Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.07.2011, 13:59:01
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sigur ca da. Acelasi lucru care l-a inteles si Domnul Hristos cand tot cu varianta ortodoxa a Scripturii a incercat sa-L ispiteasca.
Ca să vezi comédieși ispititorul tot ortodox?

Acum serios: aceea era "varianta" grecească a Scripturii, Septuaginta; nu "varianta ortodoxă". Cât despre versiunea ortodoxă (cel puțin sinodala românească), are suficiente modificări pentru a nu mai corespunde exact Septuagintei.

Last edited by osutafaraunu; 17.07.2011 at 14:05:18.
Vechi 17.07.2011, 15:02:16
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Aceste modificari tin strict de traducerea textului sau si de alte modificari?
Cum ar fi inversarea ordinii proporitiilor in fraza sau scoateri de versete.
Poti da citeva exemple?
Am si eu la tara o versiune mai veche si nu e chiar la fel comparativ cu multe dintre versiunile actuale.

Last edited by Mihai36; 17.07.2011 at 15:15:04.
Vechi 17.07.2011, 19:10:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Aceste modificari tin strict de traducerea textului sau si de alte modificari?
Cum ar fi inversarea ordinii proporitiilor in fraza sau scoateri de versete.
Poti da citeva exemple?
Eu m-am referit în general la acele "alte modificări", cele legate de frazare ori folosirea sinonimelor fiind inerente în cazul unei traduceri. N-aș vea să mai deschid un tronson nou de discuții pe acest topic și așa destul de stufos. Câteva exemple (bineînțeles cele care nu au fost șterse) le poți găsi pe:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=8430
Vechi 18.07.2011, 00:11:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ca să vezi comédieși ispititorul tot ortodox?
Tocmai ca nu, ca si in cazul tau.

Citat:
Acum serios: aceea era "varianta" grecească a Scripturii, Septuaginta; nu "varianta ortodoxă". Cât despre versiunea ortodoxă (cel puțin sinodala românească), are suficiente modificări pentru a nu mai corespunde exact Septuagintei.
Probabil nu cunosti semnificatiile cuvantului "ortodox" :)
Important e sa corespunda in duh, nu cuvant pe cuvant - oricum nici o traducere nu reuseste sa faca asta 100%.
Vechi 18.07.2011, 07:53:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Important e sa corespunda in duh, nu cuvant pe cuvant - oricum nici o traducere nu reuseste sa faca asta 100%.
De acord, însă ce ne facem cu acele pasaje unde s-a schimbat sensul ori s-a adăugat/scos câte ceva? Vezi și #1193
Vechi 18.07.2011, 07:59:25
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Implicit

De ce a fost inmormantat Sfantul Stefan dupa ce a fost omorat si nu i s-au luat ramasitele pamantesti pentru a se inchina la ele ?

Pentru osutafaraunu:

Credeti ca nimic din Sfanta Traditie nu este folositor ?

Considerati microcipurile si pasapoartele biometrice cu "666" doar niste diversiuni ?
Vechi 18.07.2011, 08:19:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
De ce a fost inmormantat Sfantul Stefan dupa ce a fost omorat si nu i s-au luat ramasitele pamantesti pentru a se inchina la ele ?
Înțeleg că această întrebare nu-mi este mie adresată... aștept cu interes să văd răspunsurile ortodocșilor.

Citat:
Pentru osutafaraunu:

Credeti ca nimic din Sfanta Traditie nu este folositor ?
În "Sfânta Tradiție" sunt multe lucruri, unele biblice altele nebiblice. Cele nebiblice nu le consider folositoare (pentru mine), însă pentru un ortodox sunt folositoare și fără de ele Biserica Ortodoxă și-ar pierde identitatea.

Citat:
Considerati microcipurile si pasapoartele biometrice cu "666" doar niste diversiuni ?
Diversiuni ale cui? Eu nu consider pașapoartele biometrice ca fiind "semnul Fiarei".
Vechi 18.07.2011, 08:26:44
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Pentru ca asa se procedeaza cu orice om care moare: este ingropat. Daca este sfint atunci se bucura de prietenia Domnului nostru Isus Cristos. Asa le-a spus Isus ucenicilor: nu va mai numesc slugi, va numesc prieteni. Acesti prieteni zi Domnului, sfintii, mijlocesc pentru noi. Biserica este cea care confirma ca un om mort este sfint, si foarte bine face ca pune la loc de cinste ramasitele unui astfel de om: el este prietenul Domnului; cei care Il respecta pe Domnul, au respect si pentru prietenii Lui. Ceilalti doar isi bat joc.
Vechi 18.07.2011, 08:37:02
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Biserica este cea care confirma ca un om mort este sfint, si foarte bine face ca pune la loc de cinste ramasitele unui astfel de om: el este prietenul Domnului; cei care Il respecta pe Domnul, au respect si pentru prietenii Lui. Ceilalti doar isi bat joc.
Lămuriți-mă și pe mine vă rog: dacă eu aș dezgropa rămășițele prietenului meu și le-aș expune într-o vitrină, cum ar fi socotit acest gest? Respect ori profanare?
Vechi 18.07.2011, 09:03:14
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Lămuriți-mă și pe mine vă rog: dacă eu aș dezgropa rămășițele prietenului meu și le-aș expune într-o vitrină, cum ar fi socotit acest gest? Respect ori profanare?
Din punct de vedere laic o asemenea fapta nu insemna decit probleme mintale. Din punct de vedere bisericesc o asemenea fapta inseamna prostie sau fanatism. Dumneavoastra nu sinteti Biserca pentru a avea autoritatea de a decide daca un om e sfint sau nu; iar crestinii catolici si ortodocsi asculta intotdeauna de Biserica.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38