![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar eu nu vorbeam de savarsirea tainelor aici, vorbeam de calitatea de a da sfaturi la altii si de a predica. Capacitatea de a da sfaturi ar trebui dupa tine sa vina abia dupa despatimirea totala. Asa ar trebui sa fie si la preoti, dupa tine. |
|
|||
|
|||
![]()
Dintr-una din recenziile cartii "Ecumenismul" scrisa de ieromonahul Visarion Moldoveanu, cu binecuvantarea parintelui B.O. din Grecia Theodoros Zizis, decanul Facultatii de Teologie din Thesalonic [Grecia], recenzie scrisa de teologul Ilie Catrinoiu:
Citat:
Sursa: http://www.proiectul-arche.org/2009/01/ecumenismul.html De unde putem afla cu stupoare ca ecumenismul este opera francmasoneriei de stanga 0- marxiste adica. Mai sustii inca si acum cum ca ecumenismul poate duce la ceva bun? Daca da, atunci inseamna ori ca esti o fanatica marxista ori ca in calitate de reprezentanta a masoneriei vrei sa bagi cu de-a sila pe gat credinciosilor ortodocsi pe care ii consideri the stupid people niscai idei marxiste utopice pentru a-i indrepta intr-o anume cale care nu poate duce decat spre iad cale pavata cu nici nu stii tu cat de multe bune intentii, Fani71! Fani si Hector, ca tot erati curiosi sa aflati de unde a tradus parintele ieromonah V. Moldoveanu textul Sigilionului de la 1583!... Pentru curiozitatea unora ca voi, exista o nota de subsol la pag. 75, prin care se face referire la sursele de documentare folosite si anume: "Pentru traducerea exactă s-au folosit manuscrisele grecești din Codexul 772 din bibliotecaM-rii Sfântul Pantelimon și mss. Codex 285 al Chiliei „Imnul Acatist” - Schitul Kapsocalivia din Sfântul Munte Athos". Sursa: Ieromonah Visarion Moldoveanu - "Ereziile Apusului 1 [Despre ereziile catolicismului". http://www.mirem.ro/pdfuri/ereziileapusului1.pdf P.S. Ce conteaza ca ieromonahul Visarion este un anonim, cum spunea Fani? Datorita rugaciunilor unor astfel de anonimi Dumnezeu inca mai tine lumea aceasta corupta [pamantul] in viata, including you, of course, si nu-Si trimite mai repede peste ea urgia Apocaliptica pe care ar merita-o din plin la cate sodomii si alte pacate strigatoare la cer se savarsesc in fiecare zi in ea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa tine, daca francmasoneria, care e rea, are in plan un ecumenism global, inseamna automat ca orice fel de ecumenism pe care-l doresc crestinii e rau ? Prin asta nu vreau sa spun ca sunt de acord sau nu cu un ecumenism al crestinatatii, ci doar ca nu inteleg deloc rationamentul tau. |
|
|||
|
|||
![]()
Exact. Orice ar veni de la masonerie, orice forma de ecumenism trebuie privita nu cu suspiciune, ci cu mai mult de atat: cu super-suspiciune, caci practic nimic ce vine de la masonerie nu este de folos credinciosilor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi ce scrie naephius... Chiare daca si-ar fi bagat masonii si marxistii coada la un moment dat, nu inseamna ca asta e ecumenismul si ca e creatia lor. De altfel nu sunt convinsa de ce zici. Nu cred ca francmasonii si marxistii au inventat si au purtat miscarea ecumenica de care vorbesc eu. Ce dovedste acest citat? Este o parere a cuiva. In timpoul comunismului, ecumenismul era rau vazut - ca ducea la contacte internationale nedorite. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu am vorbit de un ecumenism care sa NU vina de la masonerie. Ma tem ca n-ai citit ce am scris, sau daca ai facut-o, n-ai facut-o cu atentie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Trebuie sa fim constienti, insa, ca un ecumenism nemasonic s-ar putea realiza numai cu o armata de sfinti. Pentru a alunga demonii din oamenii zilelor noastre si pentru a-i ajuta sa lupte cu pacatele lor, da, e nevoie de oameni despatimiti. Cata atentie i se acorda mantuirii in zilele noastre de catre societate? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ar exista preocupari pentru un ecumenism nemasonic, atunci ar fi trimisi in prima linie cei mai simpli calugari si asceti. Nici n-ar fi vorba de avantaje materiale ori de interese politice din aceasta poveste! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Pana la urma, asa cum spuneai mai sus, la o adica nu trebuie sa fii sfant ca sa te porti normal cu un om de alta confesiune.. Daca te cheama la masa, si spune o rugaciune inainte, tu ce faci? Nu te rogi? In definitiv fiecare se roaga la dumnezeul pe care il cunoaste. Daca al tau e mai bun, se va vedea asta. In nici un caz insa daca ai sa stai jos cand el se roaga sau ai sa-i intorci spatele si ai sa spui "eu nu ma rog in timp ce te rogi tu, ca tu esti eretic". |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce argumente sa-i aduc unei persoane care nu crede in sfinti? | pacatoasa | Generalitati | 19 | 28.04.2023 21:31:00 |
Argumente in favoarea faptului ca BO este adevarata Biserica a Lui Hristos | Lucian008 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 106 | 27.03.2014 14:34:37 |
Dialogul BOR cu BC si bisericile crestine | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 38 | 11.07.2011 17:29:40 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii | PadreCory | Secte si culte | 0 | 20.06.2008 23:42:10 |
|