Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.06.2011, 21:51:08
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
http://niculinamoisescu.weblog.ro/20...boca-un-sfint/

Domnule Catalin, cum e cu bilocatia aceea, bat-o vina, ca doar e falsa, de la "dr...i", si doar "ereticii aia de papistasi" o practica?! O sa mai dau linkuri, dar va spun de pe acum ca veti fi KO! Cand o sa deveniti catolic, sa ma anuntati. Neaparat. Mergem impreuna la Sfanta Liturgie, o duminica; daca e nevoie vin in Brasov; dupa aceea iesim la o bere in Piata Sfatului; asa ceva nu am cum sa ratez. Pe bune, oamenii care detesta atat de tare pe cineva sau ceva, ajung apoi extrem atasati de acel lucru/credinta/persoana/practica/etc., in aceeasi masura in care au urat inainte. Deschideti un manual de psihologie, si o sa intelegeti. Din nou, nu e o insulta, e doar simtul meu al umorului si putinele, dar clarele mele cunostinte de psihologie. Puteti intreba si alti colegi de forum despre aceasta lege nescrisa a mintii si sufletului uman: NU E BASCALIE.
Dumnezeu sa va ocroteasca si lumineze!
Stiu despre ce spuneti, dar eu nu detest nimic, spun doar adevarul pe care il spun si sfintii ortodocsi, nimic mai mult. Mi-a mai spus Noesisaa acest lucru, dar i-am raspuns ca sfintii nu au devenit arieni, monofiziti, catolici sau alte culte.
In legatura cu bilocatia, e bine ca ma intrebati, pe aceste lucruri nu am cum sa ma supar cumva. Dar eu incerc daca spun ceva sa fiu si sigur de ceea ce spun, ca sa nu cumva sa spun un neadevar.
Ceea ce mi-ai aratat nu e bilocatia, ci translatia. Mai exista si invizibilitatea, ambele difera de bilocatie. La bilocatie se presupune ca acea persoana se afla simultan in doua locuri diferite. In cazul translatiei (sau teleportare) persoana nu se afla simultan in doua locuri diferite. Si in cazul parintelui Arsenie Boca, observati ca in acel inteval de timp nu s-a aflat in celula. Deci nu era si la inmormantare si in celula. In cazul translatiei persoana parcurge o distanta mare intr-un interval scurt de timp.
Translatia sau teleportarea e o minune prezenta la mai multi sfinti. Chiar pe forumul catolic d-ul Mihnea mi-a spus de tranlatia unui alt sfant, Sfantul Ambrozie si am explicat diferenta. De asemenea, pe acest forum am discutat si despre acest aspect si am fost iar intrebat de translatie.
Bilocatia e o minune imposibila in crestinism din orice punct de vedere, si din punct de vedere logic, si teologic, si al evidentei minunilor sfintilor.
Din punct de vedere logic, un om are un corp si un suflet, daca e in doua locuri unde e sufletul sau? Din punct de vedere teologic, doar Dumnezeu are proprietatea de a fi peste tot. In rest fiintele create nu au aceasta capacitate. Nici ingerii, nici sfintii, nici oamenii nu pot fi in doua locuri simultan.
Niciodata nu putem intalni la un sfant din primul mileniu sau ortodox dupa aceea aceasta minune. In schimb apare in alte religii si in ocultism si am dat si o explicatie a acestei "minuni" in acele religii.
P.S. Cand deveniti ortodox fac eu cinste.

Last edited by catalin2; 26.06.2011 at 21:54:06.
Vechi 26.06.2011, 21:54:20
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
2.Ca sa luam un exemplu, daca ne ducem intr-o tara musulmana si spunem ca religia lor nu prea e buna...
3. imi scrieti, de acea convertire, e exact povestea penticostalilor, adventisitlor, etc. Un predicator neoprotestant ajunge in satul lor si rapeste ca lupul la stana credinciosi ai Bisericii, ducandu-i in cultul lui. Iar parintii fiind convertiti copii si urmasii mostenesc credinta gresita a parintilor. Nu e nicio noutate aici, si catolicii practica prozelitismul la fel ca si cultele neoprotestante. Va rog daca vreti sa faceti ce v-am spus eu cu ceea ce am scris, adica sa le aratati cuiva care cunoaste mai bine teologia.

P.S. Am mai spus de cateva ori ca nu doresc deloc sa va conving pe dvs. sau pe alti catolici. care dorea sa afle adevarul dadea semne de la inceput, ceea ce nu a fost cazul cu dvs. de exemplu.
Acesta e un forum ortodox, eu am intrat ca sa scriu si sa vorbesc cu ortodocsi. Aceasta e sectiunea dedicata BC, adica in care ortodocsii isi spun parerea despre BC. Cum eu stiu cateva lucruri despre catolcism am tinut si tin sa spun acele lucruri pentru ca ortodocsii sa le cunoasca, sa nu mai asculte de orice propovaduitor catolic. Nu e vina mea ca pe forum sunt si catolici. parerea ema e ca e bine sa fie, chiar si din alte culte neoprotestante, atat timp cat nu devin agresivi si sa treaca de limita de decenta in discutii.
Citind fugitiv cate ceva pe alte forumuri ortodoxe am observat ca pe unele nu sunt admisi catolcii, iar pe altele nu se sta prea mult al discutie cu ei, pentru ca sunt discutii inutile.
2. Ca sa luam exemplul de fata aici sintem intr-o tara ortodoxa in care singura preocupare a unor ortodocsi e sa arate "ce rai sint ailalti" Iar "raii" se apara si ei cum pot.
3. Acolo nu era vorba de nici o convertire. Era vorba despre faptul ca papa, stiind ca o mina de catolici din fundul Moldovei nu au preot, l-a cautat si l-a trimis la noi. Satul meu si noi, ca si crestini catolici, sintem atestati de pe la 1600, si sintem amintiti ca populatie de catolici de pe vremea lui Stefan cel Mare. Deci datorita unor papi noi, credinciosii catolici din Moldova am avut in permanenta preoti. Pentru ca cei care au pastorit turma au avut grija de turma.
Vechi 26.06.2011, 22:34:15
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Parintele Arsenie Boca, la care faceti referire, nu a fost canonizat de BO.
Unii il considera sfant, dar sunt si altii, tot crestini ortodocsi , care au anumite dubii.
Asa ca exemplul nu e edificator.
Si atunci ce e edificator? Dupa cum probabil ati observat pe forum, oameni de toate confesiunile au evlavie la Pr. Arsenie Boca. Asa ca nu doar ortodocsii il cinstesc. Si, deasemenea, proportia ortodocsilor care il cinstesc este semnificativa. Iar o asemenea cinstire, la o scara transconfesionala aproape, nu iese din nimic, ci din fapte concrete, nu din halucinatiile unei femei bolnave de evlavie, sau din calculul rece al unui ierarh-mason ecumenist.
Vechi 26.06.2011, 23:07:11
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Eu nu am spus ca nu este sfant. Asta numai Dumnezeu stie.
Eu am spus ca exista si ortodocsi pe care ii cunosc personal, care au anumite rezerve.
Si in afara de asta, cum v-a explicat Catalin, probabil ca nici nu e vorba de bilocatie.
Intr-adevar, si mie mi se pare bilocatia asta o prostie.
Ceea ce e bine sa intelegem toti e urmatorul fapt: ca nu minunile, care pot fi si mincinoase dau garantia sfinteniei, ci sfintenia si trairea dreptei credinte dau garantia adevaratelor minuni. Pentru noi, asta este criteriul.
Vechi 26.06.2011, 23:45:00
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Trebuie facuta distigtie intre Imparatia sfintilor pe pamint (din visul lui Nabucodonosor explicat ceva mai putin vag de catre Daniel) si Imparatia lui Dumnezeu desprecare Iisus a spus ca vaveni si ea pe pamint (si "a si venit" si la acel moment)
Sint doua intelesuri care au legtura intre ele dar nu sint chiar identice.
La fel ca si crestinul va rog sa cititi Biblia si Coranul , eu am acasa Coranul insa am avut nevoie doar de putine lucruri ca sa inteleg motivele razboiului.
Coranul nu a picat din cer cum scrie in el , izvoare istorice deminstreaza ca el a fost scris de catre urmasii lui Mohammed dupa moartea lui , El insusi nu a scris nimic insa stia sa citeasca uneori fara sa deschida scrisoarea.
Asa incit Mohammed nu putea incalca Coranul din moment ce nu era scris.
In islam sint tot felul de scrieri dar multe dintre ele sint povesti , unele se contraic cu altele si nu au baza reala.
Mohammed a avut o singura sotie, nu a interzis adoptia si a ingaduit poligamia tocmai pentru ca femeile ramase in nr mult mai mare decit barbati sa nu aibe o viata dezordonata.
Daca moralitatea in aceasta privinta era slaba atunci nici simpla privire a unei femei nu ar mai fi fost considerat pacat sau tentatie a ochiului asa incit nici acoperirea femeilor -chiar si a barbatilor cu acoperamint pina la pamint nu mai erau obligatorii.
Asadar exista atacuri de acest fel si din interiorul islamului ca sa isi poata autorii justifica sau ascunde faptele lor indoielnice sau odioase.
In Coran cuvintele citate ale lui Mohammed arata ca omorul, uciderea este un pacat. Desemenea spune ca razboiul s-a incheiar si ca de-acum gurile sa va vorbeasca si armele sa taca.
In legatura cu Euharistia ea la rindul ei este un simbol , Dumnezeu in lucrarea lui pentru desavirsire nu se impiedica de mincatul unei bucatele de piine binecuvintate, Euharistia nu este ceva nou sau unic si existent doar in lumea iudeo-crestina iar Iisus fiind cuprins in Dumnezire este prezent prin duh si prin calitatile noastre interioare in orice om si in religie care i se inchina Creatorului.
Adevarata euharistie este desavirsirea atit a calitatilor cit si a intaririi duhului sfint si manifestarea tuturor harismelor incit sa putem face fapte mai mari chiar si decit Iisus.
In lumea iudaica euharistia a fost "inventata" de catre Melchisedec prin simbolul binecuvintarii piinii prin aducerea ei ca ofranda si a ruperii si impartirii ei ritualice.
Insa mincatul ritualic al ofrandelor este prezent de multe mii de ani in lumea hindusa.
In Biblie se vb in mai multe locuri despre Imparatia sfintilor, sfintii lui Dumnezeu si Imparatia lui Dumnezeu (Cortul lui Dumnezeu).
Despre Biserica Anglicana nici eu nu stiam prea multe, decit ca a fost catolica si ca autocefalia ei partiala a fost adoptata in urma unor exagerari autoritare din partea reprezentantilor Vaticanului.
Si mai stiu doar ca se permite slujirea de catre femei in biserica similar cum in primul secol existau diaconite si proorocite. Lucru bun zic eu chiar daca acum unii il considera nebiblic dupa interpretarea dogmei oficiale.
Mohamed nu a avut o singura sotie ci dimpotriva, la inceput a fost monogam, dar dupa moartea sotiei, a avut o gramada de altele printre care si Aisha care era minora, extrem de minora daca pot spune asa. El la peste 50 de ani cu o fetiscana (pre)pubera. Si o gramada de alte femei a avut sub pretextul pe care l-ati invocat, sa aiba o situatie dupa razboi. Desfranarea la barbati gaseste mereu pretext. Le lasa pe femei fara venit si fara drept de a-si castiga in vre-un fel existenta ca sa le faca dependente de barbat care astfel isi satisface toate poftele desfranarii.
Si degeaba a zis ca-i pacat a ucide daca nu a si dat exemplu prin viata proprie. Si evreii ziceau ca este pacat a ucide dar asta nu-i impiedica sa lapideze cu pietre femei, si nici sa duca razboaie. Si crestinii zic ca este pacat sa ucizi fara sa se sfiasca sa omoare dusmanii. Iisus insa a refuzat sa dea si o palma, daramite sa omoare pe cineva.

Acum, daca painea vietii nu este prezenta Domnului in painea Euharistica, nu vad ce sens a mai avut atunci Cina cea de Taina.

Imparatia sfintilor nu sunt mai multe ci una singura care incepe pentru crestini aici si acum daca fac dupa cuvantul Domnului primind viata vesnica. De ce nu au si ceilalti acces imediat, probabil pentru simplul fapt ca cei chemati imediat nu sunt chemati la distractie ci la lupta pana cand raul va fi nimicit si Imparatia Domnului va cobora pe pamantul transformat in care toti oamenii isi vor reprimi trupurile iar cei care nu au trecut imediat dupa moarte in Imparatie vor fi judecati.
Vechi 27.06.2011, 00:17:11
Banned

Implicit

Mihai,
Referitor la celalalt mesaj, eu am citit in Apocalipsa ca exista doua invieri, prima a sfintilor care vor Imparati cu Hristos mii de ani, dupa care va fi a doua inviere, cea in trup a tuturor oamenilor, moment in care ne-sfintii vor fi judecati si unii vor merge la viata vesnica iar altii la chin vesnic si acest chin vesnic poarta numele de moartea a doua. Ca atare sfintii sunt cei care imparatesc deja cu Iisus dupa Cuvantul Sau asa ca nu pot fi decat crestini sau evrei care il asteptau pe Mesia fara a mai apuca sa il vada in viata lor, si se spune despre ei ca sunt fericiti cei ce au parte de invierea cea dintai, cu atat mai mult cu cat nu merg la Judecata dupa spusele atat ale apocalipsei cat si a lui Iisus care a zis ca cei ce vor crede in El si vor face voia Tatalui nu vor merge la Judecata ci vor trece de la moarte direct la viata. Deci in momentul in care trupul lor va muri, sufletul va fi viu alaturi de Hristos. Dupa cum se vede la moarte cea de a doua, moartea nu inseamna trecere in nefiinta, in inexistenta, ci inseamna o existenta departe de Dumnezeu, in intuneric si suferinta, ca atare viata inseamna o existenta alaturi de Dumnezeu in bucurie. Deci sfintii care trec de la moarte la viata fara a mai trece prin judecata, nu fac altceva decat sa treaca cu sufletul la o existenta alaturi de Iisus si de aceea Imparatia incepe aici si acum in inimile noastre pentru ca existenta alaturi de Iisus incepe aici si acum pentru crestini. Desavarsirea nu inseamna altceva decat ceea ce arata Iisus, faptele de iubire care il definesc pe Dumnezeu Tata, Dumnezeu care a zis in mod clar ca placerea Lui se afla in Fiul si ca atare este scris ca cel care nu il cinsteste pe Fiul nu il cinsteste nici pe Tatal, deci desavarsirea trece obligatoriu prin Fiul, inclusiv prin cinstirea Fiului. Ori musulmanii zic ca Iisus este un simplu profet, ca nu ar fi Fiul lui Dumnezeu. Eu nu am citit Coranul dar i-am ascultat pe cei care l-au studiat in cadrul cursurilor organizate, nu dupa urechea proprie, si care poarta discutii interconfesionale cu musulmanii, si ei zic ca aceasta religie este ca si cea ebraica: dinte pentru dinte si ochi pentru ochi, ori desavarsirea vine din iubirea vrajmasului dupa cum arata Iisus, iubire care la om este imposibila fara ajutorul lui Iisus si posibila numai prin El.
Vechi 27.06.2011, 00:25:11
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Cred ca gresiti; sfintetnia este sau ar trebui sa fie urmarita de orice crestin, indiferent ca e calugar sau nu. Multi sfinti au insistat asupra acestui lucru (Ioan Maria Vianney, Ioan Bosco, Francisc de Assisi etc). Am citit interpretarea rugaciunii Tatal nostru; iar atunci cind spunem "sfintesca-se Numele Tau", ce insemna? Oare nu e Dumnezeu destul de sfint? Bineinteles ca da. Noi de fapt cerem ca Numele Domnului sa se sfinteasca in noi, iar asta inseamna sa devenim sfinti. Cind am constientizat asta mi s-a parut lipsa de smerenie sa-i cer Domnului sa ma faca sfinta. Apoi mi-am dat seama ca asta e scopul vietuirii noastre pe pamint, iar sfintii ne incurajeaza sa perseveram pe acest drum al sfinteniei:
“Cerem ca noi, care am fost făcuți sfinți prin botez, să fim statornici în ceea ce am început a fi” (Sf. Ciprian).
"Este ca și cum am cere ca Biserica să fie într-adevăr ceea ce trebuie să fie, adică Sfânta Biserică, Biserica sfinților, acea Biserică ce proclamă sfințenia lui Dumnezeu, dragostea iertătoare. Deci noi nu cerem ca Dumnezeu să fie sfințit de noi, ci să fie sfințit în noi. “Căci după cum Cel ce v-a chemat este Sfânt, fiți și voi sfinți în toată purtarea voastră”. În prima invocație din “Tatăl nostru” cerem, așa cum am văzut, un lucru foarte mare, cerem să devenim sfinți!(pr. Raniero Cantalamessa)
"Sfintenia este scopul vietii crestinului" (Papa Benedict al XVI-lea)
Subscriu in totalitate. Sa dea Domnul, ca tot El a zis ca noi nu putem nimic fara ajutorul Lui.
Vechi 27.06.2011, 00:45:50
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
La acel mesaj spuneam ca Dl. Erethorn nu e de fata, pentru ca am vazut ca lipsea de cateva zile, in timp ce u erai de fata, pentru ca intri in fiecare zi. Deci nu am ce sa justific, doar ca nu ai inteles tu ce voiam sa spun.
Catalin,
Eu am inteles foarte bine ce ai vrut sa spui, iar a nu fi de fata ai inteles si tu foarte bine ca inseamna sa imi pomenesti numele fara sa mi te adresezi mie. Si vad ca nu te lasi de aceasta practica. De cand marturisirea credintei proprii inseamna atacuri constante la adresa unei persoane? Si apoi tocmai tu te lamentezi de atacurile la persoana, tu care faci cele mai multe.
Vechi 27.06.2011, 01:26:32
user11 user11 is offline
Banned

Data înregistrării: 18.11.2010
Implicit

Stim ca Dumnezeu l-a trimis pe Iona la Niniveni:
IONA 1:
1. Si a fost cuvantul Domnului catre Iona, fiul lui Amitai, zicand:
2. "Scoala-te si du-te in cetatea cea mare a Ninivei si propovaduieste acolo, caci faradelegile lor au ajuns pana in fata Mea!"

IONA 3:
...
8. Iar oamenii sa se imbrace cu sac si catre Dumnezeu sa strige din toata puterea si fiecare sa se intoarca de pe calea lui cea rea si de la nedreptatea pe care o savarsesc mainile lui;
9. Poate ca Dumnezeu Se va intoarce si Se va milostivi si va tine in loc iutimea maniei Lui ca sa nu pierim!"
10. Atunci Dumnezeu a vazut faptele lor cele de pocainta, ca s-au intors din caile lor cele rele. Si i-a parut rau Domnului de prezicerile de rau pe care li le facuse si nu le-a implinit.

IONA 4:
9. Si a grait Domnul catre Iona: "Ai tu dreptate sa te manii pentru vrej?" Si el a raspuns: "Da, am dreptate sa fiu suparat de moarte!"
10. Si a zis Domnul: "Tu ti-ai facut necaz pentru acest vrej pentru care nu te-ai trudit si nici nu l-ai crescut, care si-a luat fiinta intr-o noapte si intr-alta a pierit!
11. Dar Mie cum sa nu-Mi fie mila de cetatea cea mare a Ninivei cu mai mult de o suta douazeci de mii de oameni, care nu stiu sa deosebeasca dreapta de stanga lor, si cu un mare numar de dobitoace?"

Iisus, dupa ce ne spune ca fericiti sunt cei ce asculta cuvantul lui Dumnezeu si-l pazesc, ne spune:

29. Iar ingramadindu-se multimile, El a inceput a zice: Neamul acesta este un neam viclean; cere semn dar semn nu i se va da decat semnul proorocului Iona.
30. Caci precum a fost Iona un semn pentru Niniviteni asa va fi si Fiul Omului semn pentru acest neam.
31. Regina de la miazazi se va ridica la judecata cu barbatii neamului acestuia si-i va osandi, pentru ca a venit de la marginile pamantului, ca sa asculte intelepciunea lui Solomon; si, iata, mai mult decat Solomon este aici.
32. Barbatii din Ninive se vor scula la judecata cu neamul acesta si-l vor osandi, pentru ca s-au pocait la propovaduirea lui Iona; si, iata, mai mult decat Iona este aici.
33. Nimeni, aprinzand faclie, nu o pune in loc ascuns, nici sub obroc, ci in sfesnic, ca aceia care intra sa vada lumina.

Probabil ca Iisus a avut un scop prin faptul ca i s-a adresat lui Petru: "Simon, fiul lui Iona" IN 21:15,16,17

Last edited by user11; 27.06.2011 at 01:31:59.
Vechi 27.06.2011, 09:35:47
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Nu intotdeauna ceea ce pare bilocatie este cu adevarat bilocatie.
(in paranteza eu cred ca bucuria noastra nu ar trebui sa fie convertirea altora la propria biserica ci desavirsirea lor indiferent de religie, a avea cu orice pret ultimul civint risca sa ocoleasca sinceritatea)
Insa in cazul lui Arsenie Boca chiar aparenta lui moarte din 89 a fost o lucrare divina cu un anume scop. La fel pot fi si alte aparente bilocatii in care persoana iti apare vorbind chiar daca ea este in alta parte -chiar daca ea nu este sfinta, ceea ce inseamna ca ai o revelatie prin care trebuie sa ti se transmita ceva.. asta nu inseamna ca un sfint desavirsit prin har nu ar putea sa realizeze bilocatia. Eu si citiva prieteni am vb cu dinsul in 98 la manastirea de la Simbata de sus si ne povestea care a fost adevarul inlegatura cu moartea lui aparenta din 89 si ca pe vremea aceea nu primise inca cele doua trepte de sfintenie. Mai spunea si de faptul ca unii dintre gardieni la inceput erau suparati pentru faptul ca zavorul celulei era desfacut dar ca apoi au inteles (mai putin un ofiter) ca Dumnezeu face lucrarea asta.

In familea mea am avut un strabunic care a fost preot si auzind din traditia preoteasca povestea ca sfintul Daniil Sihastrul in ultima parte a vietii avea puterea sa dispara si sa apara in alt loc -acolo unde era mai mare nevoie de el.
Ceea ce vreau sa spun este ca de foarte multe ori mintea umana nu poate deosebi duhurile dupa toate lucrarile lor -care in aparenta pot fi identice- tocmai de aceea exista darul deosebirii duhurilor si al adevarului (de fals).
Iar acest dar prin lucrarea lui poate fi comparat cu un detector pt lucrurile nevazute fara de care mintea omului nu poate vedea si deosebi cu adevarat daca sa zicem o levitatie este sfinta sau e cu ajutorul unor spirite de morti.
Ca tot veni vb de levitatie -am vazut cu ochii mei cum sf. Arsenie nu lasa urme pe surafata uda a betonului cum a lasat cineva care a calcat inainte.
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican