui.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Cele 12 rugaciuni ale Sf. Impartasanii carmina Impartasania (Taina Euharistiei) 18 19.12.2010 13:50:01
Taina sfintei impartasaniei DAMIAN Impartasania (Taina Euharistiei) 4 18.12.2010 16:32:23
Despre Taina Spovedaniei adimirea Generalitati 10 10.11.2009 15:09:52
taina sfintei spovedanii rotarufelicia Pocainta 6 02.01.2007 13:41:14