Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.08.2010, 08:57:28
cristian67
Guest

Implicit cine are minte sa ia aminte

Citat:
În prealabil postat de kiralina Vezi mesajul
NU pot ierta neadevarurile ce le spui despre mine!te-as ierta daca ai afirma despre mine chestii adevarate,oricat m-ar durea,dar sa spui ca imi dau importanta doar ptr ca nu ai ce sa spui despre mine......sa insinuezi ca am afirmat ca doar ce simt unii e important......vino cu ceva real.....
cum sa puteti ierta stimata cand dvs. spuneti despre Preacuviosul Maxim ca e sfintisor de 2 lei?ma intreb ce va poate face pe dvs. sa vedeti realul?realul pe care-l vedeti dvs. credeti ca e real?LUMEA(omul necredincios) este primul vrajmas in calea mantuiriirin lume se inteleg oamenii necredinciosi,e lumea celor ce din toata voia s-au unit cu sfaturile necuratului,e lumea pentru care nu s-a rugat Mantuitorul(Ioan 17,9).E gura satului,gura vecinului si de multe ori gura si faptele celor din casa ta(Matei10,36).Oamenii acestia ai lumii au o ciudata ,,rusine de afi buni''.Bunatatea ta ii arde,si se trudesc sa te scoata de vina cu tot felul de ponoase.Acestia,sau lumea,iti iarta orice ticalosie ai face,oricat ai starui cu sufletul,dar NU TE IARTA nicidecum sa le-o iei un pas inainte si sa te faci mai bunLumea e veacul viclean(Galateni1,4);placul oamenilor(Efeseni6,6) si slava desarta(Ioan2,16).Gura lumii graieste ale stapanitorului ei(Ioan5,19),diavolul.De aceea avem porunca:Nu iubiti lumeaofta trupului,pofta ochilor si TRUFIA vietii,care nu sunt de la Tatal(I Ioan2,15-16)Cine vrea sa biruie prima piedica in calea mantuirii-,,lumea''-,are la indemana acestea trei:rabdarea,IERTAREA,rugaciunea.Cine vrea sa biruie lumea e dator cu IERTAREA(oare ma veti putea ierta ?eu am facut-o deja,sincer),oricate necazuri ai patimi de la oameni,ca unul ce stie ca fratii sai stau legati intr-o robie straina,in intunericul necunostintei de Dumnezeu si de ei insisi.Iar in al treilea rand,cine biruie lumea,se roaga Tatalui in ascuns sauin gand pentru orice fiu al lui Dumnezeu oricat de rea purtare ar avea,si oricate rele ti-ar face.In rugaciunea cu gandul sa sfii smerit,sa-ti aduci aminte de greselile tale,si zi:,,Doamne,iarta-i vorbele si mie faptele" VA ROG INCA O DATA SA MA IERTATI
Vechi 31.08.2010, 09:21:38
kiralina kiralina is offline
Banned

Data înregistrării: 07.02.2010
Implicit

Te-am prins!tu ai zis ca e de 2 lei,nu eu!deci nu mai imi atribui ce nu am afirmat!eu am spus doar partea cu sfintisorul!care nu e atat de grava!
Vechi 31.08.2010, 09:26:53
cristian67
Guest

Implicit crucea din padure

Citat:
Te-am prins!tu ai zis ca e de 2 lei,nu eu!deci nu mai imi atribui ce nu am afirmat!eu am spus doar partea cu sfintisorul!care nu e atat de grava!
A murit Parintele si ne-au sunat de la Sinaia maicile, sa mergem la înmormântare. Am stat noaptea în genunchi, lânga sicriu. La unu noaptea am simtit un miros de smirna care mi-a intrat prin nas, prin ochi, prin toate. M-am speriat, am întrebat pe o maica. „Aici s-a întâmplat ceva“, a zis. „Ti-a dat parintele binecuvântarea“. Noi n-am dormit un an si opt luni, pâna am ajuns la înmormântare la parintele. Din ceasul acela ne-am linistit. L-a dus, l-a înmormântat, si când sa traga pamânt pe sicriu, ieseau aburii ca de la un canal cu apa fierbinte: era smirna si tamâie. Toata lumea s-a umplut de smirna si tamâie. Si atunci parintele Daniil a zis: „Nu stiu daca stiti pe cine am înmormântat. Am avut un om care umbla prin vazduh si vorbea cu îngerii. Un om sfânt pe care l-am avut noi pe pamânt“.
Atunci toata lumea s-a mirat. Mi-a ramas în haina, un an de zile, mirosul de smirna si de tamâie. În dreptul mormântului, pe un copac mare, s-a format Sfanta Cruce, care arata tot puterea dumnealui si semne pe care sa le vada lumea si sa le înteleaga. Kiralina nu ai spus ca ceea ce am citat eu din sf.Maxim e de 2 lei?
Vechi 31.08.2010, 10:02:36
cristian67
Guest

Sunt deosebit de semnificative cuvintele lui Iisus ca-,,Duhul rau cauta odihna,pe care n-o gaseste prin pustii ci numai in inima omului''.Si iarasi semnificative sunt cuvintele din rugaciunea,,Ca Sfant esti Dumnezeul nostru si intru sfinti te odihnesti''(Heruvicul-Sfanta Liturghie) deci si Maxim Marturisitorul e un sfant.Mintea si inima,iubirea si cunoasterea,sunt ,,locul'' lui Dumnezeu in om.Dar si uraciunea pustiirii poate sa cuprinda,,locul cel sfant'' cum zice Daniil.Deci dupa texte,inima si mintea omului pot sa fie:sau odihna lui Dumnezeu si chinuirea duhurilor rele sau ,,odihna'' duhurilor rele si chinuirea lui Dumnezeu.Avem 2 constiinte paralele:cea ,,religiasa'' si cea a ,,eului''.Adesea ,,constiinta religiasa'' apare ca intunecata,pentru ca dusmana sa,,constiinta eului'',cu o forta extrema o tine in nemiscare.Ea continua totusi,chiar asa sa dea marturie.In constiinta eului,omul se intelege ca centru al lumii si isi reduce la el toate elementele existentei de care este constient.In sfera constiintei religioase,dimpotriva omulse descopera in intregime DEPENDENT DE O PUTERE CARE-L DEPASESTE,il patrunde si il atrage spre ea.Iata la ce adancimi se da razboiul nevazut.Pe constiinta religioasa se altoieste SMERENIA,mama tuturor virtutilor.Pe constiinte eului se grefeaza independenta,NEASCULTAREA,TRUFIA,NEIERTAREA APROAPELUI.Focul,parjolul acestui razboi,,,nu-l stinge''decat smerenia,dulama lui Dumnezeu.Si e mai bine sa fii smerit,decat a sti ce e smerenia.Poruncile Domnului sunt poruncile vietii si voi aveti multe greseli fata de viata,viata voastra,a copiilor si de viitorul neamului-----am citat din invataturile Parintelui ARSENIE BOCA---,,Despre durerile oamenilor''
Vechi 31.08.2010, 10:20:37
Adriana Cluj
Guest

Implicit Mare binecuvantare ai primit!

Citat:
În prealabil postat de cristian67 Vezi mesajul
A murit Parintele si ne-au sunat de la Sinaia maicile, sa mergem la înmormântare. Am stat noaptea în genunchi, lânga sicriu. La unu noaptea am simtit un miros de smirna care mi-a intrat prin nas, prin ochi, prin toate. M-am speriat, am întrebat pe o maica. „Aici s-a întâmplat ceva“, a zis. „Ti-a dat parintele binecuvântarea“. Noi n-am dormit un an si opt luni, pâna am ajuns la înmormântare la parintele. Din ceasul acela ne-am linistit. L-a dus, l-a înmormântat, si când sa traga pamânt pe sicriu, ieseau aburii ca de la un canal cu apa fierbinte: era smirna si tamâie. Toata lumea s-a umplut de smirna si tamâie. Si atunci parintele Daniil a zis: „Nu stiu daca stiti pe cine am înmormântat. Am avut un om care umbla prin vazduh si vorbea cu îngerii. Un om sfânt pe care l-am avut noi pe pamânt“.
Atunci toata lumea s-a mirat. Mi-a ramas în haina, un an de zile, mirosul de smirna si de tamâie. În dreptul mormântului, pe un copac mare, s-a format Sfanta Cruce, care arata tot puterea dumnealui si semne pe care sa le vada lumea si sa le înteleaga. Kiralina nu ai spus ca ceea ce am citat eu din sf.Maxim e de 2 lei?
Ai fost la inmormantarea parintelui Arsenie Boca? Mare dar si binecuvantare! Eu, cand am aflat ca a existat un asemenea om si nu am aflat de el, nu am stiut sa-l caut, trecand mereu pe langa el, am plans greu. Pentru anumite lucruri era prea tarziu. Pentru altele, nicicand nu e prea tarziu.
Cand am fost la Prislop, ma uitam prin multimea de oameni zicandu-mi: aici trebuie sa fie si fagarasenii parintelui, oamenii aceia simpli cu sufletul senin modelat de parintele, daca as fi atins un asemenea om, aveam senzatia ca as fi atins putin pe parintele, lucrarea lui, dar cum as fi putut sa trag pe cineva de maneca si sa intreb:"dumneata l-ai cunoscut pe parinte?". Ma uitam cu jind la ei, cei imbracati in straiele specifice zonei fagarasului, muntenii. ...Am stat la slujba de pomenire, apoi ne-am pregatir de plecare acasa...
Am intrat in biserica sa ne inchinam la plecare spre casa. S-a iscat invalmaseala... apoi o femeie micuta cu fata alba si ochi luminosi, din spatele meu, ma aproba in ceea ce zisesem apoi ma intreaba de unde sunt.Ii spun. dansa imi zice mai departe, fara ca eu sa o fi intrebat: "eu sunt din Fagaras, eu l-am cunoscut pe parintele. Cum iti spunea parintele, asa gaseai cand ajungeai acasa." N-am mai putut sa zic nimic, am ramas muta de uimire. Bunul parinte mi-a auzit dorinta, si daca mie, atat de pacatoasa si nevrednica, mi-a implinit-o, cat ajutor primesc cei vrednici!
Vechi 31.08.2010, 10:34:50
Banned

Implicit

Citat:
E ciudat ce marturiseste un martor despre cruce si ce afirma maicile de acolo!una mi-a marturisit ca multe din marturiile din cartile despre parintele sunt fabulatii,ca unii oameni al caror nume apare in cartile de marturii afirma ca ei nu au povestit cele scrise in carti.....nu sti ce sa mai crezi.....
Vechi 31.08.2010, 10:53:59
cristian67
Guest

Citat:
E ciudat ce marturiseste un martor despre cruce si ce afirma maicile de acolo!una mi-a marturisit ca multe din marturiile din cartile despre parintele sunt fabulatii,ca unii oameni al caror nume apare in cartile de marturii afirma ca ei nu au povestit cele scrise in carti.....nu sti ce sa mai crezi.....
Kiralina nu vreau sa judec pe nimeni,atunci cand am fost caustic cu unii pe topic m-a deranjat ca se vorbea mult fara sa se cunoasca despre el,daca stii(poate ai citit)insusi dragul si scumpul Parinte spunea ca multi din manastire sunt cuiere de haine calugaresti(oare e intamplator faptul ca toate cartile Parintelui pe care le am,desi multe sunt cumparate dintr-un magazin cu specific care se afla in incinta unui hypermarket cu renume,nu au codul de bare imprimat?)Oare de ce toti ceilalti mari parinti (Teofil Paraian si multi altii)spun ca parintele a fost un fenomen unic in existenta ortodoxiei romanesti?credeti voi ca marii parinti au repezit vreodata pe cineva?
Vechi 31.08.2010, 11:00:18
Banned

Implicit

Citat:
Kiralina nu vreau sa judec pe nimeni,atunci cand am fost caustic cu unii pe topic m-a deranjat ca se vorbea mult fara sa se cunoasca despre el,daca stii(poate ai citit)insusi dragul si scumpul Parinte spunea ca multi din manastire sunt cuiere de haine calugaresti(oare e intamplator faptul ca toate cartile Parintelui pe care le am,desi multe sunt cumparate dintr-un magazin cu specific care se afla in incinta unui hypermarket cu renume,nu au codul de bare imprimat?)Oare de ce toti ceilalti mari parinti (Teofil Paraian si multi altii)spun ca parintele a fost un fenomen unic in existenta ortodoxiei romanesti?credeti voi ca marii parinti au repezit vreodata pe cineva?
Nu au repezit,nu,mai rau!de pilda,acum multi ani,cand am fost la par teofil paraianu ptr ca abia ma tineam pe picioare,in loc sa ma aline mi-a spus:nu ai gasit duhovnic pana la mine?mult timp i-am purtat pica,dar mi-a trecut cand l-am vazut cum conferentiaza!vezi si in acest caz,a fi undeva sus spiritual,nu inseamna ca nu esti supus greselii!
Vechi 31.08.2010, 11:08:46
Adriana Cluj
Guest

Implicit oare nu avea dreptate?

Citat:
Nu au repezit,nu,mai rau!de pilda,acum multi ani,cand am fost la par teofil paraianu ptr ca abia ma tineam pe picioare,in loc sa ma aline mi-a spus:nu ai gasit duhovnic pana la mine?mult timp i-am purtat pica,dar mi-a trecut cand l-am vazut cum conferentiaza!vezi si in acest caz,a fi undeva sus spiritual,nu inseamna ca nu esti supus greselii!
Si oare nu avea dreptate parintele cand te-a intrebat? Si eu m-am suparat pe parintele care m-a dojenise, dar mi-am dat seama ca avea dreptate si m-am rusinat. Poate a vrut sa spuna ca daca gaseai duhovnic mai aproape de tine, mai la indemana, sa-l ai langa tine cand ai nevoie de un sfat, o vorba, de spovedanie, nu ajungeai la dansul franta, gata sa cazi din picoare.
V-ati intrebat vreodata care din voi ar fi in stare sa reziste ore in sir, primind oameni, fiecare cu problemele si necazurile lui, ca e greu si sa-i asculti, daramite sa gasesti pentru fiecare vorba potrivita, sa ai resursele fizice necesare de a sta in aceeasi pozitie atat timp (ca doar stiti cum e atunci cand oamenii dau navala pe cate un parinte, acesta sta in mijlocul lor, in picioare de obicei). Un crestin care voia sa ajunga la Parintele Paisie, era foarte nemultumit si cartitor, ca statea de vreo doua-trei ore si nu mai ajungea la el. A plecat de la rand, s-a plimbat prin curtea Manastirii Surotii, apoi a auzit o maicuta spunand cuiva ca parintele sta de trei zile in picioare primind oamenii care veneau la el. Fara sa manance fara sa bea apa, fara sa stea jos! abia atunci si-a revenit omul in fire si a stat rabdator la rand, dorind ca parintele sa mai aibe putere sa-l primeasca si pe el. Care din noi ar putea face la fel, cand noi nu avem rabdare si intelegere sa purtam o conversatie normala?

Last edited by Adriana Cluj; 31.08.2010 at 11:18:20.
Vechi 31.08.2010, 11:20:19
cristian67
Guest

Implicit iertati-ma pentru staruinta

,,Daca vreti preoti buni,nasteti-i si cresteti-i.Oare de ce plange Dumnezeu omului prin glasul lui David:>Piere cel drept si nimeni nu ia aminte?Cum pier dreptii?Ca nu se mai nasc'',,Culmile intotdeauna sunt singuratice''ARSENIE BOCA-----p.s. nu am fost la inmormantarea parintelui,am citat din marturia unui om din Fagaras
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca Carmen FUNIERU Biserica Ortodoxa Romana 141 20.01.2014 16:22:05
PR. ARSENIE BOCA cristina83 Mari Duhovnici si predicile lor 70 17.01.2013 14:14:43
7 intamplari cu Arsenie Boca florisca Generalitati 13 31.08.2010 20:40:31