Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.04.2009, 12:08:12
doarunom doarunom is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Sfantul Siluan Athonitul a auzit de la Hristos cuvintele: "Tine mintea in iad si nu deznadajdui."

Sa ne vedem vrednici de iad, datorita neiubirii noastre, insa sa nu incetam a nadajdui in dragostea si mila lui Dumnezeu fata de noi. Asa ca, cui ii este frica de iad, sa nu fuga de el, ci sa se vada vrednic de iad, spre a nu avea partasie cu el.

Sfantul Ioan Carpathiul (daca nu ma insel) spunea: "Saracia imbratiseaza pe cel care se teme de ea." Tot asa, este si cu iadul: iadul imbratiseaza pe cel care ajunge sa se gandeasca numai la el, pierzand din vedere dragostea si purtarea de grija a lui Dumnezeu.

Vrem sa-I aratam lui Dumnezeu ca iubim lumina? Sa ne nevoim spre aceasta, sa inmultim rugaciunea si sa postim cat putem. In acelasi timp, sa iubim pe oameni si sa fim slujitorii lor.

Si iadul va ramane doar cu mainile intinse spre noi.
Multumesc, frumos ai scris :) Dumnezeu sa te binecuvanteze!

Heaven, am un ego cat casa, de mic copil am fost o fire mai colerica si am sarit ca arsa daca cineva 'indraznea' sa ma deranjeze...
Iubesc nespus de mult natura si animalele numai ca pe oameni nu pot sa ii inteleg... asta incerc eu sa fac, sa-i iubesc si pe ei precum ma iubesc pe mine insumi (pe mine ma iubesc prea mult, de asta cred ca nu pot renunta la mine).
Credinta puternica nu am caci daca as avea macar cat un bob de mustar as misca si muntii precum spune mantuitorul nostru Iisus Hristos...
patinina34, ai punctat bine, la mine mai mult sunt mofturi decat incercari.. am sa incerc sa postesc si sa ma rog mai des.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2009, 12:26:31
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doarunom Vezi mesajul
Iubesc nespus de mult natura si animalele numai ca pe oameni nu pot sa ii inteleg... asta incerc eu sa fac, sa-i iubesc si pe ei precum ma iubesc pe mine insumi (pe mine ma iubesc prea mult, de asta cred ca nu pot renunta la mine).
Citind ce ai scris mai sus, mi-a venit in minte un pasaj din cartea "Quo vadis":

"De cand am ajuns sa cunosc oamenii, am inceput sa iubesc animalele."

Este o ispita. Si pe mine ma incearca.
Problema este ca degeaba iubim totul, daca nu-l iubim pe om.
Omul este cea mai mare nenorocire su uraciune din lume, dar si cel mai minuna lucru cu putinta.

Omul este zidit spre a deveni "templu al Duhului Sfant".
Reply With Quote
Vechi 03.04.2009, 17:15:45
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]Nu-ti fă probleme. Deja esdti in iad dar nu realizezi![/COLOR]
La fel patesc si eu ca si tine, draga Silverstar. Ma straduiesc sa gandesc inainte de a scrie ceva dar nu am capacitatea necesara si, din cauza asta, scriu niste aberatii.
Vechi 03.04.2009, 17:24:10
janina janina is offline
Banned

Data înregistrării: 07.03.2009
Locație: bucurești
Implicit

Mi-a plăcut o replică dată de cineva ,e haioasă !dar eu o reproduc nu ca pe o replică -tu centrezi tu dai cu capul VIAȚA E O LUPTĂ ȘI NU AI CUM SĂ NU GREȘEȘTI -A GREȘI E OMNESC ,A TE RIDICA E CREȘTINESC ,DAR A STA CĂZUT E DIAVOLESC .
Reply With Quote
Vechi 03.04.2009, 19:22:10
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
La fel patesc si eu ca si tine, draga Silverstar. Ma straduiesc sa gandesc inainte de a scrie ceva dar nu am capacitatea necesara si, din cauza asta, scriu niste aberatii.
[COLOR=green]Ce vrei să spui, că eu scriu aberații? Nu, scriu adevăruri. Aici, pe pământ, e și rai, e și iad... Dincolo, dacă există un dincolo, și eu cred că da, pășim curați, fără de păcat, pentru că tot ce-am făcut rău, plătim aici... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Abține-te de la aprecieri și, mai ales, nu te compara cu mine... E problema ta ce faci și ce gândești... Bine?[/COLOR]
Vechi 05.04.2009, 00:40:49
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]Ce vrei să spui, că eu scriu aberații? Nu, scriu adevăruri. Aici, pe pământ, e și rai, e și iad... Dincolo, dacă există un dincolo, și eu cred că da, pășim curați, fără de păcat, pentru că tot ce-am făcut rău, plătim aici... [/COLOR]

[COLOR=green]Abține-te de la aprecieri și, mai ales, nu te compara cu mine... E problema ta ce faci și ce gândești... Bine?[/COLOR]
Asa m-a facut sa rad in surdina in acest ceas tarziu de noapte,acest mesaj,cu toate ca stiu ca nu este gluma.
Sincer,nu as indrazni sa ma compar cu Silvia,fiindca eu am foat intotdeauna elev si nu pedagog.
Vechi 03.04.2009, 12:01:28
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
...mi-e tare frica ca eu nu fac parte din alesii lui Dumnezeu si de aceea primesc tot felul de piedici... acum putin timp am visat ca fugea lucifer dupa mine si ma punea sa zic ca el e tatal meu si eu ii ziceam ca nu, Iisus Hristos e tatal meu si tot ma alerga, parca nu mai puteam sa scap de el.. asta nu a fost singurul vis ciudat, am avut zeci de vise cu demoni care fugeau dupa mine dar din cate tin minte nu m-au prins niciodata, uneori le faceam cruce si dispareau. Eu incerc sa am credinta puternica si sa lupt cu ispitele dar tot timpul esuez si cad prada nervilor... nu stiu cum sa fiu mai cumpatata si sa nu mai imi ies asa din fire.. sunt sigura ca Dumnezeu ma iubeste asa cu bune si cu rele dar mi-e frica ca nu am sa ajung niciodata la inaltimea asteptarilor Sale.. macar sa fiu ca talharul de pe cruce Pacate am destule insa cel mai mare pacat al meu e mania.. cum sa ma indrept? invatati-ma
Sa ne fie foarte clar: diavolii NU au putere asupra noastra, nu pot sa ne stapaneasca decat in masura in care ii lasam noi. Ei se intersecteaza cu noi numai si numai la nivelul gandului. Deci sa nu te temi de ei o data ce Hristos te ajuta in lupta impotriva lor.

Cat despre nervi, majoritatea dintre noi sufera de aceasta patima. Eu recunosc, au spus-o si altii. Dez-patimirea e mai dificila daca pacatul e in om de multa vreme. Viciile nu-s pacate noi, usoare... Dar harul lui Dumnezeu te ajuta chiar si asa; incet-incet si cu multa rabdare ne putem curati de tot raul.

Ispitele oricum nu se vor opri, pana la ultima suflare; problema este ca unii se descurajeaza daca pica in pacat, ceea ce e o mare greseala. Daca ne straduim serios sa ne impotrivim raului inradacinat in noi, atunci Domnul ne va ajuta sa ne revenim la conditia dintai. Sa avem credinta in Cel ce a biruit lumea (lumea=raul in acest context) si sa nu ne lasam stapaniti de vrajmasi din lene sau de frica razboiului nevazut...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2009, 12:20:08
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Sa ne fie foarte clar: diavolii NU au putere asupra noastra, nu pot sa ne stapaneasca decat in masura in care ii lasam noi. Ei se intersecteaza cu noi numai si numai la nivelul gandului. Deci sa nu te temi de ei o data ce Hristos te ajuta in lupta impotriva lor.

Cat despre nervi, majoritatea dintre noi sufera de aceasta patima. Eu recunosc, au spus-o si altii. Dez-patimirea e mai dificila daca pacatul e in om de multa vreme. Viciile nu-s pacate noi, usoare... Dar harul lui Dumnezeu te ajuta chiar si asa; incet-incet si cu multa rabdare ne putem curati de tot raul.

Ispitele oricum nu se vor opri, pana la ultima suflare; problema este ca unii se descurajeaza daca pica in pacat, ceea ce e o mare greseala. Daca ne straduim serios sa ne impotrivim raului inradacinat in noi, atunci Domnul ne va ajuta sa ne revenim la conditia dintai. Sa avem credinta in Cel ce a biruit lumea (lumea=raul in acest context) si sa nu ne lasam stapaniti de vrajmasi din lene sau de frica razboiului nevazut...
Ai dreptate in tot ceea ce ai scris... Dumnezeu sa ne ajute sa ducem pana la capat lupta cu vrajmasul nostru! Eu ma descurajez destul de usor, daca citesc cateva pasaje din biblie la ceea ce ne invata mantuitorul nostru Iisus Hristos, vreau sa ma tin de poruncile Sale dar fac tocmai pe dos daca ma supara cineva... Azi-noapte am visat ca am intrat intr-o farmacie si era un calugar batran pe jos iar eu aveam in sacosa niste paini, si i-am dat o paine si niste bani si cand s-a uitat la mine avea o privire atat de smerita... ce e ciudat e ca de rareori fac bine in vis, de multe ori iau oamenii la bataie dar de data asta ma purtam cu grija cu toti... sper ca voi reusi sa fiu asa si in realitate :)
Reply With Quote
Vechi 03.04.2009, 12:35:22
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Azi-noapte am visat ca am intrat intr-o farmacie si era un calugar batran pe jos iar eu aveam in sacosa niste paini, si i-am dat o paine si niste bani si cand s-a uitat la mine avea o privire atat de smerita... ce e ciudat e ca de rareori fac bine in vis, de multe ori iau oamenii la bataie dar de data asta ma purtam cu grija cu toti... sper ca voi reusi sa fiu asa si in realitate :)
Te sfatuiesc sa ignori visele, pentru ca nu-ti folosesc la nimic. Uita de ele pur si simplu.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2009, 12:36:59
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Te sfatuiesc sa ignori visele, pentru ca nu-ti folosesc la nimic. Uita de ele pur si simplu.
Da, asa e... nu prea trebuie sa le luam in seama...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Frica de cel rau AlexieOmulLuiDumnezeu Rugaciuni 5 03.09.2011 21:58:02
mi-e frica arle Exorcismul 90 11.11.2010 16:23:06
mi-e frica sa ma duc la spovedanie mihai_m Pocainta 20 15.08.2010 23:53:40
Frica silverstar Generalitati 26 04.11.2006 16:04:52