![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fie însă liniștit gândul tău, Domnul nu Se supără: e învățat cu asta încă de la început... * Hrana fizică, o bucată de pâine să zicem, nu înseamnă același lucru pentru: a) omul rupt de Dumnezeu; b) persoana care trăiește în Dumnezeu. Ba încă și pentru omul sufletesc ori trupesc, cum vrei să spui, e lesne de constatat că uneori o coajă de pâine e mai consistentă ori mai folositoare/rodnică decât un castron de sarmale. Asta e ușor de constatat de fiecare în parte. Altfel spus, metabolismul omului nu trece doar prin stomac. Ci și prin starea lui sufletească, prin înrâuririle lui, mai întâi. Ca urmare, poate capătă sens situația celor care consumă foarte puțină hrană, uneori deloc, dar sunt plini de energie, lucrează din plin, par a fi inepuizabili. Sunt exemple vii de "perpetuum mobile"...:) Eu cunosc oameni care mănâncă mai puțin decât un copil dar desfășoară activități cât doi sau mai mulți adulți. Mi s-a întâmplat chiar mie, pe perioade mai lungi (săptămâni, luni) să trăiesc asemănător. La prima vedere așa ceva e imposibil; și totuși n-aș da "sărăcia" aceea pe "îndestularea" mea de azi. În concluzie, tu vrei să rezolvi problema hranei omenirii, înainte de a rezolva starea în Dumnezeu? Cred că pui carul înaintea boilor, să mă ierți... Dar, omule, tu nu ai citit niciodată Evanghelia? Nu ai auzit niciodată ce a predicat Hristos? Chiar n-ai trăit nimic din Cuvântul Domnului? Nimic, nimic? Nici măcar o ...firimitură?.... |
|