![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Te-am prins!tu ai zis ca e de 2 lei,nu eu!deci nu mai imi atribui ce nu am afirmat!eu am spus doar partea cu sfintisorul!care nu e atat de grava!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Atunci toata lumea s-a mirat. Mi-a ramas în haina, un an de zile, mirosul de smirna si de tamâie. În dreptul mormântului, pe un copac mare, s-a format Sfanta Cruce, care arata tot puterea dumnealui si semne pe care sa le vada lumea si sa le înteleaga. Kiralina nu ai spus ca ceea ce am citat eu din sf.Maxim e de 2 lei? |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt deosebit de semnificative cuvintele lui Iisus ca-,,Duhul rau cauta odihna,pe care n-o gaseste prin pustii ci numai in inima omului''.Si iarasi semnificative sunt cuvintele din rugaciunea,,Ca Sfant esti Dumnezeul nostru si intru sfinti te odihnesti''(Heruvicul-Sfanta Liturghie) deci si Maxim Marturisitorul e un sfant.Mintea si inima,iubirea si cunoasterea,sunt ,,locul'' lui Dumnezeu in om.Dar si uraciunea pustiirii poate sa cuprinda,,locul cel sfant'' cum zice Daniil.Deci dupa texte,inima si mintea omului pot sa fie:sau odihna lui Dumnezeu si chinuirea duhurilor rele sau ,,odihna'' duhurilor rele si chinuirea lui Dumnezeu.Avem 2 constiinte paralele:cea ,,religiasa'' si cea a ,,eului''.Adesea ,,constiinta religiasa'' apare ca intunecata,pentru ca dusmana sa,,constiinta eului'',cu o forta extrema o tine in nemiscare.Ea continua totusi,chiar asa sa dea marturie.In constiinta eului,omul se intelege ca centru al lumii si isi reduce la el toate elementele existentei de care este constient.In sfera constiintei religioase,dimpotriva omulse descopera in intregime DEPENDENT DE O PUTERE CARE-L DEPASESTE,il patrunde si il atrage spre ea.Iata la ce adancimi se da razboiul nevazut.Pe constiinta religioasa se altoieste SMERENIA,mama tuturor virtutilor.Pe constiinte eului se grefeaza independenta,NEASCULTAREA,TRUFIA,NEIERTAREA APROAPELUI.Focul,parjolul acestui razboi,,,nu-l stinge''decat smerenia,dulama lui Dumnezeu.Si e mai bine sa fii smerit,decat a sti ce e smerenia.Poruncile Domnului sunt poruncile vietii si voi aveti multe greseli fata de viata,viata voastra,a copiilor si de viitorul neamului-----am citat din invataturile Parintelui ARSENIE BOCA---,,Despre durerile oamenilor''
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand am fost la Prislop, ma uitam prin multimea de oameni zicandu-mi: aici trebuie sa fie si fagarasenii parintelui, oamenii aceia simpli cu sufletul senin modelat de parintele, daca as fi atins un asemenea om, aveam senzatia ca as fi atins putin pe parintele, lucrarea lui, dar cum as fi putut sa trag pe cineva de maneca si sa intreb:"dumneata l-ai cunoscut pe parinte?". Ma uitam cu jind la ei, cei imbracati in straiele specifice zonei fagarasului, muntenii. ...Am stat la slujba de pomenire, apoi ne-am pregatir de plecare acasa... Am intrat in biserica sa ne inchinam la plecare spre casa. S-a iscat invalmaseala... apoi o femeie micuta cu fata alba si ochi luminosi, din spatele meu, ma aproba in ceea ce zisesem apoi ma intreaba de unde sunt.Ii spun. dansa imi zice mai departe, fara ca eu sa o fi intrebat: "eu sunt din Fagaras, eu l-am cunoscut pe parintele. Cum iti spunea parintele, asa gaseai cand ajungeai acasa." N-am mai putut sa zic nimic, am ramas muta de uimire. Bunul parinte mi-a auzit dorinta, si daca mie, atat de pacatoasa si nevrednica, mi-a implinit-o, cat ajutor primesc cei vrednici! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
V-ati intrebat vreodata care din voi ar fi in stare sa reziste ore in sir, primind oameni, fiecare cu problemele si necazurile lui, ca e greu si sa-i asculti, daramite sa gasesti pentru fiecare vorba potrivita, sa ai resursele fizice necesare de a sta in aceeasi pozitie atat timp (ca doar stiti cum e atunci cand oamenii dau navala pe cate un parinte, acesta sta in mijlocul lor, in picioare de obicei). Un crestin care voia sa ajunga la Parintele Paisie, era foarte nemultumit si cartitor, ca statea de vreo doua-trei ore si nu mai ajungea la el. A plecat de la rand, s-a plimbat prin curtea Manastirii Surotii, apoi a auzit o maicuta spunand cuiva ca parintele sta de trei zile in picioare primind oamenii care veneau la el. Fara sa manance fara sa bea apa, fara sa stea jos! abia atunci si-a revenit omul in fire si a stat rabdator la rand, dorind ca parintele sa mai aibe putere sa-l primeasca si pe el. Care din noi ar putea face la fel, cand noi nu avem rabdare si intelegere sa purtam o conversatie normala? Last edited by Adriana Cluj; 31.08.2010 at 11:18:20. |
|
|||
|
|||
![]()
,,Daca vreti preoti buni,nasteti-i si cresteti-i.Oare de ce plange Dumnezeu omului prin glasul lui David:>Piere cel drept si nimeni nu ia aminte?Cum pier dreptii?Ca nu se mai nasc'',,Culmile intotdeauna sunt singuratice''ARSENIE BOCA-----p.s. nu am fost la inmormantarea parintelui,am citat din marturia unui om din Fagaras
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Arsenie Boca | Carmen FUNIERU | Biserica Ortodoxa Romana | 141 | 20.01.2014 16:22:05 |
PR. ARSENIE BOCA | cristina83 | Mari Duhovnici si predicile lor | 70 | 17.01.2013 14:14:43 |
7 intamplari cu Arsenie Boca | florisca | Generalitati | 13 | 31.08.2010 20:40:31 |
|