Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.11.2013, 13:32:52
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Iar cand credinta e doar un soi de ocupatie cu care ne completam CV -ul, pe langa fotbal, bere si iesirile cu baietii, atunci reteta esecului in casatorie este in fatza ta.

Iar esec nu inseamna neaparat divort, nu neaparat certuri ci si distantare intre cei doi, cand fiecare isi vede de treaba/pasiunile lui, fac un copil sau doi (maxim) si ii lasa in grija scolii, televizorului, Internetului, etc.
Evident ca pe primul plan trebuie sa fie credinta in Dumnezeu, insa asta nu inseamna ca nu trebuie si sa socializam! Ce am zis nu sunt lucruri contradictorii, care se exclud reciproc!
Doar cred ca si dumneavoastra aveti prieteni cu care iesiti in oras si socializati.

Iar cu "distantarea intre cei doi"" aici total de acord cu dumneavoastra! Atunci cand cei doi nu au unele pasiuni si interese comune e clar ca scartaie treaba! E adevarat- sunt unele pasiuni "specific masculine"" si altele "specific feminine"" (mai rar un barbat pasionat de moda de exemplul), insa pasiuni comune trebuie sa existe intre cei doi soti- doar nu stai ca mutu in casa!
De exemplul daca sotul lucreaza ca mecanic de locomotiva sau sofer pe autobuz, despre intamplarile din timpul serviciului mai greu sa fie pasionata sotia! Insa cand sotul a ajuns acasa dupa 24 de ore de servici, lasa toate grijile, stresul si oboseala acumulate in timpul serviciului atunci cand iese pe poarta depoului, si vine vesel acasa, iar in cele doua-trei zile cat sta acasa, este alaturi de familie.
Insa si aici un aspect foarte important: nu este sanatos a adopta o atitudine gen "dragoste obsesiva"" , in sensul de a sta (cat nu esti la servici) chiar 24 din 24 de ore numai cu sotia si de a aveea aceea gelozie obsesiva! Si intr-o relatie sau casnicie sanatoasa trebuie o anumita libertate, altfel poate deveni sufocant si rutina. Aici daca nu se poate merge pe incredere si tot timpul ai numai suspiciuni sau banuieli in cap, atunci e clara treaba! De exemplul intr-o zi daca sotia se duce cu prietenele la magazine de haine sau cosmetice, tu ca barbat doar nu ai sa o insotesti acolo, ci te duci si tu cu baietii la un fotbal, iar seara cand sunteti impreuna si pregatiti cina se pot schimba impresii reciproce.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2013, 14:46:36
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Si ca sa incheiem oarecum topicul asta:

In legatura cu abstinenta sexuala, depinde ce iti doresti in viata, ca om matur si care stie ce vrea (acuma de la ce varsta se poate vorbi de un om matur atat fizic cat si psihic mai greu de dat un "verdict universal"". Oricum, inainte se accepta in general ca dupa efectuarea stagiului militar obligatoriu, insa cum acuma armata nu mai este obligatorie mai greu de zis! Oricum, cu aproximatie sa zicem ca la 22-24 de ani ar cam fi cazul)! Aici pot fi doua variante:

1. Pentru cine isi doreste numai aventuri si relatii sexuale intamplatoare, atunci evident ca nu-si va pune problema din acest topic. Insa cine alege aceasta varianta trebuie a-si asuma si consecintele de rigoare;

2. Insa pentru cine isi doreste intradevar o relatie serioasa si apoi o casatorie cu aceea persoana, atunci trebuie a-si asuma si responsabilitati, la modul practic si concret- vorbe se pot spune usor, insa mai importante ar fi faptele si actiunile concrete.
Iar in legatura cu atitudinea fata de subiectul acestui topic , in situatia de mai sus, ceva logic si normal ar fi: intai ne cunoastem un timp, ne intalnim, discutam (nu din prima seara direct la pat), iar apoi daca ne placem reciproc mergem mai departe si ajungem si la dragoste fizica. Insa in cazul acelor barbati care, dupa aceasta, constata "brusc"" ca nu le mai place de iubita lor, atunci e vorba ori de prostie, ori de iresponsabilitate, ori chiar de rautate din partea acelor barbati!
Mai sunt si situatii- mai rare ce-i drept- in care femeia isi exprima dorinta ca, desi se afla intr-o relatie de mai mult timp- sa nu aiba relatii trupesti cu respectivul barbat decat dupa casatorie. In acest caz, desi pentru un barbat este mai greu, daca intradevar o iubeste pe aceea femeie, i va respecta alegerea si va astepta.

Cam asta cred ca ar fi concluzia acestui topic, spusa la modul foarte concret si pragmatic.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2013, 14:56:17
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

As vrea sa mai adaug ca nu mi se pare (mie persoal) atat de grav daca dupa 2-3 ani de la inceputul relatiei sa fie contact fizic, atata timp cat cei doi implicati urmeaza sa se casatoreasca atat civil cat si in fata lui Dumnezeu. Si daca au avut si contact intim, nu inseamna musai ca si locuiesc impreuna de exemplu.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2013, 15:00:11
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
As vrea sa mai adaug ca nu mi se pare (mie persoal) atat de grav daca dupa 2-3 ani de la inceputul relatiei sa fie contact fizic, atata timp cat cei doi implicati urmeaza sa se casatoreasca atat civil cat si in fata lui Dumnezeu. Si daca au avut si contact intim, nu inseamna musai ca si locuiesc impreuna de exemplu.
fiecare e liber sa faca ceea ce doreste
Reply With Quote
Vechi 26.11.2013, 15:09:41
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

...fara a fi judecati de ceilalti.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2013, 15:09:53
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Asta nu înseamnă absolut deloc că ai și dreptate, nu?
În plus, de unde știi tu (sau cei implicați) că se vor căsători cu adevărat până la urmă?
Dacă nu se va întâmpla asta (din varii motive) nu rămân cu păcatele? Rămân!
Reply With Quote
Vechi 26.11.2013, 15:31:31
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
...fara a fi judecati de ceilalti.
exact....!
Reply With Quote
Vechi 27.11.2013, 08:50:12
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Asta nu înseamnă absolut deloc că ai și dreptate, nu?
În plus, de unde știi tu (sau cei implicați) că se vor căsători cu adevărat până la urmă?
Dacă nu se va întâmpla asta (din varii motive) nu rămân cu păcatele? Rămân!
Dar asta nu inseamna ca ai tu dreptate...
Da' de unde sti tu ca nu se vor casatori?
Pacate avem toti destule, poate unele mai mari decat alea.
Am zis si o repet, depinde de fiecare in parte, e mentalitate, de personalitate, de morala, de sentimente.
N pot sa vin sa zic ca gata, sigur se casatoresc ca au aut contact intm dupa 2-3-4 ani de la relatie. Nu. Dar nic nu pot sa vin sa zic ca sunt sortiti esecului.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2013, 09:21:05
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

EU n-am zis că știu.
Dar există oricând posibilitatea, pentru că în viața pământească avem doar DOUĂ certitudini: că ne-am născut aici și că vom trece dincolo.
ATÂT!
Reply With Quote
Vechi 27.11.2013, 10:51:16
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

corect spus...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02