![]() |
![]() |
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
8. Și atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale și-l va nimici cu strălucirea venirii Sale. 9. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoțită de tot felul de puteri și de semne și de minuni mincinoase, 10. Și de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască. 11. Și de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni, 12. Ca să fie osândiți toți cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea. (2 Tesaloniceni, capitolul 2). Trebuie să crezi în Dumnezeu împotriva oricărei dovezi. Dacă ar exista dovezi clare despre existența Lui, nu ar mai avea sens răsplata credinței. Dacă ar fi evident că Dumnezeu există toți și-ar dedica viața Lui dar așa, numai "nebunii" care cred împotriva oricărei dovezi vor avea parte de mântuire, care-și dedică viața fără a avea certitudinea că există o răsplată. Dacă Dumnezeu vroia să ni se facă cunoscut, o făcea de mult. Dar El se ascunde pentru ca să se aleagă fiii pierzării de fiii ascultării. Citat:
Oricum, și credința celor mai mulți religioși nu e de mare folos, deoarece obiectivul vieții spirituale nu e credința ci ceea ce aduce ea, legătura cu Dumnezeu, viața de nevoință și rugăciune, cunoașterea lui Dumnezeu. Dar cei mai mulți credincioși se împiedică fie de frica ascezei, fie de rușinea altor oameni sau de niște aspecte formale ale religiei. Citat:
Citat:
Nu știu ce ai făcut tu cât ai fost credincios dar cu siguranță nu ai avut acces la scrierile cu adevărat valoroase din Biserică, nu ai înțeles profunzimea și frumusețea conceptului de Dumnezeu-Persoane, nu înțelegi miracolul vieții raționale. Iar datoria ta nu era să-L descoperi pe Dumnezeu ci să-L slujești chiar și în lipsa oricărei dovezi, până la moarte. Citat:
Explic aici mai pe larg. Ateilor le vine mai ușor să creadă că poate exista o lume fără un Creator fiindcă li se pare că o Ființă absolută și și mai ales vie (cum e Dumnezeul biblic) e ceva ce contravine legilor naturii. Acest 'raționament' (în realitate un pseudo-raționament, o prejudecată primitivă, o eroare de gândire) e greșit sub trei aspecte: 1. Dumnezeu nu este supus unei legități naturale. 2. O lume fără un Creator nu are nici o explicație pentru propria existență, lipsind elementul absolutului. 3. Dacă vom concepe existența absolută ca o formă de existență depășind la infinit modul nostru de gândire (așa cum ar trebui să procedăm) atunci începem să înțelegem misterul nespus al acestei existențe absolute, profunzimea de negrăit, de necuprins. În contrast cu aceasta, gândirea atee cu lumea materială - orizont final apare ca o glumă nesărată. Și dacă trebuie să precizez: existența absolută este Dumnezeu.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 06.09.2010 at 19:19:02. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dumnezeu a lasat un singur mesaj,cauta-l si gaseste-l. un indemn pe care dumnezeu il da omului este:cercetati scripturile |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci să luăm aminte că ideea aceasta cu oamenii de știință geniali e doar un mit. Citat:
Cât despre anatomia animalelor, ea slujește scopurilor lui Dumnezeu. Ele sunt făcute pentru om ca un ajutor, ca alimente sau ca pricină de bucurie și totodată trebuie să pară că s-au ''făcut singure', așa că au și 'erori' ca cele menționate de tine. Dar dacă ai sta să te gândești cum se poate ca ceva atât de complex și bine reglat să apară pe cale natutală, ți-ai da seama că e practic imposibil. Dumnezeu se ascunde, dar nu o poate face atât de bine. Dar Înțelepciunea a fost găsită dreaptă de către toți fiii ei. (Luca 7, 35). Cine are minte vede că toate aceste reglaje și super-mecanisme nu puteau apărea nici pe cala evoluției nici pe alte căi ci doar pe calea arătată de creaționism. Ateii au impresia că au descoperit ceva ce credincioșii nu știu dar asta e doar fiindcă ei, ca indivizi, sunt foarte limitați. Ei se aseamănă unui copil de clasa întâi care a învățat să citească și brusc ajunge să se creadă cel mai inteligent om și se duce la universitate să dea lecții profesorilor de acolo.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 06.09.2010 at 19:38:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai nu stiu ce sa zic. La cate nenorociri se intampla in zilele noastre parca mai degraba zei Olimpului sunt cei care au creat universul si acum sunt suparati ca lumea i-a abandonat. Eu pariez 2 centi pe zeii greci. Numai Afrodita ar fi putut-o crea pe Angelina Jolie :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Și eu ce am zis? Mă tem că nu mai merită. Nu știu ce înțelegi tu, de fapt.
Dumnezeu să te aibă în pază.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]()
Tu ziceai de nu stiu ce extraterestri, inchipuiri si filme S.F. , care n-au nici o legatura cu Xenu . Xenu sa te aiba in paza si pe tine .
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
pentru ca tot vorbiti de mitologia greaca, mesajul filmului "clash of the titans"2010 este evident, cred ca de acolo v-ati inspirat cand ati scris cele de mai sus http://www.imdb.com/title/tt0800320/ aceasta este ultima tendinta de secolului nostru, de supraglorificare a omului, de a pune omul pe acelasi nivel cu zeii (si cu Dumnezeu)... adica se revine la gandirea din perioada "Turnului Babel" cand oamenii in mandria lor voiau sa se urce la cer sa discute de la egal la egal cu Dumnezeu... Veti vedea din ce in ce mai multe filme cu aceste idei in anii ce vor urma... Dumnezeu niciodata nu abandoneaza pe om, ci omul de buna voie se departeaza de Dumnezeu. Dumnezeu nu are nevoie de om (in sensul ca depinde de ceva ce omul ii ofera si daca omul nu ii ofera Dumnezeu "nu mai poate") ci omul are nevoie de Dumnezeu (ca sa existe, ca sa traiasca, ca sa aiba viata vesnica, iubire...). " Zis-am Domnului: "Domnul meu ești Tu, că bunătățile mele nu-ți trebuie". " Psalmul 15,2 "10. Nu voi primi din casa ta viței, nici din turmele tale țapi, 11. Că ale Mele sunt toate fiarele câmpului, dobitoacele din munți și boii. 12. Cunoscut-am toate păsările cerului și frumusețea țarinii cu Mine este. 13. De voi flămânzi, nu-ți voi spune ție, că a Mea este lumea și plinirea ei. 14. Oare, voi mânca carne de taur, sau sânge de țapi voi bea? 15. Jertfește lui Dumnezeu jertfă de laudă și împlinește Celui Preaînalt făgăduințele tale. " Psalmul 49,10-15 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar poate ar trebui infiintat si un club al crestinilor care alearga spre Rai, nu a celor care fug de Iad. Cred intreaga lume ar fi mai zambareata ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Se pare ca nu prea ... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce ne-a creat Dumnezeu? | Templier Knight | Generalitati | 6 | 17.03.2011 17:56:39 |
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 17:42:36 |
De ce Dumnezeu ne a creat? | KittyNou | Generalitati | 186 | 13.09.2010 21:47:09 |
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge | yawbaj | Teologie si Stiinta | 122 | 30.06.2010 19:07:30 |
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge | yawbaj | Teologie si Stiinta | 1 | 23.06.2010 15:35:14 |
|