Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2010, 19:25:16
Don_Juan's Avatar
Don_Juan Don_Juan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2010
Locație: Terra, Calea Lactee
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
de unde pana un de satanisti? fiecare are propria prapastie in fata, de ce sa ma umplu eu de pacate sa-l imping?
Aici spui un mare adevar. De ce sa te umpli TU de pacate. Un mod de gandire foarte egoist.
Dar de ce sa nu te umpli te fapte bune si sa-i intinzi o mana de ajutor si sa-i deschizi ochii?

Citat:
ai gandire oricum vrei sa-i spui, dar crestina nu. vad ca tot spui de satanisti, esti cumva satanist, de te tot ataci atat? toti pot avea nedumeriri si intrebari, dar daca mergi pe calea ce dreapta este foarte bine, daca o iei pe langa devii eretic. daca n-as fi fost ortodoxa poate ca asa mi s-ar parea ca raspunsurile sunt veninoase, ca nu sunt cum vroiam eu, ca cel mai bine si cei cei mai buni prieteni sunt cei care te lasa in pacat, si-ti canta in struna, nu?
daca esti pe calea cea buna, o iau ca pe o mare minune, nu ca pe un egoism. ciudata gandire ai.
Si daca ai devenit eretic, gata s-a terminat totul? Nu mai ai dreptul la ajutor? Nu se mai poate face nimic? Nu exista cale de intoarcere?
Sunt multi oameni care au idei eretice de care nici nu constientizeaza.

Citat:
oricum ai mare nevoie de Dumnezeu. Doamne ajuta!
La fel ca toata lumea.

Last edited by Don_Juan; 23.02.2010 at 19:31:46.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 20:03:26
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Don_Juan Vezi mesajul
Aici spui un mare adevar. De ce sa te umpli TU de pacate. Un mod de gandire foarte egoist.
Dar de ce sa nu te umpli te fapte bune si sa-i intinzi o mana de ajutor si sa-i deschizi ochii?

daca ma umplu de pacate Dumnezeu sa ma ierte. cum nu stiu la ce te referi, parca m-ai sfatui sa nu fiu egoista sa imping satanistul in groapa? n-ar fi crestineste.

Si daca ai devenit eretic, gata s-a terminat totul? Nu mai ai dreptul la ajutor? Nu se mai poate face nimic? Nu exista cale de intoarcere?
Sunt multi oameni care au idei eretice de care nici nu constientizeaza.

e mai greu sa faci ceva cand devii eretic, ai stiu de Dumnezeu si te-ai lepadat de El. bineinteles ca exista ajutor, dar e foarte important sa-l ceri. degeaba iti spun de Dumnezeu daca nu vrei sa auzi. asa este, sunt multi eretici si unii chiar stau in primul rand la biserica, si au idei si ganduri eretice ..

La fel ca toata lumea
Sa ne ajute Dumnezeu!.
...............
Vechi 23.02.2010, 20:17:13
Don_Juan's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
daca ma umplu de pacate Dumnezeu sa ma ierte. cum nu stiu la ce te referi, parca m-ai sfatui sa nu fiu egoista sa imping satanistul in groapa? n-ar fi crestineste.
In nici un caz sa-l impingi in groapa. Eu zic ca ar trebui un altfel de tratament. Un dialog civilizat in care fiecare isi expune punctul de vedere. Daca nu este de acord cu tine si are alte idei, macar ti-ai dat silinta. Despre asta vorbesc eu. Pentru ca daca incerci sa-l aduci pe calea cea buna, vei savarsi o fapta buna chiar daca nu ai reusit sa-i schimbi ideologia. Dar daca nu faci nimic pentru a-i scoate sufletul din intuneric, atunci se considera ca esti indiferent fata de situatia lui si nu stiu daca lucrul asta e placut lui Dumnezeu.
Vechi 23.02.2010, 22:09:30
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
In nici un caz sa-l impingi in groapa. Eu zic ca ar trebui un altfel de tratament. Un dialog civilizat in care fiecare isi expune punctul de vedere. Daca nu este de acord cu tine si are alte idei, macar ti-ai dat silinta. Despre asta vorbesc eu. Pentru ca daca incerci sa-l aduci pe calea cea buna, vei savarsi o fapta buna chiar daca nu ai reusit sa-i schimbi ideologia. Dar daca nu faci nimic pentru a-i scoate sufletul din intuneric, atunci se considera ca esti indiferent fata de situatia lui si nu stiu daca lucrul asta e placut lui Dumnezeu.
eu inteleg ce spui tu, dar ca sa poti ajuta pe cineva trebuie ca acel cineva sa-ti ceara ajutorul. daca un satanist vine sa-si exprime ideile lui, n-am cu ce sa-l ajut e ca si cum am discuta discutii, dar daca vine sa-mi ceara sfatul, atunci il pot indruma. dar trebuie sa ceara asta, nu pot eu sa-i bag ortodoxia pe gat. eu inca ma intreb unde nu am avut dilogul civilizat
Vechi 23.02.2010, 22:43:15
Don_Juan's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
eu inteleg ce spui tu, dar ca sa poti ajuta pe cineva trebuie ca acel cineva sa-ti ceara ajutorul. daca un satanist vine sa-si exprime ideile lui, n-am cu ce sa-l ajut e ca si cum am discuta discutii, dar daca vine sa-mi ceara sfatul, atunci il pot indruma. dar trebuie sa ceara asta, nu pot eu sa-i bag ortodoxia pe gat. eu inca ma intreb unde nu am avut dilogul civilizat
Recunosc ca in primul mesaj la care ti-am raspuns nu m-am exprimat deloc cum trebuie. Cand am vrut sa-l editez a fost deja prea tarziu. Raspunsul tau nu face parte din categoria raspunsurilor veninoase.
Vechi 24.02.2010, 08:25:55
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de don_juan Vezi mesajul
recunosc ca in primul mesaj la care ti-am raspuns nu m-am exprimat deloc cum trebuie. Cand am vrut sa-l editez a fost deja prea tarziu. Raspunsul tau nu face parte din categoria raspunsurilor veninoase.
Vechi 24.02.2010, 12:07:37
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

[quote=AndruscaCIM;214655]Si daca ti-ar place asa...vrei sa spui ca te-ar deranja cineva in timpul rugaciunii sa-ti ceara bani??[/QUOT
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 12:10:43
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
Pentru mine astea sunt egale cu 0. Conteaza ce simt eu in biserica si nu ce vad in biserica. Daca as sta in frig si m-as ruga la lumina lumanarii mi-ar placea mai mult.
Vezi,ai gasit solutia.Asculta slujba de afara,pe frig,pe ploaie,pe caldura,si mai mult folos vei avea.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 12:21:47
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
Mi-am facut si eu cont pe forumul asta in vederea inlaturarii dubiilor si nemultumirilor ce ma coplesesc. Sunt ortodox, dar imi place sa analizez o situatie din toate punctele de vedere.
Este foarte bine a cunoaste bine toate cele pe care le facem.
In Biserica, toate au un rost, toate sunt de trebuinta, nimic nu este in plus ori de design.
Cauta si vei afla, zice Hristos. Insa toate cu masura. Sunt lucruri si fapte unde doar credinta poate afla, nu si mintea.

Citat:
Prima nemultumire despre care vreau sa vorbesc este cea a faptului ca biserica a inceput sa ceara bani pentru orice.
Te duci la biserica duminica si tre sa dai bani si la pomelnic, si la lumanari, au scos si ziare care se dau tot pe bani etc.
Ai nunta tre sa platesti, mori tre sa plateasca cei ramasi in urma, iti botezi copilul tre sa platesti.
De asemenea cand te spovedesti, de multe ori parintele iti da canon sa cumperi 40 lumanari sau sa cumperi mai stiu eu ce carte din biserica.

Biserica nu cere bani pentru ori, ba chiar pentru nimic. Preotii sunt aceia care o fac, insa nu toti.

Cauta un preot care nu cere bani si stai langa el. Daca esti din Bucuresti, iti dau eu ceva "adrese" odihnitoare.

La pomelnic dai bani de bunavoie, nu este obligatie. Da fara bani odata... si ai sa vezi, ca nimeni nu zice nimic. Poate doar oamenii, sa rada, sau cine stie ce sa zica. La lumanari dai bani pentru ca productia lor costa. Asta e, ce sa facem. Insa daca mergi la Manastirea Radu Voda, vei vedea cum poti lua lumanari dintr'o cutie, iar banii sa ii pui langa. Daca nu ai nici un leu, cred ca poti lua una si fara sa pui bani. Sunt multi care pun mai mult decat costa o lumanare. E randuiala buna.

La Spovedanie, nu am auzit de asemenea "canoane", cu cumpararea de carti, lumanari, etc.
Mai bine isi cauta alt preot, acela care primeste astfel de "canoane".

Citat:
Daca stai acasa si refuzi sa platesti, ti se spune ca nu te vei mantui fara biserica si fara Sfintele Taine.
Deci practic matuirea se acorda contra cost.
Cum este posibil sa primesti mantuire cand tu oferi in schimb ochiul dracului?
Niciodata Biserica nu va spune ca "daca nu dai bani, nu te mantuiesti".

Nu da un leu, nimanui, niciodata. Doar cere ce vrei... slujba, rugaciune, pomenire.
Si verifica asta. Apoi, fa ce iti zice inima.
Zi: "Parinte, nu am bani, dar vreau sa veniti, spre a face Sfestanie."
"Parinte, nu am bani, dar vreau sa ma pomeniti, impreuna cu familia."

Ma bucura sinceritatea ta.
Ai grija insa, sa nu cazi in prea multa judecata. Toti ne mahnim de unele sau altele pe care le intalnim prin biserici, insa aceste mici sau mari "caderi", nu trebuiesc identificate cu Biserica lui Hristos. Sunt slabiciuni, nestiinte sau pacate umane.

Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 16:05:54
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:

Daca stai acasa si refuzi sa platesti, ti se spune ca nu te vei mantui fara biserica si fara Sfintele Taine. Deci practic matuirea se acorda contra cost. Cum este posibil sa primesti mantuire cand tu oferi in schimb ochiul dracului?
Bun, nu ai bani, dar poti in schimbul serviciilor lui sa-l chemi sa imparti o piine si un pahar de vin cu tine si familia ta la masa? Sau si acolo iti tremura mina si incepi sa ai noduri in git?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Avort - pro sau contra? Bast-et Generalitati 224 25.02.2018 20:42:21
Radiestezie pro sau contra? mirabela Generalitati 52 26.07.2012 14:32:28
Ajutor la domiciliu(vis-a-vis de Circ) contra cost Alina-Ana_Truta Stiri, actualitati, anunturi 0 24.04.2008 13:56:47
Contra prostitutiei Laurentiu Generalitati 1 25.10.2006 12:48:23