Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2015, 17:29:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Familie nu inseamna sa ai aproape gratis mama+ingrijitoare+partenera de sex.
Vechi 30.01.2015, 09:50:25
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Da, asa e, ai dreptate.
Familie inseamna sa ti se spuna si sa iti permiti sa le spui sau chiar sa le impui celorlalti, ce analize sa faca sau sa nu faca, ce sa manance, cat si la ce ora, eventual ce si cate medicamente sa ia sau sa nu ia, samd.
Familie inseamna o comunitatea care se abuzeaza reciproc unii pe alti ( sotii intre ei, copiii pe parinti, mai tarziu poate si parintii pe copiii), care pe cat se poate, pana la epuizare uneori, pana cand unii isi iau campii sau chiar zilele sau se nenorocesc pe viata;
Si pentru femeie, familie inseamna sa ai pe unul care sa castige mai bine ca taica-tu, si eventual sa fie mai tanar, mai frumos si mai simpatic; dezavanatajul ca nu va mai fi si mama cu tine si va trebui sa preiei tu atributiile ei, adica sa te duci la serviciu, sa faci cumparaturi,mancare, curatenie, iar ceilalti sa fie nemultumiti de serviciile tale si sa-ti faca numai mizerii; iar sotul va deveni foarte curand la fel de batran, burtos si ciufut ca si tata, va munci toata ziua ca un animal, va veni acasa va manca va bea va ragai si apoi va face scandal ca nu e buna mancarea, ca ee mizerie in casa, ca el trage ca un bou iar noi ceilalti nu stim decat sa cerem bani, sa cheltuim si sa facem stricaciuni prin casa, sa abuzam si sa ne batem joc de munca lui...,
Iar copiii vor creste si nu le va mai conveni ce le oferim si vor spune ca ne urasc, ca nu mai au nevoie de noi, sa-i punem la treaba, sa invete, sa-si faca lectii, sa-si faca curat in camere, ci vor gagii/gagici sa-i scoata in oras si sa-i duca la cofetarie, sa se distreze si sa se iubeasca, nu sa ii persecutam noi pentru o amarata de ciorba, un acoperis si niste toale care le oferim....
Asta e din pacate, familia e n rau necesar; putini dintre noi sunt in stare sa se descurce singuri din salariul propriu, sa-si asigure si locuinta, si casa si masa, si eventual sa mai faca si tot ce le place, fara sa aiba nevoie sa tolereze pe altcineva alaturi, ca sa le fie bine....
Si eu am fost socata, neplacut impresionata, dezgustata, cand a inceput sa ruleze " Love and marriage"( familia Bundy), am zis ca nu se poate sa fie asa, e doar un pamflet, o parodie...la fel ca la si alte familii autohtone, Morometii, Las Fierbinti, etc...dar iata ca pentru unii acestea au fost exemple vii si demne de urmat, pana la urma....

Last edited by fallen; 30.01.2015 at 09:53:14.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2015, 10:15:44
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Asta sunt familii moarte, și care sunt multe, probabil. Oamenii vii formează familii vii. Vestea bună este că oricine poate învia, dacă vrea. Iar viața asta a sufletului tău se comunică și celor pe care-i iubești, căci nici ei n-or fi cu totul opaci la dragostea ta. Deci să-L căutăm pe cel Viu.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2015, 10:20:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Cu atatea repere de "normalitate" care le ai, alegerile tale sunt mai usor de inteles.
Vechi 30.01.2015, 10:30:48
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Referitor la ce discutam despre serviciile religioase de sfintirea casei si altele: sunt 2 motive pentru care cei abilitati presteaza astfel de servicii:
1) pentru ca asta e meseria lor si sunt platiti ca sa o faca
2) pentru ca te cunoaste, tine la tine si la familia ta, si vrea sa iti fie bine in noua locuinta
Acum daca nu te cunoaste, habar n-are cine esti, te vede prima data in viata lui, singurul motiv pt care ar putea veni ramane primul, oricar ar fi el de slujitor al Domnului...

Dar poate ca mutarea asta e o incercare si pentru mine sa imi dau seama daca credinta in Dumnezeu e autentica sau am fost doar impresionata de charismele unui anume slujitor ( care mi s-ar fi parut ca chiar ar tine sau i-ar pasa de soarta si de bunastarea noastra ...), cand defapt nu in oameni tre sa ne punem nadejdea ci numa-n Dumnezeu...deci cica dovada maxima de credinta este sa crezi ca Dumnezeu lucreaza chiar si atunci cand sti sigur ca nici chiar cel care slujeste nu crede ceea ce face si spune....
Deci poate ar trebui sa ma duc la noua parohie, la cateva slujbe, sa ma cunoasca preotul, poate sa ma si spovedesc la el, sa merg apoi la el sa fac moliftele si sa botez copilul ( daca mai vine, pana la urma, daca nu mi-l ia Dumnezeu inapoi sau...), asta desigur daca aceepta sa ni-l boteze in conditiile in care nu suntem cununati, sa astept sa vina de cateva ori in casa noastra cu Botezul, sa ne cunoasca, si apoi...poate indraznesc sa il solicit sa ne faca si sfestanie, asta desigur daca nu zice ca n-are voie sa faca la cei necununati...e cam dureros cand vrei sa-ti crestinezi macar copilul, chiar daca tu nu ai dus o viata asa cum trebuie, vrei sa-ti sfintesti si casa, si tocmai slujitorii bisericii sunt cei care iti pun bete in roate...pai ce-o sa zica al meu daca aude ca nu vrea sa ne faca sfetanie si sa ne boteze copilul? Ca nu mai are nevoie de nici in serviciu religios, ca Dumnezeu daca vrea ne ocroteste oricum ( sau nu)...cati prieteni de-ai mei nu au renuntat sa mai mearga la biserici, se roaga la ei acasa, pentru ca au auzit sau au vazut ca slujitorii fac si dreg...sau se duc la popa ala din garaj, care tine de " mitropolia independenta":)))
Reply With Quote
Vechi 30.01.2015, 11:00:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

La cate ai suportat pana acum nu are sens sa te certi pentru un lucru minor (sfestania) in comparatie cu altele care le-ai amanat, vizavi de viata crestina.
Si nici nu cred ca ajuta cat ajuta sa duci tu o viata apropiata de ceea ce astepta Dumnezeu de la tine in schimbul Jertfei Sale.

Intr-un fel e de admirat nevointa ta, sa dea Dumnezeu sa gasesti mantuirea, atat pentru tine cat si pentru cei care te nevoiesti.

Nu, nu are dreptul sa-ti refuze botezul copilului.

Last edited by AlinB; 30.01.2015 at 11:02:26.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2015, 11:24:02
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Ziceam macar daca s-ar mantui copilul, eu chiar m-am rugat la Dumnezeu s la Maica Domnului sa nu imi dea copii dac nu o sa fiu in stare sa-i botez si sa ii cresc crestineste...( desi au mai existat si oameni care pe parcursul vietii s-au autoeducat si crestinat, pecand altii s-au smintit)...
Insa intelegerea nu implica ca daca nuiese bine la testul dublu ( iese risc marit de sindrom Down sau altceva), incercam sa facem altul " mai bine" data viitoare.......
Si apoi testul divin pare sa fie innplina desfasurare, inca mai am timp sa ma dovedesc vrednica sau nevrednica, iar Dumnezeu sa mi-l lase sau sa mi-l ia...( desi El a hotarat deja si stie inca din momentul conceptiei daca e zdravan sau beteag)...iar daca e sa il pierd aparent fara voia mea, am inteles ca tot intru sub canon, nu am voie sa mai intru in biserica40 de zile si apoi tre sa fac molifta ca dupa nastere, si apoi teoretic n-am voie sa ma impartasesc inca 7 ani, asta desigur cumulandu-se cu celelate canoane sau opriri pe perioada delimitata sau nelimitata...
Reply With Quote
Vechi 30.01.2015, 11:34:35
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Da, asa e, ai dreptate.
Familie inseamna sa ti se spuna si sa iti permiti sa le spui sau chiar sa le impui celorlalti, ce analize sa faca sau sa nu faca, ce sa manance, cat si la ce ora, eventual ce si cate medicamente sa ia sau sa nu ia, samd.
Familie inseamna o comunitatea care se abuzeaza reciproc unii pe alti ( sotii intre ei, copiii pe parinti, mai tarziu poate si parintii pe copiii), care pe cat se poate, pana la epuizare uneori, pana cand unii isi iau campii sau chiar zilele sau se nenorocesc pe viata;
Si pentru femeie, familie inseamna sa ai pe unul care sa castige mai bine ca taica-tu, si eventual sa fie mai tanar, mai frumos si mai simpatic; dezavanatajul ca nu va mai fi si mama cu tine si va trebui sa preiei tu atributiile ei, adica sa te duci la serviciu, sa faci cumparaturi,mancare, curatenie, iar ceilalti sa fie nemultumiti de serviciile tale si sa-ti faca numai mizerii; iar sotul va deveni foarte curand la fel de batran, burtos si ciufut ca si tata, va munci toata ziua ca un animal, va veni acasa va manca va bea va ragai si apoi va face scandal ca nu e buna mancarea, ca ee mizerie in casa, ca el trage ca un bou iar noi ceilalti nu stim decat sa cerem bani, sa cheltuim si sa facem stricaciuni prin casa, sa abuzam si sa ne batem joc de munca lui...,
Iar copiii vor creste si nu le va mai conveni ce le oferim si vor spune ca ne urasc, ca nu mai au nevoie de noi, sa-i punem la treaba, sa invete, sa-si faca lectii, sa-si faca curat in camere, ci vor gagii/gagici sa-i scoata in oras si sa-i duca la cofetarie, sa se distreze si sa se iubeasca, nu sa ii persecutam noi pentru o amarata de ciorba, un acoperis si niste toale care le oferim....
Asta e din pacate, familia e n rau necesar; putini dintre noi sunt in stare sa se descurce singuri din salariul propriu, sa-si asigure si locuinta, si casa si masa, si eventual sa mai faca si tot ce le place, fara sa aiba nevoie sa tolereze pe altcineva alaturi, ca sa le fie bine....
Si eu am fost socata, neplacut impresionata, dezgustata, cand a inceput sa ruleze " Love and marriage"( familia Bundy), am zis ca nu se poate sa fie asa, e doar un pamflet, o parodie...la fel ca la si alte familii autohtone, Morometii, Las Fierbinti, etc...dar iata ca pentru unii acestea au fost exemple vii si demne de urmat, pana la urma....

Asta e o viziune a naibii e sumbra (da, am folosit cuvantul intentionat)!!! Deci serios?! Asa vezi viitorul? Daca chiar asa il vezi, e nasol; pentru ca asta arata mai mult decat resemnare, inseamna ca gata, nu mai lupti, ca renunti pur si simplu, ca nu te mai intereseaza si ca te complaci.
Da, toti avem probleme, dar daca stai asa pasiva si induri tot, vina e exact a ta, pentru ca nu o sa iesi niciodata din situatia asta daca nu vrei; barbatul va sti ca nu pleci e langa el sau ca te intorci in x xile/saptamani; tu practic esti dependenta de el (si el stie asta din pacate)...
Totusi, poate schimbarea de locuinta, anturaj si zona o sa va faca bine; sanse sa fiu bine exista, trebuie doar sa vezi sansele alea si sa profiti de ele, astfel incat sa devina din ce in ce mai bine; si sa faceti amandoi compromisuri; sa ajungeti la calea aceea de mijloc, la echilibru; se poate; trebuie doar munca, intelegere si EMPATIE.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2015, 12:00:59
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Implicit

Citat:
Ziceam macar daca s-ar mantui copilul, eu chiar m-am rugat la Dumnezeu s la Maica Domnului sa nu imi dea copii dac nu o sa fiu in stare sa-i botez si sa ii cresc crestineste...( desi au mai existat si oameni care pe parcursul vietii s-au autoeducat si crestinat, pecand altii s-au smintit)...
Insa intelegerea nu implica ca daca nuiese bine la testul dublu ( iese risc marit de sindrom Down sau altceva), incercam sa facem altul " mai bine" data viitoare.......
Si apoi testul divin pare sa fie innplina desfasurare, inca mai am timp sa ma dovedesc vrednica sau nevrednica, iar Dumnezeu sa mi-l lase sau sa mi-l ia...( desi El a hotarat deja si stie inca din momentul conceptiei daca e zdravan sau beteag)...iar daca e sa il pierd aparent fara voia mea, am inteles ca tot intru sub canon, nu am voie sa mai intru in biserica40 de zile si apoi tre sa fac molifta ca dupa nastere, si apoi teoretic n-am voie sa ma impartasesc inca 7 ani, asta desigur cumulandu-se cu celelate canoane sau opriri pe perioada delimitata sau nelimitata...
AlinB, ma bucur ca ai revenit printre noi, ne-a lipsit stilul tau, imi place cum gandesti.
Fallen draga, nu mai fi asa de pesimista legat de copil si de viitor, lasa lucrurile sa curga normal cu sarcina, gandeste pozitiv. N-am inteles, ce faci daca nu iese bine testul dublu?
Reply With Quote
Vechi 30.01.2015, 12:10:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Chiar ai nevoie de un duhovnic bun. Poate si un psiholog daca nu reuseste sa o scoata la capat.

Ce tehnica misto, ar trebui sa o invete toate adolescentele.

Gen, fac sex cu toti baietii care imi plac si in paralel ma rog la Doamne Doamne sa nu raman gravida decat daca o sa am o familie minunata, copii crestini si un cont gras in banca.
Supeeeeeer.

Iar cu sarcina, nu te mai strea atat si nu mai da bani pe tot felul de teste ca sa-ti faci pe urma ispite.
Daca n-ai pe ce altceva da 3-400 lei, fa 2-3 ecografe de-a lungul sarcinii, mai mult pentru amuzament pana la urma si e suficient.

Roaga-te mult si bine si ce va fi va fi.
Te agiti prea mult si asta face rau si la copil si inainte de nastere si dupa.

Last edited by AlinB; 30.01.2015 at 12:19:38.
Reply With Quote
Răspunde