Citat:
În prealabil postat de antoniap
Nu cred ca se poate vorbi de un ecumenism nemasonic in zilele noastre. Niciun ierarh nu va recunoaste ca e mason.
|
Dar poate nici ca nu e mason, decat in mintea unora, asa ca de ce ar recunoaste?
Citat:
Fiecare va prezenta ecumenismul intr-o forma pe care credinciosul de rand chiar s-o doreasca, asa cum ne-am dorit si alte enormitati frumos prezentate.
|
Serios? Si daca este ceva totusi deziderabil, si nu este o "enormitatea frumos prezentata" decat, asa cum spuneam, in mintea unora, inseamna ca nu poate fi si ceva frumos?
Citat:
Daca ar exista preocupari pentru un ecumenism nemasonic, atunci ar fi trimisi in prima linie cei mai simpli calugari si asceti. Nici n-ar fi vorba de avantaje materiale ori de interese politice din aceasta poveste!
|
Sincer, nu cred ca e problema lor, ei ar trebui sa stea in manastire si sa se roage, dar se pare ca in ziua de azi sunt calugari care nu-si mai cunosc locul si din cauza asta prin indrumarile pe care le dau unor mireni cu evlavie la ei, ii imping afara din Biserica, chiar daca ei nu-si dau seama.