Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2011, 02:50:30
Tuty2010's Avatar
Tuty2010 Tuty2010 is offline
Member

Data înregistrării: 20.12.2010
Religia: Catolic
Implicit

http://www.vatican.va/holy_father/jo...gister_en.html
Vechi 02.07.2011, 02:52:43
Tuty2010's Avatar
Member

Implicit

http://en.wikipedia.org/wiki/Congreg...uses_of_Saints
Vechi 02.07.2011, 10:45:40
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Hmm, discursul aduce mult cu ceea ce am auzit de la Martorii lui Iehova, desi nu este chiar identic, pentru ca ei nu il considera pe Iisus ca o persoana a divinitatii si ca atare Dumnezeu intrupat nu exista pentru ei, dar restul discursului seamana foarte mult. Pentru tine insa vad ca exista Dumnezeu intrupat pe pamant altul decat Domnul Iisus, mielul, in timp ce pentru crestini Iisus este singurul Dumnezeu intrupat pe pamant. Nu prea inteleg in cazul asta cine este pentru tine Iisus Hristos, sau daca si pentru tine este una din cele trei Persoane ale Trinitatii, Fiul intrupat din Sfanta Fecioara Maria si de la Duhul Sfant, atunci cine este celalalt Dumnezeu intrupat pe pamant de care vorbesti?
IIsus este intrupare divina care cuprinde in el Hristosul.
A fost intrupat acum 2000 de ani ,rastignit apoi a inviat insa cu o infatisare usor diferita -inct nu a mai fost usor de recunoscut la prima vedere- avea o infatisare de strain (caucazian cu parul scurt).

In zilele noastre acum in preajma evenimentelor finale ale Judecatii se afla pe pamint Intruparea Mielului insa cu infatisarea de dupa invierea de acum 2000 de ani doar ca deocamdata se afla intrun anonimat aproape complet.
De aceea Duhul Sfint trebuie sa ne dovedeasca faptul ca pe Iisus cel vechi nu Il vom mai vedea ci pe Iisus cel nou cu puterile justitiare, cu o noua infatisare si cu un nou nume.
El este primul "rapit" deci se poate afla in preajma celor 144000 si a Tronului pe pamint -Tron adica Dumnezeu Unic intrupat ("Savaot rege", "Domnul Dumnezeul nostru", "Sluga lui Dumenzeu") a carui idntitate divina este recunoscuta deocamdata doar de ceata celor 144000 -religia proprie care i se inchina - biserica secreta.
Dezvaluirea celor doua identitati se va face pe rind la timpul potrivit.

Dumnezeu Unic initial se va prezenta ca find Duhul Sfint promis asa cum si Iisus in prima instanta s-a prezentat ca fiind doar Fiul.
Data trecuta Ioan Botezatorul i-a pregatit calea lui Iisus , deocamdata calea lui Dumnezeu este pregatita de Domnul Fagaduintei-Domnul Legamintului (cu noul nume) intr-un fel in care nu este necesara iesirea completa din anonimat -pina cind nu va veni momentul pentru prezentarea Sa publica in conditii de pace si unitate religioasa si apoi va urma momentul cind probabil Dumnezeu Duhul Sfint se va ridica la cer incit ii va lasa Lui mostenire turma unica realizata intre timp.
VT mai profeteste ca in vremurile din urma ale Judecatii vor mai fi pe pamint Ilie si Enoh, despre ei exista profeti calugaresti ruse care spun ca activitatea lor este in Rusia, ca sint rusi. Si ca unul dintre ei se va afla in fruntea Bisericii Ruse la un moment dat.
Alta profetie biblica spune ca Ilie va vorbi copiilor Ierusalimului sfatuindu-i sa-si respecte parintii. Asta deci presupune ca Ilie sa vina din Rusia in Israel in acest scop.
Cele 42 de luni (sau ani) ale calcarii in picioare de catre neamuri a curtii exteroare a Cetatii este un interval care margineste inceputul formarii religiei discrete a celor 144000 pina in momentul cind lumea intreaga va deveni constienta de realitatile spirituale prezente.
Mai sint si alte profeti ruse intre care una prezinta imagistic vremea in care Iisus cu noul nume va pastori turma ascultat fiind de toate neamurile -este vazut asezat pe un tron, pastrind o tacere severa indelungi perioade si fiind secondat permanent de catre Ilie. I se va cere sfatul foarte rar pentru ca lumea va sti deja rapunsurile la toate intrebarile si va sti fiecare ce are de facut.
Alte revelatii arata ca in acele vremuri trairea spirituala va fi rafinata si cu ajutorul muzicii, cei mai priceputi interpreti de muzica elevata vor fi chemati din intreaga lume sa concerteze chiar si noaptea in locasul unde vor fi veniti oameni din intreaga lume sa se inchine in fata lui Dumnezeu insusi.
Alte profetii spun ca dupa ce Dumnezeu se va intoarce din Ierusalim impreuna cu o mica ceata de oameni din Tara Fagaduintei vor locui la Roma pentru o scurta perioada dupa care se vor stabili intro alta tara aleasa in acest scop. Aceasta tara va fi indicata de un cutremur blind survenit la doua saptamini si jumatate dupa pedeapsa unui cutremur din Tara Cizmei (Italia).
Aceste doua cutremure intre timp au avut deja loc -dupa cutremurul de la Bari (6-7 apr 2009) la exact doua saptamini si jumatate (25 apr) a avut loc o miscare tectonica in Romania resimtita si aici in Constanta - cam de 3-4 grade Mercali.
Vechi 02.07.2011, 11:48:37
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Catalin,

Cel fara logica esti tu, si este incredibil ca nu iti dai seama nici macar acum. Spui ca, catolicii sunt pe langa adevar si ca sfintii lor nu sunt sfinti, ca sa dai apoi ca argumente, in favoarea ideilor tale, tocmai ceea ce zic catolicii si sfintii lor despre care zici ca spun ca si tine. Pai sunt ei ortodocsi sau tu catolic, sau cele doua sunt identice? Esti incredibil.
Adriana, am renuntat mai demult sa-mi bat capul cu logica ta, si cu ceea ce crezi. Sunt doar ale tale.
Vechi 02.07.2011, 12:00:19
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tuty2010 Vezi mesajul
Foarte vag raspuns ati dat legat de declararea unui sfant, si de altfel ma asteptam la asta pentru ca eu nu am incredere in felul in care BO declara pe cineva sfant.
Spuneti ca noi nu ne legam de dogmele ortodoxe? Pai daca am fi de acord cu tot ce sustine Ortodoxismul am fi cu siguranta ortodocsi, nu-i asa? Dar nu e cazul....
Desigur ca nu sunteti de acord cu ce sustine ortodoxia, ci cu ceea ce sustine BC, eu spuneam ca nu aveti cum sa criticati dogmele ortodoxe pentru ca nu sunt argumente prea multe, nici macar la teologii catolici. Eu stiu in mare si ce spune BC sau teologii catolici despre dogmele ortodoxe diferite de cele ale BC.
Legat de sfinti, in general ortodocsii au evlavie la sfintii din trecut, iar din cei noi, uitati pe ultimul din BOR, cum au fost gasite sfintele sale moaste si de ce acestea erau fara indoiala moste si nu un les oarecare: http://www.youtube.com/watch?v=e1LxkI_ztRc
In video spune parintele ca a observat prima data culoarea brun portocalie a osemintelor si apoi faptul ca erau mult mai usoare decat oasele normale. In final mucitorii au inceput sa simta mirosul de mir.
Vechi 02.07.2011, 12:07:23
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Adriana, am renuntat mai demult sa-mi bat capul cu logica ta, si cu ceea ce crezi. Sunt doar ale tale.
Intr-adevar, am observat ca te depaseste. Dar nu-i bai, este loc pentru toti oamenii in lumea asta, si in cealalta
Vechi 02.07.2011, 12:18:16
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
IIsus este intrupare divina care cuprinde in el Hristosul.
A fost intrupat acum 2000 de ani ,rastignit apoi a inviat insa cu o infatisare usor diferita -inct nu a mai fost usor de recunoscut la prima vedere- avea o infatisare de strain (caucazian cu parul scurt).

In zilele noastre acum in preajma evenimentelor finale ale Judecatii se afla pe pamint Intruparea Mielului insa cu infatisarea de dupa invierea de acum 2000 de ani doar ca deocamdata se afla intrun anonimat aproape complet.
De aceea Duhul Sfint trebuie sa ne dovedeasca faptul ca pe Iisus cel vechi nu Il vom mai vedea ci pe Iisus cel nou cu puterile justitiare, cu o noua infatisare si cu un nou nume.
El este primul "rapit" deci se poate afla in preajma celor 144000 si a Tronului pe pamint -Tron adica Dumnezeu Unic intrupat ("Savaot rege", "Domnul Dumnezeul nostru", "Sluga lui Dumenzeu") a carui idntitate divina este recunoscuta deocamdata doar de ceata celor 144000 -religia proprie care i se inchina - biserica secreta.
Dezvaluirea celor doua identitati se va face pe rind la timpul potrivit.

Dumnezeu Unic initial se va prezenta ca find Duhul Sfint promis asa cum si Iisus in prima instanta s-a prezentat ca fiind doar Fiul.
Data trecuta Ioan Botezatorul i-a pregatit calea lui Iisus , deocamdata calea lui Dumnezeu este pregatita de Domnul Fagaduintei-Domnul Legamintului (cu noul nume) intr-un fel in care nu este necesara iesirea completa din anonimat -pina cind nu va veni momentul pentru prezentarea Sa publica in conditii de pace si unitate religioasa si apoi va urma momentul cind probabil Dumnezeu Duhul Sfint se va ridica la cer incit ii va lasa Lui mostenire turma unica realizata intre timp.
VT mai profeteste ca in vremurile din urma ale Judecatii vor mai fi pe pamint Ilie si Enoh, despre ei exista profeti calugaresti ruse care spun ca activitatea lor este in Rusia, ca sint rusi. Si ca unul dintre ei se va afla in fruntea Bisericii Ruse la un moment dat.
Alta profetie biblica spune ca Ilie va vorbi copiilor Ierusalimului sfatuindu-i sa-si respecte parintii. Asta deci presupune ca Ilie sa vina din Rusia in Israel in acest scop.
Cele 42 de luni (sau ani) ale calcarii in picioare de catre neamuri a curtii exteroare a Cetatii este un interval care margineste inceputul formarii religiei discrete a celor 144000 pina in momentul cind lumea intreaga va deveni constienta de realitatile spirituale prezente.
Mai sint si alte profeti ruse intre care una prezinta imagistic vremea in care Iisus cu noul nume va pastori turma ascultat fiind de toate neamurile -este vazut asezat pe un tron, pastrind o tacere severa indelungi perioade si fiind secondat permanent de catre Ilie. I se va cere sfatul foarte rar pentru ca lumea va sti deja rapunsurile la toate intrebarile si va sti fiecare ce are de facut.
Alte revelatii arata ca in acele vremuri trairea spirituala va fi rafinata si cu ajutorul muzicii, cei mai priceputi interpreti de muzica elevata vor fi chemati din intreaga lume sa concerteze chiar si noaptea in locasul unde vor fi veniti oameni din intreaga lume sa se inchine in fata lui Dumnezeu insusi.
Alte profetii spun ca dupa ce Dumnezeu se va intoarce din Ierusalim impreuna cu o mica ceata de oameni din Tara Fagaduintei vor locui la Roma pentru o scurta perioada dupa care se vor stabili intro alta tara aleasa in acest scop. Aceasta tara va fi indicata de un cutremur blind survenit la doua saptamini si jumatate dupa pedeapsa unui cutremur din Tara Cizmei (Italia).
Aceste doua cutremure intre timp au avut deja loc -dupa cutremurul de la Bari (6-7 apr 2009) la exact doua saptamini si jumatate (25 apr) a avut loc o miscare tectonica in Romania resimtita si aici in Constanta - cam de 3-4 grade Mercali.
Acum inteleg si mai bine de ce ne-a avertizat Domnul Iisus in legatura cu credinta unora ca Hristos ar fi aici sau acolo (si ne-a cerut sa nu ii credem pentru ca venirea Lui va fi ca un fulger, va fi vizibila de toti oamenii de pretutindeni). Vad insa ca sunt multi oameni care cred ca Iisus a venit, ca este in mijlocul nostru si ca noi nu il recunoastem cu exceptia celor 144000. Interesant ca si Martorii lui Iehova cred ca sunt ei biserica asta secreta desi au depasit de mult numarul de 144000 de adepti, iar in alt loc in Apocalipsa spune clar ca cei 144000 sunt doar crestinii alesi dintre evrei, pentru ca dintre neamuri vor fi cu mult mai multi.

Nu am inteles insa bine cine este al doilea Dumnezeu intrupat pe pamant, este Duhul Sfant? Asta ati dorit sa spuneti?

Last edited by Adriana3; 02.07.2011 at 12:20:54.
Vechi 02.07.2011, 20:33:17
Tuty2010's Avatar
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Desigur ca nu sunteti de acord cu ce sustine ortodoxia, ci cu ceea ce sustine BC, eu spuneam ca nu aveti cum sa criticati dogmele ortodoxe pentru ca nu sunt argumente prea multe, nici macar la teologii catolici. Eu stiu in mare si ce spune BC sau teologii catolici despre dogmele ortodoxe diferite de cele ale BC.
Legat de sfinti, in general ortodocsii au evlavie la sfintii din trecut, iar din cei noi, uitati pe ultimul din BOR, cum au fost gasite sfintele sale moaste si de ce acestea erau fara indoiala moste si nu un les oarecare: http://www.youtube.com/watch?v=e1LxkI_ztRc
In video spune parintele ca a observat prima data culoarea brun portocalie a osemintelor si apoi faptul ca erau mult mai usoare decat oasele normale. In final mucitorii au inceput sa simta mirosul de mir.

Dar cati apologisti catolici ati ascultat? Eu va spun, ascult dezbateri aproape zilnic cu apoologisti catolici dar si de alte confesiuni, si cel mai slab apologist catolic ii baga in buzunar pe ceilalti.
Argumente sunt si inca multe, doar ca atunci cand cuvintele sunt intoarse si rastalmacite se afirma ca nu exista argumente.
Vechi 03.07.2011, 12:07:28
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Pai daca papa e episcop universal, asa cum pretinde BC, urmeaza pe calea unei simple logici de credinta ca ceilalti episcopi nu sunt nimic, decat eventual unelte ale papei.
Asta a remarcat si papa Grigorie cel mare.
Si e perfect adevarat, repet, dupa o logica elementara de credinta. Pur elementara.
Nu iti trebuie cine stie ce IQ ca sa-ti dai seama de asta.
E clar ca biserica apuseana s-a indepartat de intelesul real si adevarat al universalitatii, al carei criteriu a fost limpede formulat de Sf. Vincent de Lerin : Ceea ce pretutindeni, intotdeauna si de catre toti s-a crezut.
Vechi 03.07.2011, 13:23:33
user11 user11 is offline
Banned

Data înregistrării: 18.11.2010
Implicit

Iisus, Fiul lui Dumnezeu, a vorbit celor de atunci si de acum pentru ca a fost aici, in prezent si in viitor, pentru a ne duce prin Tatal acolo unde a fost, este si va fi inceputul, la Dumnezeu.
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican