Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2011, 21:09:18
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nu e neapărat despre refracție, ci poate de perspectivă. Mi-am amintit că s-a discutat puțin pe această temă aici. Demonstrația trebuie să o caut, dar vezi tu, e dificil să găsești pe net, să zicem pe wikipedia, demonstrații ale unor lucruri care ar putea da răspuns teoriilor ce contrazic modelul acceptat al lumii.

Mă gîndesc că este similar cu o cameră de vederi care filmează un cadru foarte larg. Se observă cum marginile peisajului tind să se curbeze. De fapt nu e neapărat să fie imagine în mișcare, e valabil și pentru fotografii.
Și totuși:

http://en.wikipedia.org/wiki/Curvilinear_perspective

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 03.12.2011, 21:33:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
1. Este o chestiune de perspectivă care se numește iluzie optică. E aceeași problemă cu vaporul care se îndepărtează, a cărui cocă treptat nu se mai vede. Explicație: cu cît te îndepărtezi mai mult de țărm (sau cu cît vaporul este mai în larg), cu atît valurile apropiate de observator îi apar tot mai înalte comparativ cu obiectul îndepărtat care se vede din ce în ce mai mic. Asfel încît la un moment dat imaginea lui dispare de tot. Mai jos avem demonstrația cu desene:

http://www.sacred-texts.com/earth/za/za32.htm#page_201
Asta cu valurile pare intr-adevar o explicatie interesanta si chiar plauzibila.

Citat:
Presupunînd că Pămîntul este sferic și canalul este artificial și perfect drept construit cu laserul de o echipă de ingineri japonezi competenți, apa din el tot curbată ar trebui să fie. Corect?
[quote]

Inca mai meditez asupra subiectului
Vechi 03.12.2011, 22:00:39
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Ionut, tu iti dai seama ca nici articolul, nici pozele nu demonstreaza nimic?

Este un model de grafica 3D!
Pot sa-ti fac si eu unul cu doua sau trei puncte focale in acelasi desen. E amuzant pt timp liber.

Dar nu demonstreaza aberatii de perceptie in nici un caz.
Vechi 03.12.2011, 22:03:49
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Intrebare pt. Florin Ionut

Daca pamantul este plat forta gravitationala este aceeasi pe toata suprafata lui? (Intuitia mi-ar zice ca la o tipsie uriasa este mai mare in centru si un pic mai mica la margine, ceea ce ar duce la variatii de densitate atmosferica, nivel al apelor si mai stiu eu ce)

(Eu stiu ca cei cu pamantul plat spun ca forta gravitationala nu erxista pt ca nu se pupa deloc cu teoria lor din zeci de motive, dar banuiesc ca tu accepti existenta ei).
Vechi 03.12.2011, 22:07:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul

Pot sa-ti fac si eu unul cu doua sau trei puncte focale in acelasi desen. E amuzant pt timp liber.

Nu neaparat, se poate obtine acelasi efect cu obiective speciale sau filtre.
Distorsiunea se poate obtine si involutanr tocmai pentru ca nu exista obiective perfecte, se numeste aberatie de sfericitate daca nu ma insel.
Vechi 03.12.2011, 22:07:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Ionut, ce zici de asta?
http://blog.tmcnet.com/blog/tom-keat...-from-ipad.asp

Mai sunt si altele daca ai sa cauti.
Vechi 03.12.2011, 22:08:18
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu neaparat, se poate obtine acelasi efect cu obiective speciale sau filtre.
Distorsiunea se poate obtine si involutanr tocmai pentru ca nu exista obiective perfecte, se numeste aberatie de sfericitate daca nu ma insel.
Asa este, dar ramane sa demonstreze ca se intampla in ochiul uman. Ca aici era vorba de linia orizontului vazuta din avion. Care este curba.
Vechi 03.12.2011, 22:20:13
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ionut, ce zici de asta?
http://blog.tmcnet.com/blog/tom-keat...-from-ipad.asp

Mai sunt si altele daca ai sa cauti.
În ochiul uman, ca și în aparatele de fotografiat, găsim o lentilă. Rămîne să aflăm opinia experților despre distorsionarea imaginilor panoramice pe margini, respectiv a liniei orizontului în cazul discutat de noi. Poate cunoașteți voi pe cineva.

Oricum, avem caz de dubiu deocamdată.

Vechi 03.12.2011, 22:22:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În ochiul uman, ca și în aparatele de fotografiat, găsim o lentilă. Rămîne să aflăm opinia experților despre distorsionarea imaginilor panoramice pe margini, respectiv a liniei orizontului în cazul discutat de noi. Poate cunoașteți voi pe cineva.

Oricum, avem caz de dubiu deocamdată.
Distorsiunea apare si in observatiile/fotografiile de la sol?
Vechi 03.12.2011, 22:25:28
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul

Știi cum e cînd trebuie să ai grijă de copil, să mai faci și cîte ceva prin casă și să cauți în același timp linkuri pe net. Mai căutăm dacă ăsta nu e bun.

Îmi amintesc de vremurile de început ale calulatoarelor la noi în țară, cînd circula un CD cu Encarta. Acolo era prezentată o vedere panoramică a Vaticanului, iar toate imaginile care încercau să cuprindă cît mai mult din peisaj erau mult curbate pe margini. Oare de ce?

Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43