Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.08.2012, 02:12:25
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Din pricina unor carente in educatie, in primul rand in familie, apoi in scoala, in mediul social, in presa agresiva si non/anti-ortodoxa.
Din pricina haosului neincetat care domneste in societatea romanesca. Din pricina programului national, practicat sistematic, de hotie-minciuna-distrugere.
Din pricina abuzurilor facute de indivizi iresponsabili in numele Sfintei Biserici.
Din pricina nevredniciei unor fete bisericesti, care duc pe oameni la smintire.
Din pricina dracilor care lucreaza neincetat pentru dezbinare. (Si in alte confesiuni oamenii sunt indreptati, draceste, spre pacat. Cu atat mai putin ei sunt indreptati spre Biserica-Mama.)
Din pricina mandriei ingamfate a ortodocsilor care se cred vrednici, aceia care isi iau ortodoxia ca pe o pana la palarie, ca pe un merit, ca pe o insigna.
Din pricina multor tulburari psihice, de mii si mii de feluri, care, intr-o societate primitiva si analfabeta ca a noastra, raman netratate. Psihologia si psihiatria fiind considerate, in aceasta tara de ignoranti agresivi, oaia neagra, dusmanul, cei ce ne duc in inselare. Asa incat toti tulburatii au ajuns sa vorbeasca "crestineste" si sa-si raspindeasca aberatiile peste tot, in toate mediile, intoxicind corpul Bisericii.
Din pricina intunericului gros care s-a lasat peste tara. Din aceste pricini si din multe altele.
Din pricina noastra, a celor care ne vrem ortodocsi dar ne purtam ca paganii sau ca np.
Din ingaduinta lui Dumnezeu, care ne cunoaste inimile impatimite, dupa mare Intelepciunea si Dreptatea Lui, laudat fie in veci!
In fibra/osul/molecula crestinilor romani convietuiesc, intr-un mod nemaintalnit la vreun alt popor, Biserica si Neamul.
Asa cum bine stim, in baza nenumaratelor dovezi si argumente care ne asigura continuitatea memoriei neamului de la o generatie la alta, ETNOGENEZA POPORULUI ROMAN ESTE CONVIVA CU INCRESTINAREA. Etnogeneza SI Evanghelizarea, ingemanate. Asta-i Romania! Un popor nou, format din impreunarea dacilor si romanilor, precum si a altor semintii, cu Mesajul Domnului Hristos. Sub/prin Cuvantul lui Dumnezeu au invatat sa traiasca locuitorii acestei tari!
Cine a studiat etnogeneza poporului roman, va fi aflat si de Evanghelizare. Va fi aflat, in baza dovezilor istorice sigure, ca Apostolii Andrei si Filip au propovaduit Evanghelia pe meleagurile noastre. Increstinarea a mai fost realizata si prin alte cai, prin oameni precum: colonisti, soldati, sclavi, negustori, captivi, printre toti acestia numarindu-se si crestini.
Pe aceste meleaguri, de doua mii de ani, a fi roman insemna tot mai limpede si mai puternic a fi crestin, iar a fi crestin este a fi roman. Asa e legea aici. Legea locului, legea vietii.

Cei care au voit dezbinarea Romaniei au lovit in Biserica, iar cei care lovesc in Biserica lovesc in tara si neamul acesta "carpato-danubiano-pontic".

Sunt tradatori de neam si tara cei care lovesc in Biserica lui Hristos. Sunt potrivnici lui Dumnezeu cei care lovesc in neamul acesta si in Gradina Maicii Domnului.

Asa se face ca, in Romania, orice neregula in plan social are reverberatii si in Biserica, dupa cum e valabila si reciproca. Osmoza dintre poporul nostru si Biserica este indiscutabila, oricum ar parea la suprafata lucrurile.
Tocmai crezind acestea scrise aici, am aratat ca motivele parasirii Bisericii (pe care Ovidiu le-a cuprins sintetic, poate prea sintetic, totusi, in expresia "faradelegile noastre") sunt adinc intricate cu neregulile din tara noastra.
Din care am enumerat o parte: educatia catastrofala, presa corupta, hotia-minciuna-furtul, inclusiv anumite abateri ale celor chemati sa pastoreasca poporul lui Dumnezeu. Care popor, aici in jurul Carpatilor nu este altul decat crestinii din Romania (implicit romanii nostri, frati si surori de sange si de credinta, din diaspora).

De ce parasesc crestinii BOR? Fix din aceleasi motive din care parasesc romanii Romania.
Repet: vandalizarea tarii noastre este totodata vandalizarea Bisericii, pe toate caile.

Din fericire, chiar daca vom fi scosi cu forta din propria tara, cei care suntem crestini nu vom putea fi scosi din Hristos, oriunde ne vor duce pe pamant, deportati/surghiuniti de-am fi.
Dovada ca traitori in Duhul lui Hristos, frati si surori romani, sunt pretutidneni in lume: de pe Athos in New-York, asa cum stim si de pe forum. Romanul Il poarta pe Hristos oriunde ar fi pe lume. De ce?
Pentru ca sangele romanilor, prin artere si vene, pana la cele mai mici ramificatii care scalda tesuturile, poarta mireasma sangelui Domnului nostru Iisus Hristos.

Pentru noi romanii, a ne apara si cinsti tara, inseamna a ne apara si cinsti Sfanta Evanghelie, asa cum a rodit Ea, luminos, in Sfanta Traditie a Sfintei Biserici.

Nu stiu altii cum sunt...

Last edited by ioan cezar; 09.08.2012 at 03:34:46.
Vechi 09.08.2012, 05:40:52
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Sectanții, oricum tot acolo ajung: ați cunoscut personal sectanți la a doua și a treia generație ?
Eu conosc personal mulți adventiști (sectanți nu) la a treia generație și câțiva la a patra. Fervoarea lor pentru Hristos, credința adevărată și pentru Scriptură a rămas la cele mai înalte cote. Cel puțin așa arată, în sufletul lor nu pot ști ce este, totuși mi se pare greu să simulezi tot timpul o credință manifestă în vorbe și fapte.
Vechi 09.08.2012, 08:13:38
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
In fibra/osul/molecula crestinilor romani convietuiesc, intr-un mod nemaintalnit la vreun alt popor, Biserica si Neamul.
Asa cum bine stim, in baza nenumaratelor dovezi si argumente care ne asigura continuitatea memoriei neamului de la o generatie la alta, ETNOGENEZA POPORULUI ROMAN ESTE CONVIVA CU INCRESTINAREA. Etnogeneza SI Evanghelizarea, ingemanate. Asta-i Romania! Un popor nou, format din impreunarea dacilor si romanilor, precum si a altor semintii, cu Mesajul Domnului Hristos. Sub/prin Cuvantul lui Dumnezeu au invatat sa traiasca locuitorii acestei tari!
Cine a studiat etnogeneza poporului roman, va fi aflat si de Evanghelizare. Va fi aflat, in baza dovezilor istorice sigure, ca Apostolii Andrei si Filip au propovaduit Evanghelia pe meleagurile noastre. Increstinarea a mai fost realizata si prin alte cai, prin oameni precum: colonisti, soldati, sclavi, negustori, captivi, printre toti acestia numarindu-se si crestini.
Pe aceste meleaguri, de doua mii de ani, a fi roman insemna tot mai limpede si mai puternic a fi crestin, iar a fi crestin este a fi roman. Asa e legea aici. Legea locului, legea vietii.

Cei care au voit dezbinarea Romaniei au lovit in Biserica, iar cei care lovesc in Biserica lovesc in tara si neamul acesta "carpato-danubiano-pontic".

Sunt tradatori de neam si tara cei care lovesc in Biserica lui Hristos. Sunt potrivnici lui Dumnezeu cei care lovesc in neamul acesta si in Gradina Maicii Domnului.

Asa se face ca, in Romania, orice neregula in plan social are reverberatii si in Biserica, dupa cum e valabila si reciproca. Osmoza dintre poporul nostru si Biserica este indiscutabila, oricum ar parea la suprafata lucrurile.
Tocmai crezind acestea scrise aici, am aratat ca motivele parasirii Bisericii (pe care Ovidiu le-a cuprins sintetic, poate prea sintetic, totusi, in expresia "faradelegile noastre") sunt adinc intricate cu neregulile din tara noastra.
Din care am enumerat o parte: educatia catastrofala, presa corupta, hotia-minciuna-furtul, inclusiv anumite abateri ale celor chemati sa pastoreasca poporul lui Dumnezeu. Care popor, aici in jurul Carpatilor nu este altul decat crestinii din Romania (implicit romanii nostri, frati si surori de sange si de credinta, din diaspora).

De ce parasesc crestinii BOR? Fix din aceleasi motive din care parasesc romanii Romania.
Repet: vandalizarea tarii noastre este totodata vandalizarea Bisericii, pe toate caile.

Din fericire, chiar daca vom fi scosi cu forta din propria tara, cei care suntem crestini nu vom putea fi scosi din Hristos, oriunde ne vor duce pe pamant, deportati/surghiuniti de-am fi.
Dovada ca traitori in Duhul lui Hristos, frati si surori romani, sunt pretutidneni in lume: de pe Athos in New-York, asa cum stim si de pe forum. Romanul Il poarta pe Hristos oriunde ar fi pe lume. De ce?
Pentru ca sangele romanilor, prin artere si vene, pana la cele mai mici ramificatii care scalda tesuturile, poarta mireasma sangelui Domnului nostru Iisus Hristos.

Pentru noi romanii, a ne apara si cinsti tara, inseamna a ne apara si cinsti Sfanta Evanghelie, asa cum a rodit Ea, luminos, in Sfanta Traditie a Sfintei Biserici.

Nu stiu altii cum sunt...

Respect frate! Maxim!
Vechi 09.08.2012, 08:51:10
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:

Deci, nu vă mai bateți capul cu probleme inexistente. Vedeți cum faceți cu cei care mai sunt ortodocși numai "din punct de vedere cultural". Adică, majoritatea.
Ortodocsii nepracticanti sau caldicei au fost dintotdeauna, asa ca, nu este o mare noutate. Printre acestia se afla si persoane cu potential (adica , sa poata sa creada in Dumnezeu, si sa fie loiali Bisericii), si de aceea cand se afla la un moment de cumpana sunt o tinta usoara ereticilor.
Pe de alta parte , asa cum am mai spus , singurii oameni capabili de a atrage pe acei ortodocși numai "din punct de vedere cultural" sunt preotii , rudele si prietenii mai credinciosi. Insa cel mai important lucru este vointa... daca omul nu vrea , n-ai ce sa-i faci. Si chiar daca ar veni mari teologi la omul ortodox nepracticant , daca nu exista vointa din partea acestuia , totul e in zadar.
Vechi 09.08.2012, 14:15:27
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit !

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu știu care e situația la penticostali, dar adventiștii nu fac stagiu militar acolo unde există serviciu alternativ; iar unde e obligatoriu, de obicei nu sunt sub arme. În cazul unui război nu ucid. Mai trebuie să repet?
eu cred ca stiti foarte bine situatia si de la penticostali, insa mintiti ca de obicei !

si ziceti ca, de obicei, adventistii nu ucid in razboi? uneori insa... mai ucid, nu?

sunteti tragicomic !
Vechi 09.08.2012, 14:22:23
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
eu cred ca stiti foarte bine situatia si de la penticostali, insa mintiti ca de obicei !
Chiar nu știu! Vreau să zic dintr-o sursă sigură. Dumneavoastră care mă faceți mincinos, nu prezentați nicio garanție.

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
si ziceti ca, de obicei, adventistii nu ucid in razboi? uneori insa... mai ucid, nu?
Dacă nu ucid, nu ucid în nicio situație. De câte ori să mai repet?
Vechi 09.08.2012, 18:47:53
grigoras gherase grigoras gherase is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.08.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Ortodocsii nepracticanti sau caldicei au fost dintotdeauna, asa ca, nu este o mare noutate. Printre acestia se afla si persoane cu potential (adica , sa poata sa creada in Dumnezeu, si sa fie loiali Bisericii), si de aceea cand se afla la un moment de cumpana sunt o tinta usoara ereticilor.
Pe de alta parte , asa cum am mai spus , singurii oameni capabili de a atrage pe acei ortodocși numai "din punct de vedere cultural" sunt preotii , rudele si prietenii mai credinciosi. Insa cel mai important lucru este vointa... daca omul nu vrea , n-ai ce sa-i faci. Si chiar daca ar veni mari teologi la omul ortodox nepracticant , daca nu exista vointa din partea acestuia , totul e in zadar.
Iata,cum in putine cuvinte,poti lamuri o problema deosebita!Credinta crestin ortodoxa,dupa toate cunostintele mele,dupa ceea ce simt eu,este insasi manifestarea Evangheliei in sine.Nu am simtit niciodata ca am teava pustii in ceafa,nu m-a exclus nimeni din grupul in care am trait ca sunt un crestin caldicel,nu mi-a luat nimeni dreptul de a mai purta numele sfantului pe care mi l-au dat la sf.botez.Nimic din toate acestea.Colac peste pupaza,viata m-a dus intr-o cariera total opusa credintei crestine:cariera militara.Am trait "caldicel"pacalindu-ma ca sunt crestin dar traind dupa simturi,necesitati,dupa cum batea vantul.Tatal meu si mai toate rudele din partea lui,penticostali raspanditi prin toata"lumea noua",cautau sa ma atraga in interiorul acestei denominatiuni cu promisiuni din cele mai tentante.Nu s-a intamplat acest lucru,iar acum,cand revad toata perioada aceea,imi dau seama ca nu eu am luptat cu ei ci Dumnezeu,care mi-a fost tot timpul alaturi!
In urma cu cativa ani,incercand sa iau o hotarare pe aceasta tema,presiunile erau mari,intr-o dimineata a unei duminici de ianuarie,am iesit din bloc fara nici o tinta si m-am trezit intrand in biserica de peste drum.Ca niciodata, am avut taria de a ramane pana la sfarsitul slujbei,observand ca a venit si un preot nou ce se recomanda ca noul paroh al bisericii.Esential este ca atat de mult m-a marcat slujba oficiata de noul preot incat,ajuns acasa,m-a cuprins un plans teribil,odata cu el si o usurare sufleteasca cum nu mai simtisem niciodata.Am simtit ca locul acela din biserica m-a asteptat atatia ani cu multa rabdare incat nu-l mai pot parasi cu nici un pret!De fapt nu locul a avut rabdare cu mine ci Bunul Dumnezeu!Pentru a respecta adevarul in totalitate,trebui sa va spun ca aproape 20 de ani am studiat Sfanta Scriptura si am citit nenumarate carti ale sfintilor Parinti,multe din volumele Filocaliei!Revelatia insa,s-a produs atunci ca Domnul a hotarat ci nu eu,sau poate nu numai eu.Problema importanta este ca am dorit,am incercat sa-L cunosc pe Dumnezeu si El mi-a iesit in intampinare! Ca o concluzie:nimeni nu ne poate atrage undeva anume,in afara de noi insine si Bunul Dumnezeu!El insa nu ne pune teva pustii in ceafa si nici nu ne incatuseaza,astepta sa ne hotaram noi insine in ceea ce dorim.Fie ca Domnul Dumnezeul nostru sa fie milostiv voua tuturor,precum mie mi-a fost!AMIN!
Vechi 09.08.2012, 22:55:50
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grigoras gherase Vezi mesajul
Colac peste pupaza,viata m-a dus intr-o cariera total opusa credintei crestine:cariera militara.
Bine ați venit printre noi ! Dacă îmi permiteți un mic off-topic: ce vă face să spuneți că o carieră militară ar fi total opusă credinței creștine ? Oare nu avem noi atâția sfinți militari ? Iată, Sf Gheorghe este primul exemplu care îmi vine în minte, dar mai sunt atâtea altele ! Chiar și Arhanghelul Mihail, cu toate că este înger, este, în fond, un sfânt militar, apărându-L pe Cristos cu sabia de foc, executând comenzile Lui și scoțându-l afară din Împărăție pe dușmanul Lui și al oamenilor.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 10.08.2012, 09:30:20
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Din pricina unor carente in educatie, in primul rand in familie, apoi in scoala, in mediul social, in presa agresiva si non/anti-ortodoxa.
Acele carențe în educație despre care vorbiți sunt tot niște carențe ale ortodocșilor și ale păstorilor lor spirituali, preoții ortodocși plus prea înalții lor. Cu alte cuvinte carențele de educație apar fiindcă unora nu le pasă absolut deloc de educația de toate felurile, inclusiv cea creștină ortodoxă. Și nu le pasă de corectarea acestei educații, în schimb le pasă foarte mult de slujbele pe care își iau banii, unii ca să își recupereze șpăgile deja avansate. Nu mai încercați deci să aruncați vina pe lipsa de educație când preoții ortodcși au TOATĂ PUTEREA să se opună acestor lucruri. Dacă nu se opun și lasă lucrurile să meargă după cum le direcționaează alții, după cum le direcționează duhurile lumii sau cele demonice, atunci RĂSPUNDEREA, aia de care tot fugiți (dar nu știu, zău, până unde și până când), atârnă de cei care au puterea. Iar BOR are putere în societatea românească doar că se încăpățânează, într-o REZISTENȚĂ ÎMPOTRIVA SFÂNTULUI SPIRIT, să își exercite această putere tocmai pentru a nu ridica nivelul calitativ al creștinismului și pentru a nu își pierde statutul de biserică dominantă. Bine, ce-i drept, unii chiar nu sunt în stare să ridice nivelul creștinismului din moment ce chiar ei au de lucrat serios la capitolul transformării lor în creștini, deși sunt chiar preoți printre ei. Dar cum am mai spus, crucea este pentru acei puțin și tratați drept fraieri de către șmecheri, iar pentru marea majoritate pe care BOR nu o educă este considerată de ajuns ortodoxia de tarabă, de larg consum, consumeristă, aia care nu pune probleme și în care nu trebuie să te lepzi de tine, să îți iei crucea și să îl urmezi pe Christos.

În ceea ce privește prea, iarăși văd că se aruncă TOATĂ răspunderea neapărat în altă parte, când BOR ar putea să intervină, DACĂ AR VREA, dar nu vrea pentru că pe oamenii care trăiesc după duhul lumii nu îi prea poți obliga să asculte de Sfântul Spirit, prin multe mijloace:

• prin propagandă printre creștinii ortodocși pentru evitarea unor canale mass-media sau a unor emisiuni, etc;
  • printr-o ofertă serioasă a Bisericii de mass-media alternativă, iar aici este clar, din punctul meu de vedere, că situl "Război întru Cuvânt" este cu mult, dar cu mult, peste scânteile oficiale;
  • prin chemarea la raport a acelor regizori, moderatori de emisiuni, etc care propagă mass-media de proastă calitate, necreștină și care pot fi și trebuie să fie amenințați și sancționați de Biserică în cazul în care nu fac trecerea și nu renunță la promovarea mediatică a mizeriilor, a non-valorilor, a ne-creștinătăților, etc; nici nu trebuie să stau mult să mă gândesc și pot oferi repede o listă de inși care trebuiau de mult chemați la raport și care trebuie de urgență excluși din Sfânta Biserică Răsăriteano-Catolică (sau Ortodoxă)
Aici am doar câteva idei așa pe fugă, sunt sigur că se pot găsi mult mai multe și foarte eficiente. Dar nu le pune nimeni în practică, însă când vine vorba despre BENEFICIEREA de slujbe și imagine bisericești toți falșii creștini ortodocși se afișează prin mass-media cu BOR ca să arate și ei că sunt în rândul lumii. Și așa este, ei chiar sunt în rândul lumii și în afara celor din rândul spiritualilor. ... Dar ei sunt "creștini", ... și "ortodocși", .. crucea, Christos, Evanghelia sunt pentru alții, nu pentru semeții și plinii de mărire sau de cădere români. Ei nu se înjosesc cu Evanghelia.
Vechi 10.08.2012, 09:33:36
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
Bine ați venit printre noi ! Dacă îmi permiteți un mic off-topic: ce vă face să spuneți că o carieră militară ar fi total opusă credinței creștine ? Oare nu avem noi atâția sfinți militari ? Iată, Sf Gheorghe este primul exemplu care îmi vine în minte, dar mai sunt atâtea altele ! Chiar și Arhanghelul Mihail, cu toate că este înger, este, în fond, un sfânt militar, apărându-L pe Cristos cu sabia de foc, executând comenzile Lui și scoțându-l afară din Împărăție pe dușmanul Lui și al oamenilor.
In timpurile noastre, militarii nu-L apara pe Christos.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09