Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2009, 17:21:20
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

....avea doar 24 de ani ..cand a sculptat Pieta .
...

Last edited by sia; 10.11.2010 at 10:42:38.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2009, 17:25:28
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Somnul e mai profund cu cat e mai scurt.
Nimic mai gresit. Cel mai profund interval al unui somn normal are loc dupa ora 1-2 dimineata. Aceasta etapa se numeste somn REM, de la "rapid eye movement", adica o "miscare rapida a ochilor" ce caracterizeaza acest tip de somn.

O persoana care adoarme pe un fotoliu nu poate atinge acest tip de somn datorita pozitiei anormale pentru somn pe care o are corpul. Iar un somn fara perioada REM este absolut neodihnitor.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2009, 17:30:22
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Alaltaieri seara l-am auzit pe parintele Teofil de la Sambata de Sus spunand ca de doua lucruri nu i-a parut rau: cand a putut sa faca un bine si de somn. Si ca lui ii trebuie 7-8 ore de somn ca sa se odihneasca.

Somnul, adica 8 ore de somn neintrerupt pe noapte, este absolut necesar nu numai pentru organism, ci mai ales pentru creier. Oamenii care nu dorm destul in mod cronic sunt labili, paranoici, stresati si se imbolnavesc de diverse boli. Nu va jucati cu asta.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2009, 22:56:45
nastac_miruna's Avatar
nastac_miruna nastac_miruna is offline
Member

Data înregistrării: 15.11.2007
Locație: BUCURESTI
Implicit

Eu cred ca si aici pe acest forum putem face rugaciuni. Rugaciune este si un sfat bun, rugaciune este si sa dai ajutor cuiva care-l cere pe acest forum, atat cat putem, rugaciune este chiar si cand citim cuvinte pline de Duh Sfant, aici pe forum, (am vazut ca cineva a postat multe Acatiste ale Maicii Domnului, frumos gest!) Orice gand bun catre Dumnezeu este o rugaciune!
Iar a sta in genunchi in fata icoanelor spunand o rugaciune si cu gandul la cele lumesti, nu se numeste rugaciune catre Domnul!
Da, ne furam timpul daca intram aici pe forum pentru a ne contrazice intre noi, pentru a ne arata superioritatea!
Si imi aduc aminte ca cineva spunea ca nu judecam cu capul din "dotare"!
Dar aici vorbim despre Dumnezeu, despre cum sa fim smeriti, evlaviosi, buni...si cred ca trebuie sa simtim cu inima cele sfinte! Putem afla la un moment dat ca suntem "analfabeti" in credinta pentru Dumnezeu, chiar daca am devenit intelectuali de elita, si ne este greu sa ne exprimam singuri fara citate din Sfintii Parinti.

http://omenirea-incotro.blogspot.com/
Reply With Quote
Vechi 13.02.2009, 23:03:53
Anca-Miha
Guest

Implicit

Multumesc, sia, pentru corectare. Am auzit acest lucru spus la TV si am retinut gresit. Oricum a castigat ceva ani prin somnul scurt, de refacere a fortelor.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2009, 23:10:38
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Nimic mai gresit. Cel mai profund interval al unui somn normal are loc dupa ora 1-2 dimineata. Aceasta etapa se numeste somn REM, de la "rapid eye movement", adica o "miscare rapida a ochilor" ce caracterizeaza acest tip de somn.

O persoana care adoarme pe un fotoliu nu poate atinge acest tip de somn datorita pozitiei anormale pentru somn pe care o are corpul. Iar un somn fara perioada REM este absolut neodihnitor.
Imi aduc aminte, ca odata mai avem 20 minute pana la masa de pranz de la cantina studenteasca si fiind f obosita dupa cursuri, m-am gandit ca as putea sta in pat. Mi-am pus ceasul sa sune si spre surprinderea mea am reusit sa dorm f adanc, incat dupa 20 minute eram complet refacuta.
Deasemeni, cand ma apuca somnul seara in fotoliu, ma trezesc dupa o ora, putand sa stau treaza toata noaptea.
Probabil corpul nu cunoaste aceste explicatii stiintifice si se reface si dupa un somn scurt.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2009, 23:21:33
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Da, adevarat, cate un pui de somn te poate reface. Dar poti sa traiesti o saptamana cu cate un pui de somn de 20 de minute din cand in cand? Incearca, si ai sa vezi ca dupa doua zile nu ai sa iti doresti altceva decat sa dormi mult si bine. Stiu din proprie experienta.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2009, 23:41:51
14carol06's Avatar
14carol06 14carol06 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2009
Locație: galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru 14carol06
Post somnul...

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Alaltaieri seara l-am auzit pe parintele Teofil de la Sambata de Sus spunand ca de doua lucruri nu i-a parut rau: cand a putut sa faca un bine si de somn. Si ca lui ii trebuie 7-8 ore de somn ca sa se odihneasca.

Somnul, adica 8 ore de somn neintrerupt pe noapte, este absolut necesar nu numai pentru organism, ci mai ales pentru creier. Oamenii care nu dorm destul in mod cronic sunt labili, paranoici, stresati si se imbolnavesc de diverse boli. Nu va jucati cu asta.
[COLOR=red]Asta e infunctie de fiecare organism in parte.Daca ti-ai educat organismul de tanar sa poata dormi cat mai putin rezisti,dar asta nu inseamnaq ca trebuie sa abuzezi.Din cand in cand este bine sa te odihnest si putin mai mult decat este organismul adaptat.Iar in privinta creierului,nu s-a descoperit inca de ce este in stare.[/COLOR]
Copii,nu va temeti de viata!E frumoasa atunci cand savarsesti binele si cunosti adevarul si dragostea! Dulce sa fii si amar,si gingas,dar si aspru cu cei pe care-i iubesti si cu cei ce te urasc ,sau cu cei ce-ti slujesc.nu-i uita ,insa,si pe vecini!Vizitati http://www.youtube.com/user/carolzaharia
http://www.trilulilu.ro/14carol06
http://14carol06.blogspot.com/

[COLOR=#ff0000]Mi-am luat ratiunea si-am raspandit-o peste tot,unde mai ramasese lo[COLOR=red]c[/COLOR] liber.[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Si apoi,m-am dus sa ma razboiesc cu viata![/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 21.02.2009, 12:39:50
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Pe mine m-a invatat o prietena sa-mi fac un plan zilnic pe ore si minute. Inca nu mi-am facut un plan de care sa ma tin, dar cred ca acesta e absolut necesar pentru a reusi cat mai multe intr-o zi, inclusiv rugaciunea, care dealtfel trebuie sa fie neintrerupta.
Am constatat ca prin simplul fapt ca ne asezam in pat pentru a dormi, pierdem cu somnul mai multe ore, decart daca am dormi de exemplu intr-un fotoliu sau pe scaun, asa cum se face sau cum faceau unii calugari in manastire. Somnul e mai profund cu cat e mai scurt.
Il citez aici pe sotul meu, care spune: "un destept doarme in 10 minute cat doarme un prost in 3 ore". Lasand la o parte desteptul si prostul, are dreptate in privinta somnului scurt; te reface f bine.
Din cate stiu, Michelangelo dormea cand ii era somn, cate 20 minute. A trait cca 70 ani, dar a dat randamentul unui om care a trait 100 ani. Si noi putem face acest lucru.

2 treimi din viata aceasta le petrecem dormind dar daca dormim in fiecare noapte 4 ore dai peste cap tot organismul si risti boli grave,asta este adevarul,somnul nu e un pacat,e vital vietii ,iar daca ai multe nopti nedormite poti ajunge la depresie si poti suferi de inima,nu mai zic ca poti sa ai insomnii,nu e bine gandit.Problema e ca timpul curge din ce in ce mai repede si activitatile sunt tot mai multe.Dar daca faci activitatile cu gandul si la Dumnezeu atunci nu iti furi timpul.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2009, 12:45:47
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Si 5 minute daca atipesti te simti odihinit ,pe moment dar organele nu au suficient repaus.Toate organele au nevoie de somn ,mai putin unele si mai mult altele ,inima e cea mai afectata somnului insuficient.
Acum sa va spun altceva,am vazut un documentar despre somn,si spunea ca somnul nu e necesar daca nu exista visele,practic noi dormim ca sa visam,intr-o saptamana omul are multe vise chiar daca noi nu ne mai aducem aminte fiindca unele sunt foarte scurte.Somnul adanc este atunci cand visezi,atunci e odihna totala,daca nu am visa niciodata degeaba am dormi.Ar fi frumos daca omul nu ar avea nevoie de odihna dar pana la urma somnul este si un lucru frumos.Eu o tin pe a mea,putem sa facem cate activitati vrem pe zi dar daca il avem in gand pe Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Timpul sacru georgeval Sfanta Liturghie 17 17.02.2014 22:59:21
Secularizarea din timpul lui A. I. Cuza! ioansaucinitanu Intrebari utilizatori 5 21.10.2012 17:04:11
In timpul slujbei iusko18 Intamplari adevarate 22 03.05.2011 08:55:12
Zboara timpul... MARIUS_DANIEL Generalitati 40 26.06.2010 15:59:44
TIMPUL ? allen_sky Generalitati 45 13.09.2007 19:51:02