![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Acum serios: aceea era "varianta" grecească a Scripturii, Septuaginta; nu "varianta ortodoxă". Cât despre versiunea ortodoxă (cel puțin sinodala românească), are suficiente modificări pentru a nu mai corespunde exact Septuagintei. Last edited by osutafaraunu; 17.07.2011 at 14:05:18. |
|
|||
|
|||
![]()
Aceste modificari tin strict de traducerea textului sau si de alte modificari?
Cum ar fi inversarea ordinii proporitiilor in fraza sau scoateri de versete. Poti da citeva exemple? Am si eu la tara o versiune mai veche si nu e chiar la fel comparativ cu multe dintre versiunile actuale. Last edited by Mihai36; 17.07.2011 at 15:15:04. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=8430 |
|
|||
|
|||
![]()
Tocmai ca nu, ca si in cazul tau.
Citat:
Important e sa corespunda in duh, nu cuvant pe cuvant - oricum nici o traducere nu reuseste sa faca asta 100%. |
|
|||
|
|||
![]()
De acord, însă ce ne facem cu acele pasaje unde s-a schimbat sensul ori s-a adăugat/scos câte ceva? Vezi și #1193
|
|
||||
|
||||
![]()
De ce a fost inmormantat Sfantul Stefan dupa ce a fost omorat si nu i s-au luat ramasitele pamantesti pentru a se inchina la ele ?
Pentru osutafaraunu: Credeti ca nimic din Sfanta Traditie nu este folositor ? Considerati microcipurile si pasapoartele biometrice cu "666" doar niste diversiuni ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
Diversiuni ale cui? Eu nu consider pașapoartele biometrice ca fiind "semnul Fiarei". |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca asa se procedeaza cu orice om care moare: este ingropat. Daca este sfint atunci se bucura de prietenia Domnului nostru Isus Cristos. Asa le-a spus Isus ucenicilor: nu va mai numesc slugi, va numesc prieteni. Acesti prieteni zi Domnului, sfintii, mijlocesc pentru noi. Biserica este cea care confirma ca un om mort este sfint, si foarte bine face ca pune la loc de cinste ramasitele unui astfel de om: el este prietenul Domnului; cei care Il respecta pe Domnul, au respect si pentru prietenii Lui. Ceilalti doar isi bat joc.
|
|
|||
|
|||
![]()
Lămuriți-mă și pe mine vă rog: dacă eu aș dezgropa rămășițele prietenului meu și le-aș expune într-o vitrină, cum ar fi socotit acest gest? Respect ori profanare?
|
|
|||
|
|||
![]()
Din punct de vedere laic o asemenea fapta nu insemna decit probleme mintale. Din punct de vedere bisericesc o asemenea fapta inseamna prostie sau fanatism. Dumneavoastra nu sinteti Biserca pentru a avea autoritatea de a decide daca un om e sfint sau nu; iar crestinii catolici si ortodocsi asculta intotdeauna de Biserica.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|