Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2012, 00:22:53
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Acolo scrie ceva despre inviere si viata. Domnul Iisus Hristos leaga viata vesnica ("nu va muri niciodata") de inviere.

"oricine vede pe Fiul si crede în El să aibă viată vesnică si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi."(Ioan 6:40)

Sa nu mai repeti gugumania aceea cu "este vorba doar de invierea trupului". Nu lua in derizoriu fagaduinta Mantuitorului (ca se va intoarce si va fi o inviere a mortilor). Crezi ca Mantuitorul se intoarce doar ca sa invie hoiturile si sa le dea mortilor care oricum traiesc in prezenta Sa?
Ce sa-ti raspund eu tie daca numai hoituri ai in cap ? Invata sa vorbesti intai.Faptul ca ingrosi anumite chestii nu inseamna ca ai si dreptate.Da, Mantuitorul iti va invia "hoitul" .
Vechi 26.01.2012, 00:31:37
bob2909 bob2909 is offline
Banned

Data înregistrării: 04.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
de credinta e vorba ? Ce scrie aici ?

Ci v-ați apropiat de muntele Sion și de cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc și de zeci de mii de îngeri, în adunare sărbătorească,
Și de Biserica celor întâi născuți, care sunt scriși în ceruri și de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, și de duhurile drepților celor desăvârșiți,
Ce sant duhurile dreptilor cei desavarsiti ?
Că spre aceasta s-a binevestit morților, ca să fie judecați ca oameni, după trup, dar să vieze, după Dumnezeu cu duhul.

Adica cum sa vieze mortii dupa Dumnezeu cu duhul ?

Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare,Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă."

Cum adica viu facut cu duhul ?
Despre ce credinta e vorba ? Tu intelegi ce scrie acolo sau nu ? asta e intrebarea.
Exact Dupa cum a spus si Sfantul Serafim de Sarov, vom invia dupa Duhul lui Dumnezeu, care este viata si invierea, care l-a facut pe Iisus Arhiereu vesnic dupa oranduiala lui Melchisedec :

"5. Așa și Hristos nu S-a preaslăvit pe Sine însuși, ca să Se facă arhiereu, ci Cel ce a grăit către El: "Fiul Meu ești Tu, Eu astăzi Te-am născut"."

"7. El, în zilele trupului Său, a adus, cu strigăt și cu lacrimi, cereri și rugăciuni către Cel ce putea să-L mântuiască din moarte și auzit a fost pentru evlavia Sa,"

"20. Unde Iisus a intrat pentru noi ca înaintemergător, fiind făcut Arhiereu în veac, după rânduiala lui Melchisedec."

"2. Cu aceasta, Iisus S-a făcut chezașul unui mai bun testament.
23. Apoi acolo s-a ridicat un șir de preoți, fiindcă moartea îi împiedica să dăinuiască.
24. Aici însă, Iisus, prin aceea că rămâne în veac, are o preoție netrecătoare (veșnică)."

"28. Tot așa și Hristos, după ce a fost adus o dată jertfă, ca să ridice păcatele multora, a doua oară fără de păcat Se va arăta celor ce cu stăruință Îl așteaptă spre mântuire."

Si totusi despre cel care a inviat din morti , viu facut cu Duhul dar mort cu trupul,
Pavel spune urmatorul lucru :

"20. Dar acum Hristos a înviat din morți, fiind începătură (a învierii) celor adormiți.
21. Că de vreme ce printr-un om a venit moartea, tot printr-un om și învierea morților.
22. Căci, precum în Adam toți mor, așa și în Hristos toți vor învia.
23. Dar fiecare în rândul cetei sale: Hristos începătură, apoi cei ai lui Hristos, la venirea Lui,
24. După aceea, sfârșitul, când Domnul va preda împărăția lui Dumnezeu și Tatălui, când va desființa orice domnie și orice stăpânire și orice putere.
25. Căci El trebuie să împărățească până ce va pune pe toți vrăjmașii Săi sub picioarele Sale.
26. Vrăjmașul cel din urmă, care va fi nimicit, este moartea."

El (Hristos) deja inviat din morti, Pavel spune ca ultimul vrajmas care i se va supune este moartea. Pai El deja inviat , de ce nu a spus ca moartea i s-a supus deja, dar nu caci El viu a fost facut cu Duhul si mort cu trupul, Deci moartea va fii vrajmasa trupului sau la a doua venire insa va fii biruita prin duhul sau... daca ma intelege careva ...

deci raspunsul are legatura cu : distrugeti acest templu (cort) {Apocalipsa 21 :3. Și am auzit, din tron, un glas puternic care zicea: Iată, cortul lui Dumnezeu este cu oamenii și El va sălășlui cu ei și ei vor fi poporul Lui și însuși Dumnezeu va fi cu ei.} si a treia zii il ridic.

Cum spune Petru : " 8. Și aceasta una să nu vă rămână ascunsă, iubiților, că o singură zi, înaintea Domnului, este ca o mie de ani și o mie de ani ca o zi."

Iata ca au trecut II ZILE si suntem in a III a ... DOAMNE AJUTA !!!

Last edited by bob2909; 26.01.2012 at 00:36:42.
Vechi 26.01.2012, 01:04:16
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Da, Mantuitorul iti va invia "hoitul" .
Asta inseamna pentru tine invierea? Nu crezi ca s-ar putea si fara ea? Ce nevoie este de trupuri, de vreme ce mortii oricum traiesc, constienti si in prezenta Mantuitorului?

Ai facut praf toata nadejdea invierii.

Fiecare cu ale lui. Ramai tu ca nadejdea nemuririi mortului (si a recapatarii trupului, la un moment dat), iar eu raman cu nadejdea invierii (cu trupuri schimbate, nesupuse putrezirii), fagaduita de Hristos.

Noapte buna.

Last edited by grasu77; 26.01.2012 at 01:06:22.
Vechi 26.01.2012, 01:22:40
androneo androneo is offline
Banned

Data înregistrării: 08.01.2012
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru androneo
Implicit Sufletul dupa moarte

Cine vrea sa stie ce se intampla cu oamenii dupa ce mor, sa citeasca http://www.crestinortodox.ro/carti-o...l-dupa-moarte/
Vechi 26.01.2012, 07:18:36
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de androneo Vezi mesajul
Cine vrea sa stie ce se intampla cu oamenii dupa ce mor, sa citeasca http://www.crestinortodox.ro/carti-o...l-dupa-moarte/
1. Vad foarte des expresia "viata dupa moarte". Este gresita (avand in vedere ideea pe care o prezinta). Ar trebui sa scrie "viata in moarte". "Viata dupa moarte" inseamna viata dupa invierea din morti. Ar fi necesara putina atentie la exprimare.

2. Sfanta Scriptura nu trateaza starea de pe timpul mortii (face doar cateva referiri despre inconstienta si inactivitate). In schimb, filozofia "sufletului nemuritor", dezvolta acest subiect pe capitole intregi.

3. Am spicuit din capitolele despre starea mortului (in link-ul postat). Cap. "viata dupa moarte" incepe cu motoul "Astept invierea mortilor, si viata veacului ce va sa vina" (Crezul). Totusi, nu trateaza deloc problema invierii ci prezinta filozofia nemuririi mortului. Chiar se arata ca, dupa moarte (fara sa fie nevoie de inviere) mortul traieste mai activ (pentru ca nu mai are trup, care este o povara). Crezand intro astfel de filozofie, ce rost mai are invierea promisa de Mantuitorul? Ce nevoie mai este de asa ceva?

Last edited by grasu77; 26.01.2012 at 07:21:03.
Vechi 26.01.2012, 09:34:50
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul

3. Am spicuit din capitolele despre starea mortului (in link-ul postat). Cap. "viata dupa moarte" incepe cu motoul "Astept invierea mortilor, si viata veacului ce va sa vina" (Crezul). Totusi, nu trateaza deloc problema invierii ci prezinta filozofia nemuririi mortului. Chiar se arata ca, dupa moarte (fara sa fie nevoie de inviere) mortul traieste mai activ (pentru ca nu mai are trup, care este o povara). Crezand intro astfel de filozofie, ce rost mai are invierea promisa de Mantuitorul? Ce nevoie mai este de asa ceva?
Și am văzut cer nou și pământ nou. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este.
Și am văzut cetatea sfântă, noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu, gătită ca o mireasă, împodobită pentru mirele ei.
Și am auzit, din tron, un glas puternic care zicea: Iată, cortul lui Dumnezeu este cu oamenii și El va sălășlui cu ei și ei vor fi poporul Lui și însuși Dumnezeu va fi cu ei.
Și va șterge orice lacrimă din ochii lor și moarte nu va mai fi; nici plângere, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi, căci cele dintâi au trecut...

...Și neamurile vor umbla în lumina ei, iar împărații pământului vor aduce la ea mărirea lor.

Invierea are rost pentru ca vei trai in continuare pe pamant. (Doamne ajuta )
Vechi 26.01.2012, 09:51:32
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit sufletul moare (13)

"Izbăvește de sabie sufletul meu și din gheara câinelui viața mea." (Ps. 22,22 - versiunea Sinodală)

Dacă sufletul are o constituție eterică, imaterială, îi poate fi amenințată viața cu o sabie? Sufletul poate muri?
Vechi 26.01.2012, 09:57:38
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
"Izbăvește de sabie sufletul meu și din gheara câinelui viața mea." (Ps. 22,22 - versiunea Sinodală)

Dacă sufletul are o constituție eterică, imaterială, îi poate fi amenințată viața cu o sabie? Sufletul poate muri?
mda...daca ingerii sunt spirite, deci fiinte imateriale, cum se face ca se folosesc de sabii (metal nu?) pentru a ucide un om?- "Atunci a deschis Domnul ochii lui Valaam și acesta a văzut pe îngerul Domnului, care stătea în mijlocul drumului cu sabia ridicată în mână, și s-a închinat și a căzut cu fața la pământ" (Numeri 22:31). Cine stie, acum poate au pistoale!

Last edited by stefan florin; 26.01.2012 at 10:08:56.
Vechi 26.01.2012, 10:00:21
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
mda...daca ingerii sunt spirite, deci fiinte imateriale, cum se face ca se folosesc de sabii (metal nu?) pentru a ucide un om? Cine stie, acum poate au pistoale!
Aceasta este o altă dilemă și mare provocare la adresa matale. Din fericire, topicul se ocupă de cu totul altă problemă...
Vechi 26.01.2012, 10:13:02
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Aceasta este o altă dilemă și mare provocare la adresa matale. Din fericire, topicul se ocupă de cu totul altă problemă...
a fost o replica la mesajul tau anterior
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31