![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In legatura cu bilocatia, e bine ca ma intrebati, pe aceste lucruri nu am cum sa ma supar cumva. Dar eu incerc daca spun ceva sa fiu si sigur de ceea ce spun, ca sa nu cumva sa spun un neadevar. Ceea ce mi-ai aratat nu e bilocatia, ci translatia. Mai exista si invizibilitatea, ambele difera de bilocatie. La bilocatie se presupune ca acea persoana se afla simultan in doua locuri diferite. In cazul translatiei (sau teleportare) persoana nu se afla simultan in doua locuri diferite. Si in cazul parintelui Arsenie Boca, observati ca in acel inteval de timp nu s-a aflat in celula. Deci nu era si la inmormantare si in celula. In cazul translatiei persoana parcurge o distanta mare intr-un interval scurt de timp. Translatia sau teleportarea e o minune prezenta la mai multi sfinti. Chiar pe forumul catolic d-ul Mihnea mi-a spus de tranlatia unui alt sfant, Sfantul Ambrozie si am explicat diferenta. De asemenea, pe acest forum am discutat si despre acest aspect si am fost iar intrebat de translatie. Bilocatia e o minune imposibila in crestinism din orice punct de vedere, si din punct de vedere logic, si teologic, si al evidentei minunilor sfintilor. Din punct de vedere logic, un om are un corp si un suflet, daca e in doua locuri unde e sufletul sau? Din punct de vedere teologic, doar Dumnezeu are proprietatea de a fi peste tot. In rest fiintele create nu au aceasta capacitate. Nici ingerii, nici sfintii, nici oamenii nu pot fi in doua locuri simultan. Niciodata nu putem intalni la un sfant din primul mileniu sau ortodox dupa aceea aceasta minune. In schimb apare in alte religii si in ocultism si am dat si o explicatie a acestei "minuni" in acele religii. P.S. Cand deveniti ortodox fac eu cinste. Last edited by catalin2; 26.06.2011 at 21:54:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
3. Acolo nu era vorba de nici o convertire. Era vorba despre faptul ca papa, stiind ca o mina de catolici din fundul Moldovei nu au preot, l-a cautat si l-a trimis la noi. Satul meu si noi, ca si crestini catolici, sintem atestati de pe la 1600, si sintem amintiti ca populatie de catolici de pe vremea lui Stefan cel Mare. Deci datorita unor papi noi, credinciosii catolici din Moldova am avut in permanenta preoti. Pentru ca cei care au pastorit turma au avut grija de turma. |
|
|||
|
|||
![]()
Si atunci ce e edificator? Dupa cum probabil ati observat pe forum, oameni de toate confesiunile au evlavie la Pr. Arsenie Boca. Asa ca nu doar ortodocsii il cinstesc. Si, deasemenea, proportia ortodocsilor care il cinstesc este semnificativa. Iar o asemenea cinstire, la o scara transconfesionala aproape, nu iese din nimic, ci din fapte concrete, nu din halucinatiile unei femei bolnave de evlavie, sau din calculul rece al unui ierarh-mason ecumenist.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu am spus ca nu este sfant. Asta numai Dumnezeu stie.
Eu am spus ca exista si ortodocsi pe care ii cunosc personal, care au anumite rezerve. Si in afara de asta, cum v-a explicat Catalin, probabil ca nici nu e vorba de bilocatie. Intr-adevar, si mie mi se pare bilocatia asta o prostie. Ceea ce e bine sa intelegem toti e urmatorul fapt: ca nu minunile, care pot fi si mincinoase dau garantia sfinteniei, ci sfintenia si trairea dreptei credinte dau garantia adevaratelor minuni. Pentru noi, asta este criteriul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si degeaba a zis ca-i pacat a ucide daca nu a si dat exemplu prin viata proprie. Si evreii ziceau ca este pacat a ucide dar asta nu-i impiedica sa lapideze cu pietre femei, si nici sa duca razboaie. Si crestinii zic ca este pacat sa ucizi fara sa se sfiasca sa omoare dusmanii. Iisus insa a refuzat sa dea si o palma, daramite sa omoare pe cineva. Acum, daca painea vietii nu este prezenta Domnului in painea Euharistica, nu vad ce sens a mai avut atunci Cina cea de Taina. Imparatia sfintilor nu sunt mai multe ci una singura care incepe pentru crestini aici si acum daca fac dupa cuvantul Domnului primind viata vesnica. De ce nu au si ceilalti acces imediat, probabil pentru simplul fapt ca cei chemati imediat nu sunt chemati la distractie ci la lupta pana cand raul va fi nimicit si Imparatia Domnului va cobora pe pamantul transformat in care toti oamenii isi vor reprimi trupurile iar cei care nu au trecut imediat dupa moarte in Imparatie vor fi judecati. |
|
|||
|
|||
![]()
Mihai,
Referitor la celalalt mesaj, eu am citit in Apocalipsa ca exista doua invieri, prima a sfintilor care vor Imparati cu Hristos mii de ani, dupa care va fi a doua inviere, cea in trup a tuturor oamenilor, moment in care ne-sfintii vor fi judecati si unii vor merge la viata vesnica iar altii la chin vesnic si acest chin vesnic poarta numele de moartea a doua. Ca atare sfintii sunt cei care imparatesc deja cu Iisus dupa Cuvantul Sau asa ca nu pot fi decat crestini sau evrei care il asteptau pe Mesia fara a mai apuca sa il vada in viata lor, si se spune despre ei ca sunt fericiti cei ce au parte de invierea cea dintai, cu atat mai mult cu cat nu merg la Judecata dupa spusele atat ale apocalipsei cat si a lui Iisus care a zis ca cei ce vor crede in El si vor face voia Tatalui nu vor merge la Judecata ci vor trece de la moarte direct la viata. Deci in momentul in care trupul lor va muri, sufletul va fi viu alaturi de Hristos. Dupa cum se vede la moarte cea de a doua, moartea nu inseamna trecere in nefiinta, in inexistenta, ci inseamna o existenta departe de Dumnezeu, in intuneric si suferinta, ca atare viata inseamna o existenta alaturi de Dumnezeu in bucurie. Deci sfintii care trec de la moarte la viata fara a mai trece prin judecata, nu fac altceva decat sa treaca cu sufletul la o existenta alaturi de Iisus si de aceea Imparatia incepe aici si acum in inimile noastre pentru ca existenta alaturi de Iisus incepe aici si acum pentru crestini. Desavarsirea nu inseamna altceva decat ceea ce arata Iisus, faptele de iubire care il definesc pe Dumnezeu Tata, Dumnezeu care a zis in mod clar ca placerea Lui se afla in Fiul si ca atare este scris ca cel care nu il cinsteste pe Fiul nu il cinsteste nici pe Tatal, deci desavarsirea trece obligatoriu prin Fiul, inclusiv prin cinstirea Fiului. Ori musulmanii zic ca Iisus este un simplu profet, ca nu ar fi Fiul lui Dumnezeu. Eu nu am citit Coranul dar i-am ascultat pe cei care l-au studiat in cadrul cursurilor organizate, nu dupa urechea proprie, si care poarta discutii interconfesionale cu musulmanii, si ei zic ca aceasta religie este ca si cea ebraica: dinte pentru dinte si ochi pentru ochi, ori desavarsirea vine din iubirea vrajmasului dupa cum arata Iisus, iubire care la om este imposibila fara ajutorul lui Iisus si posibila numai prin El. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am inteles foarte bine ce ai vrut sa spui, iar a nu fi de fata ai inteles si tu foarte bine ca inseamna sa imi pomenesti numele fara sa mi te adresezi mie. Si vad ca nu te lasi de aceasta practica. De cand marturisirea credintei proprii inseamna atacuri constante la adresa unei persoane? Si apoi tocmai tu te lamentezi de atacurile la persoana, tu care faci cele mai multe. |
|
|||
|
|||
![]()
Stim ca Dumnezeu l-a trimis pe Iona la Niniveni:
IONA 1: 1. Si a fost cuvantul Domnului catre Iona, fiul lui Amitai, zicand: 2. "Scoala-te si du-te in cetatea cea mare a Ninivei si propovaduieste acolo, caci faradelegile lor au ajuns pana in fata Mea!" IONA 3: ... 8. Iar oamenii sa se imbrace cu sac si catre Dumnezeu sa strige din toata puterea si fiecare sa se intoarca de pe calea lui cea rea si de la nedreptatea pe care o savarsesc mainile lui; 9. Poate ca Dumnezeu Se va intoarce si Se va milostivi si va tine in loc iutimea maniei Lui ca sa nu pierim!" 10. Atunci Dumnezeu a vazut faptele lor cele de pocainta, ca s-au intors din caile lor cele rele. Si i-a parut rau Domnului de prezicerile de rau pe care li le facuse si nu le-a implinit. IONA 4: 9. Si a grait Domnul catre Iona: "Ai tu dreptate sa te manii pentru vrej?" Si el a raspuns: "Da, am dreptate sa fiu suparat de moarte!" 10. Si a zis Domnul: "Tu ti-ai facut necaz pentru acest vrej pentru care nu te-ai trudit si nici nu l-ai crescut, care si-a luat fiinta intr-o noapte si intr-alta a pierit! 11. Dar Mie cum sa nu-Mi fie mila de cetatea cea mare a Ninivei cu mai mult de o suta douazeci de mii de oameni, care nu stiu sa deosebeasca dreapta de stanga lor, si cu un mare numar de dobitoace?" Iisus, dupa ce ne spune ca fericiti sunt cei ce asculta cuvantul lui Dumnezeu si-l pazesc, ne spune: 29. Iar ingramadindu-se multimile, El a inceput a zice: Neamul acesta este un neam viclean; cere semn dar semn nu i se va da decat semnul proorocului Iona. 30. Caci precum a fost Iona un semn pentru Niniviteni asa va fi si Fiul Omului semn pentru acest neam. 31. Regina de la miazazi se va ridica la judecata cu barbatii neamului acestuia si-i va osandi, pentru ca a venit de la marginile pamantului, ca sa asculte intelepciunea lui Solomon; si, iata, mai mult decat Solomon este aici. 32. Barbatii din Ninive se vor scula la judecata cu neamul acesta si-l vor osandi, pentru ca s-au pocait la propovaduirea lui Iona; si, iata, mai mult decat Iona este aici. 33. Nimeni, aprinzand faclie, nu o pune in loc ascuns, nici sub obroc, ci in sfesnic, ca aceia care intra sa vada lumina. Probabil ca Iisus a avut un scop prin faptul ca i s-a adresat lui Petru: "Simon, fiul lui Iona" IN 21:15,16,17 Last edited by user11; 27.06.2011 at 01:31:59. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu intotdeauna ceea ce pare bilocatie este cu adevarat bilocatie.
(in paranteza eu cred ca bucuria noastra nu ar trebui sa fie convertirea altora la propria biserica ci desavirsirea lor indiferent de religie, a avea cu orice pret ultimul civint risca sa ocoleasca sinceritatea) Insa in cazul lui Arsenie Boca chiar aparenta lui moarte din 89 a fost o lucrare divina cu un anume scop. La fel pot fi si alte aparente bilocatii in care persoana iti apare vorbind chiar daca ea este in alta parte -chiar daca ea nu este sfinta, ceea ce inseamna ca ai o revelatie prin care trebuie sa ti se transmita ceva.. asta nu inseamna ca un sfint desavirsit prin har nu ar putea sa realizeze bilocatia. Eu si citiva prieteni am vb cu dinsul in 98 la manastirea de la Simbata de sus si ne povestea care a fost adevarul inlegatura cu moartea lui aparenta din 89 si ca pe vremea aceea nu primise inca cele doua trepte de sfintenie. Mai spunea si de faptul ca unii dintre gardieni la inceput erau suparati pentru faptul ca zavorul celulei era desfacut dar ca apoi au inteles (mai putin un ofiter) ca Dumnezeu face lucrarea asta. In familea mea am avut un strabunic care a fost preot si auzind din traditia preoteasca povestea ca sfintul Daniil Sihastrul in ultima parte a vietii avea puterea sa dispara si sa apara in alt loc -acolo unde era mai mare nevoie de el. Ceea ce vreau sa spun este ca de foarte multe ori mintea umana nu poate deosebi duhurile dupa toate lucrarile lor -care in aparenta pot fi identice- tocmai de aceea exista darul deosebirii duhurilor si al adevarului (de fals). Iar acest dar prin lucrarea lui poate fi comparat cu un detector pt lucrurile nevazute fara de care mintea omului nu poate vedea si deosebi cu adevarat daca sa zicem o levitatie este sfinta sau e cu ajutorul unor spirite de morti. Ca tot veni vb de levitatie -am vazut cu ochii mei cum sf. Arsenie nu lasa urme pe surafata uda a betonului cum a lasat cineva care a calcat inainte. |
|