Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2009, 10:07:07
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de naephius Vezi mesajul
Eu am vorbit de un ecumenism care sa NU vina de la masonerie. Ma tem ca n-ai citit ce am scris, sau daca ai facut-o, n-ai facut-o cu atentie.
Nu cred ca se poate vorbi de un ecumenism nemasonic in zilele noastre. Niciun ierarh nu va recunoaste ca e mason. Fiecare va prezenta ecumenismul intr-o forma pe care credinciosul de rand chiar s-o doreasca, asa cum ne-am dorit si alte enormitati frumos prezentate.

Daca ar exista preocupari pentru un ecumenism nemasonic, atunci ar fi trimisi in prima linie cei mai simpli calugari si asceti. Nici n-ar fi vorba de avantaje materiale ori de interese politice din aceasta poveste!
Reply With Quote
Vechi 01.06.2009, 11:24:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu cred ca se poate vorbi de un ecumenism nemasonic in zilele noastre. Niciun ierarh nu va recunoaste ca e mason.
Dar poate nici ca nu e mason, decat in mintea unora, asa ca de ce ar recunoaste?

Citat:
Fiecare va prezenta ecumenismul intr-o forma pe care credinciosul de rand chiar s-o doreasca, asa cum ne-am dorit si alte enormitati frumos prezentate.
Serios? Si daca este ceva totusi deziderabil, si nu este o "enormitatea frumos prezentata" decat, asa cum spuneam, in mintea unora, inseamna ca nu poate fi si ceva frumos?

Citat:
Daca ar exista preocupari pentru un ecumenism nemasonic, atunci ar fi trimisi in prima linie cei mai simpli calugari si asceti. Nici n-ar fi vorba de avantaje materiale ori de interese politice din aceasta poveste!
Sincer, nu cred ca e problema lor, ei ar trebui sa stea in manastire si sa se roage, dar se pare ca in ziua de azi sunt calugari care nu-si mai cunosc locul si din cauza asta prin indrumarile pe care le dau unor mireni cu evlavie la ei, ii imping afara din Biserica, chiar daca ei nu-si dau seama.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce argumente sa-i aduc unei persoane care nu crede in sfinti? pacatoasa Generalitati 19 28.04.2023 21:31:00
Argumente in favoarea faptului ca BO este adevarata Biserica a Lui Hristos Lucian008 Despre Biserica Ortodoxa in general 106 27.03.2014 14:34:37
Dialogul BOR cu BC si bisericile crestine mihailt Biserica Ortodoxa Romana 38 11.07.2011 17:29:40
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii PadreCory Secte si culte 0 20.06.2008 23:42:10