Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Intamplari adevarate
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2011, 16:36:23
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moldoveanu Vezi mesajul
Deja ai peste 3 ani de cand tot incerci sa demonstrezi ca Dumnezeu nu exista pe forumul asta. Candva ti-am dat explicatii etc, acum insa, nu mai am nici timp nici dorinta.
... nici argumente.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2011, 21:21:35
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Pentru Dumnezeu și pentru noi, acei copii nu au trecut în neființă, ci există în continuare pentru totdeauna.
Foarte frumos. Pe copiii respectivi i-a intrebat cineva ceva? Sau pe parintii lor? Afirmatii din astea sustinute de zero dovezi am mai auzit.

Citat:
Deja ai peste 3 ani de cand tot incerci sa demonstrezi ca Dumnezeu nu exista pe forumul asta. Candva ti-am dat explicatii etc, acum insa, nu mai am nici timp nici dorinta.
Domnul meu, nu asta discutam aici. Ai ridicat cateva probleme:

1. De ce divinul nu e luat in considerare de stiinta. Am raspuns, si ti-am spus sa propui o metoda care ar permite stiintei sa ia in consderare divinul.
2. Ai sustinut ca ar exista o conspiratie anti-religie care respinge din start orice om de stiinta religios. Ti-am cerut sursa informatiei.
3. Ai sustinut ca nu exista om de stiinta care sa nu fie ateu. Am raspuns, dandu-l exemplu pe Ken Miller, care numai vreun obscur nu e.

Deci, pe scurt, asta a fost discutia. Unde am vorbit despre existenta/inexistanta lui Dumnezeu pe thread-ul asta?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 19:25:16
radugabriellucian radugabriellucian is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.08.2011
Implicit Cu experimentele voastre pierdeti timpul! Apropo nu exista timp

Nu mai pierdeti timp cu experientele voastre.
1) Daca satana L-a ispitit pe Hristos Dumnezeu si Iisus i-a zis satanei: E scris sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau .
Vine intrebarea de ce sa il ispitim nois?!?????!?!?

2) Nu va ajuta cu nimic la mantuire.

3) Sunt om de stiinta si cred cu tarie ca stiinta poate dovedi ca Dumnezeu exista . Dar poate doar existenta sa o dovedeasca. Mai mult nu poate ca si ea la randul ei este limitata ca asa a creat-o Dumnezeu. Punct.

Hai sa va vad fericiti.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 19:46:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Bunica-mea a luat acum cativa ani o sticla de jumate de litru de aghiasma de la biserica. A uitat-o pe un raft in bucatarie, nu vrei sa stii cum mirosea dupa un an, cand am descoperit-o facand curat. Deci pentru mine afirmatia respectiva nu e un adevar.
Cica daca sta prea mult in preajma omului pacatos se strica..deci banuiesc ca ai petrecut ceva timp prin zona respectiva.
Tu sau cineva ca tine.

Citat:
In plus, si daca ar fi rezultatul unei interventii divine, trebuie sa fie vorba de un zeu pentru care prioritatile sunt un mare mister, ca e preocupat de aghiasma, dar nu si de sutele de copii care au sub un an si mor de cancer. Asa ca treaba asta cu aghiasma nu zice de bine despre zeul tau.
Omul are partea lui de responsabilitate vizavi de creatie si in special fata de progreniturile sale, responsabilitate peste care Dumnezeu nu prea trece.

Omul fara Dumnezeu -> boala, nefericire, nu doar pentru sine ci si pentru cei si cele din jur: natura, oameni.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 19:46:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
adica tu ce crezi? ca eu am tinut 14 ani o sticla cu apa in frgider, doar asa pentru a ma minti singur?!
apa a stat mereu in dormitor, acolo unde ma topesc de caldura in fiecare vara.
Amuzant, care va sa zica tu nu crezi ca aghiasma nu se strica (vrei dovezi obiective) dar vrei ca altii sa creada ca ceea ce sustii tu este asa cum s-a intamplat..
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 19:57:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Umanismul nu e teorie.
Este. Si inca una abstracta, data fiind natura umana..

Citat:
Gresit. Stiinta lucreaza doar cu fenomene observabile si cuantificabile. Divinul nu e unul din ele, de aceea e exclus. Nu din start, ci din motivele de mai sus. Vino cu o metoda de a-l observa si cuantifica, si va fi luat in seama.
Bati campii cu o ignoranta crasa de ateu.

O mare parte din fizica actuala, in special fizica microcosmosului (dar nu numai) se bazeaza pe speculatii, teorii abstracte si observatii indirecte, dat fiind ca simturile omului nu pot patrunde in acel domeniu.

Sa-ti mai aduc aminte cate din aceste speculatii pur teoretice au fost demonstrate ca fiind gresite si cate altele asteapta in continuare o confirmare care poate nu va veni niciodata?

Citat:
Evident ca poate, daca influenta e experimental dovedita si e observabila, repetabila si falsifiabila. E vina stiintei ca divinul nu se incadreaza acolo?
Divinul, cel putin cel din perspectiva crestina autentica, se incadreaza perfect aici daca instrumentele sunt cele corecte si experimentul este efectuat corect.

Dovada cea mai palpabila sunt generatiile de Sfinti si cei care au avut ocazia a-i cunoaste.

Faptul ca nu te numeri printre ei, desigur iti da dreptul la propriile tale scepticisme, dar la fel de bine, faptul ca nu intelegi mare branza din teoria cuantica de exemplu si mai ales n-ai lucrat cu fenomenul cuantic in laborator, nu-ti da dreptul sa spui ca descrie o realitate inexistenta.

Citat:
Cand religia enunta lucruri sustinute de zero dovezi ca Adevar suprem, aia cum se cheama? Nu cumva tot manipulare?
Daca vine la tine un analfabet a carui cunostinte de matematica se opresc inainte de tabla inmultirii, cum ii explici tu de exemplu ecuatii diferentiale folosind doar ce stie el ?

Este sau nu adevarat ca pentru el asa ceva nu exista?

Poti fi tu expertul expertilor, matematica cat se poate de frumoasa si adevarata, invatatura nu intra intr-o minte inchisa.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 20:10:55
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Amuzant, care va sa zica tu nu crezi ca aghiasma nu se strica (vrei dovezi obiective) dar vrei ca altii sa creada ca ceea ce sustii tu este asa cum s-a intamplat..
eu nu cer nimanui nimic.
dar s-a propus un experiment si am spus ca am facut si eu unul, cu apa.
si am propus un experiment paralel.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2011, 14:31:25
moldoveanu's Avatar
moldoveanu moldoveanu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Este. Si inca una abstracta, data fiind natura umana..

Bati campii cu o ignoranta crasa de ateu.

O mare parte din fizica actuala, in special fizica microcosmosului (dar nu numai) se bazeaza pe speculatii, teorii abstracte si observatii indirecte, dat fiind ca simturile omului nu pot patrunde in acel domeniu.

Sa-ti mai aduc aminte cate din aceste speculatii pur teoretice au fost demonstrate ca fiind gresite si cate altele asteapta in continuare o confirmare care poate nu va veni niciodata?

Divinul, cel putin cel din perspectiva crestina autentica, se incadreaza perfect aici daca instrumentele sunt cele corecte si experimentul este efectuat corect.

Dovada cea mai palpabila sunt generatiile de Sfinti si cei care au avut ocazia a-i cunoaste.

Faptul ca nu te numeri printre ei, desigur iti da dreptul la propriile tale scepticisme, dar la fel de bine, faptul ca nu intelegi mare branza din teoria cuantica de exemplu si mai ales n-ai lucrat cu fenomenul cuantic in laborator, nu-ti da dreptul sa spui ca descrie o realitate inexistenta.

Daca vine la tine un analfabet a carui cunostinte de matematica se opresc inainte de tabla inmultirii, cum ii explici tu de exemplu ecuatii diferentiale folosind doar ce stie el ?

Este sau nu adevarat ca pentru el asa ceva nu exista?

Poti fi tu expertul expertilor, matematica cat se poate de frumoasa si adevarata, invatatura nu intra intr-o minte inchisa.
Acum am revenit si constat ca ai raspuns mai bine decat as fi raspuns eu.
Vezi ca au disparut toti ca prin farmec?
Vechi 12.08.2011, 16:36:55
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de moldoveanu Vezi mesajul
Acum am revenit si constat ca ai raspuns mai bine decat as fi raspuns eu.
Vezi ca au disparut toti ca prin farmec?
cum au disparut toti, daca ultimul comentariu era al meu?!
Reply With Quote
Vechi 12.08.2011, 17:45:47
moldoveanu's Avatar
moldoveanu moldoveanu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
cum au disparut toti, daca ultimul comentariu era al meu?!
Da, mai putin tu. Oricum nu de tine era vorba ci de unii care de peste 3 ani tot ignora argumente. Si totusi se considera mari debate-eri.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre aghiasma DanielaVoica Calugarul 23 16.01.2013 15:08:32
Aghiasma larisa maria Generalitati 16 08.01.2011 09:13:41
AGHIASMA (Sfintirea apei) pui Preotul 23 22.01.2009 17:50:35
experiment... Cristi007 Pocainta 9 04.01.2009 13:59:35
experiment "religios" oni91 Teologie si Stiinta 10 22.01.2008 21:26:01