![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
stai linistit ca am citit-o. Dar nu mi-ai raspuns: CE FACI? Eu nu te-am intrebat care ar fi solutia
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca daca ai iesi cu un barbat si ai lua bataie pe strada si ala s-ar uita, n-ai mai vorbi in veci si pururi cu el, poate sa stie si Biblia pe de rost. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si chiar daca nu inghit de la inceput povestea, dupa ce realizeaza ca fara zeciuiala ajung efectiv la coada si dupa o portie consistenta de predici si literatura: "uite ca nasol le merge la aia care nu dau zeciuiala" se lasa jumuliti. Citat:
Citat:
Sigur, teoretic este si pocainta pe undeva dar la modul pur teoretic, fiecare se pocaieste cat il duce capul, din moment ce nu e obligat sa dea socoteala nimanui pentru faptele sale, decat dumnezeului adventist imaginar. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Deci ce faci? Concret. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si sa va dau si exemplu cu betiv, tot in strainatate: un copil care alerga dupa mama sa tragand dupa el un ghiozdan de scoala pe rotile se impiedica si cade fix in fata mea. Dupa care se ridica si isi continua drumul. Un betiv cu alcool la bord incepe sa se ia de mine zicand ca sunt rasista (copilul era negru), si incepe sa ma faca in toate felurile. I-am raspuns calm aratandu-i ca greseste si i-am adus argumente pana cand s-a potolit si si-a schimbat atitudinea devenind chiar prietenos (atat cat poate fi un om beat prietenos). Deci, ca sa va raspund la intrebare: daca ies pe strada cu un barbat care rezolva conflictele cu pumnii, este clar ca nu mai ies cu acela. Deci pe dos de cum va asteptati dvs. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ramane de vazut cum poti aplica asta fata de sectanti,cand trebuie sa impaci iubirea cu adevarul |
|
|||
|
|||
![]()
Simplu, am in minte Cuvantul Domnului care o intreaba pe pacatoasa: "te-a condamnat careva? Daca nimeni nu te-a condamnat, nu te condamn nici Eu." (parafrazat din memorie). Incuraja astfel Domnul adulterul? Nicidecum, dimpotriva, stia ca greseala si pacatul nu vor putea fi invinse cu adevarat decat printr-o mare dragoste. Cand vine vorba de dogme si reguli puse sub larga umbrela de Adevar, inima crestinilor se impietreste cel mai repede, se simt in mare pericol, asa cum se simteau si fariseii desi Domnul ii trimitea mereu pe oameni la preoti, nu vroia sa strice nimic. Doar metodele Lui erau altele, erau pline de iubire si intelegere pentru cel aflat in greseala, si cu aceste metode, ii atragea pe toti ca la stupul cu miere. Toti cu exceptia ultra-dogmaticilor care nu agreeau aceste metode ale iubirii. Si asa se intampla pana astazi. Exact dragostea adevarata este cel mai atacata cand vine vorba de dogme si adevarul lor: oamenii se incranceneaza, eventual se insulta, si pun o mare bariera de raceala intre ei de nici la JO nu mai poate fi sarita...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|