Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2013, 12:33:31
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Vrem politicieni mai buni ???

Trebuie plamaditi din aluatul framantat de noi ,poporul !!!
Cam greu, avand in vedere starea jalnica a invatamantului, in continua degradare.
Cei, care mai au bun simt si ar putea fi politicieni de valoare, stau de o parte si nu se amesteca in mocirla de la varf. Nu toti sunt dispusi sa se vanda pentru bani.
Vechi 02.01.2013, 12:47:30
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu prea inteleg in ce consta fatarnicia, nici motivul pentru care ma tot ataci. Sau nu esti de acord ca la 20 ani nu ai experienta unuia de 40, cati ani am avut eu cand am plecat. A fost nevoie de curaj pentru acest pas, precum si asumarea raspunderii in cazul in care iesea rau si eram trimisi inapoi - ceea ce s-a intamplat cu multi, care apoi au suferit batai si ani de detentie.
Dar, sigur, ca student sau elev nu ai de unde sti cat de greu faceau parintii rost de mancare sa puna pe masa, sau de bani pentru a plati meditatiile si studiile, intretinerea la facultate... ne place insa sa dam cu gura.
Plecarea romanilor in strainatate a insemnat un colac de salvare si pentru unii din cei ramasi acasa, care au supravietuit datorita ajutorului primit.
Ești extraordinară!
Nu-mi spune de curajul avut ca să fugi. Că nu te cred. Măcar las-o așa cum a picat.
Nu-mi place să dau din gură, dar habar n-ai ce experiențe am avut sau nu pe vremea regimului nenorocit comunist.
Cât porumb am depanusat, câte roșii, ceapă, castraveți, cartofi am cules din clasa a 6-a până-n a 12-a începând de pe 16 Septembrie până-n mijloc de Noiembrie. Când ne mânau ca pe vitele și ne înghesuiau în autobuze sordide cu burduf și cu bombe pe acoperiș, când ne suiau pe bac și pe ceață de nu vedeai celălalt capăt al bacului ne duceau în insula mare a Brăilei..
Când părinți tăi nici măcar n-au fost primiți să dea la facultate din cauză că cei doi bunici ai tăi au luptat la cotul Donului
trimiși de Țară.
Dar ce știu eu?
Vechi 02.01.2013, 13:29:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
nu inteleg ce atata vaicareala, fie ca vrem sa vedem fie ca nu, exista si unii romani care nu s-ar putea zice ca o duc tocmai foarte rau !!!
Si cati alti zeci sau sute fac foamea pentru ca unul din asta sa o duca bine?

Last edited by AlinB; 02.01.2013 at 13:32:50.
Vechi 02.01.2013, 13:34:10
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ești extraordinară!
Nu-mi spune de curajul avut ca să fugi. Că nu te cred. Măcar las-o așa cum a picat.
Nu-mi place să dau din gură, dar habar n-ai ce experiențe am avut sau nu pe vremea regimului nenorocit comunist.
Cât porumb am depanusat, câte roșii, ceapă, castraveți, cartofi am cules din clasa a 6-a până-n a 12-a începând de pe 16 Septembrie până-n mijloc de Noiembrie. Când ne mânau ca pe vitele și ne înghesuiau în autobuze sordide cu burduf și cu bombe pe acoperiș, când ne suiau pe bac și pe ceață de nu vedeai celălalt capăt al bacului ne duceau în insula mare a Brăilei..
Când părinți tăi nici măcar n-au fost primiți să dea la facultate din cauză că cei doi bunici ai tăi au luptat la cotul Donului
trimiși de Țară.
Dar ce știu eu?
LA depanusat am fost si eu ani de-a randul; si la strans cartofi. Iar tatal meu a facut facultate dupa ce a fost in razboiul impotriva rusilor. Deci despre ce vorbesti?!?
Unii au impresia ca doar ei au suferit; in realitate toata lumea a suferit. Iar daca nu stii ce e exilul, atunci nu mai vorbi, ca nu stii ce spui.
Un An Nou fericit iti doresc!

Last edited by Miha-anca; 02.01.2013 at 13:37:15.
Vechi 02.01.2013, 14:06:40
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit Despre regimul comunist in Romania

Bun- si ce era asa de rau ca elevii erau scosi si la muncile agricole ?! De-abia se invatau sa fie mai gospodari, capatau si cunostiinte practice, foarte utile in viata! Nu ca astia din ziua de azi, care stiu numai de "fite" iar daca le dai o sapa in mana nu stiu ce sa faca cu ea!

Oricum, calitatea invatamantului era mult mai ridicata atunci, ca drept dovada muncitorii calificati, maistri, inginerii, profesorii sau doctorii romani fiind renumiti pentru profesionalismul lor! De exemplul prin "Arcom" se realizau lucrari de constructii in strainatate cu muncitorii romani, inclusiv in tari precum RF Germana, Marea Britania sau Italia!

Insa, pentru cei care au facut o scoala profesionala, liceu industrial sau facultate pe vremea lui nea' Nicu: parintii vostri au platit vreun leu pentru cazare, masa, materiale didactice ?! Nu cred- invatamantul era absolut gratuit pentru toate nivelurile, astfel ca fiecare putea sa-si aleaga meseria care-i placea, si in plus prin sistemul "repartitiilor guvernamentale" primea imediat loc de munca, dupa 1-2 ani in intreprindere statul i dadea casa (chiria era infima in raport cu salariul), apoi si-o mobila prin rate la CEC!
Deci se poate spune ca atunci intradevar statul ocrotea familia, iar tinerii erau incurajati sa-si intemeieze o familie si sa aiba copii!
Vechi 02.01.2013, 14:33:17
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
LA depanusat am fost si eu ani de-a randul; si la strans cartofi. Iar tatal meu a facut facultate dupa ce a fost in razboiul impotriva rusilor. Deci despre ce vorbesti?!?
Unii au impresia ca doar ei au suferit; in realitate toata lumea a suferit. Iar daca nu stii ce e exilul, atunci nu mai vorbi, ca nu stii ce spui.
Un An Nou fericit iti doresc!
Tu ai impresia că le știi pe toate!

Florin: sincer să fiu, cu greu mă abțin să nu-ți spun niște vorbe grele!
Vechi 02.01.2013, 14:52:49
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
Dorina draga, fiecare cu optiunea lui. Probabil ca pentru tine si ai tai a fost suficient de suportabil, de nu ai plecat. Si apoi, nu plecai pur si simplu, ci iti trebuia pasaport si viza, ceea ce acum nu mai trebuie.
Dar nu inteleg in ce sens nu esti de acord cu mine. Eu ii spusesem lui DragosP ca aveam salariu bun, raportat la anii de munca si studii, iar preturile erau ca cele de acum: cartofi 1 leu/kg: pantofi buni 400 lei; etc. Atata doar ca nu se prea gaseau, rafturile fiind goale.
Pentru cei care fugeau din țară nu cred că trebuia pașaport.
Și dacă ne referim la obținerea pașaportului ohhhhho ce greu era să-l obții! Pe de altă parte sunt atâția care au călătorit pe vremea aceia prin toată lumea, mai sunt cei care se ocupau cu bișnițăraia și valutiștii și care după 90 s-au aranjat foarte bine.

Da, ai dreptate eu personal nu am dus-o chiar atât de rău în acei ani cumpliți care au dus la căderea comunismului dar cu ce preț?
Dar de plecat din țară nu aș fi plecat atunci iar mai târziu a avut grijă Dumnezeu să nu mai pot pleca.
Vechi 02.01.2013, 15:03:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Florin: sincer să fiu, cu greu mă abțin să nu-ți spun niște vorbe grele!
Daca au in spate vreo idee valoroasa, spune-le, altfel abtine-te :)
Vechi 02.01.2013, 16:23:13
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Pentru cei care fugeau din țară nu cred că trebuia pașaport.
Și dacă ne referim la obținerea pașaportului ohhhhho ce greu era să-l obții! Pe de altă parte sunt atâția care au călătorit pe vremea aceia prin toată lumea, mai sunt cei care se ocupau cu bișnițăraia și valutiștii și care după 90 s-au aranjat foarte bine.

Da, ai dreptate eu personal nu am dus-o chiar atât de rău în acei ani cumpliți care au dus la căderea comunismului dar cu ce preț?
Dar de plecat din țară nu aș fi plecat atunci iar mai târziu a avut grijă Dumnezeu să nu mai pot pleca.
Sigur ca aveai nevoie de pasaport ca sa pleci din tara. Unii, si anume cei fara pasaport, au trecut Dunarea spre sarbi, dar majoritatea erau prinsi si dati inapoi. Unde sa mergi fara pasaport, Dorina?!? Cel fara pasaport nu are identitate; deci pasaportul e absolut necesar ca sa iti dovedesti identitatea si ca sa nu te confunde cu un infractor.
Nu inteleg de ce ii incluzi in discutie pe bisnitari si pe schimbatorii de valuta.

Last edited by Miha-anca; 02.01.2013 at 16:29:26.
Vechi 02.01.2013, 16:31:54
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Tu ai impresia că le știi pe toate!
Asta e impresia ta! Dar sa stii ca nu fac referire decat la ceea ce stiu.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Familia in regimul comunist florinbrasov0 Generalitati 40 11.09.2016 23:24:09
Fiara bolșevică, Holocaustul roșu, Genocidul comunist doctor_faustus Generalitati 28 12.02.2013 09:39:16
Imi cer iertare ca am laudat fostul regim ateisto-comunist mihailt Generalitati 44 29.09.2010 15:33:34
Profetii despre romania IonelS Intamplari adevarate 74 22.09.2010 13:46:09
Materiale despre Romania coralina Generalitati 15 12.10.2009 09:23:01