Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.10.2012, 07:02:01
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Pai Ovidiu, am zis eu altceva? Sophia e cea nemulțumita.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 09:10:23
ovidiu b.
Guest

Implicit

Nu, nu ai zis, a fost un mod indirect de a-i răspunde. Tu zici bine. Iertare dacă s-a înțeles altceva.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 09:18:51
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cu logica asta nici fumatul sau drogurile nu sunt interzise.
Si la o adica nici sexul in grup.
nu esti atent amice. Poate cineva sa faca sex in grup DOAR cu sotia lui? Spune undeva in NT ca, crestinul are voie sa aiba mai multe sotii (deci ar putea sa faca sex in grup cu mai multe femei)? Dupa cum vezi am specificat in mesajul meu ca DOAR intre sot si sotie placeruile sexuale sunt ingaduite
ps: fumatul si drogurile...duc la sinucidere (chiar daca e o sinucidere lenta) iar sinuciderea e INTERZISA de Dumnezeu
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 09:29:55
ovidiu b.
Guest

Implicit

Toți cei ce umblă după plăceri, de orice fel, nu vor scăpa de primejdii, căci sub orice plăcere e încolăcit un șarpe.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 09:31:50
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
bineinteles. Orice lucru in viata daca este PREA MULT strica deoarece exista riscul sa dea dependenta, sa devii robul acelui lucru. TOTUL in viata trebuie sa fie cu masura. La asta s-a referit aici Pavel. In schimb spune Pavel ca ar fi ceva interzis, cum ar fi...placerile sexuale intre soti?
Și aceasta v-o spun, fraților: Că vremea s-a scurtat de acum, așa încât și cei ce au femei să fie ca și cum n-ar avea. (Cor 7, 29)
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 09:35:26
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Și aceasta v-o spun, fraților: Că vremea s-a scurtat de acum, așa încât și cei ce au femei să fie ca și cum n-ar avea. (Cor 7, 29)

Tot in 1 Corinteni cap 7 acelasi Pavel spune cu 2 versete mai sus:
"Te-ai legat de femeie? Nu căuta dezlegare. Te-ai dezlegat de femeie? Nu căuta femeie.
Dacă însă te vei însura, n-ai greșit. Ci fecioara, de se va mărita, N-A greșit "
Si Pavel spune mai departe de se ar fi bine ca omul sa nu se casatoreasca (insa e parerea lui personala). Spune cumva Pavel: "Domnul zice"-bine ar fi omului sa nu se casatoresca?". NU

Last edited by stefan florin; 29.10.2012 at 09:44:25.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 09:39:06
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
si atunci cu copii cum ramane? Ii facem in laborator? Daca ar fi sa luam sfatul lui Pavel (personal de altfel) NIMENI NU s-ar mai insura si NIMENI NU ar mai face copii
Amice, ori te prefaci, ori nu vezi. Nimeni nu este împotriva nașterii de prunci. Ți se pare că nu s-a scris destul pe această temă?

Vezi, după cum îți spuneam și repet, și sectarii fac la fel, interpretează Biblia după cum îi taie capul. Dacă am ține cont de ce spun Sfinții Părinți, nu ne-am rătăci. Și vezi că mai e și Sfânta Tradiție pe care tu o excluzi. Când vei putea să le accepți atunci putem continua dicuția.

ps: nu crezi că un duhovnic te-ar putea lămuri mai bine? Apropo l-ai întrebat dacă e de acord cu prezervativul?

Last edited by ovidiu b.; 24.09.2013 at 16:53:05.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 09:50:15
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Amice, ori te prefaci, ori nu vezi. Nimeni nu este împotriva nașterii de prunci. Ți se pare că nu s-a scris destul pe această temă?

Vezi, după cum îți spuneam și repet, și sectarii fac la fel, interpretează Biblia după cum îi taie capul. Dacă am ține cont de ce spun Sfinșii Părinți, nu ne-am rătăci.
pai atunci transformam femeia intr-un incubator? Obiect de facut copii?
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 09:57:34
ovidiu b.
Guest

Implicit

Eu nu sunt împotriva legăturilor trupești dintre soți atâta timp cât urmează cursul firesc al nașterii de prunci, iar la timpul potrivit să existe și înfrânare. Chiar nu ai citit nimic din ce s-a scris până acum?
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 10:07:29
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu nu sunt împotriva legăturilor trupești dintre soți atâta timp cât urmează cursul firesc al nașterii de prunci, iar la timpul potrivit să existe și înfrânare. Chiar nu ai citit nimic din ce s-a scris până acum?
am citit cu FOARTE MARE atentie. Desigur ca trebuie sa existe si o infranare (chiar eu am scris despre infranare intr-un mesaj adresat ieri lui Alin), altfel am face din sex un idol. Dar asta nu inseamna ca placerile trupesti ar fi interzise daca sunt cu masura
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02