Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2010, 23:21:55
ionut12 ionut12 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.05.2010
Locație: IASI
Religia: Ortodox
Angry Calugarul la penticostali

La luptat vrasmasul
iar in ziua de azi sa fim seriosi nici calugarii nici preotii nu mai sunt ca inainte
daca mai era pr cleopa sau pr arsenie boca sau multi altii ca ei in ziua de azi nu cadeau asa de multi in ziua de azi
Reply With Quote
Vechi 14.09.2010, 08:32:06
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Putini sunt capabili sa foloseasca cu tact si eficienta metoda „din usa in usa”.
Dumneavoastra sigur nu v-as recomanda-o.

Eu spun doar ce ar trebui sa se faca, nu spun cum.
Despre „cum” se poate face evanghelizare ar trebui sa invete fiecare slujitor al Bisericii in biserica lui.

Ce stiu sigur e ca Mantuitorul a spus ca Evanghelia trebuie sa fie vestita oamenilor din orice natiune.

Frumos va sade! Nu stiti unde va merge sufletul dumneavoavoastra dar stiti unde vor merge sufletele altora.

Nu luati dumneavoastra rolul lui Dumnezeu. Nu vi se potriveste.
Eu am facut evanghelizare in multe feluri, inclusiv (de cateva ori) de la usa la usa.
Daca am avut in inima mea dragoste, obligatie sau rautate nu o puteti sti dumneavoastra. O stie Dumnezeu.

Foarte bine faceti ca va rugati.
Foarte rau faceti ca nu propovaduiti.

Rugaciunea nu trebuie subestimata. Trairea nu trebuie subestimata. Propovaduirea nu trebuie subestimata.

Iertati-ma va rog, dar nu aveti habar despre ce vorbiti.
Este adevarat ca in anii de dupa `89 au venit din vest multe „ajutoare” pentru bisericile evanghelice.
Au fost unii care au vrut sa profite prefacandu-se ca vin la biserica dar ceea ce-i mana de fapt erau interesele materiale.
Unii au reusit sa ne pacaleasca dar nu chiar toti. Nu suntem totusi atat de fraieri precum parem :)
Oricum, cei care au venit pentru ajutoare au plecat de mult inapoi in lume.
Pentru ca „ajutoarele” s-au rarit in timp si astazi, cu putine exceptii, bisericile evanghelice romanesti nu le mai primesc. Ele merg spre alte tari de pe glob. Bisericile noastre nu mai sunt sarace.

Oamenii care vin in bisericile evanghelice il cauta pe Dumnezeu.
Din diferite motive nu L-au cunoscut in Biserica Ortodoxa.
Si, unora li se descopera aici. Slavit sa-i fie Numele.

Majoritatea covarsitoare a bisericilor (neo)protestante crede in Sfanta Treime.
Doamne ajuta!
Ai dreptate ,am gresit ,nu trebuia sa ma amestec in discutie.
Dar asta gandeam atunci ,desi nici asa nu e bine ,sa spunem tot ce gandim.
Totusi nu sunt de acord cu propovaduirea .
Sa impui cuiva ceva mi se pare deja o lipsa de iubire ,il lipsesti de liberul arbitru pe acel om . Pentru ca noi avem preotii care vin de cel putin doua ori pe an de Paste si Nasterea Domnului si stim ce este credinta.
Hristos a spus sa propovaduim acolo unde nu s-a facut vestita sf.Evanghelie ,in Africa de exemplu.
Noi suntem botezati ortodox ,cununati crestini si nu vad de ce mergeti la persoane deja botezate ,cununate ortodox.
Nu cumva se implineste ce se spune in Noul Testament despre "lupii rapitori"?
Reply With Quote
Vechi 14.09.2010, 11:32:30
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
De aceea propovaduiti ,ca nu vreti sa mergeti singuri in iad.
Si va tineti de oameni si sunati pe la usi ,nu din dragoste o faceti ,asta o considerati o obligatie ,si o faceti cu rautate.
Noi cand vrem sa aducem pe cineva la Hristos ne rugam pentru el nu ii propovaduim.
Cam slabe sansele voastre de a aduce pe cineva la Hristos sectanti fiind ,tinerii din zilele noastre ,majoritatea fiind atei isi bat joc de secte .
Repet ,numai si numai material daca puteti atrage pe cineva ,din pacate asta e realitatea.
Si nu o spun numai eu ,au fost atatia pe forum care au spus asta ,ca cei care vin la secte au interese materiale.
Chiar imi povestea cineva ca sunt unii care au primit invitatii in strainatate de la niste secte si pentru asta s-au dus la ei ,nu pentru Hristos.
Noi ,ortodocsii nu oferim nimic ,ajutorul vine de Sus ,chiar daca vine prin oameni.
Probabil că aveți dreptate[a dumneavoastră]. Toate referințele le faceți cu privire la sectanți. Din nefericire încă n-am văzut un sectant pe forumul acesta (exceptându-l pe doctorul merceolog) să-i pot redirecționa postarea dv. Deocamdată singurii ne-ortodocși de pe topic sunt doi catolici, un protestant și câțiva neoprotestanți (penticostali, adventiști și cîțiva fără afiliere).
Reply With Quote
Vechi 14.09.2010, 11:33:15
Banned

Implicit

Citat:
Unde scrie in Noul Testament ca Hristos a desfiintat altarul si de ce l-ar fi desfiintat?
Cu ce deranjeaza altarul mantuirii omului?
Hristos vorbeste de Legea veche care era propovaduita cu invartosare ,cum faceti si voi acum.
Nici legea veche nu a desfiintat-o ,ci a implinit-o ,deci a adus ceva in plus care ne e necesar pentru mantuire.
Sunteți nu departe de adevăr. Într-adevăr Hristos n-a desființat-o, ci a împlinit-o. Iar altarul jertfelor a fost "împlinit" prin jertfa Sa înlocuitoare. Deci departe de noi să ne deranjeze.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2010, 11:34:03
Banned

Implicit

Citat:
Daca aveti pe Sfantul Duh in biserica ,credeti in sfanta Treime ,desi ma indoiesc.
Nu vă îndoiți, afară de situația că sunteți contorsionistă.
Acum serios: credem în Sfânta Treime (noi adventiștii, ieri v-a răspuns la fel un penticostal).
Reply With Quote
Vechi 14.09.2010, 11:37:31
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Ai dreptate ,am gresit ,nu trebuia sa ma amestec in discutie.
Dar asta gandeam atunci ,desi nici asa nu e bine ,sa spunem tot ce gandim.
Totusi nu sunt de acord cu propovaduirea .
Sa impui cuiva ceva mi se pare deja o lipsa de iubire ,il lipsesti de liberul arbitru pe acel om . Pentru ca noi avem preotii care vin de cel putin doua ori pe an de Paste si Nasterea Domnului si stim ce este credinta.
Hristos a spus sa propovaduim acolo unde nu s-a facut vestita sf.Evanghelie ,in Africa de exemplu.
Noi suntem botezati ortodox ,cununati crestini si nu vad de ce mergeti la persoane deja botezate ,cununate ortodox.
Nu cumva se implineste ce se spune in Noul Testament despre "lupii rapitori"?
Nu-mi plac oamenii care fura oi din staulele altora.
Dar eu nu ii categorisesc pe oameni in primul rand dupa confesiunea lor: ortodocsi, baptisti, catolici sau penticostali.
Ci ii vad impartiti cam asa:

1. Oameni care il cauta pe Dumnezeu, cred in El, citesc Biblia si alte carti ale sfintilor, se roaga lui Dumnezeu si incearca sa implineasca Voia Lui.

2. Pe de alta parte sunt altii care nu au nici o treaba cu credinta. Macar ca nominal apartin de penticostali, catolici, adventisti sau ortodocsi, ei isi vad de viata lor departe de Dumnezeu. Unii sunt de-a binelea atei. Altii macar ca nu se declara, traiesc ca si ateii. Nu se roaga, nu merg la biserica cu anii, nu doar ca traiesc in pacate (pentru ca toti suntem pacatosi) dar nici nu se gandesc sa le marturiseasca. Sa nu credeti ca ma gandesc doar la unii ortodocsi. Sunt multi penticostali care traiesc asa.

Un „lup rapitor” poate fi considerat cineva care incearca sa propovaduiasca religia lui unui crestin din prima categorie, cel care incearca sa-l faca sa treaca la penticostali (sa zicem) pe un ortodox care deja Il cunoaste si Il iubeste de Domnul.

In ce ma priveste nu am incercat niciodata sa atrag in biserica mea pe cineva care era deja convertit, care deja Il urma pe Iisus Hristos. Dimpotriva cred ca el trebuie sa lumineze in biserica lui. Cunoaste cultura bisericii, modul de a gandi al oamenilor si ii poate ajuta asa cum eu nu o voi putea face niciodata.

Dar nu am nici o mustrare de constiinta sa ii prezint Evanghelia si sa-i vorbesc despre Dumnezeu unui ateu (declarat sau nedeclarat) care se numeste crestin. El e crestin doar in sensul ca nu e musulman.

Ma opresc aici ca vad ca am inceput sa predic :)

P.S. Ba da, sigur ca trebuia sa va amestecati in discutie.
Fiecare avem dreptul sa ne exprimam opiniile.
Si avem dreptatea si greselile noastre.

Last edited by penticostalulmantuibil; 14.09.2010 at 11:41:16.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2010, 11:39:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Păi nu trebuie să dai citate din Ellen White, domnule. La intelectul dumitale nici pe "profetesa" adventiștilor nu cred că poți să o înțelegi corespunzător.
M-ați aruncat într-o mare dilemă: dacă nici scrierile unui "bolnav psihic" nu reușesc să le înțeleg, cum de înțeleg ce scrieți dumneavoastră? Nu trebuie să răspundeți, s-ar putea să fie în defavoarea dv.

Citat:
De aceea trebuie ca și între dumneata și scrierile profetesei trebuie să se interpună niște pastori mai bine pregătiți biblic decât dumneata, pastori care să vă explice și lucrările Ellenei White, pentru că anumite scrieri ale ei sunt de-a dreptul jenante pentru doctrina pe care o propovăduiește secta adventistă astăzi.
Domnule Ovidiu, află că în relația mea personală cu Dumnezeu nu trebuie să se "interpună" nici un factor uman, fie el pastor, Ellen White, duhovnic, naș, etc. Credeam că ai înțeles deja acest lucru.

Citat:
Totuși dacă considerați că nu trebuie să citim lucrări "fundamentale" ca "Adevărata zi de odihnă" și "Tragedia veacurilor" de Ellen White atunci de ce frații dumitale adventiști le distribuie gratuit? Considerați inutilă activitatea lor și risipa enormă de bani care se face?
N-am auzit de vreo lucrare a Ellenei White intitulată "Adevărata zi de odihnă", cât despre "Tragedia Veacurilor" știam că nu se distribuie gratuit. Dacă totuși cunoști vreo sursă, spune-mi-o te rog, m-ar interesa vreo 400 bucăți.

Citat:
Pentru că acele publicații sectare apar intr-un format tehnic deosebit, și se irosește multă maculatură.
Că se folosește multă maculatură pentru producerea hârtiei e un lucru bun, salvăm pădurile patriei!
Reply With Quote
Vechi 14.09.2010, 11:50:43
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
M-ați aruncat într-o mare dilemă: dacă nici scrierile unui "bolnav psihic" nu reușesc să le înțeleg, cum de înțeleg ce scrieți dumneavoastră? Nu trebuie să răspundeți, s-ar putea să fie în defavoarea dv.

Domnule Ovidiu, află că în relația mea personală cu Dumnezeu nu trebuie să se "interpună" nici un factor uman, fie el pastor, Ellen White, duhovnic, naș, etc. Credeam că ai înțeles deja acest lucru.

N-am auzit de vreo lucrare a Ellenei White intitulată "Adevărata zi de odihnă", cât despre "Tragedia Veacurilor" știam că nu se distribuie gratuit. Dacă totuși cunoști vreo sursă, spune-mi-o te rog, m-ar interesa vreo 400 bucăți.

Că se folosește multă maculatură pentru producerea hârtiei e un lucru bun, salvăm pădurile patriei!
Domnule, nu înțeleg până la urmă ce cauți dumneata pe aici să ne tot aburești. Pot să îți dau un sfat: vezi că ploaia târzie pe care dumneata și cu toți adventiștii o aștepți deja a venit la penticostali (sau cel puțin ei așa spun); de aceea te sfătuiesc să ieși afară din cultul adventist dacă vrei să ai parte de ploaia târzie care deja a venit la penticostali, nu de alta dar la adventiști s-ar putea să mai aștepți mult și bine și să ratezi, dumneata și cu tot cultul adventist, ploaia târzie pe care o aștepți cu atâta nerăbdare, însă care se pare că pe voi adventiștii v-a ocolit și a căzut doar peste penticostali.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2010, 16:02:21
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
dacă nici scrierile unui "bolnav psihic" nu reușesc să le înțeleg, cum de înțeleg ce scrieți dumneavoastră? Nu trebuie să răspundeți, s-ar putea să fie în defavoarea dv.
EEE, domnule poți să fii bolnav psihic și să ai un intelect mult peste medie, cum de altfel și "profetesa" adventiștilor de ziua a șaptea a avut ( Persoana dumitale se exclude din rândul acestei grupări pentru că dumneata "ai o relație personală direct cu domnul Isus" -deja ai început să vorbești ca un sectar evanghelic, poate în cele din urmă vei ajunge unul de-al lor cum spunea mai sus colegul Faust)

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Deci până la urmă ce mă sfătuiești să fac? Să îi refuz pe "frații" adventiști când imi mai oferă gratuit "Tragedia veacurilor" și fițuica "Adevarata zi de odihnă" pentru că mi-a spus unul care se dă adventist că nu contează părerile Ellenei White sau să le cer 400 de bucăți să le distribuie același adventist, fie pe post de ambalaj sau hârtie igienică, fie pe post de cărți de învățătură, depinde de primitor?
Vechi 14.09.2010, 17:16:30
Banned

Implicit

Citat:
dumneata "ai o relație personală direct cu domnul Isus" -deja ai început să vorbești ca un sectar evanghelic, poate în cele din urmă vei ajunge unul de-al lor cum spunea mai sus colegul Faust)
N-am știut că sunteți coleg cu Faust, asta ar explica multe (cum ar fi batjocorirea Numelui lui Hristos). Probabil de aceea nici nu puteți înțelege o relație directă "în duh și adevăr", singurele relații acceptate fiind cele prin obiecte neînsuflețite și prin samsari.

Citat:
Deci până la urmă ce mă sfătuiești să fac?
Nu sunt în măsură să vă dau sfaturi. procedați după cum vă îndeamnă conștiința.

Citat:
mi-a spus unul care se dă adventist că nu contează părerile Ellenei White
1. Nu mă "dau adventist", chiar sunt.
2. În discuția respectivă chiar nu contează pentru dvs. părerea Ellenei White.
3. Nu v-am spus că n-ar conta părerile Ellenei White, cine v-a sugerat asta? Tot "colegul" Faust?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cei care au trecut la Domnul gabitzusv Slujba inmormantarii 19 07.03.2014 19:38:07
Calugarul care a salvat Ortodocsia! alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 9 05.03.2012 20:55:38
Ce ziceti de asta? kiralina Generalitati 121 06.06.2010 22:29:47
ce ziceti de luca 19:27 jezisovi_pivo_nelej Din Noul Testament 10 28.01.2007 01:29:22