![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
M0 = Bani sub forma de bancnote si monezi. Sunt cam 5 trilioane de dolari in toata lumea. M1 = M0 + banii din conturile oamenilor; Ajunge valoarea la 25 de trilioane de dolari. M2 = M1 + banii din depozite de lunga durata; Se ridica valoarea totala la 60 triloane de dolari. M3 = M2 + banii "ascunsi" mentionati de tine (estimativ). Deci, in total, vreo 75 de trilioane de dolari. Nimeni nu este atat de fraier incat sa tina "sute de mii de miliarde de dolari" nici daca ar putea. Pur si simplu n-ar avea ce sa faca cu ei. Banii in sine nu au valoare. In plus, daca cineva, undeva, ar avea sute de mii de miliarde de dolari bagati undeva sub pat, nu ar exista economie, si valoarea dolarului ar fi... moarta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mă gîndesc, de aia s-au inventat banii electronici, că o cifră într-un server ocupă mai puțin decît baloții de hîrtie denumiți bancnote sau comorile depozitate prin buncăre.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
75 . 000 . 000 . 000 . 000 + 17. 130 . 035 . 000 . 000 = 92 . 130 . 035 . 000 . 000 $ Deci familia Rockefeller are toti banii de pe Pamant, impreuna cu tot aurul de pe Pamant, si inca cateva trilioane de dolari in plus. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fie însă liniștit gândul tău, Domnul nu Se supără: e învățat cu asta încă de la început... * Hrana fizică, o bucată de pâine să zicem, nu înseamnă același lucru pentru: a) omul rupt de Dumnezeu; b) persoana care trăiește în Dumnezeu. Ba încă și pentru omul sufletesc ori trupesc, cum vrei să spui, e lesne de constatat că uneori o coajă de pâine e mai consistentă ori mai folositoare/rodnică decât un castron de sarmale. Asta e ușor de constatat de fiecare în parte. Altfel spus, metabolismul omului nu trece doar prin stomac. Ci și prin starea lui sufletească, prin înrâuririle lui, mai întâi. Ca urmare, poate capătă sens situația celor care consumă foarte puțină hrană, uneori deloc, dar sunt plini de energie, lucrează din plin, par a fi inepuizabili. Sunt exemple vii de "perpetuum mobile"...:) Eu cunosc oameni care mănâncă mai puțin decât un copil dar desfășoară activități cât doi sau mai mulți adulți. Mi s-a întâmplat chiar mie, pe perioade mai lungi (săptămâni, luni) să trăiesc asemănător. La prima vedere așa ceva e imposibil; și totuși n-aș da "sărăcia" aceea pe "îndestularea" mea de azi. În concluzie, tu vrei să rezolvi problema hranei omenirii, înainte de a rezolva starea în Dumnezeu? Cred că pui carul înaintea boilor, să mă ierți... Dar, omule, tu nu ai citit niciodată Evanghelia? Nu ai auzit niciodată ce a predicat Hristos? Chiar n-ai trăit nimic din Cuvântul Domnului? Nimic, nimic? Nici măcar o ...firimitură?.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.huffingtonpost.com/valeri..._b_434307.html Nu cred ca in ordinea aceasta rezolvi problemele omenirii ^ |
|
|||
|
|||
![]()
Ceva categoric ai inteles gresit.
"dezvoltarea spirituala" nu e un soi de hobby.
|
|||
|
|||
![]()
Nu, dar ca sa o faci, trebuie mai intai sa... nu mori...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
"valoarea dolarului" e o ecuatie ceva mai complicata. Adevarul este ca exista suficienti bani scriptici, in timp ce milioane mor de foame.