Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2010, 20:36:18
Scotianul
Guest

Implicit Multumiri

Citat:
În prealabil postat de casiana Vezi mesajul
Eu prefer urzicile gatite la cuptor. Poate va ajuta reteta dupa care le prepar eu:

1 kg urzici tinere, 1 pahar cu lapte, 50 g unt + 50 g unt pentru uns tava, 4 linguri faina
4 oua ;1 ceasca orez ; 200 g telemea; piper

Se spala bine urzicile si se pun la fiert. Ouale se bat bine cu faina, laptele, untul, piperul, pana se fac pasta si
spuma.
Se spala si se fierbe orezul.
Dupa ce s-au inmuiat urzicile, se scot, se scurg, se toaca, se amesteca cu orez
fiert si pasta de oua.
Tava se unge bine cu unt, se aseaza urzicile cu orez si pasta de ou.
Deasupra se rade branza

Se lasa inca o jumatate de ora in cuptor, la foc mic pana se-ncheaga si se aureste branza.
Multumiri si din partea mea pt acesta reteta.Nu am incercat asa ceva dar cu siguranta voi incerca.Toate cele bune.Bye.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 11:11:21
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2010
Religia: Ortodox
Implicit Chec

Ingrediente:
6ouă, 2 căni zahăr, un iaurt mic (125g), 50-60g ulei, 1 plic praf de copt, făină cât cuprinde.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se bat cu zahărul (zahărul se adaugă puțin câte puțin). Albușurile se bat spumă tare. Se încorporează albușurile batute spumă cu gălbenușurile. Se adaugă iaurtul, apoi uleiul și apoi praful de copt stins cu oțet sau cu zeamă de lămâie. (După fiecare ingredient se bate bine). Apoi se adaugă făina. O parte din compoziție se păstrează pt a se amesteca cu cacao. Compoziția finală trebuie să fie de consistența smântânii. Se adaugă în tavă mai întâi compoziția albă, apoi cea cu cacao.
Se coace aprox.40 min (in funcție de cuptor)
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 22:18:32
casiana's Avatar
Senior Member

Implicit Ciorba de salata

Ingrediente
1 salata mare
1 ceapa
1 morcov
o mana de taitei
2 rosii (optional)
1/2 legatura patrunjel
1 l bors sau o lamaie
2 oua
50 g costita sau bacon

Mod de preparare
Se taie cubulete ceapa si morcovul. Se pun la fiert intr-o oala de 5l cu 2l de apa. Cand sunt fierte se pune fideaua. Dupa 10 min (dupa ce s-a fiert fideaua) se pune salata taiata fideluta.

Se mai fierbe alte 10 minute. Se adauga rosiile si se mai fierbe inca 3 minute. Cand s-a stins focul se pune patrunjelul.

Separat se face o omleta din cele 2 oua si costita putin prajita. Se taie bucatele si se pun in ciorba in ultimul clocot sau direct in farfurie.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 11:27:44
casiana's Avatar
Senior Member

Implicit

M-am obisnuit ca in fiecare saptamana, cel putin o data, sa gatesc ceva dulce: prajituri,creme, inghetata, budinca… dar nici eu nici sotul nu mancam dulciuri :)). Adica mie imi trece pofta doar stand in bucatarie, iar sotul meu abia daca gusta si asta doar asa ca sa nu simt eu ca muncesc degeaba….dar vad ca nu pot renunta la placerea de a gati prajituri.

Astazi am facut o sarlota cu ciocolata si spuma de capsune .. poate incearca cineva retetele dupa care le-am preparat eu.

Sarlota de ciocolata cu nuca

Ingredinte:
200 gr. zahar pudra, 200 gr. unt, 200 gr. ciocolata, 2 pachetele zahar vanilat, 100 gr. nuci, 1 buc. lamaie, 2 tablete de ciocolata, 3 pahare smantana

Mod de preparare
Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pana se obtine o crema omogena. Nucile taiate extrem de fin sunt amestecate cu zaharul pudra si sucul unei lamai. Acest amestec se intinde peste crema. Intr-o craticioara pe foc foarte mic se pun la topit cele 2 tablete de ciocolata. Se ia ciocolata de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna incet peste smantana, amestecandu-se continuu pana se obtine o crema consistenta. Se toarna peste restul compozitiei si se pune castronul in frigider pentru citeva ore.

Spuma de capsune

500 g de capsune, 100 g de zahar, 3 albusuri de ou, 100 g de zahar pudra.

Se aleg capsunele, se presara cu zahar si se pun la frigider. Se bat albusurile spuma si se pune treptat zaharul pudra, batand mereu. Se adauga si capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se amesteca si se bat ca o spuma. Se asaza in cupe si se decoreaza cu capsune.

Last edited by casiana; 08.05.2010 at 11:30:56.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 11:33:37
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
.Spuma de capsune

500 g de capsune, 100 g de zahar, 3 albusuri de ou, 100 g de zahar pudra.

Se aleg capsunele, se presara cu zahar si se pun la frigider. Se bat albusurile spuma si se pune treptat zaharul pudra, batand mereu. Se adauga si capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se amesteca si se bat ca o spuma. Se asaza in cupe si se decoreaza cu capsune.
Nu am un emoticon pofticios. Sa stii ca acum ma duceam la piata. Imi voi cumpara si capsuni si voi incerca reteta ta, care pare a fi foarte usoara si foarte gustoasa, yummy!!!
Multumesc.
Vechi 08.05.2010, 11:33:46
casiana's Avatar
Senior Member

Implicit Cartofi gratinati

1 kg de cartofi, 200 g de salam, 200 g de cascaval, 200 g de telemea, 30 g de unt, 100 ml de smantana, 1 ou, sare, piper.

Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare, se scurg, se curata si se taie felii. Se unge cu unt un vas si se asaza un strat de cartofi. Se acopera cu 100 de g de cascaval taiat felii, salamul taiat cubulete si jumatate din cantitatea de branza. Se potriveste de sare si piper. Se repeta operatiunea, alternand ingredientele, astfel incat ultimul strat sa fie de cartofi. Se toarna deasupra smantana amestecata cu oul si se pune cascavalul ramas. Se da la cuptor, incalzit in prealabil, pana se aureste suprafata compozitiei.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 11:35:00
casiana's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Nu am un emoticon pofticios. Sa stii ca acum ma duceam la piata. Imi voi cumpara si capsuni si voi incerca reteta ta, care pare a fi foarte usoara si foarte gustoasa, yummy!!!
Multumesc.
Da, chiar se face f repede si e f buna la gust si sanatoasa ca doar e din fructe :)
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 16:03:38
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Da, chiar se face f repede si e f buna la gust si sanatoasa ca doar e din fructe :)
Asa este! Eu am pus in cupa o bucatica de tort tiramisu si apoi am turnat peste ea spuma de capsuni! Minunat gust! Multumesc!
Attached Images
File Type: jpg cupe.jpg (43,8 KB, 13 views)
File Type: jpg DSCN0662_056.jpg (24,1 KB, 14 views)
Vechi 08.05.2010, 16:25:53
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
Asa este! Eu am pus in cupa o bucatica de tort tiramisu si apoi am turnat peste ea spuma de capsuni! Minunat gust! Multumesc!
Arata foarte bine...!!! Cred ca e si foarte gustos!
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 21:07:07
casiana's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ma bucur ca ti-a placut :)
Ce reteta ai folosit la tort tiramisu? Eu fac doar prajitura tiramisu..aia cu piscoturi... tort n-am facut niciodata.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istoria Bibliei romanesti Alustor Intrebari utilizatori 3 09.10.2012 14:48:27
Fototeca ortodoxiei romanesti cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 2 09.02.2012 12:08:09
costume populare-traditii romanesti lore86 Generalitati 9 18.12.2011 11:22:37
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale razvan.mn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 20.04.2010 20:14:32
23 canale romanesti pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 4 10.08.2009 19:26:26