![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
N-am scos-o eu, am auzit multi ortodocsi deplangand situatia descrisa mai sus si dorindu-si mai multa implicare din partea Bisericii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar din pacate ai dreptate: nu aderam din tot sufletul la valorile ortodoxiei. Si de ce? Din doua motive: 1. Nu le cunoastem. 2. Nu vrem (adica ne gandim ca suntem oameni moderni, ca avem discernamant si trebuie sa "adaptam" invatatura la conditiile vietii moderne etc.). Ne iubim prea mult slabiciunile noastre si aceasta lume. Din pacate, nimeni nu se grabeste sa te sfatuiasca.. si poate nici nu prea are cine. Dar exista resurse in librarii si pe internet. Si duhovnicii iti recomanda si ei.. sau dau chiar canon sa citesti. Si daca vad ca te intereseaza, duhovnicii iti atrag atentia cu una, cu alta.. Dar daca nu esti interesat, ce sa faca? Sa te alunge cu sfaturile pe care cu greu le primesti? Probabil ca si ei gandesc ca mai castigata este o femeie sa vina la biserica oricum.. decat sa nu vina din motiv batic, fusta si lipsa rujului. Ca parere personala: sa-i spui cuiva ca greseste este un act de iubire, nu de judecare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Apoi, eu cred ca ceea ce povesteste Pr Cleopa aici nu este nici traditional, nici in spiritul romanesc. Intrebati bunicii, strabunicii -- toti au avut lautari la nunta, fiindca asa e traditia romaneasca, si fiindca e in firea omului ca atunci cand se bucura sa si danseze. Ca la unele nunti, si ins pecial la sate, se exagereaza cu bautura, ca se bat nuntasii, si asa mai departe, nu are nici o legatura cu traditia muzicii la nunta, ci cu prostia omeneasca. Eu am fost la nunti bune, de preoti ce e drept, la care invitatii si mirii au dansat, au baut poate un pic mai mult decat spune Pr Cleopa, dar toata lumea s-a simtit bine, nu a cazut nimeni pe sub banca, nu s-au iscat certuri. Nu stiu daca oamenii divorteaza fiindca au muzica si bautura la nunta. Poate ca o nunta iesita din tiparele bunului simt arata ca in general noua familie nu are o baza spirituala prea solida, dar asta e alta treaba. Ideea este ca eu nu cred ca am pierdut traditiile astea, ci ca nu le-am avut niciodata. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Creativitatea ortodoxiei | Mihailc | Despre Biserica Ortodoxa in general | 24 | 20.11.2013 08:03:53 |
Cantarile Ortodoxiei | cristiboss56 | Rugaciuni | 79 | 12.09.2013 23:02:06 |
Duminica Ortodoxiei | costel | Diverse Sarbatori | 4 | 21.03.2013 09:59:32 |
Frumusetile ortodoxiei | Hartford | Generalitati | 4 | 05.10.2009 21:39:45 |
Duminica Ortodoxiei + | cristiboss56 | Diverse Sarbatori | 2 | 28.02.2009 22:36:50 |
|