![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cei, care mai au bun simt si ar putea fi politicieni de valoare, stau de o parte si nu se amesteca in mocirla de la varf. Nu toti sunt dispusi sa se vanda pentru bani. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu-mi spune de curajul avut ca să fugi. Că nu te cred. Măcar las-o așa cum a picat. Nu-mi place să dau din gură, dar habar n-ai ce experiențe am avut sau nu pe vremea regimului nenorocit comunist. Cât porumb am depanusat, câte roșii, ceapă, castraveți, cartofi am cules din clasa a 6-a până-n a 12-a începând de pe 16 Septembrie până-n mijloc de Noiembrie. Când ne mânau ca pe vitele și ne înghesuiau în autobuze sordide cu burduf și cu bombe pe acoperiș, când ne suiau pe bac și pe ceață de nu vedeai celălalt capăt al bacului ne duceau în insula mare a Brăilei.. Când părinți tăi nici măcar n-au fost primiți să dea la facultate din cauză că cei doi bunici ai tăi au luptat la cotul Donului trimiși de Țară. Dar ce știu eu?
|
|||
|
|||
![]()
Si cati alti zeci sau sute fac foamea pentru ca unul din asta sa o duca bine?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 02.01.2013 at 13:32:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unii au impresia ca doar ei au suferit; in realitate toata lumea a suferit. Iar daca nu stii ce e exilul, atunci nu mai vorbi, ca nu stii ce spui. Un An Nou fericit iti doresc! Last edited by Miha-anca; 02.01.2013 at 13:37:15. |
|
|||
|
|||
![]()
Bun- si ce era asa de rau ca elevii erau scosi si la muncile agricole ?! De-abia se invatau sa fie mai gospodari, capatau si cunostiinte practice, foarte utile in viata! Nu ca astia din ziua de azi, care stiu numai de "fite" iar daca le dai o sapa in mana nu stiu ce sa faca cu ea!
Oricum, calitatea invatamantului era mult mai ridicata atunci, ca drept dovada muncitorii calificati, maistri, inginerii, profesorii sau doctorii romani fiind renumiti pentru profesionalismul lor! De exemplul prin "Arcom" se realizau lucrari de constructii in strainatate cu muncitorii romani, inclusiv in tari precum RF Germana, Marea Britania sau Italia! Insa, pentru cei care au facut o scoala profesionala, liceu industrial sau facultate pe vremea lui nea' Nicu: parintii vostri au platit vreun leu pentru cazare, masa, materiale didactice ?! Nu cred- invatamantul era absolut gratuit pentru toate nivelurile, astfel ca fiecare putea sa-si aleaga meseria care-i placea, si in plus prin sistemul "repartitiilor guvernamentale" primea imediat loc de munca, dupa 1-2 ani in intreprindere statul i dadea casa (chiria era infima in raport cu salariul), apoi si-o mobila prin rate la CEC! Deci se poate spune ca atunci intradevar statul ocrotea familia, iar tinerii erau incurajati sa-si intemeieze o familie si sa aiba copii! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Florin: sincer să fiu, cu greu mă abțin să nu-ți spun niște vorbe grele!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și dacă ne referim la obținerea pașaportului ohhhhho ce greu era să-l obții! Pe de altă parte sunt atâția care au călătorit pe vremea aceia prin toată lumea, mai sunt cei care se ocupau cu bișnițăraia și valutiștii și care după 90 s-au aranjat foarte bine. Da, ai dreptate eu personal nu am dus-o chiar atât de rău în acei ani cumpliți care au dus la căderea comunismului dar cu ce preț? Dar de plecat din țară nu aș fi plecat atunci iar mai târziu a avut grijă Dumnezeu să nu mai pot pleca. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca au in spate vreo idee valoroasa, spune-le, altfel abtine-te :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu inteleg de ce ii incluzi in discutie pe bisnitari si pe schimbatorii de valuta. Last edited by Miha-anca; 02.01.2013 at 16:29:26. |
|
|||
|
|||
![]()
Asta e impresia ta! Dar sa stii ca nu fac referire decat la ceea ce stiu.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Familia in regimul comunist | florinbrasov0 | Generalitati | 40 | 11.09.2016 23:24:09 |
Fiara bolșevică, Holocaustul roșu, Genocidul comunist | doctor_faustus | Generalitati | 28 | 12.02.2013 09:39:16 |
Imi cer iertare ca am laudat fostul regim ateisto-comunist | mihailt | Generalitati | 44 | 29.09.2010 15:33:34 |
Profetii despre romania | IonelS | Intamplari adevarate | 74 | 22.09.2010 13:46:09 |
Materiale despre Romania | coralina | Generalitati | 15 | 12.10.2009 09:23:01 |
|