![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Dar și Enoh, al șaptelea de la Adam, a proorocit despre aceștia, zicând: Iată, a venit Domnul cu zecile de mii de sfinți ai Lui, Ca să facă judecată împotriva tuturor și să mustre pe toți nelegiuiții de toate faptele nelegiuirii lor, în care au făcut fărădelege, și de toate cuvintele de ocară pe care ei, păcătoși, netemători de Dumnezeu, le-au rostit împotriva Lui." Cel cu trupul lui Moise este citat din alta carte.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
eu ma refeream la toate sursele. dintre acelea cartea lui Enoh este cea mai importanta. Oricum aceste citari ale traditiei evreiesti in Noul Testament arata valoarea traditiei! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Revenind la subiect... anume viata sfintilor.
Hristos este viata... aici si acum: "Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig. Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege. Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup. " Filipeni 1, 21-14. La a doua venire a Domnului, Sfintii nu vor fi judecati ci unii dintre ei voi fi chiar judecatori: “Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.” Ioan 5,24. Hristos Domnul întărește aceasta când spune celor 12 ucenici ai Săi ca la Judecata înfricoșătoare de la a doua venire a Sa, ei nu vor fi judecați, ba chiar vor fi judecători: “Adevărat zic vouă că voi cei ce Mi-ați urmat Mie, la înnoirea lumii, când Fiul Omului va ședea pe tronul slavei Sale, veți ședea și voi pe douăsprezece tronuri, judecând cele douăsprezece seminții ale lui Israel” [6] Matei 19,28; Luca 22,30. (caci „Celui ce biruiește îi voi da să șadă cu Mine pe scaunul Meu”).[7] Apocalipsa 3,21 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu sustin ca "le stiu pe toate"... sunt doar un simplu crestin ortodox, sunt praf si cenusa fara Hristos, abur care astazi este si maine nu mai este... de aceea te rog sa nu te compari cu mine. Siubiectul dezbatut, viata sfintilor (aici si acum) este un subiect care v-a starnit interesul, pentru ca voi nu sunteti de acord cu aceasta invatatura ortodoxa, considerand-o nefondata pe Sfanta Scriptura. Eu am adus argumete scripturistice care sustin aceasta invatatura ortodoxa, dupa intelepciunea daruita mie de Hristos. Lui Hristos i se cuvine slava in veci! amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|