Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2009, 15:14:30
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Windorin, cam este cum spui. Totusi ma intreb cum se produce aceasta intalnire si recunoastere? Cum iti dai seama de ce duhovnic ai nevoie? Cum isi da seama un preot daca el este duhovnicul potrivit pentru tine. Ce relatie trebuie sa existe intre cei doi ca sa spuna: da suntem duhovnic si ucenic potriviti?
[COLOR=darkred]Pur si simplu se simte.[/COLOR] Cand l'am vazut pe parintele la care ma spovedesc acum, am simtit ca este parintele pe care il asteptam, modelul meu de preot nevoitor si simplu, urator de bani si saritor neincetat la rugaciune. [COLOR=darkred]Sufletul tau va dori sa'l revada cat mai des si cat mai mult.[/COLOR]

Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 17:34:39
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
[COLOR=darkred]Pur si simplu se simte.[/COLOR] Cand l'am vazut pe parintele la care ma spovedesc acum, am simtit ca este parintele pe care il asteptam, modelul meu de preot nevoitor si simplu, urator de bani si saritor neincetat la rugaciune. [COLOR=darkred]Sufletul tau va dori sa'l revada cat mai des si cat mai mult.[/COLOR]
AI PERFECTA DREPTATE!Si eu m-am uitat la un preot in biserica ,o manastire ,ne-am privit si a poi exact acela mi-a fost indicat sa ma spovedesc la el!..de alt duhovnic excelent ..dar f.f.ocupat..
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 17:40:36
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
Eu sunt de mai multi stabil la o biserica. Se considera ca teoretic acest preot este si duhovnic pentru mine, dar sentimentul meu este ca nu este ceea ce numiti voi duhovnic, nu suntem potriviti.
Cred ca nici unul din noi nu stim de fapt cum sa ne purtam cu celalalt si ce sa asteptam/cerem unul de la altul.
Daca avem un tipar dupa care alergam sa gasim un duhovnic, exista riscul sa nu-l gasim niciodata. Insa, daca vom avea dorinta de indreptare, multi vor fi adevarti duhovnici pentru noi.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 18:36:29
luchian
Guest

Implicit

Citat:
Frumos cuvant. Nu l'am intalnit pana acum.

Da, este posibil ca insusi [COLOR=darkred]duhovnicul sa ne gaseasca pe noi[/COLOR]. Cum anume? Intalnindu'l, vederea lui sa ne miste inima si sa il indrageasca, sa dorim a'l revedea si a ne spovedi lui. Iar el sa simta ca Dumnezeu ne'a scos in calea lui.

Insa chiar si pentru aceasta, [COLOR=darkred]este nevoie de rugaciune si dorinta curata[/COLOR]. Ne rugam sa ni se randuiasca un duhovnic folositor noua, iar Domnul ni'l va scoate in cale fara a'l cauta dupa biserici, nume si recomandari. Astfel putem spune ca nu noi, ci duhovnicul ne'a gasit pe noi, in urma unei intalniri randuite de Bunul Dumnezeu.

Eu am intalnit duhovnicul pe care il astept de aproape 9ani, fara sa fac rugaciune. S'a milostivit Domnul pentru tulburarea mea si pentru mahnirile mele. Este vorba de duhovnicul prietenei mele. Un parinte cu mare evlavie si dragoste. Deci se gaseste si fara rugaciune, insa aceasta este o exceptie cred.
Eu tot prin prietena mea (actuala sotie) mi-am gasit duhovnicul :), tot fara rugaciune. Dar oricum eu nu prea ma rugam si chiar daca ma mai rugam ceram altele, in nici un caz duhovnic.
Cred ca sufletul se ruga pe ascuns :D
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 21:18:06
dorinastoica14
Guest

Implicit

În vremurlie pe care le trăim sunt multe cărți de învățătură.Dacă nu avem un duhovnic(încă nu l-am găsit) dar știm cum să facem spovedania,știm cum decurge taina aceasta,conștentizăm gravitatea păcatelor pe care le avem și facem pocăință"inima înfrântă și smerită Dumnezeu nu o va urgisi"poate fi preotul cum o fi ! Să știți că și preoții învață de la credincioși! Iar o spovedanie curată și cu lacrimi ajunge direct la Dumnezeu.
Vă recomand o carte apărută de curând "Caută și vei afla" Răspunsuri la întrebările creștinilor scrisă de Ava Eustrație.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 21:33:28
windorin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de luchian Vezi mesajul
Cred ca sufletul se ruga pe ascuns :D
Frumos spus. Nevoia sufletului si'a gasit implinirea dupa care tanjea in tacere.

Reply With Quote
Vechi 21.07.2009, 01:58:56
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Te rog recomanda-mi-l si mie pe acest preot nevoitor si simplu (eu n-am avut inca parte de un astfel de duhovnic, singurul duhovnic cu care am avut o comunicare reala a fost parintele Ioan de la Recea, si pe dansul il vedeam rar ca era departe, dar de cand a murit nu am mai avut asa o comunicare buna cu un duhovnic). Cred ca nu m-am rugat suficient pentru asta. mai incerc.
Vechi 21.07.2009, 09:32:49
windorin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinamaria Vezi mesajul
Te rog recomanda-mi-l si mie pe acest preot nevoitor si simplu (eu n-am avut inca parte de un astfel de duhovnic, singurul duhovnic cu care am avut o comunicare reala a fost parintele Ioan de la Recea, si pe dansul il vedeam rar ca era departe, dar de cand a murit nu am mai avut asa o comunicare buna cu un duhovnic). Cred ca nu m-am rugat suficient pentru asta. mai incerc.
[COLOR=darkred]Parintele fuge maxim de ucenici.[/COLOR] Refuza categoric orice incercare. Doar rugaciunile nu le refuza niciodata, ci le tine neincetat pentru orice om aflat in nevoie. Si pe mine m'a refuzat bine, chiar daca prietena mea se spovedea la el de vreo 6ani. Insa cand mi se pune pata pe ceva, nu imi mai trece.

Daca va fi de la Domnul, il vei gasi pe parintele meu, chiar fara sa iti dai seama.

Reply With Quote
Vechi 21.07.2009, 11:57:51
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@costel - N-are nimeni un tipar pentru duhovnic. Tocmai asta este problema. Nu stim ce sa cautam de fapt. Si cred ca nici duhovnicii insisi nu sunt f.lamuriti asupra "institutiei" lor, de aceea este asa greu de gasit un duhovnic adevarat.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2009, 12:39:45
windorin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
N-are nimeni un tipar pentru duhovnic. Tocmai asta este problema. Nu stim ce sa cautam de fapt. Si cred ca nici duhovnicii insisi nu sunt f.lamuriti asupra "institutiei" lor, de aceea este asa greu de gasit un duhovnic adevarat.
Nu este greu a fi duhovnic adevarat, ci mai ales a gasi un duhovnic adevarat.
Duhovnicul cel bun este cel ce urmeaza sfintilor parinti (preoti si episcopi) in dragoste, slujire si dreapta credinta.

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vreau sa imi schimb duhovnicul oanamiki26 Generalitati 77 08.11.2017 17:18:27
Mai potrivit xanixade Homosexualitatea 2 03.04.2012 23:08:02
Mi-a plecat duhovnicul :( onyx235 Generalitati 15 23.07.2011 04:20:55
Ce sa fac sa ma apropii de cel potrivit ptr.mine? anisoara Generalitati 15 12.06.2011 23:07:51
Cum sa ne alegem duhovnicul tigerAvalo9 Generalitati 18 15.04.2010 22:16:35