Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.08.2012, 21:36:39
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nici nu era nevoie "să țină piept" acestor năvăliri, trebuiau doar să se comporte ca niște creștini, nu ridicând sabia de care spunea Hristos că vor pieri dacă o vor ridica. Ceea ce s-a și întâmplat cu sutele de mii. Desigur, acei țărani chemați la oaste nu pot fi acuzați, vinovați sunt "sfinții" și "înaltpreasfințiilelor" care au înțeles pe dos creștinismul. Având în vedere că năvălirea otomană a fost o pedeapsă a lui Dumnezeu (citiți cu s-a întâmplat și în vechime cu Israel) pentru neascultare, orice comentariu al nostru e de prisos. Putem cel mult să evităm pe viitor asemenea greșeli.

Lucru valabil de altfel și pentru dumneavoastră.

Nu e nevoie stimată doamnă, sunt destui "ghiauri" și pe plaiurile noastre. Cu sutele de mii, ori chiar cu milioanele (după cum estimează chiar surse ortodoxe)!

Încă o dată: nu-i acuz și nu sunt lipsit de respect pentru înaintașii noștrii, erau alte vremeuri (deși tot în era creștină, adică a lui Cristos); vinovați sunt alții...

Nu sunteți consecventă, aceeași acuză mi-ați adus-o și pe topicul despre sabat. Trebuie să vă hotărâți pe ce punem accentul... pe asta, pe ailaltă, ori pe toate!

Foarte adevărat! Exact aceasta e invitația prezbiterilor de fiecare dată când se întâmplă. Din păcate se întâmplă des...

Doctrina biblică nu e deloc "lipsită de substanță", e plină de miez și consistență spirituală. Se vede treaba că nu prea o cunoașteți, altfel ați vedea multe similitudini în doctrina adventistă.
Si din nou multe vorbe ca sa tragem aciasi concluzie: in loc sa puneti mina pe secera si sa puneti umarul la cresterea Imparatiei Lui Cristos pe paminnt preferati sa aruncati cu pietre in cei care au facut-o. Ferice de ei, ca sint batjocoriti pentru Numele Lui Isus.
Vechi 06.08.2012, 21:55:36
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Si din nou multe vorbe ca sa tragem aciasi concluzie: in loc sa puneti mina pe secera si sa puneti umarul la cresterea Imparatiei Lui Cristos pe paminnt preferati sa aruncati cu pietre in cei care au facut-o. Ferice de ei, ca sint batjocoriti pentru Numele Lui Isus.
Nu știu la cine vă referiți că sunt batjocoriți.
Vechi 06.08.2012, 22:42:05
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Deci soluția cea mai bună ar fi să mă ÎNARMEZ și eu și să-l împușc în cap (pentru a fi sigur că l-am ucis), nu? Amice, mai lasă filmele... mai bine citește Evanghelia lui Hristos!
stai linistit ca am citit-o. Dar nu mi-ai raspuns: CE FACI? Eu nu te-am intrebat care ar fi solutia
Vechi 06.08.2012, 23:38:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Eu cred ca martirii crestini si-au vazut familiile macelarite fara sa scoata vreo sabie si cred ceea ce scrie despre ei: multi pagani se converteau cand vedeau cu cat curaj sufereau torturile si chinurile in numele Domnului. Deci daca toti crestinii le-ar fi urmat exemplul martirilor, nu numai ca nu ma inchinam eu acum catre Meca dar nici urma de musulman nu ar mai fi fost, s-ar fi convertit toti la crestinism vazand astfel de minuni de vitejie martirica in numele Domnului.
Si betivul care iti bate copilul sau nevasta pe strada...tot in numele Domnului..stai si privesti?

Eu cred ca daca ai iesi cu un barbat si ai lua bataie pe strada si ala s-ar uita, n-ai mai vorbi in veci si pururi cu el, poate sa stie si Biblia pe de rost.
Vechi 06.08.2012, 23:44:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ritmul de creștere este dintre cele mai mari, totuși pământul nu poate fi umplut cu adventiști așa cum ați crede căci suntem o minoritate. Și Hristos vă mai spune ceva: cei mulți (majoritarii - știți din ce confesiune fac parte aceștia...) merg pe calea cea largă...
Sunt secte si mai mici decat cea adventista, asta inseamna ca in raport cu adventsitii se situeaza mai bine in planul mantuirii, adventistii find cei care merg pe calea pierzarii din cauza aglomerarii?
Vechi 06.08.2012, 23:47:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci cu toate acestea (căci cetățeanul regular - să-i zicem ortodox dacă vorbim de România- se desparte cel mai greu de conținutul portofelului), oamenii pleacă din Bisericile istorice. Să mai fim și ontopic...
Nu e imposibil, dar ceva mai greu, oricum multi nu stiu in ce se baga si de obicei ajung in fatza faptului implinit.
Si chiar daca nu inghit de la inceput povestea, dupa ce realizeaza ca fara zeciuiala ajung efectiv la coada si dupa o portie consistenta de predici si literatura: "uite ca nasol le merge la aia care nu dau zeciuiala" se lasa jumuliti.

Citat:
Dacă nu e "mare brânză" de ce n-ați încerca și dumneavoastră (ortodocșii) vegetarianismul, pacifismul, respectarea tuturor poruncilor, etc.? Ce vă împiedică?
Pentru ca facem mai mult de atat (ma refer la reperele sectei adventiste).

Citat:
Unde ai auzit această inepție teologică?
In predicile unui pastor adeventist.
Sigur, teoretic este si pocainta pe undeva dar la modul pur teoretic, fiecare se pocaieste cat il duce capul, din moment ce nu e obligat sa dea socoteala nimanui pentru faptele sale, decat dumnezeului adventist imaginar.
Vechi 07.08.2012, 00:02:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
deci tu stai si te uiti in timp ce un derbedeu INARMAT iti violeaza sotia?
Citat:
Deci soluția cea mai bună ar fi să mă ÎNARMEZ și eu și să-l împușc în cap (pentru a fi sigur că l-am ucis), nu? Amice, mai lasă filmele... mai bine citește Evanghelia lui Hristos!
Si uite asa n-ai fost in stare sa dai un raspuns la obiect.

Deci ce faci?

Concret.
Vechi 07.08.2012, 00:04:10
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si betivul care iti bate copilul sau nevasta pe strada...tot in numele Domnului..stai si privesti?

Eu cred ca daca ai iesi cu un barbat si ai lua bataie pe strada si ala s-ar uita, n-ai mai vorbi in veci si pururi cu el, poate sa stie si Biblia pe de rost.
Bine-nteles ca nu stau sa privesc. Dar ca sa intelegeti, sa va dau exemplu concret: in metrou, in strainatate (nu dau detalii despre oras), un tigan roman se apuca sa o insulte si sa dea pumni unei tiganci care era cu el. Nimeni in metrou nu misca un deget, si e drept ca nici nu intelegeau limba. Am facut rapid cateva rugaciuni in minte pentru el si pentru mine dupa care i-am spus tiganului ca nu-i frumos ceea ce face. Urmarea este simplu de ghicit: a lasat-o pe tiganca si s-a luat de mine zicandu-mi ca nu-i problema ca daca nu o bate pe ea, ma bate pe mine in loc. I-am raspuns ca nici asta nu-i frumos. Si uite asa a inceput un schimb de replici timp in care nu incetam sa ma rog in minte pentru amandoi, si totul a durat pana a ajuns in statia la care trebuia sa coboare. Inainte sa coboare, mi-a intins mana, am mai zis rapid o rugaciune si am dat prieteneste mana cu el si am mers fiecare in calea sa.

Si sa va dau si exemplu cu betiv, tot in strainatate: un copil care alerga dupa mama sa tragand dupa el un ghiozdan de scoala pe rotile se impiedica si cade fix in fata mea. Dupa care se ridica si isi continua drumul. Un betiv cu alcool la bord incepe sa se ia de mine zicand ca sunt rasista (copilul era negru), si incepe sa ma faca in toate felurile. I-am raspuns calm aratandu-i ca greseste si i-am adus argumente pana cand s-a potolit si si-a schimbat atitudinea devenind chiar prietenos (atat cat poate fi un om beat prietenos).

Deci, ca sa va raspund la intrebare: daca ies pe strada cu un barbat care rezolva conflictele cu pumnii, este clar ca nu mai ies cu acela. Deci pe dos de cum va asteptati dvs.
Vechi 07.08.2012, 00:55:42
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Bine-nteles ca nu stau sa privesc. Dar ca sa intelegeti, sa va dau exemplu concret: in metrou, in strainatate (nu dau detalii despre oras), un tigan roman se apuca sa o insulte si sa dea pumni unei tiganci care era cu el. Nimeni in metrou nu misca un deget, si e drept ca nici nu intelegeau limba. Am facut rapid cateva rugaciuni in minte pentru el si pentru mine dupa care i-am spus tiganului ca nu-i frumos ceea ce face. Urmarea este simplu de ghicit: a lasat-o pe tiganca si s-a luat de mine zicandu-mi ca nu-i problema ca daca nu o bate pe ea, ma bate pe mine in loc. I-am raspuns ca nici asta nu-i frumos. Si uite asa a inceput un schimb de replici timp in care nu incetam sa ma rog in minte pentru amandoi, si totul a durat pana a ajuns in statia la care trebuia sa coboare. Inainte sa coboare, mi-a intins mana, am mai zis rapid o rugaciune si am dat prieteneste mana cu el si am mers fiecare in calea sa.

Si sa va dau si exemplu cu betiv, tot in strainatate: un copil care alerga dupa mama sa tragand dupa el un ghiozdan de scoala pe rotile se impiedica si cade fix in fata mea. Dupa care se ridica si isi continua drumul. Un betiv cu alcool la bord incepe sa se ia de mine zicand ca sunt rasista (copilul era negru), si incepe sa ma faca in toate felurile. I-am raspuns calm aratandu-i ca greseste si i-am adus argumente pana cand s-a potolit si si-a schimbat atitudinea devenind chiar prietenos (atat cat poate fi un om beat prietenos).

Deci, ca sa va raspund la intrebare: daca ies pe strada cu un barbat care rezolva conflictele cu pumnii, este clar ca nu mai ies cu acela. Deci pe dos de cum va asteptati dvs.
:) de regula mai mult ma iau de lume pe aici ,dar ,uite ,o atitudine ca a ta nu o mai poate ataca nimeni.Dragostea adevarata nu poate fi atacata.
Ramane de vazut cum poti aplica asta fata de sectanti,cand trebuie sa impaci iubirea cu adevarul
Vechi 07.08.2012, 01:24:29
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
:) de regula mai mult ma iau de lume pe aici ,dar ,uite ,o atitudine ca a ta nu o mai poate ataca nimeni.Dragostea adevarata nu poate fi atacata.
Ramane de vazut cum poti aplica asta fata de sectanti,cand trebuie sa impaci iubirea cu adevarul
Simplu, am in minte Cuvantul Domnului care o intreaba pe pacatoasa: "te-a condamnat careva? Daca nimeni nu te-a condamnat, nu te condamn nici Eu." (parafrazat din memorie). Incuraja astfel Domnul adulterul? Nicidecum, dimpotriva, stia ca greseala si pacatul nu vor putea fi invinse cu adevarat decat printr-o mare dragoste. Cand vine vorba de dogme si reguli puse sub larga umbrela de Adevar, inima crestinilor se impietreste cel mai repede, se simt in mare pericol, asa cum se simteau si fariseii desi Domnul ii trimitea mereu pe oameni la preoti, nu vroia sa strice nimic. Doar metodele Lui erau altele, erau pline de iubire si intelegere pentru cel aflat in greseala, si cu aceste metode, ii atragea pe toti ca la stupul cu miere. Toti cu exceptia ultra-dogmaticilor care nu agreeau aceste metode ale iubirii. Si asa se intampla pana astazi. Exact dragostea adevarata este cel mai atacata cand vine vorba de dogme si adevarul lor: oamenii se incranceneaza, eventual se insulta, si pun o mare bariera de raceala intre ei de nici la JO nu mai poate fi sarita...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09