Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2012, 23:41:00
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit off topic

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Din pacate sotii care vad asa lucrurile uita sa mai fie recunoscatori sotiilor, care din dragoste pentru ei, au purtat 9 luni in pantece un copilas, copilul lor, au trecut prin nastere, lauzie si alte suferinte. Toate aceste etape sunt grele, femeia trece prin multe schimbari care o afecteaza si are nevoi la randul ei de sustinerea sotului. In aceasta perioada sotia este depasita de situatie si sotul trebuie sa o inteleaga. Nu sustin ca sotul trebuie neglijat si neluat in seama, dar el trebuie sa o accepte si mai nearanjata, stiind bine motivul pentru care ea nu mai reuseste sa faca acest lucru.
Aaa, nu ma refeream la perioada dupa nastere, ci la fascinatia barbatilor fata de o femeie aranjata. Eu nu o pot intelege si nici nu stiu cat de puternica este.
De ex, eu nu ma fardam, dar daca urma sa am o discutie in care doream sa obtin ceva de la sot imi puneam mascara pe gene, imi defineam spancenele etc.. Cumva isi mentinea atentia asupra ochilor mei mai mult timp decat daca nu schimbam nimic. Mi s-a parut intotdeauna caraghios si ma distra in sinea mea.

Mult mai tarziu am observat cu groaza ca da, conteaza sa te fardezi si daca este posibil, sa te aduci cat mai aproape de standardul impus de revistele glossy. Pe mine ma revolta profund acest lucru.. Mi se pare o desconsiderare a unicitatii fiecarei persoane (fardul uniformizeza! ati observat?), caci fiecare om este frumos in felul sau, o frumusete care se dezvaluie pe parcurs, nu de la prima privire.

Sa mi se pretinda sa arat ca alta femeie (fie el si idealul modern al frumusetii) mi se pare o umilinta. Eu vreau sa fiu eu si sa fiu acceptata ca atare, dar se pare ca in ziua de azi este inadmisibil.

Dar probabil nu sunt multe femei care vad astfel lucrurile..
Imi amintesc dupa ce am nascut primul copil si zaceam pe patul de spital, probabil eram ravasita si alb-albastra (pierdusem f mult sange), o femeie din familie m-a intrebat cum ma simt si m-a sfatuit "aranjeaza-te si o sa te simti mult mai bine" (sfatul ei m-a lasat cu gura cascata.. eu nu eram in stare nici sa ma dau jos din pat..).
Dar probabil ca (dincolo de faptul ca infatisarea mea era ofensatoare pt altii), exista niste resorturi intime de care eu nu aveam habar, potrivit carora, daca te machiezi si te imbraci frumos intri intr-un rol in care poti pretinde ca viata ta este altfel (indiferent cat de mizerabil te simteai inainte).

Dar totusi nu inteleg fascinatia barbatilor pentru asa ceva. Eu sunt eu indiferent daca imi pun culori pe fata sau nu, indiferent daca sunt vopsita/coafata sau nu, indiferent daca port tocuri inalte sau nu.
(Sau nu sunt aceeasi?)
Reply With Quote
Vechi 07.05.2012, 00:03:20
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
(Sau nu sunt aceeasi?)
Nu, nu sunteți. Nu sunteți, într-un trening rufos, cu părul ca după uragan și cu unghiile cu urme de ronțăială pe ele, aceeași cu atunci când purtați o rochie vaporoasă, unghiile făcute și, cu un tainic creion, v-ați sporit frumusețea. Nu cum spuneți, "ca în revistele glossy", ci ca usturoiul în salata verde: atât de discret, încât toată lumea să se mire cât de bună e salata, fără ca nimeni să realizeze că acest efect este obținut cu o jumătate de cățel de usturoi pisat. Aceeași salată, alt gust. Aceeași Ana în fond, dar altă Ana vedem noi. Cine spune că make-up-ul deștept și croiala măiastră la femei nu contează, fie se iluzionează, fie nu a împlinit încă 20 de ani.

Iată, la parohia X există un preot care suferă de boala mândriei deșarte. Dar are omul o știință a omileticii uluitoare. Când vorbește, parcă vorbește cu puterea lui Ioan Botezătorul. Sute de oameni sunt fascinați, duminică de duminică, de predica lui. Cum de a dat Dumnezeu grația unui discurs atât de perfect unui slujitor atât de imperfect ? Nu știu.

Dimpotrivă, la parohia Y este un preot cu adevărat pâinea lui Dumnezeu. Un adevărat balsam pentru suflet, un adevărat îndrumător spiritual. Dar predica lui nu are nicio strălucire. Parcă se emoționează de câte ori vede biserica plină și trebuie să spună ceva. Dezlânare, bâlbe, ambiguitate, ăăăuri, îîîîuri, toate alternate cu scuze că predica e prea lungă. Și are dreptate, să se sfârșească odată e tot ce ne dorim.

Are rost să vă spun care preot este mai "de succes" și mai "la modă" ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 07.05.2012, 01:11:31
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Ok, am inteles ca este o diferenta (desi "de succes" nu cred ca este chiar o valoare crestina), dar tot nu inteleg DE CE.

Eu am cunostinte incredibil de frumoase. Chiar si vecina mea arata ca o papusa Barbie (da, stiu ca Barbie este supradimensionata in picioare, bust si subdimensionata in talie fata de un om normal, dar exact asa este si vecina mea), este aranjata perfect si imbracata mai ales in Burberry's si Gucci.. dar este una din cele mai plictisitoare fiinte pe care le cunosc.. greu trece o ora in compania ei. (si sotul a parasit-o, chiar daca arata perfect).
Pe de alta parte, am cunostinte care arata ca iesite din furtuna, dar oricand m-as intalni cu ele. In mod particular imi place o mamica a trei copii, care arata intotdeauna aiurea (poarta clogs! si pantaloni fara forma, are parul rosu intotdeauna deranjat), dar este atat de plina de viata, inventiva, amuzanta etc. Si sotul ei o adora, nu cred ca ar comenta vreodata felul in care arata, pentru ca o reprezinta (si cred ca ar fi mult mai plictisitoare incorsetata in taior). Acum nu pledez pentru tinuta dezordonata, este doar un exemplu ca o personalitate stralucitoare razbate si de sub tinuta modesta.

Si nu este vorba de "sporit frumusetea", ci de faptul ca barbatii considera ca lipsa de atractivitate un defect peste care nu se poate trece, chiar daca este vorba de sotia lor.
Si nu are rost sa cadem in extreme spunand ca o femeie care nu este aranjata este obligatoriu in treining si miroase a varza.
Ceea ce asteapta barbatii depinde mult de ceea ce dicteaza mass media. Barbatii nu mai au asteptari realiste, nu, este obligatoriu ca pe langa tot ceea ce ai de facut in casa sau cu copiii, sa-ti gasesti timp (si bani) pt a-ti asambla o imagine. Care nici macar nu este a ta.
De ex. in imaginea perfecta a femeii pe care o are sotul meu, exista specificatia "tocuri". Cosmarul perfect este sa-ti duci copilul mic in brate mergand pe tocuri de 12 cm. Eu am si cazut o data. Cu copil cu tot.
Mi se pare o cruzime si abuz sa pretinzi femeilor o astfel de incaltaminte (mai ales ca putine branduri fac pantofi cu toc in care chiar poti merge, iar preturile sunt prohibitive).
Sau chiar unghiile vopsite.. mie imi par foarte vulgare (nici nu pot exprima ce-mi vine in minte cand vad unghii rosii).
Etc...

(Referitor la Ana cu treining.. :), nu am nici un fel de treining.. dar l-as l-as purta, nu vad problema. Eu port tocuri inalte, la dorinta sotului, am parul lung si frumos aranjat zilnic, am si rochia vaporoasa cand ies cu sotul, am parfumuri de nisa.. si o tona de frustrare pt ca nu vad in ce fel astfel de lucruri ma reprezinta, mi se par absurde.. si o ocean de dezamagire sa vad ca sunt importante pentru cei din jurul meu)
Reply With Quote
Vechi 07.05.2012, 01:35:19
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
Eu port tocuri inalte, la dorinta sotului, am parul lung si frumos aranjat zilnic, am si rochia vaporoasa cand ies cu sotul, am parfumuri de nisa.. si o tona de frustrare pt ca nu vad in ce fel astfel de lucruri ma reprezinta, mi se par absurde.. si o ocean de dezamagire sa vad ca sunt importante pentru cei din jurul meu)
Degeaba, Anna.. Cred că frustrarea ajungi să i-o transmiți și soțului, în ciuda tocurilor și a parfumurilor afișate. Probabil că de-asta nici nu face mai mulți copii. :) Carevasăzică, te pomenești că Mihnea are dreptate!

PS: între noi fie vorba, nu te cred că porți chestiile alea exclusiv ptr plăcerea soțului; ar însemna prostituție intelectualo-conjugală!
Reply With Quote
Vechi 07.05.2012, 07:46:13
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Cred că se face confuzie; nu vorbim despre două extreme, ci despre trei extreme.

Prima extremă este cea despre care pomenește domnul Dragomir - trening, miros de varză, pantaloni necălcați (la bărbat), etc., cu alte cuvinte - neîngrijit.

A doua extremă este aspectul "barbie", sau "conform cu mass media", sau "la modă", cum vreți să-i spuneți.

A treia extremă, care de fapt nu este o extremă, este să te îngrijești, la modul propriu, la modul corect, de persoana ta. Să descoperi ce-ți stă bine (nu ce spun revistele "glossy" că trebuie să porți ca să-ți stea bine), ce anume îți pune în evidență, în armonie cu natura, calitățile (și mă refer la calitățile omenești, nu doar la cele pur fizice), ce te face să te simți bine în pielea ta, și îi face pe cei de lângă tine să se simtă bine în prezența ta.

Dar asta presupune un oarecare efort. E mai ușor să tragi pe tine blugii din adolescență și tricoul mototolit, sau ultimele "tzoale de fițe", decât să cauți o haină care să fie făcută "pentru tine".

Mergeți la croitori. Mai există, deși s-au cam rărit, această specie anacronică de meseriași, care știu să facă haine pentru oameni, în loc să vândă haine oamenilor.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2012, 11:30:16
ortodoxa2310 ortodoxa2310 is offline
Member

Data înregistrării: 31.03.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Opinia aceasta arată, pe de o parte...
Va multumesc pt explicatii, acum o sa stiu ce sa zic cand mai aud. Am inteles... probabil ca este un mit medical. Nu cred ca este spusa medicilor problema pt ca nu reprezinta nici un pericol pt sanatate eventuala problema, prin urmare nu ar fi treaba medicului, e mai mult o chestiune personala care este, cred, jenent de recunoscut.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2012, 11:41:40
ortodoxa2310 ortodoxa2310 is offline
Member

Data înregistrării: 31.03.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
PS: între noi fie vorba, nu te cred că porți chestiile alea exclusiv ptr plăcerea soțului; ar însemna prostituție intelectualo-conjugală!
Ai zis bine, in multe cazuri asa si este. Nu este o noutate, femeile fac asta de cand lumea. Citeste Sonata Kreutzer de Lev Tolstoi, arata clar cum stau lucrurile. Toate trucrile estetice nu fac altceva decat sa ademeneasca, dau impresia de "magie" de stiuatie speciala, cand de fapt e vb doar de efectul unor detalii cum ar fi culoarea rujului, cum arata parul,etc. Cat poate dura o casnicie cladita pe asa ceva?... cat timp femeia isi mentine imaginea, sa nu strice himera din mintea sotzului.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2012, 11:55:47
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Eu port tocuri inalte, la dorinta sotului,
tocurile inalte, de 12 cm, sunt extrem de nocive pentru articulatiile plantei.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2012, 14:46:08
Magda M. Magda M. is offline
Member

Data înregistrării: 25.06.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
(Referitor la Ana cu treining.. :), nu am nici un fel de treining.. dar l-as l-as purta, nu vad problema. Eu port tocuri inalte, la dorinta sotului, am parul lung si frumos aranjat zilnic, am si rochia vaporoasa cand ies cu sotul, am parfumuri de nisa.. si o tona de frustrare pt ca nu vad in ce fel astfel de lucruri ma reprezinta, mi se par absurde.. si o ocean de dezamagire sa vad ca sunt importante pentru cei din jurul meu)
:) Subscriu..dar cred ca raspunsul este unul: lumea ne vrea SEXI!! :))
Reply With Quote
Vechi 07.05.2012, 15:22:29
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Magda M. Vezi mesajul
:) Subscriu..dar cred ca raspunsul este unul: lumea ne vrea SEXI!! :))
lumea, corect, dar crestinul nu a primit duhul lumii acesteia ci Duhul Sfant:

1 Corinteni 2:12 Și noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu

or fi sexy niste tocuri de 12 cm, dar o crestina trebuie sa se gandeasca inainte de a purta asemenea pantofi cu astfel de tocuri, e posibil sa poticneasca pe alte crestine!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
La multi ani! Patrie si Credinta Diverse Sarbatori 1 30.08.2011 18:06:20
La multi ani! mara2008 Generalitati 8 08.11.2008 17:32:06
La multi ani ! cristiboss56 Diverse Sarbatori 0 30.08.2008 17:05:03