Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Cum stiu ca se joaca? Am explicat mai sus, nu au ceea ce Biserica dintotdeauna a spus ca trebuie sa aiba: succesiune apostolica.
Ai auzit ca exista si inselare de la cel rau, nu? Ca in orice altceva, nu ne putem baza doar pe propriile sentimente daca un anumit lucru este adevarat sau nu, sau daca ceea ce simtim este un lucru bun. Daca sfintii au simtit ce ai simtit tu nu inseamna, nici, pe de o parte ca tu esti sfanta, nici ca ceea ce simti tu este ce au simtit ei.
|
Tocmai ca succesiune apostolica exista daca asta este criteriu tau si nu credinta in Hristos. Ce successiune apostolica a avut Sf. Ap. Pavel inainte de a deveni Pavel? A crezut in Hristos care i s-a aratat personal desi in ceea ce ziceau apostolii nu credea, ba chiar umbla sa ii lege pe toti crestinii daca ar fi putut!
Inselare de la cel rau exista si asa ii ziceau si marii invatati lui Iisus, ca El cu puterea celui rau facea minunile. Si atunci a pronuntat Iisus cuvintele cele mai dure din evanghelie: pacatul impotriva Duhului Sfant care nu se iarta niciodata. Pai cum sa se ierte la cel care il priveste pe Domnul si zice ca este diavolul? Numai cine il recunoaste pe Domnul ca mesia si Fiu al lui Dumnezeu se mantuieste, cine insa Il vede si zice iata-l pe cel rau, nu are cum sa se mantuiasca, ci ramane in continuare orb...
Cat despre faptul de a fi sfanta sau nu, eu stiu ca toti oamenii sunt chemati spre sfintenie, stiu ca Sf. Ap. Pavel este sfant si totusi zicea despre el ca nu face binele pe care il vrea ci raul pe care nu il vrea. Dar Hristos a fost mai puternic decat slabiciunile apostolului, care dealtfel a zis ca cine spune ca nu greseste nu are adevar in el. Asta nu inseamna ca ceea ce au simtit sfintii nu era adevarat doar pentru ca ei erau imperfecti... Domnul a zis: "cere si vei primi", asa ca am cerut si am primit in baza cuvintelor Lui si nicidecum a sfinteniei mele care nu exista ci este doar un obiectiv spre care tind fara sa il pot atinge, in orice caz, nu prin forte proprii ci doar daca intr-o zi va binevoi Domnul sa ma ia in brate si sa zica "Hop"!