Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2011, 00:02:01
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Noesissaa - defaimatori sunt gramada, la ei sa plec urechea? Cati nu hulesc si Biserica Ortodoxa, pe ei sa ii ascult?
ai curajul sa faci comparatie intre cele doua biserici?
Vechi 18.01.2011, 00:04:50
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Cum stiu ca se joaca? Am explicat mai sus, nu au ceea ce Biserica dintotdeauna a spus ca trebuie sa aiba: succesiune apostolica.

Ai auzit ca exista si inselare de la cel rau, nu? Ca in orice altceva, nu ne putem baza doar pe propriile sentimente daca un anumit lucru este adevarat sau nu, sau daca ceea ce simtim este un lucru bun. Daca sfintii au simtit ce ai simtit tu nu inseamna, nici, pe de o parte ca tu esti sfanta, nici ca ceea ce simti tu este ce au simtit ei.
Tocmai ca succesiune apostolica exista daca asta este criteriu tau si nu credinta in Hristos. Ce successiune apostolica a avut Sf. Ap. Pavel inainte de a deveni Pavel? A crezut in Hristos care i s-a aratat personal desi in ceea ce ziceau apostolii nu credea, ba chiar umbla sa ii lege pe toti crestinii daca ar fi putut!

Inselare de la cel rau exista si asa ii ziceau si marii invatati lui Iisus, ca El cu puterea celui rau facea minunile. Si atunci a pronuntat Iisus cuvintele cele mai dure din evanghelie: pacatul impotriva Duhului Sfant care nu se iarta niciodata. Pai cum sa se ierte la cel care il priveste pe Domnul si zice ca este diavolul? Numai cine il recunoaste pe Domnul ca mesia si Fiu al lui Dumnezeu se mantuieste, cine insa Il vede si zice iata-l pe cel rau, nu are cum sa se mantuiasca, ci ramane in continuare orb...
Cat despre faptul de a fi sfanta sau nu, eu stiu ca toti oamenii sunt chemati spre sfintenie, stiu ca Sf. Ap. Pavel este sfant si totusi zicea despre el ca nu face binele pe care il vrea ci raul pe care nu il vrea. Dar Hristos a fost mai puternic decat slabiciunile apostolului, care dealtfel a zis ca cine spune ca nu greseste nu are adevar in el. Asta nu inseamna ca ceea ce au simtit sfintii nu era adevarat doar pentru ca ei erau imperfecti... Domnul a zis: "cere si vei primi", asa ca am cerut si am primit in baza cuvintelor Lui si nicidecum a sfinteniei mele care nu exista ci este doar un obiectiv spre care tind fara sa il pot atinge, in orice caz, nu prin forte proprii ci doar daca intr-o zi va binevoi Domnul sa ma ia in brate si sa zica "Hop"!
Vechi 18.01.2011, 00:05:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
ai curajul sa faci comparatie intre cele doua biserici?
Fac comparatie intre toate bisericile care cred in Iisus Hristos!
Vechi 18.01.2011, 00:10:20
Banned

Implicit

Citat:
Stiu cum era biserica primilor crestini, si la fel de bine stiu ca noi nu mai suntem primii crestini, ca orice altceva Biserica a evoluat, si-a cristalizat intelegerea credintei, a dezvoltat ritualul prin care i se aduce slava lui Dumnezeu, si toate prin puterea si ghidarea Sf. Duh care a fost trimis Sfintilor Apostoli si prin ei urmasilor lor, adica episcopilor si preotilor pe care i-au hirotonit pana in ziua de azi. Cine nu se afla sub ascultarea urmasilor Sf. Apostoli, nu se afla sub ascultarea Domnului Iisus, si nu face parte din Biserica Sa. Este destul de simplu si de logic. Poti sa spui ce vrei despre dragoste, iubire, etc., pana la urma daca nu esti sub ascultarea directa a lui Hristos, nu faci ceea ce vrea Hristos sa faci, adica sa fii parte din Biserica Lui.
Pai la fel zic si ortodocsii de fiecare fel (greco-ortodocsi, copti, stil vechi si nou etc), la fel zic si catolicii de fiecare fel (romano-, greco, reformati), si iata ca traditiile lor nu sunt aceleasi. Ca atare traditia apartine oamenilor, si doar credinta in Hristos ca Fiu a lui Dumnezeu si mantuitor, acea credinta care a existat la toti crestinii indiferent de traditia in care s-au nascut, vine de la Duhul Sfant... Ca altfel ar insemna ca se mantuie doar cei de acum cu credinta cristalizata si nu si cei de atunci, sau invers, depinde cum consideri, ceea ce este complet fals. Toti se mantuie dupa cum a zis Iisus, prin credinta in El ca mantuitor etc...
Vechi 18.01.2011, 00:13:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
si de ce nu ai ramas daca ti-a placut asa mult?acea biserica eretica.
Cine a zis ca nu am ramas? Eu raman in orice biserica unde ma simt bine
Vechi 18.01.2011, 00:13:40
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Tocmai ca succesiune apostolica exista daca asta este criteriu tau si nu credinta in Hristos. Ce successiune apostolica a avut Sf. Ap. Pavel inainte de a deveni Pavel? A crezut in Hristos care i s-a aratat personal desi in ceea ce ziceau apostolii nu credea, ba chiar umbla sa ii lege pe toti crestinii daca ar fi putut!
Daca citesti Faptele Apostolilor, ai sa vezi ca dupa ce a avut viziunea de pe drumul Damascului, Saul a ramas orb, apoi a fost botezat de unul dintre ucenici, Anania, si a primit girul/posibil hirotonia de la Baraba. (cap. 9) Da, a crezut exact ceea ce credeau si ceilalti apostoli.
Vechi 18.01.2011, 00:15:37
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Pai la fel zic si ortodocsii de fiecare fel (greco-ortodocsi, copti, stil vechi si nou etc), la fel zic si catolicii de fiecare fel (romano-, greco, reformati), si iata ca traditiile lor nu sunt aceleasi. Ca atare traditia apartine oamenilor, si doar credinta in Hristos ca Fiu a lui Dumnezeu si mantuitor, acea credinta care a existat la toti crestinii indiferent de traditia in care s-au nascut, vine de la Duhul Sfant... Ca altfel ar insemna ca se mantuie doar cei de acum cu credinta cristalizata si nu si cei de atunci, sau invers, depinde cum consideri, ceea ce este complet fals. Toti se mantuie dupa cum a zis Iisus, prin credinta in El ca mantuitor etc...

In fine, Adriana, ramai cu ale tale...
Vechi 18.01.2011, 00:18:34
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
Stiu cum era biserica primilor crestini, si la fel de bine stiu ca noi nu mai suntem primii crestini, ca orice altceva Biserica a evoluat, si-a cristalizat intelegerea credintei, a dezvoltat ritualul prin care i se aduce slava lui Dumnezeu, si toate prin puterea si ghidarea Sf. Duh care a fost trimis Sfintilor Apostoli si prin ei urmasilor lor, adica episcopilor si preotilor pe care i-au hirotonit pana in ziua de azi. Cine nu se afla sub ascultarea urmasilor Sf. Apostoli, nu se afla sub ascultarea Domnului Iisus, si nu face parte din Biserica Sa. Este destul de simplu si de logic. Poti sa spui ce vrei despre dragoste, iubire, etc., pana la urma daca nu esti sub ascultarea directa a lui Hristos, nu faci ceea ce vrea Hristos sa faci, adica sa fii parte din Biserica Lui.
foarte corect fara continuitate apostolica biserica este in erezie.
Vechi 18.01.2011, 00:21:37
Banned

Implicit

Citat:
Daca citesti Faptele Apostolilor, ai sa vezi ca dupa ce a avut viziunea de pe drumul Damascului, Saul a ramas orb, apoi a fost botezat de unul dintre ucenici, Anania, si a primit girul/posibil hirotonia de la Baraba. (cap. 9) Da, a crezut exact ceea ce credeau si ceilalti apostoli.
Da, a primit botezul DUPA ce a crezut in Hristos care i s-a aratat lui personal. Exact cum fac protestantii care primesc botezul DUPA ce ajung sa creada in Hristos si nu inainte. Si nu cred in Hristos pentru ca asa le spune un preot sa faca (desi foarte bine si de cei care cred la auzul cuvintelor unor preoti) ci sunt multi care cred pentru ca Hristos a intervenit in viata lor intr-un fel sau altul, cum a fost si cazul meu. Am crezut printr-o minune de la Domnul intr-un moment in care habar nu aveam ce zic preotii in biserica, stiam doar ca se vorbea mult la televizor de Tatal nostru si de aici a inceput totul. Dupa care m-am rugat sa stiu la care biserica sa merg, care este cea adevarata. Si mi-au fost aratate o gramada de biserici care cred in Hristos, toate la fel de adevarate, chiar daca cu ritualuri si traditii atat de diferite chiar si de la o tara la alta in cadrul aceleiasi biserici... Diferenta fata de protestanti este ca eu eram deja botezata, prin traditie, de parinti complet atei...
Vechi 18.01.2011, 00:23:08
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pantsless Vezi mesajul
Nu nu, abia daca tu-l vezi, atunci pacat.
Da, nu vad nimic rau in pozele alea. Vezi c-am facut in post cu cateva pagini in urma in care am explicat cum doar niste oameni incuiati la minte pot refuza ceva nou. Ce anume nu e in regula acolo? Ah, ca n-ai mai vazut asa ceva pana acum: de acord. Si ce daca? Totul e relativ.. Tu cunosti o realitate, si ce e nou pentru tine ti se pare ciudat. Gandeste-te ca realitatea putea fi alta, si atunci ce consideri acum ciudat ti s-ar fi parut ok. Chiar nu poti gandi "outside the box"?

Cu un lucru sunt de acord: "Mare-i gradina ta doamne..."

PS: eu cred ca tu esti pe un drum gresit.. Vrei sa punem pariu?
ai ocazia sa fi banat cit de curind o intreaga comunitate ortodoxa o faci incuiata la cap da cine te crezi tu?esti un eretic nevindecabil deci atentie marita.
Subiect închis

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04