![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
A zis să nu scuip, dar atât, e o diferență între a scuipa și a pupa. Și vrei să spui că icoana spurcă împărtășania?
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dar... uite ca am gasit si o parere contrara in care zice ca se poate saruta manta preotului si icoanele, ca impartasania nu ramane pe buze, ci se inghite. Totusi nu are autor si nu garantez pentru corectitudine. Dar... citeste de aici: http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism20.html
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu pot sa ma pronunt in legatura cu pupatul rudelor, dar icoanele nu ai voie sa le saruti dupa ce iei Sfanta Impartasanie, asta simbolic. Ai gustat din Trupul si Sangele lui Mesia prin care te-ai mantuit, nu-l vei saruta asemenea lui Iuda, dupa ce primisesi Impartasania. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De ex. zice ca sa stai in genunchi nu stiu in cate locuri, or exista chiar un canon f vechi ca duminica nu se sta in genunchi, din cauza invierii. Eu nu cred ca toate canoanele trebuie respectate ad literam, dar mi se pare incorect sa spui ca ceva este canonic cand de fapt contrazice un canon.
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Tu ai citit aici, in linkul dat de DianaGroza? http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism20.html De pe site-ul PATRIARHIEI! Nu e babism. Si mie mi-a spus parintele meu.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cred ca cel mai bine ar fi sa intrebi duhovnicul si indicat ar fi sa-i dai ascultare.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| tratamente babesti | padrevicentiu | Generalitati | 44 | 07.12.2012 13:51:24 |
| Dogme in diferite biserici | Tartaruga | Dogmatica | 140 | 06.09.2012 17:39:29 |
| Superstitii babesti si obiceiuri gresite | tigerAvalo9 | Generalitati | 22 | 03.04.2012 00:37:38 |
| Inventii preotesti sau babesti... | Va_iubesc | Reguli in Biserica | 51 | 26.07.2010 19:18:53 |
| Credinta fara dogme? | georgeval | Generalitati | 29 | 08.07.2010 01:46:11 |
|
|