Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2010, 19:25:15
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Eu iti voi spune, ca in timp ce acestia dadeau binecuvantari, predicand la lumina zilei, Ortodocsii Adevarati se ascundeau datorita Persecutiei, celebrand Sfintele Liturghii pe ascuns;
Si eu iti voi spune ca nu stii cat a stat in inchisoare Pr. Arsenie Boca, care in timp ce era in lagarul fortat de munca de la Canal (ca detinut), a lipsit cateva ore in care a aparut la inmormantarea mamei sale, la sute de km. distanta.

Si iti voi mai spune si ca Pr. Cleopa a stat ani de zile ascuns in padure, mancand uneori un singur cartof pe zi, ascunzandu-se de comunisti.

Iti recoamand sa citesti cartea lui Dumitru Bordeianu, "Marturisiri din mlastina disperarii", sa vezi ce insemnau inchisorile comuniste.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 19:28:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce parere ai? Sunt doar eu "orbul" care vede aceste "incongruente"? Daca Parintele Iosif a afirmat asa ceva, cu siguranta a gresit, vazand ca Sfintii Parinti alta au zis; tare cred insa, ca aceste texte au trecut printr-o cenzura "politacally correct"!
Eu cred ca s-ar putea sa nu compari mere cu mere. In afara de asta, sa stii ca in ortodoxie, calea cea dreapta nu este asa de stricta incat daca ai gresit cu un milimetru la stanga sau la dreapta, gata, ti-ai pierdut sufletul. daca ar fi asa, nu s-ar mai mantui nimeni. Oamenii mai si gresesc si mai au si pareri diferite, chiar daca sunt sfinti. Vezi ca si intre sfintii Apostoli au fost mici neintelegeri, citeste in Noul Testament.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 19:31:29
Senior Member

Implicit

Citat:
Bogdan, sper sa primesc din partea un raspuns si la aceste intrebari: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=137
Eu sunt de acord cu Pr. Iulian. Nu uita insa ca Pr. Iulian este de la schitul romanesc, nu e rupt de BOR, sau eu asa stiu.

Pr. Iulian, ca si Pr. Iustin, Pr. Arsenie Papacioc si altii, iau atitudine impotriva ratacirilor, dar inca nu s-au rupt de cei rataciti. Daca ar trebui sa mai astepte sau sa se rupa si sa se mute la BOSV, nu stiu, si nu sunt eu in masura sa ii judec pe ei. Cred ca au ei mai mult discernamant decat am eu.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 19:34:26
Senior Member

Implicit

Citat:
Vezi ca am mai adaugat niste surse la comentariu!
Nici una din sursele tale nu este ce am cerut eu (poate doar cu exceptia episodului cu lupul si mielul). Poate nu ai inteles despre ce vorbesc... Incerca sa citesti "Cuviosul Paisie Aghioritul - Marturii ale inchinatorilor", de Nicolae Zurnazoglu, ca sa intelegi despre ce vorbesc. Sau alte carti cu marturii despre Pr. Arsenie Boca si Pr. Porfirie.

Nu ma intelege gresit, nu vreau sa-l denigrez pe PS Glicherie. Vreau doar sa spun ca nu mi-ai dat inca nici un exemplu despre ce ti-am cerut eu, ori poate nici nu ai inteles ce ti-am cerut, si de asta ti-am recomandat cartile de mai sus. Si chiar daca mi-ai fi dat, a spus PS Glicherie vreodata ca BOR nu ar mai avea Har?

Bogdan.

Last edited by BogdanF2; 01.03.2010 at 19:39:59.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 19:35:38
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Si eu iti voi spune ca nu stii cat a stat in inchisoare Pr. Arsenie Boca, care in timp ce era in lagarul fortat de munca de la Canal (ca detinut), a lipsit cateva ore in care a aparut la inmormantarea mamei sale, la sute de km. distanta.
La Canal, au murit si persoane care tineau Ortodoxia Sfintilor Parinti! Murit!

Citat:
Si iti voi mai spune si ca Pr. Cleopa a stat ani de zile ascuns in padure, mancand uneori un singur cartof pe zi, ascunzandu-se de comunisti.
Putea sa stea si zeci de ani de zile... atata timp cat a tradat Adevarata Credinta!

De ce nu zici si de "misiunea" pastorala a parintelui? Vazand ca nu'i mergeau minciunile si manipularile cu astronomia a lasat pe slatioreni in pace scriind in "marile sale carti", "necesitatea schimbarii calendarului"!

Citat:
Iti recoamand sa citesti cartea lui Dumitru Bordeianu, "Marturisiri din mlastina disperarii", sa vezi ce insemnau inchisorile comuniste.
Si eu iti recomand cartea "65 de ani de persecuție a Bisericii Ortodoxe Române de Stil Vechi" de Constantin Bujor!
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 19:41:18
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nici una din sursele tale nu este ce am cerut eu. Poate nu ai inteles despre ce vorbesc... Incerca sa citesti "Cuviosul Paisie Aghioritul - Marturii ale inchinatorilor", de Nicolae Zurnazoglu, ca sa intelegi despre ce vorbesc. Sau alte carti cu marturii despre Pr. Arsenie Boca si Pr. Porfirie.

Nu ma intelege gresit, nu vreau sa-l denigrez pe PS Glicherie. Vreau doar sa spun ca nu mi-ai dat inca nici un exemplu despre ce ti-am cerut eu, ori poate nici nu ai inteles ce ti-am cerut, si de asta ti-am recomandat cartile de mai sus.

Bogdan.
Eu ti-am dat un exemplu! Vizioneaza acele filmulete! Parintele zice clar ca Sfantul Glicherie a fost vazator cu duhul! Citeste si cartea despre care ti-am zis!

Mitropolia Slatioara nu s'a pus la "tiparit carti" despre toate minunile pustnicilor si calugarilor drept-credinciosi, vazand ca din cauza persecutiilor n'a fost posibila strangerea tuturor "dovezilor"!

Daca vrei marturii, mergi la Cucova sau la Slatioara! Cu siguranta vei gasi raspuns intrebarilor tale!
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 19:43:31
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu sunt de acord cu Pr. Iulian. Nu uita insa ca Pr. Iulian este de la schitul romanesc, nu e rupt de BOR, sau eu asa stiu.

Pr. Iulian, ca si Pr. Iustin, Pr. Arsenie Papacioc si altii, iau atitudine impotriva ratacirilor, dar inca nu s-au rupt de cei rataciti. Daca ar trebui sa mai astepte sau sa se rupa si sa se mute la BOSV, nu stiu, si nu sunt eu in masura sa ii judec pe ei. Cred ca au ei mai mult discernamant decat am eu.
Pai aici este incongruenta. El fiind comemorationist afirma ca "NU S-A FACUT NIMIC, SINODUL NU E VALABIL DACA NU S-A FACUT DUPA CANOANELE SFINTILOR PARINTI"!

Eu te intreb pe tine, ce s'a facut in 24 a FOST VALABIL, S-A FACUT DUPA CANOANELE SFINTILOR PARINTI?

Vazand ca raspunsul este NU, atunci de ce ii numiti pe aparatorii Sfintei Traditii, "schismatici"?
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 19:45:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Crezi? Am intalnit si argumentele lor! Si'n Romania exista un sinod mateit ,mai bine zis, doi arhierei din Romania apartin unui sinod mateit! Au primit succesiunea de la asa zisul Episcop Victor Leu. Cand Slatioara i-a cerut acestuia documentul de hirotonire, nu l-a putut prezenta!
Vazand ca din 1955, Adevaratii Crestin-Ortodocsi au primit ierarhia prin IPS Galaction Cordun, si vazand ca exista deja o Biserica, ce au facut acestia a fost doar o incalcare grava a canoanelor, dand nastere unui pseudo-sinod!
Cand a parasit PS Galaction Cordun BOR? Am o vaga impresie ca dupa teoriile mateitilor, BOR pierduse demult Harul cand a plecat PS Galaction.

Vezi ca s-ar putea sa ai probleme si cu florinitii de genul sinodului lui Ortodoxia.i.thanatos. Din cauza ca ei declara ca BOR nu mai are Har, iar BOSV nu are o pozitie clara si se abtine, e posibil sa piarda si BOSV Harul, ca, vezi tu, nu-i anatematizeaza pe "eretici". Cam asta a fost si motivul ruperii mateiti - floriniti, florinitii nu declarasera ca cei pe stil nou nu mai au Har.

Nu te speria de ce am scris mai sus, eu nu cred povestile alea, iti spun doar ca sa fii pregatit.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 19:46:47
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu cred ca s-ar putea sa nu compari mere cu mere. In afara de asta, sa stii ca in ortodoxie, calea cea dreapta nu este asa de stricta incat daca ai gresit cu un milimetru la stanga sau la dreapta, gata, ti-ai pierdut sufletul. daca ar fi asa, nu s-ar mai mantui nimeni. Oamenii mai si gresesc si mai au si pareri diferite, chiar daca sunt sfinti. Vezi ca si intre sfintii Apostoli au fost mici neintelegeri, citeste in Noul Testament.
Stiu c'au fost neintelegeri intre ei! Sfantul Petru s'a lepadat de Hristos, dar dupa S-A CAIT AMARNIC! Sfantul Pavel a fost un prigonitor inainte!

Lasand la o parte aceste exemple, Sfintii zic sa ne despartim de eretici! Acesti schimatico-eretici nu sunt de 10-20 de ani in bor ci de circa 80 de ani!

Imi tot zici de "iconomie"... astia vand Ortodoxia, sau mai bine zis au vandut Ortodoxia si tu aplici "iconomia", mai bine zis tradarea Ortodoxiei!
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 19:53:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Stiu c'au fost neintelegeri intre ei! Sfantul Petru s'a lepadat de Hristos, dar dupa S-A CAIT AMARNIC! Sfantul Pavel a fost un prigonitor inainte!
Nu la asta ma refeream. Uite un exemplu de neintelegere, cand Sf. Pavel l-a infruntat pe Sf. Petru ca acesta avea o atitudine "speciala" fata de iudei si fata de non-iudei (vei intr-una din epistole). NU au fost 100% de aceeasi parerein acel moment.

Citat:
Lasand la o parte aceste exemple, Sfintii zic sa ne despartim de eretici!
Probabil va veni si momentul asta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine a fost nevasta lui Cain? catalin755 Generalitati 23 13.08.2012 22:19:46
Cine a fost la manastirea ghighiu? ingerul_pazitor Generalitati 6 08.08.2010 20:28:43
De ce a fost prohodul cenzurat? SI DE CINE? SI CAND? ghost7 Despre Biserica Ortodoxa in general 13 16.02.2010 13:11:53
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20