![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
moartea e de doua feluri: moarte trupeasca si moarte sufleteasca. Moartea trupeasca inseamna despartirea sufletului de trup. Moartea sufleteasca inseamna despartirea sufletului de Dumnezeu, sursa sa de lumina, iubire si intelegere. Trupul, dupa moartea sa, se destrama pentru ca el este compus. Sufletul nu se poate destrama pentru ca nu e din materie compusa, ci dintr-o esenta simpla: spirit. In schimb, ramane in intuneric si in singuratate desavarsita. Inchipuie-ti un astronaut despartit de nava sa si plutind in deriva prin cosmos, fara lumina, fara caldura, fara companie. Fara Dumnezeu sufletul e ca si mort pentru ca principiul lui se afla in Duhul, cel ce da viata tuturor, cel de viata facator. Fara de Duh sufletul se deformeaza pana devine monstruozitate si se chinuieste singur pentru ca tot ce-si doreste (si de dorit isi doreste pentru ca e foarte egoist) nu poate duce la indeplinire decat prin Dumnezeu. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
scuze MariS, nu te-am inteles. In care din aceste doua morti, moare sufletul? in al dpilea, nu? Ca tre' sa moara daca scrie in Scriptura ca sufletul care pacatuieste moare! multumesc, Violeta
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfanta Scriptura arata ca sufletul va muri (asa cum ai observat). "Nemurirea sufletului" are ca origine felurite filozofii sau credinte pagane, preluate de unele confesiuni crestine, de-a lungul timpului.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 07.08.2010 at 21:04:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se pare, după cuvântul Sfintei Scripturi, că sufletul nu este chiar așa de muritor și chiar așa de inconștient cum cred unii ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"25. Aceștia sunt feciorii și nepoții Bilhăi, pe care Laban a dat-o roabă fiicei sale Rahila. Ea a născut lui Iacov de toate șapte suflete. 26. Iar sufletele, care au intrat cu Iacov în Egipt și care au ieșit din coapsele lui, au fost de toate șaizeci și șase afară de femeile fiilor lui Iacov. 27. Fiii lui Iosif, născuți în Egipt, erau de toți nouă suflete. Deci, de toate, sufletele casei lui Iacov, care au venit în Egipt cu el, au fost șaptezeci și cinci." Va rog sa-mi raspundeti la alte intrebari ce au luat nastere in mintea mea: --Cum se poate explica faptul ca Rahila a nascut lui Iacov 7 SUFLETE si nu 7 bebelusi??va sa zica ca a nascut 7 copii morti? ---Se intelege atunci ca Iacov cand a intrat in Egipt avea cu el 66 suflete de morti?? ---In Egipt i s-au nascut lui iosif 9 copilasi sau 9 copilasi morti?? multumesc |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acum ați înțeles ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar daca as pleca undeva unde nu as avea acces la internet eu nu as zice ca Mihnea Dragomir e mort pentru mine. Stiti de ce? pentru ca el este un crestin care asteapta Invierea ca si mine, deci il voi revedea atunci. nu-i asa? numai bine :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"31. Și precum voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi asemenea; 35. Ci iubiți pe vrăjmașii voștri și faceți bine, și răsplata voastră va fi multă și veți fi fiii Celui Preaînalt, că El este bun cu cei nemulțumitori și răi. " Iar Întâia Epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Petru cap 3 ma invata asa: "9. Nu răsplătiți răul cu rău sau ocara cu ocară, Cel ce voiește să iubească viața și să vadă zile bune să-și oprească limba de la rău 11. Să se ferească de rău și să facă bine; să caute pacea și s-o urmeze;" Te incurajez sa le pui in practica, vei simti multa bucurie in ascultare de Dumnezeu. Nu continua sa ma ocarasti, raspunde-mi la intrebari ...daca ai aceste raspunsuri. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
nemurirea - inainte de pacat. | MrJuve | Din Vechiul Testament | 11 | 26.06.2011 17:32:45 |
Povestea sufletului meu. | Un_trecator | Intamplari adevarate | 8 | 13.05.2011 20:42:29 |
Cat timp acordam sufletului? | Daniel777 | Rugaciuni | 9 | 27.09.2010 15:03:40 |
Nemurirea in lumea biologica | yawbaj | Teologie si Stiinta | 21 | 30.06.2010 10:55:52 |
|