![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Ma bucur sincer ca reusim sa fim acelasi Duh. Si eu sunt perfect de acord cu Nina si cu tine. Eu doar am adaugat ce simt la cele spuse de ea. Nu am contrazis cu nimic cele anterioare.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu pot spune ca am ajuns la acesta etapa. De asta ma consider fericita, si miluita de Dumnezeu, ca intr-adevar am avut nevoie de ani de rugaciune si post unde am cerut doar acest lucru. Rautati care mi s-au facut, acum nici nu exista pentru mine. Doamne Tie-ti multumesc! |
|
|||
|
|||
![]()
Ma bucur sincer Nina pentru tine. Esti cu adevarat o fericita. Asa cum bine spunea si Anca, mareeee lucru este depaseasca problemele, care il determina sa faca rau; Domnul sa iti ajute sa urci tot mai sus pe treptele iertarii desavarsite.
|
|
||||
|
||||
![]()
"ce se intimpla cind o persoana nu poate ierta un rau care i s-a facut? "
Ce se intampla? Se instraineaza de un om. Iar aceasta instrainare ii inchide omului inima. Intr-o astfel de inima, Dumnezeu nu mai poate locui. A ierta, inseamna a pregati inima, ca in ea sa Se odihneasca Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=purple][COLOR=purple]A ierta, inseamna a pregati inima, ca in ea sa Se odihneasca Dumnezeu. [/COLOR][/COLOR][COLOR=purple]
[/COLOR] Foarte frumos spus si adevarat ..dar greu de realizat pentru multi ..poate pentru prea multi . Acum instrainarea de un om ,la prima vedere ,nu -i benefica dar decat sa fii ispitit mai mereu la tot feluri de ganduri rele ,mai bine indepartarea de persoana care-ti provoaca aceste ganduri .Asta nu exclude iertarea ,fara ea totu-i zadarnic.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
||||
|
||||
![]()
"Dumnezeu te face pe tine stapan, raspunzator al sentintei si iti spune: dupa cum ai judecat, asa te judec si Eu! Daca ierti pe aproapele tau, te voi ierta si Eu, cu toate ca nu se potriveste o iertare cu alta! Tu ierti, pentru ca ai nevoie de iertare, Dumnezeu insa nu are nevoie de nimic. Tu ierti un om de aceeasi fire cu tine; Dumnezeu, insa, iarta un rob. Tu esti vinovat de nenumarate pacate. Dumnezeu este insa fara de pacat''
ne spune parintele Cleopa. ( din Formula AS -Spiritualitate ) http://www.formula-as.ro/1998/332/spiritualitate-39
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu am la acest subiect niste nelamuriri:
1. Poti sa faci o separare intre persoana care ti-a facut raul si fapta sa? Ma gandesc eu ca poate fi o persoana de altfel buna, dar care te-a ranit intr-o imprejurare. Acum tu poti ierta persoana si te poti impaca, dar durerea, faptul, sa persiste in suflet. De multe ori fapta face rau si doare, nu persoana. Este si asta un pacat? Si daca da, de ce si ce trebuie sa faci ca sa uiti? 2. Tu ierti persoana, esti spalata de pacat. Este insa suficient? Dar cel care a facut raul nu trebuie si el sa ierte, sa corecteze situatia? Eu cred ca abia atunci s-a facut lumina, atunci poti sa-ti vindeci si rana din suflet si ii va place si lui Dumnezeu. Este nevoie intotdeauna de amandoua partile ca sa se incheie un conflict. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este cel mai greu in cazul in care celalalt nu cere iertare si ramane in pacatul lui. Un exemplu poate extrem: un copil maltratat si poate chiar violat de unul din parinti (incest, adica). Acel copil ajuns matur poate doar cu mare greutate, dupa indelung tratament si munca duhovniceasca, sa depaseasca starea de profunda umilinta si deznadejede in care a fost dus din cauza acestul incest. El poate ajunge si sa il ierte pe acel parinte. Dar daca aceste nu vede ca a gresit si continua sa se poarte cu el intr-un mod care ii arata ca il dispretuieste si nu il iubeste si nu ii pasa de ce i-a facut? Sau chiar neaga ca i-a facut ceva rau? Cred ca iertarea este posibila dar este foarte grea, si este un proces, o munca de o viata in acest caz. In cazul lucrurilor mai usor de iertat poate procesul e mai putin lung si mai putin dureros dar ramane un proces.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Se poate ierta un astfel de pacat ? | marianmarian | Generalitati | 22 | 05.10.2013 09:45:59 |
Ajutor. Mama se opune casatoriei. Nu poate ierta trecutul sotului meu | ioanacluj | Nunta | 270 | 27.02.2013 10:12:37 |
Despre multul rau pe care l-am facut cu unele postari ale mele aci | mihailt | Generalitati | 2 | 05.01.2010 18:17:06 |
|