Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2011, 17:35:13
cristinadaciana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaela75 Vezi mesajul
Da,unul,sa ii dea Dumnezeu sanatate!Si nu e bine ca e doar unul!
... ma asteptam sa raspundeti " am 5 copii si mai vreau". Cand o sa aveti cel putin 5 copii atunci astept sa reveniti asupra acestui topic si sa va descrieti fericirea. Pana atunci... no comment ( sau cum s-ar spune pe romaneste : ciocu' mic ).
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 16:56:44
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Noi nu avem mai multe nevoi decat aveau bunicii nostrii sau strabunicii, insa, pretentiile sunt mai mari. Nu sunt nici eu pentru avort dar nu am nimic impotriva contraceptiei. Am vazut destule situatii cand copiii celor sarmani privesc cu disperare si deznadejede in vitrinele magazinelor.
Copiii acestor familii numeroase cand ajung adulti nu vor mai avea o familie numeroasa:un copil maxim doi. Ba chiar unii dintre ei si-au intrebat parintii cand au ajuns mari ce a fost in capul lor sa faca atat de multi copii.
Stii ceva....ca sa impaci si capra si varza cea mai buna e abstinenta!
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 17:00:06
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Mijloacele contraceptive au rolul preintampinarii sarcinilor nedorite....Deci decat prunci avortati sau nascuti si zvarliti fara suflet prin tomberoane , mai bine anticonceptionale....
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 17:08:42
mihaela75 mihaela75 is offline
Member

Data înregistrării: 27.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Mijloacele contraceptive au rolul preintampinarii sarcinilor nedorite....Deci decat prunci avortati sau nascuti si zvarliti fara suflet prin tomberoane , mai bine anticonceptionale....
De ce ...sarcini nedorite?Adica iei placerea si renunti la responsabilitate?Stii cum vine asta?Ca atunci cand vrei sa mananci pe degeaba o bucata de paine,fara sa muncesti pentru ea.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 17:04:35
mihaela75 mihaela75 is offline
Member

Data înregistrării: 27.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Noi nu avem mai multe nevoi decat aveau bunicii nostrii sau strabunicii, insa, pretentiile sunt mai mari. Nu sunt nici eu pentru avort dar nu am nimic impotriva contraceptiei. Am vazut destule situatii cand copiii celor sarmani privesc cu disperare si deznadejede in vitrinele magazinelor.
Copiii acestor familii numeroase cand ajung adulti nu vor mai avea o familie numeroasa:un copil maxim doi. Ba chiar unii dintre ei si-au intrebat parintii cand au ajuns mari ce a fost in capul lor sa faca atat de multi copii.
Stii ceva....ca sa impaci si capra si varza cea mai buna e abstinenta!
Dar credeti ca satisfacerea oricarei dorinti a micutilor este buna?O jucarie,o hainuta,tot i-ai putea cumpara copilului,in orice conditii.Dar sa ii cumperi de fiecare data cand mai apare cate o noutate Batman sau Barbie...deja e risipa de bani pe lucruri de nimic.Copilul trebuie invatat cu un anumit nivel de frustrare de mic.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 17:22:44
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Implicit

Citat:
Dar credeti ca satisfacerea oricarei dorinti a micutilor este buna?O jucarie,o hainuta,tot i-ai putea cumpara copilului,in orice conditii.Dar sa ii cumperi de fiecare data cand mai apare cate o noutate Batman sau Barbie...deja e risipa de bani pe lucruri de nimic.Copilul trebuie invatat cu un anumit nivel de frustrare de mic.
Nu ma refeream la risipa ci pur si simplu la lucruri necesare unui copil. In ce priveste frustrarea unui copil....sa nu ai nici o teama....diferentele deja de la gradinita apar. Copiii in ziua de azi sunt foarte emancipati, si, de multe ori rautaciosi cu colegii lor. Cei care nu sunt in grupul "elitelor" in gradinita sau scoala dobandesc frustrari pe care greu le vor depasi chiar si cand vor ajunge adulti....asta iti spun din propria experienta.
E greu sa-i stapanesti! Si va fi din ce in ce mai greu....
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 19:25:49
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
Nimeni nu spune ca "imbuibarea" copilului e buna, dimpotriva.
Dar, asa cum spui tu, o jucarie / haina tot trebuie sa ii iei copilului. Inmulteste pretul jucariei cu 10, procedeaza la fel cu haina, adauga si niste incaltari (vara / iarna), rechizite, manuale, samd si abia atunci vei avea nivelul real la care se ridica cheltuielile unei familii cu 10 copii.
Vechi 12.03.2011, 19:40:17
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit Invitatie la Tomis

Marti / Conferinta cu Par Nicolae Tanase

"Datoria mea fata de tanara generatie"
Par. Nicolae Tanase - Federatia Ortodoxa PROVITA Romania

Marti 15.03.2011
orele 18.00
la Casa de Cultura - Sala mare

SCOALA BRANCOVENEASCA si ARHIEPISCOPIA TOMISULUI
"citeste si da mai departe!"
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 19:21:32
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Toata lumea vrea contraceptie, si Dumnezeu si asta ne da in bunatatea Lui, dar oamenilor nici asta nu le convine si pentru ca nu pot avea copii inventeaza metode artificiale de fertilizare... Ciudati mai suntem.

Indraznesc sa cred putin diferit...
Suprapopulata nu cred ca e planeta... daca luam in considerare tot spatiul unde se poate trai cu un efort normal. Adica daca pui umarul la treaba sa se si vada.
Resursele? Aici cred ca situatia sta si mai bine! Spunea cineva la o conferinta cu tema sustainability (cred ca am mai epxlicata asta pe undeva...) ca intr-o anumita perioada de timp - sa zicem un an - se folosesc de 8 (virgula ceva) ori mai multe resurse decat ar fi necesarul populatie existente pe glob. Calculul era detaliat si nu il pot reproduce din memorie (o sa incerc sa caut brosura conferintei unde erau toate articolele)... dar era cu cifre exacte despre cate resusre sunt consumate fara nici un folos, printre care: produsele care practic nu au un termen de valabilitate si totusi nu pot fi vandute fara a fi stabilita acea data (zahar, faina, si altele...) si multe se arunca dupa expirare, energia electrica folosita la fel - zeci de mii de consumatori fara ca oamenii sa aiba nevoie (muzica din orice statie de metrou desi fiecare are un MP3 player, televizoare in fiecare camera si functionale in acelasi timp...).
Nu ma intreba cum au masurat ei exact, dar stiu ca cel putin punctele sensibile unde se produc pierderile erau clar punctate.
Vina o are educatia materialista care a generat societatea de consum.
Care spatiu de pe planeta crezi tu ca nu a fost luat in calcul de catre cei care trag semnale de alarma privind atingerea maximului capacitatii "locative" a Terrei? Te rog sa ne dai exemple de asemenea teritorii locuibile (sper sa nu fie vreun desert sau varf de munte).
Societatea de consum a ajuns la parametri aberanti, de acord. Insa exemplele date de tine (muzica in metrou, tv in fiecare camera) nu cred ca justifica lipsa de resurse cu care omenirea se confrunta.
Iti dau eu un alt exemplu deviant: folosirea porumbului ca materie prima pentru producerea carburantilor pt. masini. Adica jumatate de planeta moare de foame la propriu iar restul isi plimba posteriorul de la punctul A la punctul B in masina personala...
Faptul ca in societatile dezvoltate se face risipa este binecunoscut si va dura mult timp pana se va schimba mentalitatea oamenilor. Insa chiar si cu programele intensive de reciclare / refolosire, etc, modul exponential la care creste populatia depaseste orice masuri de preintampinare a dezastrului demografic.
Vechi 30.03.2012, 21:15:16
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Eu incerc sa-mi imaginez cum ar arata o familie cu 10 copii, cu tata somer si mama casnica (nu ai cum sa mergi la serviciu fiind mama de 10 copii). La viata de azi din Romania, sincer iti spun ca nu stiu cum ar supravietui. Poate doar din mila enoriasilor de la biserica la care merg, insa cum nimeni n-o duce prea bine in momentul de fata, pana si milostenia s-a redus cantitativ.
Personal consider ca lumea este suprapopulata, deja am distrus aproape iremediabil planeta pentru a asigura tuturor resurse necesare traiului: milioane de hectare de paduri rase de pe fata pamantului, poluare fara precedent in aer si apa, chimizarea hranei pentru ca altfel nu-i putem hrani pe toti, samd. Apele au ajuns sa-si schimbe cursul din cauza despaduririlor masive, clima e data peste cap, locuim inghesuiti in orase pentru ca spatiul ramane acelasi in timp ce noi, populatia planetei, ne inmultim in continuare. Sa ne fereasca Dumnezeu de razboaie pentru hrana / spatiu / resurse naturale.
Ce fel de planeta lasam generatiilor care vin? Una pustiita si secatuita?
Priviti conditiile de trai din India sau Bangladesh de exemplu. Acolo familiile cu 10 copii sunt la ordinea zilei. Boli, foamete, moarte, mizerie crunta, lupta primitiva pentru supravietuire.
Sa nu se inteleaga ca sunt in favoarea avortului. Eu aprob doar metodele contraceptive ne-abortive, le consider necesare (nu numai din motivele enumerate mai sus – vezi si incapacitatea psihica / fizica a parintilor de a avea multi urmasi, etc).
Strabunica si bunica mea nu au folosit sigur contraceptive si nu au avut familii cu cate 10 copii.Mama nu m-a avut decat pe mine,deaorece in jur de 27 de ani a ramas sterila.Nici pe mine nu ma doreau,deoarece tata era student in anul 3.
Hai sa daramam odata pt totdeauna mitul familiilor cu nspe copii,care ne ameninta existenta,ne saracesc,ne sug fortele vitale.

Contraceptivul cel mai puternic este chiar si o aspirina,pe care femeia o tine strans intre picioare,daca desface picioarele efectul contraceptiv isi pierde efectul...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Contraceptia cauzeaza avort!!! theosis3131 Generalitati 1 21.06.2009 22:40:37