Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sarbatori > Diverse Sarbatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.11.2008, 15:57:37
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

http://video.crestinortodox.ro/Manas...-20000137.html
Reply With Quote
Vechi 05.11.2008, 16:57:26
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit Sf Nectarie

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
Spre bucuria mea citesc aceasta carte a doua oara,si sint fericita ca la biserica grecesca la care merg eu sint moastele a Parintelui Sfint Nectarie .
Reply With Quote
Vechi 05.11.2008, 19:24:47
C.tin C.tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit "In umbra Sfantului Nectarie" -film scurt 2008

Acest film scurt participa momentan la Festivalul de Film Scurt de la Alba.
Il putei si vota in clasament...

"Corul de copii, care apare in acest film, poarta numele "Sfantul Nectarie", fiind un cor apreciat in tara dar si in turneele intreprinse in ultimul timp in strainatate, dirijat si condus de parintele Vasile Dabija, paroh al Bisericii Sfintii Voievozi, din satul Ghimicesti, comuna Fitionesti, jud. Vrancea. Toaca � Manastirea Putna.
* ... Printre minunile acestui film, la care s-a cunoscut din plin ajutorul Sfantului Nectarie, se afla si o "aratare minunata", evidentiata pe cadrele respective. inregistrarea video (nu foto) apartine unui copil din Focsani care, aflat in pelerinaj cu grupul condus de pr. Vasile Dabija, si-a dorit atat de tare sa-l vada pe Sfantul Nectarie, incat pe caseta video (desi au filmat si altii simultan), la sosirea in tara, s-a putut vedea clar parte din chipul Sfantului, ca reflexie a raclei cu Sfintele Moaste, sau mai degraba ca un abur luand chipul Sfantului. Cadrul a fost cuprins in film, atat cat s-a putut de bine, cu semnul de atentionare alaturi, pentru a atrage atentia celui ce vizioneaza pelicula.

* ... La un moment dat, in timpul realizarii filmului, ramasesera doua icoane ale Sfantului Nectarie, neintroduse, numarul cadrelor video fiind cumva inegal repartizat pe sunet si rugaciune. Hotarasem sa intru, nevoit fiind, peste icoana imediat urmatoare, a Maicii Domnului, pentru a cuprinde cele 2 imagini ramase, insa, in momentul in care doream sa introduc icoanele (dand click pe ele), se reseta programul (desi instalat profesionist). Aceasta s-a repetat ... de fiecare data cand m-am ambitionat sa incerc; am renuntat si am incercat asezarea icoanei Maicii Domnului in acea pozitie de cadru (fiind normal de altfel, deoarece incepea partea din rugaciune inchinata Maicii Domnului - acolo unde 5 icoane au fost asezate impreuna pe cadru). Parintele Dabija, care ne-a ajutat mult sa prelucram cat mai bine sunetul corului, prin suprapunerea unui ison corespunzator tranzitiei, mi-a spus imediat, referitor la aceasta intamplare: "Minunat... cata smereneie la Sfantul Nectarie! vrea sa stea in spatele Maicii Domnului, nu se cadea sa ocupe cadrele rezervate Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu." Astfel, icoanele Sfantului exista in film, insa nu le puteti vedea, fiind in spatele Icoanelor Maicii Domnului. Acolo a gasit Sfantul de cuviinta sa se afle, mai ales ca, vrand sa le sterg, programul se reseta din nou. Nu s-a mai intamplat nici inainte si nici dupa.....

*... "Comuniunea dintre lumea vazuta si cea nevazuta e foarte reala, insa noi trebuie sa dezlipim puchinii de pe ochii sufletului, pentru a intra in dialog cu cei care ne pot ajuta sa ne fie mai usor drumul spre mantuire, adica SFINTII."
Filmul, s-a dorit a fi un inceput si o idee care ma preocupa de mult timp: cuprinderea rugaciunii in film. Stim ca filmul este, in ultimul timp, cea mai lesne cale de a primi informatia, pentru un tanar si nu numai. Daca aceasta incercare a reusit, Dumnezeu doar stie, Caruia ii multumesc... La ora actuala filmul cuprinde cea mai mare baza de date, cuprinzand fotografii din viata Sfantului, pentru care am muncit extrem de mult, multe dintre ele fiind prezentate in premiera. Pentru rugaciunile Sfantului Nectarie, Dumnezeu sa ierte greselile si sa ne ajute tuturor!

http://www.filmscurt.ro/detail/56/in...-nectarie.html
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Nectarie din Eghina Dodi Intamplari adevarate 8 08.08.2011 19:24:33
Manastirea Sfantului Nectarie din Eghina diaden Intrebari utilizatori 0 29.04.2011 01:04:14
Inca o minune a Sfantului Nectarie de Eghina geo.nektarios Moaste 74 25.05.2010 17:06:04
Un site al Sf.Nectarie din Eghina! mary20 Moaste 2 04.03.2010 13:39:53
Moastele Sfantului Nectarie de la Eghina Ionelaangel Moaste 1 30.10.2006 01:54:45