![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar si un singur canon la obiect ar fi fost suficient. Ori, citate nu, canon nu, deci... Citat:
Last edited by AlinB; 04.09.2012 at 11:52:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta face de obicei si protestantismul, ia un citat, il interpreteaza cum vrea si scapa de alte citate care contrazic ce vrea sa arate. Nu stiu de ce ma mai intrebi de conceptiile tale moderniste (am schimbat cuvantul ecumensit, daca te deranjeaza), tu chiar si din rationamentul si argumentarea protestanta ai luat cate ceva. Poate vei citi si textul pentru prima data: http://blog.pustniculdigital.info/articole/54/ Partea din text data de mine: "Cel care socoate o mantuire posibila fara credinta in Hristos este renegat de Hristos si, poate din nestiinta, cade in pacatul greu al hulirii de Dumnezeu." Faptele, care sunt cele zece porunci. Decalogul fara primele trei porunci inseamna ateism, iar daca in locul primelor trei e un zeu atunci e idolatrie. Din catehism: [COLOR=#810081]http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism30.html[/COLOR] "Cine va pazi toata legea, dar va gresi intr-o singura porunca, s-a facut vinovat fata de toate poruncile" (Iacov 2, 10)." Primele trei-patru porunci sunt rezumate in pasajul: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeu tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Puteai sa te scuzi ca nu ai cartile la indemana, n-ai notite si memoria nu te ajuta, nu era musai sa-ti arati frustrarile. Citat:
Last edited by AlinB; 04.09.2012 at 23:50:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Greșeala a fost a mea, fiindcă am crezut că te interesează în mod real subiectul, dar tu ești prea ocupat pe forum cu defularea frustrărilor din viața reală ca să te intereseze ce vrea cu adevărat să spună interlocutorul. Citat:
|
|||
|
|||
![]()
"te exprimi ca si cand" - este o evaluare subiectiva care in mintea ta devine o certitudine cu consecinte teribile - se pare ca ai niste complexe serioase.
Nota Bene: am corectat mesajul original - chiar nu merita atata discutie, dar tu vad ca o tii in continuare in ciuda sfatului cu bataliile si se pare ca tii musai sa-ti sfidezi inclusiv propria semnatura (din moment ce te dai citit) eu oricum am incheiat aici. Last edited by AlinB; 04.09.2012 at 23:57:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar ce proprietăți cameleonice au mesajele tale!!! ![]() ![]() Citat:
Și nu "mă dau citit", "mă iau citit". Dacă vrei neapărat să mă faci cu ou și cu oțet, citează-mă măcar corect, asta de dragul creștinismului pe care-l abandonăm amândoi în astfel de "conversații".
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 05.09.2012 at 00:22:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uitati ce am spus (postarea 167): "Ma lasa perplexa raspunsul tau, este ca si cum Domnul nu ar fi varsat sangele Sau spre iertarea pacatelor tuturor , ca si cum Jertfa Sa nu ar fi fost suficienta. Daca El ii mantuieste si pe ceilalti dupa cum a zis, dupa fapte la Judecata in virtutea sangelui varsat pentru ei, pentru tine Jertfa Lui devine filozofie. Raman mereu perplexa in fata unei astfel de necredinta in Jertfa Lui mantuitoare." Acum vedeti aberatia de care m-ati acuzat aiurea? Ce tot le place la oameni sa acuze cu aberatii cand totul este atat de simplu? Domnul si-a dat sangele spre iertarea pacatelor iar omul, eliberandu-se de povara pacatelor sale si deci de jugul necuratului, face fapte bune. Dupa care nu faptele il salveaza ci puterea mantuitoare a Jertfei Domnului, acel graunte care trebuia sa moara pentru ca multi altii sa fie vii. Faptele bune arata doar iubirea lui fata de Dumnezeu si aceasta iubire e judecata pentru ca omul neiubitor pur si simplu nu suporta sa stea in prezenta lui Dumnezeu. Last edited by Tartaruga; 05.09.2012 at 02:48:50. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dogmatica Patristica Ortodoxa | myself00 | Generalitati | 7 | 10.09.2012 19:23:37 |
Despre lectura, in general | Lilith23 | Generalitati | 26 | 15.06.2011 12:11:07 |
sentimentalism si un dumnezeu general | lareine | Generalitati | 0 | 31.12.2009 01:15:25 |
Sf. Andrei este sarbatoare cu rosu/mare in general? | sophia | Diverse Sarbatori | 3 | 13.11.2009 11:07:58 |
Scrisoarea unui general roman catre Nero,despre Hristos | ortodox4life | Generalitati | 18 | 14.10.2008 22:09:52 |
|