![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In momentele cele mai grele si tata desi prins de patima betiei renunta, se punea pe munca, dadea din coate. Ne strangeam toti gramada ca era mai cald si ne incurajan unul pe altul. Stateam de vorba si puneam tara la cale... Toti fratii am ajuns sa facem si studii, am ajunsa sa ne si descurcam fiecare pe cont propriu. Si putem sa spunem ca am invatat de la parintii nostrii sa plecam de la nimic si sa rasturnam muntii.
|
|||
|
|||
![]()
Așa este. De aceea trebuie să ne ascultăm părinții trupești și duhovnicești când ne sfătuiesc despre băieți, când nu-i asculți iese rău. (Bine, sunt și cazuri când părinții trupești dau sfaturi proaste.)
|
|
|||
|
|||
![]()
camy_d iubita...tu esti "toba" de precautiune la cat de bine ai dovedit ca ii cunosti(comportamental vorbind), astfel ca nu te vei lasa surprinsa in mreaja unei alegeri nefaste....si te felicit pt asta !
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Scoala isi permit toti ca e gratis (inca) in Romania. Ceea ce inseamna ca de-abia dupa 14 ani copiii pot fi luati la camp (pana la acea varsta mersul la scoala este obligatoriu). Nici eu nu sunt de acord cu mancarea chimizata din ziua de azi, Danonino si alte prostii pline de zahar. De haine cu nemiluita intr-adevar nu avem nevoie insa nici in zdrente de capatat nu poti umbla la nesfarsit. Lemne de foc iti trebuie - multi copii, multe camere de incalzit. Asta presupunand ca exista deja o casa! Eu nu promovez luxul si rasfatarea copilului pana la refuz, insa un minim de alimente/imbracaminte/educatie, tot trebuie sa ii asiguri. Inmulteste acest minim cu 10 si vei vedea la ce sume ajungi. Mie exemplul tau (societatea predominant agrara) imi aminteste de Pol Pot si de nebunia lui de-a transforma Cambogia intr-o tara 100% agrara. A mutat de la orase la sate toti oamenii si i-a pus la munca. I-a torturat, i-a abuzat cum nu se poate descrie in cuvinte, numai pentru a-si atinge idealul lui dement si anacronic. Se aproximeaza ca au murit in jur de 2 milioane de oameni in acest tur de forta de intoarcere la "origini"... Nu are rost sa negam ca lumea din anul 2011 s-a schimbat, e diferita de lumea in care au trait parintii / bunicii / stramosii nostri. Asta nu ne impiedica a prelua lucrurile bune lasate de mosii nostri pentru a le aplica in viata de zi cu zi. Insa asta nu inseamna sa aruncam la gunoi lucrurile "noi", rezultatele concrete ale progresului omenirii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Societatea de consum a ajuns la parametri aberanti, de acord. Insa exemplele date de tine (muzica in metrou, tv in fiecare camera) nu cred ca justifica lipsa de resurse cu care omenirea se confrunta. Iti dau eu un alt exemplu deviant: folosirea porumbului ca materie prima pentru producerea carburantilor pt. masini. Adica jumatate de planeta moare de foame la propriu iar restul isi plimba posteriorul de la punctul A la punctul B in masina personala... Faptul ca in societatile dezvoltate se face risipa este binecunoscut si va dura mult timp pana se va schimba mentalitatea oamenilor. Insa chiar si cu programele intensive de reciclare / refolosire, etc, modul exponential la care creste populatia depaseste orice masuri de preintampinare a dezastrului demografic.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar, asa cum spui tu, o jucarie / haina tot trebuie sa ii iei copilului. Inmulteste pretul jucariei cu 10, procedeaza la fel cu haina, adauga si niste incaltari (vara / iarna), rechizite, manuale, samd si abia atunci vei avea nivelul real la care se ridica cheltuielile unei familii cu 10 copii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O familie cu 1-2 copii nu este o familie deformata. Asa cum nici una cu 0 copii nu e una deformata.
|
||||
|
||||
![]()
Cum spuneau si altii, sunt bune exemplele din trecut...
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Sunt de acord ca lumea a luat-o razna, lucru pe care noi il ducem mai departe, dar nu e bine sa credem ca aceasta lume are si solutiile.
|
||||
|
||||
![]()
Adica sotia care isi doreste copii trebuie sa-l "pacaleasca" cumva pe sot daca acesta nu-si doreste (mai multi) copii? Ce e crestineste in situatia asta? Cum ar mai putea vreodata sotul sa aiba incredere in sotia sa? Nu crezi ca asta ar fi o lovitura strasnica la temelia acelei familii?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Contraceptia cauzeaza avort!!! | theosis3131 | Generalitati | 1 | 21.06.2009 21:40:37 |
|