Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2010, 22:35:10
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
deci iata ca traditia are un rol extrem de important din moment ce Sfantul Iuda si Sfantul Pavel citeaza in Noul Testament din carti care erau doar in traditia evreiasca. iata cum elemente doar din traditia evreiasca pentru noi ajung sa aiba valoare scripturistica.
Dacă tradiția evreiască este confirmată de autorii inspirați ai Scripturii, de ce n-am recunoaște-o? Din nefericire, nu toata tradiția iudaică este demnă de crezare. Hristos Însuși S-a exprimat de câteva ori împotriva acestei tradiții.
Vechi 06.07.2010, 22:35:48
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
Ba sunt de acord, despre carta lui Enoh este vorba. vroiam toate detaliile, nu doar franturi... vroiam sa vad sursele voastre de documentare... dar mi-ati oferit tot surse ortodoxe :)
Nu, nu, acel citat nu e din Cartea lui Enoh, ci acesta:

"Dar și Enoh, al șaptelea de la Adam, a proorocit despre aceștia, zicând: Iată, a venit Domnul cu zecile de mii de sfinți ai Lui,
Ca să facă judecată împotriva tuturor și să mustre pe toți nelegiuiții de toate faptele nelegiuirii lor, în care au făcut fărădelege, și de toate cuvintele de ocară pe care ei, păcătoși, netemători de Dumnezeu, le-au rostit împotriva Lui."

Cel cu trupul lui Moise este citat din alta carte.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 06.07.2010, 22:40:49
Banned

Implicit

Citat:
deci suntem de acord ca Sfantul Iuda a citit undeva aceast episod si nu l-a primit prin revelatie divina (extaz, vedenie...), asa cum spuneai mai sus. Iata deci ca Sfanta Traditie are un rol extrem de important.
Faptul că apostolul Iuda citează dintr-o sursă neinspirată nu înseamnă nici că toată Tradiția este adevărată (și încă pompos spus cu "rol extrem de important"), dar nici că citarea aceasta nu a fost sub inspirație divină. Duhul lui Dumnezeu poate conduce pe un profet și să aleagă surse istorice demne de încredere.

Citat:
sincer ma bucur sa vad ca ati prins interes pentru Parintii Bisericesti, deci pentru ortodoxie. Felicitari inca o data!
Interesul l-am avut mai demult. Mulțumesc pentru apreciere
Vechi 06.07.2010, 22:42:25
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu, nu, acel citat nu e din Cartea lui Enoh, ci acesta:

"Dar și Enoh, al șaptelea de la Adam, a proorocit despre aceștia, zicând: Iată, a venit Domnul cu zecile de mii de sfinți ai Lui,
Ca să facă judecată împotriva tuturor și să mustre pe toți nelegiuiții de toate faptele nelegiuirii lor, în care au făcut fărădelege, și de toate cuvintele de ocară pe care ei, păcătoși, netemători de Dumnezeu, le-au rostit împotriva Lui."

Cel cu trupul lui Moise este citat din alta carte.
fii sincera Doriana... tu ai aflat aceste informatii acum cand ai dat un search pe google, la fel cum a facut si colegul tau.

eu ma refeream la toate sursele. dintre acelea cartea lui Enoh este cea mai importanta.
Oricum aceste citari ale traditiei evreiesti in Noul Testament arata valoarea traditiei!
Vechi 06.07.2010, 22:44:59
Banned

Implicit

Citat:
fii sincera Doriana... tu ai aflat aceste informatii acum cand ai dat un search pe google, la fel cum a facut si colegul tau.

eu ma refeream la toate sursele. dintre acelea cartea lui Enoh este cea mai importanta.
Oricum aceste citari ale traditiei evreiesti in Noul Testament arata valoarea traditiei!
Dragul meu, această problemă s-a mai abordat cel puțin pe alte două topicuri din sub-forumul acesta. Dă un search.
Vechi 06.07.2010, 22:48:21
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Revenind la subiect... anume viata sfintilor.

Hristos este viata... aici si acum:
"Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.
Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege.
Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine;
Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup. " Filipeni 1, 21-14.

La a doua venire a Domnului, Sfintii nu vor fi judecati ci unii dintre ei voi fi chiar judecatori:

“Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.” Ioan 5,24.

Hristos Domnul întărește aceasta când spune celor 12 ucenici ai Săi ca la Judecata înfricoșătoare de la a doua venire a Sa, ei nu vor fi judecați, ba chiar vor fi judecători: “Adevărat zic vouă că voi cei ce Mi-ați urmat Mie, la înnoirea lumii, când Fiul Omului va ședea pe tronul slavei Sale, veți ședea și voi pe douăsprezece tronuri, judecând cele douăsprezece seminții ale lui Israel” [6] Matei 19,28; Luca 22,30. (caci „Celui ce biruiește îi voi da să șadă cu Mine pe scaunul Meu”).[7] Apocalipsa 3,21
Vechi 06.07.2010, 22:53:38
Senior Member

Implicit

Citat:

Era cat pe-aci sa fiu foarte sincera, dar m-am razgandit cand am vazut cu cat talent valsezi tu... "ma refeream la aia si nu la aialalta"...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 06.07.2010, 23:03:14
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Era cat pe-aci sa fiu foarte sincera, dar m-am razgandit cand am vazut cu cat talent valsezi tu... "ma refeream la aia si nu la aialalta"...
sunt sincer, consideram si consider cartea lui Enoh ca fiind cea mai importanta sursa...

Nu sustin ca "le stiu pe toate"... sunt doar un simplu crestin ortodox, sunt praf si cenusa fara Hristos, abur care astazi este si maine nu mai este... de aceea te rog sa nu te compari cu mine.

Siubiectul dezbatut, viata sfintilor (aici si acum) este un subiect care v-a starnit interesul, pentru ca voi nu sunteti de acord cu aceasta invatatura ortodoxa, considerand-o nefondata pe Sfanta Scriptura. Eu am adus argumete scripturistice care sustin aceasta invatatura ortodoxa, dupa intelepciunea daruita mie de Hristos. Lui Hristos i se cuvine slava in veci! amin.
Vechi 06.07.2010, 23:05:43
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu sustin ca "le stiu pe toate"... sunt doar un simplu crestin ortodox, sunt praf si cenusa fara Hristos, abur care astazi este si maine nu mai este... de aceea te rog sa nu te compari cu mine.

Siubiectul dezbatut, viata sfintilor (aici si acum) este un subiect care v-a starnit interesul, pentru ca voi nu sunteti de acord cu aceasta invatatura ortodoxa, considerand-o nefondata pe Sfanta Scriptura. Eu am adus argumete scripturistice care sustin aceasta invatatura ortodoxa, dupa intelepciunea daruita mie de Hristos. Lui Hristos i se cuvine slava in veci! amin.
Bine, bine...A Lui sa fie slava!
Vechi 06.07.2010, 23:26:29
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
Deci recunosti ca Moise este viu (acum, ca si atunci la Schimbarea la Fata)! E bine. Te felicit... ca recunosti invatatura ortodoxa conform careia sfintii sunt vii in Hristos.

Evident ca noi ortodocsii stim acest pasaj pentru ca este foarte important si pentru Sfanta Traditie nu doar pentru a arata ca sfintii sunt vii.
Ne poti spune te rog de unde stia Sfantul Iuda acest episod al luptei Sfantului Arhanghel Mihail cu satana pentru trupul Sfantului Moise? (iti ofer si un indiciu, nu este precizat acest episod in Vechiul Testament)
Iuda a fost inspirat de Duhul Domnului. Doar nu te gandesti ca un om a putut sa vada lupta dintre Mihail si diavol ca sa poata scrie despre asa ceva....
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42