![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa multe rugaciuni pentru reunificarea bisericilor a inceput pana la urma miscarea ecumenica... |
|
|||
|
|||
![]()
In schimb bascalia e acceptata. Sau comportamentul mai agresiv al unor catolici atunci cand sunt deranjati de ceea ce se scrie depsre catolicism. Sau acuzatiile imaginare si neadevarate repetate de cateva ori de genul: " Si pe viitor nu mai pune cuvinte in gura oamenilor doar pentru a sustine teoriile tale, ca este destul de grav sa ii atribui Sf. Ioan Gura de Aur cuvintele unui teolog rus care in plus si deformeaza invatatura Sfantului.", desi raspunsul l-am mai dat de cateva ori.
|
|
|||
|
|||
![]()
Adriana, nu va suparati ca va intreb, ce confesiune aveti?
Nu de alta dar opiniile dvs. sunt cam derutante. Pare ca nu sunteti nici ortodoxa, nici catolica, nici protestanta. De fapt ce sunteti? |
|
|||
|
|||
![]()
Data trecuta am dat un citat din "Papalitatea schismatica", acesta: "In cuvantul al treilea la Faptele Apostolilor Sf. Ioan spune: "Vedeți”, zice el, „cum Petru face totul în înțelegere cu ceilalți și nu hotărăște nimic din propria sa autoritate și din propria sa putere."
Dl. Erethorn m-a intrebat unde il poate gasi, ca nu l-a gasit. Raspunsul meu a fost acesta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=808 " Eu am scris din acea carte citatul, nu am cautat in omilii. O sa incerc sa caut acum acel pasaj. P.S. Am gasit acum pe newadvent: http://www.newadvent.org/fathers/210103.htm "But observe how Peter does everything with the common consent; nothing imperiously. And he does not speak thus without a meaning. " In acelasi mod se gasesc toate citatele din acea carte. De exemplu „În împărăția cerului”, zice el, „nimenea va fi înaintea lui Pavel, acesta e un lucru vădit“[126]. [126] Cuv. 65 la Sf. Matei. Cautam omilia pe newadvent: http://www.newadvent.org/fathers/200165.htm "For that He Himself has power over the whole, is manifest from His having the entire judgment. For to Peter too He speaks thus, I will give you the keys of the Heavens. And Paul also makes this clear where he says, Henceforth is laid up for me the crown of righteousness, which the Lord, the righteous judge, will give me in that day; and not to me only, but unto all them also which have loved His appearing. 2 Timothy 4:8 But the appearing was of Christ. But that no one will stand before Paul, is surely clear to every one." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa inteleg ca in continuare tu sustii ca parerile exprimate de domnul Vladimir Guettée in cartea sa vis-a-vis de anumite aspecte din omiliile Sf. Ioan Gura de Aur i-ar apartine de fapt sfantului? In continuare sustii ca in cartea acestui domn se afla comentariile Sfantului la propriile omilii? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nimeni nu a zis ca teologul rus/francez (cum preferi) nu ar fi citat din Sfantul Ioan Gura de Aur dimpotriva, tocmai asta a facut, a luat citate din omeliile sfantului pe care le-a scos din context pentru a face un discurs anti-papalitate. Nimeni nu neaga asta. Problema este alta, faptul ca tu ai sustinut ca acest discurs este facut de fapt de Sfantul Ioan Gura de Aur ca raspuns la propriile omelii. I-ai atribuit Sfantului Ioan Gura de Aur acest discurs anti-papalitate facut de teologul Vladimir Guettée, si nu ti se pare deloc grav din cate vad. Interesant. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Numai bine Catalin! |
|
|||
|
|||
![]()
Am exact confesiunea avuta de crestinii dinainte de schisma pe teritoriul Romaniei si pe care bunicii au dorit sa mi-o dea botezandu-ma intr-o biserica Ortodoxa.
|
|