![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu este un topic in care intentionez sa judec, mai ales ca acum suntem in Postul Mare, dar sunt suparata ca am piedut atat demult din ce insemna a fi ortodox, si totusi nu ne dam seama, nu ne trezim, sa facem voia Lui Dumnezeu....si ne este mai greu a ne trezi cand in jurul nostru totul pare firesc si la locul lui........
Luca 15,1-7 1. Si se apropiau de El toti vamesii si pacatosii, ca sa-L asculte. 2. Si fariseii si carturarii carteau, zicand: Acesta primeste la Sine pe pacatosi si mananca cu ei. 3. Si a zis catre ei pilda aceasta, spunand: 4. Care om dintre voi, avand o suta de oi si pierzand din ele una, nu lasa pe cele nouazeci si noua in pustie si se duce dupa cea pierduta, pana ce o gaseste? 5. Si gasind-o, o pune pe umerii sai, bucurandu-se; 6. Si sosind acasa, cheama prietenii si vecinii, zicandu-le: Bucurati-va cu mine, ca am gasit oaia cea pierduta. 7. Zic voua: Ca asa si in cer va fi mai multa bucurie pentru un pacatos care se pocaieste, decat pentru nouazeci si noua de drepti, care n-au nevoie de pocainta. Multe oi pierdute avem, dar cine le cauta pentru a le arata calea dreapta, pentru ai indruma la pocaintza.........
"Trebuie sa ne lepadam de omul cel vechi si sa ne imbracam cu cel nou!" Last edited by ella87ella; 26.03.2010 at 11:49:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Treziti-va,avem cea mai minunata credinta care a fost data,si anume ortodoxia,care este implinirea Trupului lui Hristos ! Altii au reguli usoare ,omenesti,si de aceea le si pot tinea.
Noi avem regulile desavarsirii,si de aceea foarte greu se pot tine. Mai ales daca nu stii de ele la timp,si nu te pregatesti sa le urmezi. Dar avem cel mai minunat lucru,decurgand din credinta noastra ortodoxa,si chiar din aceasta stare de ne-implinire a canoanelor.Si anume avem pocainta,regretul,si dorinta de a ne indrepta. Legea desavarsirii ne-a fost pusa in fata,daca o vom indeplini ne vom numi sfinti.Iar daca nu o vom indeplini din slabiciune sau necunoastere,dar o vom avea in suflet si ne vom pocai pentru aceasta, vom fi numiti 'oaia pierduta care s-a gasit' Deci orcum e bine,doar incredere in Domnul sa avem ,si dorinta de a fi placuti Lui. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
N-am scos-o eu, am auzit multi ortodocsi deplangand situatia descrisa mai sus si dorindu-si mai multa implicare din partea Bisericii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Adevarul este ca Hmiron are dreptate. Nu cred ca un triumfalism fals ne ajuta in vreun fel. Chiar discutam cu cineva zilele trecute, si am ajuns la concluzia ca in maximum 25 de ani, daca BOR nu va lua masuri serioase va ajunge ca BC in unele tari din Occident. Daca nu se face cateheza serioasa, daca nu se face misionarism, daca nu renunta la limbajul prafuit, daca nu ia atitudine impotriva extremistilor din Biserica, daca nu ia atitudine in societate, daca nu investigheaza si pedepseste orice act de coruptie, daca preotii nu revin la modestia cu care le sta bine....va fi grav. In acest moment BOR se bazeaza pe faptul ca oamenii oricum vin la biserica daca au un necaz...dar nu asa se construieste o baza solida pentru Biserica. La Biserica ar trebui sa vina oameni care nu sunt adusi de necaz, sau de obisnuinta, sau de "asa trebuie", ci de bucuria intalnirii cu Hristos. Cat despre neoprotestanti -- in Romania sunt infloritori. Satele care au manastirile din Bucovina cu care romanii se mandresc atat sunt pline de neoprotestanti, si aici ma refer la Putna, Moldovita, Vama si restul. De ortodocsi care trec la neoprotestanti aud tot timpul, de neoprotestanti reveniti la ortodoxie, inca nu am auzit. Si culmea este, adunarile lor sunt arhipline de tineri. Strada pe care stau in Romania duce spre casa de adunare penticostala si ii vad mergand spre adunare, toti imbracati frumos, grupuri-grupuri, mereu. Si nu numai duminica, dar si joi seara, si luni seara, si mai stiu eu cand. Si de ce sa mint: da, simt un pic de invidie cand ii vad ca sunt grupuri de prieteni, ca sunt prieteni si isi impart aceeasi credinta, ca au tineri de varsta lor cu care sa imparta lucruri legate de credinta. Eu de asa ceva nu prea am avut parte in Romania, unde mi se intampla, cand eram adolescenta, dar si ma itarziu sa fiu printre cei mai tineri, daca nu cea mai tanara din biserica, in afara ce cativa copii veniti cu bunica de mana. Mi se pare destul de trista situatia. |
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Cleopa o fi tinut acea predica asa sa smereasca pe ascultatorii acelei predici.
Mi se pare foarte normal ca la nunta sa se cante muzica populara cel putin pentru ca muzica populara e inspirata de Duhul Sfant prin niste oameni.E caracteristica fiecarei etnii muzica populara. Normal daca cineva doreste sa nu aibe muzica la nunta nu isi pune muzica. Cine doreste sa se faca calugar normal nu are voie sa danseze,nu are voie sa bea vin mai mult de cat o fi voie ca nu stiu cat e norma si asa mai departe. Dar nu aceeasi masura se ia pentru cine este mirean. De exemplu preotul calugar (ieromonahul) nu are voie sa efectueze taina Sfintei Cununii si nu cred ca are voie sa mearga la petrecerea de la nunta (de dupa Sfanta Taina a cununiei de se tine in Sfanta Biserica) ca invitat.Pe cand preotul mirean are voie. (Asta -adica ca nu are voie sa fie prezent la nunta si sa nu oficieze aceasta Sfanta Taina- se face pentru slabiciunea calugarului nu ca ar fi nunta nu stiu cum.Ca si Dumnezeu Iisus Hristos cu Maica Domnului au mers cand au fost invitati la o nunta.) Apoi cred ca parintele Cleopa zice ca nu e voie sa aduci muzica in Sfanta Biserica cat se tine Sfanta Taina a cununiei.Eu pana acum asa ceva nu am vazut sa se intre in Sfanta Biserica cu muzica la Sfanta Taina a cununiei,dar cine stie cum mai este.Sfanta Taina a cununiei se tine in Sfanta Biserica. Last edited by mihailt; 27.03.2010 at 00:55:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt sigur ca Duhul va gasi mijloacele necesare,ca,fara a ascunde aceste probleme,ele sa fie rezolvate prin insasi puterea Bisericii,de a sfintii si a inchega Trupul lui Hristos,prin calauzirea Duhului. NU sunt necesare schimbari impuse de oameni sau de vreo conducere,ci e necesar ca noi,eu ,tu si fiecare sa tinem treaz duhul care l-am primit.E suficient |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar din pacate ai dreptate: nu aderam din tot sufletul la valorile ortodoxiei. Si de ce? Din doua motive: 1. Nu le cunoastem. 2. Nu vrem (adica ne gandim ca suntem oameni moderni, ca avem discernamant si trebuie sa "adaptam" invatatura la conditiile vietii moderne etc.). Ne iubim prea mult slabiciunile noastre si aceasta lume. Din pacate, nimeni nu se grabeste sa te sfatuiasca.. si poate nici nu prea are cine. Dar exista resurse in librarii si pe internet. Si duhovnicii iti recomanda si ei.. sau dau chiar canon sa citesti. Si daca vad ca te intereseaza, duhovnicii iti atrag atentia cu una, cu alta.. Dar daca nu esti interesat, ce sa faca? Sa te alunge cu sfaturile pe care cu greu le primesti? Probabil ca si ei gandesc ca mai castigata este o femeie sa vina la biserica oricum.. decat sa nu vina din motiv batic, fusta si lipsa rujului. Ca parere personala: sa-i spui cuiva ca greseste este un act de iubire, nu de judecare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate stiu eu prea putine.. dar Sf. Duh este ceva ce se obtine cu lepadare de sine, smerenie... si se pierde f usor cu pacatul. “Cat doresc, iubitorule de Dumnezeu, ca insiva sa puteti dobandi aceasta sursa nesfarsita a harului dumnezeiesc, si sa va puteti intreba mereu: Sunt intru Duhul Domnului ori nu? (…) Sunteti pregatit sa va infatisati de indata la infricosatoarea judecata a lui Hristos? Caci “In ceea ce te voi gasi, in aceea te voi judeca”. Dar daca nu suntem in Duhul, trebuie sa aflam de ce nu suntem si ce pricina l-a facut pe Domnul Dumnezeul nostru Duhul Sfant sa ne paraseasca. Trebuie sa-L cautam iar si trebuie sa continuam cautarea, pana ce Domnul Dumnezeul nostru Duhul Sfant este aflat si este iarasi cu noi, prin bunatatea Lui. Trebuie sa atacam vrajmasii care ne indeparteaza de El, pana ce si tarana lor nu va mai fi, precum a spus Profetul David, “Urmari-voi pe vrajmasii mei si-i voi prinde pe dansii si nu ma voi intoarce pana ce se vor sfarsi. Ii voi zdrobi pe ei si nu vor putea sa stea, cadea-vor sub picioarele mele.” (Psalmul 17:41-42[18:38-39]).” sursa: http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...mnului-ori-nu/ |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Creativitatea ortodoxiei | Mihailc | Despre Biserica Ortodoxa in general | 24 | 20.11.2013 08:03:53 |
Cantarile Ortodoxiei | cristiboss56 | Rugaciuni | 79 | 12.09.2013 23:02:06 |
Duminica Ortodoxiei | costel | Diverse Sarbatori | 4 | 21.03.2013 09:59:32 |
Frumusetile ortodoxiei | Hartford | Generalitati | 4 | 05.10.2009 21:39:45 |
Duminica Ortodoxiei + | cristiboss56 | Diverse Sarbatori | 2 | 28.02.2009 22:36:50 |
|